פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

למה? גם אנשים שהם לא מלאכים מתפשרים על הסכמים כי זה עדיף מברירת המחדל

לא יודע אם אי פעם היית מעורב או שמעת על עסקאות בין שתי צדדים. זה מתחיל כך:

צד א. מגיע בעמדה מקסימילית לטובתו. (שהוא מניח שלא תתקבל )

צד ב. מגיע בעמדה מקסימילת לטובתו. (שהוא מניח שלא תתקבל )

בהתחלה, שתי הצדדים רבים מתמקחים ואז בסופו של דבר מתפשרים.

צד א מסי באופן פומבי מצהיר שהוא רוצה לעזוב בחינם, אבל שולח מסרים ברורים שהוא מוכן להגיע להסכם כלשהו שיפצה את ברצלונה. צד ב ברתומאו, מסרב לכל משא ומתן, פותח במסע השמצות פומבי נגד מסי ונאחז כל הדרך בעמדה שלא מתפשרת.

מה יקרה בסופו של דבר? אני באמת מקוה שההגיון הבריא ינצח. מסי יעזוב תמורת סכום כסף שהוא ריאלי. מה אני באמת מפחד שיקרה? שכל העסק יתדרדר למשפט , יהפוך להיות לסאגה משפטית ארוכה שתפגע קשה בשתי הצדדים, גם בנו וגם במסי, מבחינה כלכלית ומקצועית. ובעיקר תדמיתית. ברצלונה לא תצא טוב מהסיפור לא משנה מה יסגר בבית משפט.

אני חושב שכבר נכתב יותר מדי פעמים בדיון הזה שמסי לאחר שליחת הפקס ניסה לדבר עם המועדון על עזיבה הדדית ככה שהוא יוכל לעזוב ובארסה תקבל תמורה כלשהי. ברתומאו סירב בתוקף, ועדיין אתה מחליט בכל הודעה שלך להתעלם מזה, להסתכל נטו על שליחת הפקס של מסי ולא מה שנעשה אחריה, כאילו זה לא נחשב. בינתיים המצב הוא לא כמו שאתה מציג אותו, לא שני צדדים שעומדים חזק בעמדתם, אלא צד אחד שמנסה להגיע לפרשה וצד אחד שלא מוכן לזוז סנטימטר מעמדתו. הדבר היחיד שאי אפשר לשנות אצל מסי זה את הרצון לעזוב.

דר"א אבא של מסי בברצלונה כדי לדבר עם ברתומאו. בתור אחד שמוכן ללכת רק בחינם נשמע לי תמוהה שהוא יוזם פגישה עם הנשיא ולא מתבצר בעמדתו ומחכה להכרעת בית המשפט.

אתם שמים לב שאתם סותרים את עצמכם?
דורון, משה הסביר הודעה אחת מעל את מה שכתבתי מספר פעמים, צד א מגיש הצעה מוגזמת וכך גם צד ב׳
מסי מבקש להשתחרר בחינם בעוד ברטומאו דורש 700. ככה עושים עסקים לצערי.
ומשה, אני מסכים עם מה שכתבת, ברור לי ובגלל זה כתבתי שברור שתהיה פשרה. מסי עצוב בברסה לא יהיה טוב לאף אחד.
אבל כדי לקבל על מסי את הסכום המקסימלי כדי לעזור לעסק שלך לקבוצה (ולא משנה אם ממניעים אגואיסטים או מניעים של אהדת המועדון)

עוד ניסיון. שברתומאו מסנן ואומר 700 הוא למעשה “אני לא מוכן לשחרר אותך” מסי בשביל ללחוץ מצהיר שהוא רוצה לעזוב בחינם, אבל משגר מסרים ברורים שהוא מוכן להיפגש ולעזוב תמורת כסף.

ברתומאו מסרב לפחות מבחינה פומבית. הוא מדליף שהוא בפגישה יציע רק הארכת חוזה.

יכול להיות שהוא יתקפל בסופו של יום (תרחיש הסביר יותר) והם יתפשרו בסופו של דבר. אז למה היה צריך למרוח את המועדון בבוץ ולהשפיל כך את התדמית שלו?

מסתבר שלא כולם חושבים שהצדק המשפטי נמצא אצל השטן: “הערכה בספרד: ברצלונה תשחרר בסופו של דבר את מסי, מאחר והליך משפטי עלול לקחת שנים - ובסיומו מסי ככל הנראה ינצח”.

מי שמכיר את ברתומיאו יודע שהוא מסוגל להוביל את ברצלונה למשפט מול מסי, גם אם הוא יודע שהוא יפסיד בו בוודאות. כל העיתונות (השפויה) בספרד אומרת שהוא לא רוצה שיזכרו אותו כנשיא ששיחרר את ליאו מסי לקבוצה אחרת. לדעתי הוא יעדיף ללכת עם התעמולה האנטי-מסית שלו עד הסוף, וזה לא בלתי אפשרי עם הגב הבלתי נגמר שיש לו מהעיתונים המרכזיים בעיר. הוא יצייר את מסי כבוגד, ואת עצמו כ"מגן האנושי של ברצלונה" שלא מוכן לוותר לשחקן שבוגד ככה במועדון.

זה כבר הלך לו ולעבריין השני (רוסל) מול לאפורטה. הוא לקח אותו למשפט, חיסל אותו תקשורתית, ואם תשאלו היום את האדם הממוצע בברצלונה איך זה נסגר, הוא לא יזכור בכלל שלאפורטה זכה במשפט. זה זכה ל-0 תהודה בעיתונים. עד היום שטיפת המוח של צמד העבריינים “לאפורטה הרס כלכלית את המועדון ואנחנו הצלנו אותו” מהדהדת אצל לא מעט אנשים.

כדי להבין את המהלך מאחורי היגיון כזה צריך להתסכל על זה מבחינה שיווקית. לא משפטית, לא מוסרית, לא מקצועית ולא כלכלית. ברתומיאו יודע ששונאיו לא יורידו ממנו את תווית “הנשיא הגרוע בהיסטוריה של המועדון”. רוב הפורום פה יעיד על זה ששום מהלך שלו כבר לא ישנה את זה. אנחנו לא מעניינים אותו. לכן, כל מהלך שלו בשבוע האחרון (ולדעתי גם עד מרץ) מייחס 0 חשיבות על שינוי דעת הקהל הרחב.

עכשיו, אם הוא משחרר את מסי בצורה נחמדה - יבוא תוך ברתומיאו הממוצע ויגיד “רגע, הוא מכר את השחקן הכי גדול שלנו? איזה נשיא חרא”. לא יעניין את האוהד הזה המצב הכלכלי או כל דבר אחר. הדבר הזה יפגע אנושות בברתומיאו בבייס שלו. וזה הדבר היחיד שנשאר לנחש לעשות בחודשים האלה, לשמר את השם שלו בראי ההיסטוריה בקרב הקהל שלו.

אז מה הוא כן יכול לעשות כדי לשמר את דעת הקהל שלו? לצייר את מסי כאויב של ברצלונה. רק בדרך הזו אפשר להיפרד ממסי מבלי להשחיר את עצמו. להיפך, הוא עוד יצטייר כזה שניסה להגן על האינטרסים של המועדון. דוגרי? זה כבר עובד לו עם לא מעט אנשים.

מתי המשפט אם וכאשר? אוטוטו מתחילה העונה ולמען האמת לא נראה איזשהו סיום באופק.

לפי החוקה של פיפ"א מסי יכול טכנית לחתום בסיטי עד לתוצאות אבל הוא מסתכן בפיצויי ענק על הפרת החוזה אם יפסיד במשפט (סעיף שחרור של 700 מיליון לפי הקייס של בארסה).

אם זה יגיע לידי משפט, ותלוי בתוצאת הבחירות, אבל אם יבחר נשיא מ"המחנה הטוב" אני מאמין שהוא יבטל את התביעה.

עו"ד בועז סיטי בפודיום:

" למסי יש סעיף בחוזה שאומר שבכל עונה, עד ה-10 ביוני, הוא צריך להודיע לברצלונה אם הוא נשאר או עוזב. אם הוא עוזב הוא רשאי לעזוב ‘בחינם’. למה ב-‘חינם’? הסבר של עו"ד
בועז סיטי - על משפט וספורט
ואיך להערכתו זה יסתיים למטה👇

*מה גובר על מה - לשון הסעיף או כוונת הצדדים?

"בגלל משבר הקורונה העונה התארכה וה-10 ביוני לא נפל בסוף העונה אלא במהלכה, מה שאומר שמסי היה צריך להודיע על עתידו עוד במהלך העונה. הטענה של מסי מתבססת על כוונת הצדדים, הרי ברצלונה לא התכוונה שהוא יודיע באמצע העונה אם הוא עוזב.

אבל התשובה של אנשי ברצלונה היא: ‘כן’ - על פי לשון החוזה. היו שחקנים שהחוזה שלהם הסתיים ב-31 במאי ואמרו: ‘אני את החוזה שלי סיימתי’ - אדינסון קבאני למשל. ה-10 ביוני הוא לא תאריך שהוגרל סתם, הצדדים ישבו וסיכמו שבסוף כל עונה מסי צריך להודיע אם הוא נשאר (למרות שלפי דיווחים זה לא כתוב בחוזה, אלא כתוב רק 10 ביוני).

הוויכוח הוא בגדול ‘מה גובר על מה?’
מצד אחד יש את מה שהצדדים התכוונו בהתחלה, ואין ספק שהם התכוונו לסוף העונה. לא סתם הם בחרו את ה-10 ביוני. מהצד השני יש את לשון החוזה שאומרת שב-10 ביוני מסי צריך להודיע, ואם מסי לא הודיע אז מבחינת ברצלונה החוזה תקף וממשיך לעוד עונה. נוצר פה מצב שהוא כמו הטלת מטבע, זה יכול ליפול לכאן או לכאן"

"*מה להערכתו יקרה בסוף

“לדעתי האסטרטגיה של מסי כולה מכוונת לפשרה. היא לא מכוונת להשתחרר בחינם. הוא רוצה להפעיל על ברצלונה לחץ - להתפשר איתו על סכום העברה נמוך יותר או שיש סיכוי שהם יקבלו סכום העברה 0, ובגלל הסיכוי הזה שהם ישארו בלי כלום הוא רוצה שהם ישבו איתו בשולחן המו"מ. הוא צריך להעמיד טיעון סביר כדי שברצלונה תעשה לעצמה את החישובים ותגיד ששווה לה לשבת איתו ולהתפשר על סכום שהוא לא 700 מיליון, כי אם לא היא עלולה להפסיד הרבה כסף”.

*ולמה בכל זאת ברצלונה לא תשאר לגמרי בידיים ריקות?

“החוק הספרדי אומר שגם בהיעדר הסכם (חוזה), סכום הפיצוי אותו יקבל המועדון מהספורטאי ייקבע על ידי בית הדין לעבודה. זה החוק. גם אם מסי מבטל את סעיף השחרור המשמעות היא שברצלונה תפנה לבית הדין לעבודה בספרד ותבקש לקבוע פיצוי בגין הפרת החוזה. כך או אחרת, בין אם יש סעיף שחרור של 700 מיליון בחוזה ובין אם לא, יהיה פיצוי. אין על זה מחלוקת. השאלה היחידה היא כמה הפיצוי”.

ישאר או לא ישאר? בכנות מתיש כל העסק הזה

https://twitter.com/barcacentre/status/1301464749738274826

לפי כל הגורמים בארגנטינה בצד של מסי הבינו שזה ללכת למשפט או להישאר ולעזוב בעונה הבאה בחינם - בניגוד לכל אוהדי מדרדיד שנהינו לבוא לפה כדי להטיף מוסר ולצדד בחלאה. איפה אתם? בואו הנה וקחו את המילים שלכם חזרה.

מסי מבין שהוא ב-lose lose situation אם הוא מגיע למפשט. אם הוא מפסיד הוא צריך לשלם כסף ואם הוא מנצח ברתומיאו והשופרות שלו יקרעו אותו לגזרים, ברתומיאו ישחיר את כל הלגאסי שלו בבארסה. אין לו דרך לצאת מזה טוב.

מבחינתו של ברתומיאו הוא מעדיף להפסיד לברצלונה סכום של 200-300 מליון אירו, העיקר להעביר את העזיבה של מסי להנהלה הבאה. מת לדעת איפה כל אוהדי מדריד שאמרו שברתומיאו תומך באינטרסים של בארסה? 100 מליון משכורת ברוטו לשחקן ממורמר + 100-200 מליון סכום העברה שבארסה תפסיד אם מסי יעזוב בחינם בשנה הבאה. אני דורש לא רק שתגיעו ותחזרו בכם, אלא תתנצלו על ההודעות שלכם.

מהמועדון הזה אני כבר לא מצפה לכלום. כבר במהלך העונה הבנתי שזה לא רק ההנהלה. הכל רקוב מהשורש, גם האוהדים. אולי בעיקר הם. בכל מועדון אחר האוהדים היו יוצאים ומבעירים את העיר. 16,000 חתימות? היו חתומות כבר שלשום. לא עכשיו בגלל מסי, כבר אחרי ארתור. שום לאפורטה לא יציל את המועדון הזה, זה פשוט בור של זוהמה שהיה לפניו חזר אחריו ויהיה אחריו גם אם הוא יחזור שוב. הוא, בנדיטו, פונט או כל אחד שמתלהבים ממנו בפורום. כמה שנים טובות והאוהדים הפח יחזרו לבחור בנונייז/רוסל/ברתומיאו החדש.

מבחינתי האכזבה שלי היא ממסי שנכנע לטרוריסט הזה. יש לך סעיף שכל אדם שפוי מבין ש"רוח החוזה" בצד שלך, ואתה מתייצב מול אדם שהטיעון היחיד שלו הוא ש"רשום 10.6", למרות שגם רשום שאתה אמור לקבל 100% שכר אבל קיבלת 30%. פייר, איכזב אותי.

בתכלס?
אם מסי היה נמכר ב100-150 מליון יורו הייתי כנראה יוצאים על בורתמאו על עצם העובדה שהוא מכר את מסי.
אם מסי ישאר ויעזוב בשנה הבאה בחינם אתם תצאו על בורתמאו גם כן.

עזבו עכשיו שהוא נשיא נוראי, נוראי, רע מאוד… מסי יצא פה די קטן בסיפור הזה, במיוחד אם ישר עוד עונה.

ואני חשבתי שאתם תיקחו אחריות על ההודעות הכושלות שלכם. כנראה שאני אשם.

אני לא רשמתי אף הודעה בדיון מלבד זה שההנהלה שלכם נוראית.
אתה שוב מכליל ומתנהג כמו ילד קטן במקום להתדיין וחבל. בשביל זה עדיף לך בארסה מאניה לדעתי.

אתה אומר שאם ברתומיאו היה עושה את הרע במיעוטו (כלומר, ברור שלשחרר את מסי זה חרא, אבל האלטרנטיבה להשאיר אותו בכוח זה הדבר הכי מחליא שראיתי עד היום בכדורגל העולמי) היינו מתלוננים ואני מכליל?

החלטת להמשיך את הקו המתנשא שמשה דיבר עליו, שאתם באים לפה רק כדי להטיף ולצדד בעבריין. אין סיבה שאני לא אכליל.

שחקנים מושארים בכח בקבוצות שלהם בכל מקום ובכל שעה, אחרת אין שום משמעות לחוזה.

רק דבר אחד לא הבנתי: למה האינטרס שלך כאוהד בארסה הוא שמסי ישוחרר בחינם ויהי מה? מה זה קשור לנשיא בכלל?

אנחנו יוצאים עליו כבר עכשיו [בכלל, ובפרט] על המצב שבכלל נוצר שמסי רוצה לעזוב.

מצד שני, המצב כבר נוצר, ולדעתי עדיף שהוא יעזוב עכשיו ב150k מליון יורו ויפנה גם משכורת, מאשר שיישאר ממורמר עוד שנה ואז יילך בחינם.

אתה לא חושב?

זה בדיוק מה שאני חושב למען האמת, אבל נוצרה אצלי ההרגשה שאוהדי ברצלונה לקחו בלעדית את הצד של מסי ומעוניינים שההנהלה תשחרר אותו בחינם, העיקר שיקבל את מה שהוא רוצה (ברור לי שלא כל האוהדים, אבל הדעה הרווחת). בגלל זה לא הבנתי למה באים בטענות על כך שבסוף הוא כנראה כן ישאר.
אני חושב שאין מנוס מלסכם יפה על עזיבה במחיר הגיוני סביב ה100-150 מליון יורו, יהפוך את ברצלונה לבריאה יותר, מסי יהיה מרוצה ואפשר להמשיך הלאה, בדיוק כמו מה שהיה עם רונאלדו.

מעולם לא צידדתי בהנהלה שלך (לראיה), אני חושב שהיא נוראית, אני שם את זה בצד עכשיו ומנסה להבין מה אתה כאוהד מעדיף, שמסי יעזוב בחינם? שהוא ישאר עוד שנה ויעזוב בחינם? או שימכר השנה ב150 מליון יורו שלדעתי זה מה שבורתמאו מנסה להשיג במצב הנתון (ולדעתי זה מה שהוא צריך לעשות).

אתה דורש יותר מידי על סמך “כל הגורמים בארגנטינה”.