פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

לא חושב שיש עתיד ספורטיבי לפרויקט הזה. מעדיף 250M על פני הישארות של מסי לעונה שבה הוא ממורמר, לא זוכים בכלום והוא משתחרר בסופה בחינם.

בנוסף, יש פה משהו שלא מדברים עליו. החוזה של מסי בסיטי יועד להיות שנתיים. כלומר אחרי שברצלונה תתחיל פרוייקט ספורטיבי חדש, בקונסטלציה מסויימת היינו עשויים לראות את מסי בא לעונה או שתי עונות פרישה כקשר מרכזי.

במצב בו מסי נשאר ושורף לעצמו עונה נוספת לקראת סוף הקריירה, אני לא רואה אותו חוזר אי פעם. זה שבר שאי אפשר לאחות ביחסי מסי-בארסה.

תראה לי מועדון אחד שעשה את זה בכוח בשנה האחרונה לחוזה וויתר על סכומים כאלה.

אני לא מבין למה אתם שוב ושוב ושוב חוזרים על זה שמסי יעזוב בחינם עכשיו.
אפילו בעיתונות הכי שופרית של ההנהלה כותבים שהוא רוצה להגיע להסדר ולא לעזוב בחינם
זה רק ברתומאו שמתעקש 700M או שתשאר.

ברןר שאני מעדיף שמסי יישאר מאשר שיילך בחינם (אם כי יש את עניין השכר אבל אני מוכן לספוג את זה)

האופציות שיש כרגע:
מסי עוזב עם פיצוי (חסכנו משכורות והרווחנו עליו סכום נוסף)
מסי עוזב עונה הבאה בחינם (הפסדנו משכורות, שחקן ממורמר ולא הרווחנו כלום על זה שהלך)

לא מבין ממה יש לחזור. זה רק יותר ברור עכשיו שהבקשה לשחרור היתה צעד אסטרטגי להפעלת לחץ, כשמסי מבין שממש לא מובטח שיוכל להשתחרר בחינם. הסיפור רחוק מלהיגמר אבל ברור לגמרי שהויכוח הוא רק על האם במצב הנוכחי עדיף שמסי יישאר או ישתחרר עבור כסף. עזיבה בחינם לא משרתת את בארסה. ברתומאו משחק קשה, אבל עדיין יכול להיות שזה ייגמר במכירה.

מדהים שמצד אחד ברתומאו הוא שטן וכל מה שהוא עושה זה פרופגנדה, אבל מצד שני שותים את הנרטיב של מסי בקשית. האמת כמעט תמיד באמצע כשלשני הצדדים יש אינטרס. כמו שאמרתי כבר קודם - אנחנו עדיין בתוך דינמיקה סטנדרטית של כוכב שרוצה להשתחרר, פשוט עם הווליום מוגבר ל-1000 (ודם רע בין הצדדים מין הסתם, שכל המנדרילים המרושעים פה כבר מזמן הספיקו להאשים בו את ברתומאו במפורש).

מה לדעתך מסי מנסה להשיג שאתה כותב שזה צעד להפעלת לחץ?
שיפור בשכר? שסוארס יישאר? שההנהלה תתפטר?

הוא פשוט רוצה לעזוב ורוצה להגיע להסדר כמו שהיה עם רונאלדו אצלכם.

בדיוק. הוא מנסה להקל על השחרור, ברתומאו מנסה למקסם רווח. חלק לגיטימי מהמו"מ בשני המקרים.

הציפייה שלכם שברתומאו יתנהל בפרשה הזו כמו פלורנטינו כשמסי רחוק מלהתנהל כמו כריסטיאנו (גם אם באופן מוצדק\באשמת ברתומאו) היא מה שלא מובן לי.

חלק לגטימי במשא ומתן היה, אם ברתומאו היה אומר לו: בוא נישב למשא ומתן, (בהנחה שאי אפשר לשכנע אותו להשאר) העמדה שלי שתמצא קבוצה שתשלם לי 200 מיליון אירו. זה מה שנקרא עמדת פתיחה. במקום זה הוא אמר לו שלם לי 700 מיליון או הארכת חוזה בשנתיים. ובמקביל מפעיל את הכלבי חצר שלו בתקשורת הקטלונית לנהל משא של הכפשה מביש נגד אחד הסמלים הגדולים של המועדון בכל הזמנים. מזה אתם ממשיכים להתעלם.

מסי משתמש בטקטיקה של משא ומתן לגטימית וברתומאו מנסה לשפוך רפש עליו.

מסי לעולם לא היה באותה שורה כמו ברתומאו, אתם בחיים לא תצליחו לשכנע אותנו בזה. מסי בחיים לא היה שווה לברתומאו. אני יחזור על זה שלוש פעמים מסי בחיים לא היה באותה שורה כמו ברתומאו.

ויותר מגוחך, אנשים שוכחים שהכישלון לא התחיל בזה שמסי עוזב אלא בזה שהוא הגיע למסקנה שהוא צריך לעזוב

וכן ברתומאו מבחינתי הנשיא הכי גרוע של ברצלונה בכל הזמנים (הוא ורוסל) הוא עשה מספיק בשביל להצדיק כל טיפת שינאה שאנחנו מרגישים כלפיו.

ו

מסי לא יכול להתנהג כמו כריסטאינו כי בניגוד לפלורנטינו, ברתומאו לא מוכן לנהל שום משא ומתן.
אז איך אפשר לצפות ממנו לנהל אותו סוג של משא ומתן? אם פלורנטינו היה מתנהג בצורה דומה, רונאלדו היה עושה אותו הדבר כמו מסי. אותו הדבר.

אתם מתעקשים על זה שאנחנו שבויים בנרטיב של מסי.

אבל מסי לא התעקש בשום שלב לעזוב בחינם. מסי שלח פקס שע"פ הסעיף שיש לו הוא רוצה לעזוב, אמרו לו שמבחינתם הסעיף שלו פג תוקף ב10.6 אז הוא אמר בואו נסכם על פיצוי וניפרד. ברור שהוא היה עוזב בחינם אם הוא היה יכול, הרי יש לו סעיף בחוזה על זה.

ברתומיאו לא מוכן בשום שלב לרדת מ700 מליון סעיף שחרור. הנרטיב הזה לא זז ס"מ מהרגע שהתחילה הפרשה. ברתומיאו לא מוכן להיות זה שמסי יעזוב את ברצלונה במשמרת שלו, לא משנה מה יקרה.

הנ"ל מגובה בעיתונים של ברתומיאו.

כולם פה טוענים ש150 מליון על מסי (250 כולל חיסכון משכורת) זו עסקה טובה לבארסה. ברתומיאו יכול לקחת אותה כבר היום. הוא הגיע לפגישה עם חורחה עם הארכת חוזה ואמר לו שהוא מוזמן לחתום או להביא 700 מליון.

הפרשנות האישית שלי רואה את הטיוטה של הארכת החוזה כאקט של זלזול. אי אפשר לנהל מו"מ עם אדם כזה. לכן, אגב, אני מאמין לדיווחים בארגנטינה שהצד של מסי הבין שזה ללכת בכל הכוח למשפט או להישאר עונה ולעזוב בחינם.

אני יענה לך בזהירות על זה, הינו יוצאים עליו זה נכון , אבל לא בגלל הקטע הכלכלי. אלא בזה שהתנהלות הרשלנית והפושעת שלו דחפה את מסי החוצה. לא מבחינת כסף.

מהרגע הראשון העמדה שלנו, היתה שאם מסי לא מוכן להמשיך ואין ברירה צריך לסיים את העסק בפשרה שתשמור על שתי הצדדים. אני מקווה שזה יותר מובן עכשיו.

נ.ב אני זוכר שבפרשת ניימאר אוהדי ריאל ביקרו אותנו כי צחקנו על פסז שזה מועדון שלא מוכן לשחרר שחקנים בשום פנים גם אם הוא הופך להיות כלא של זהב מבחינתם. אז אתם יודעים מה? אני גאה שיש פה אוהדי ברצלונה שמוכחים שהם לא צבועים. אנחנו לא רוצים שברצלונה תהיה בית כלא של זהב של מסי. זה נקודה לזכותנו.

כל הבעיה בדיון הזה היא ההנחה שיש על השולחן הצעה של 150 מיליון יורו על מסי ובארסה מסרבת. פיספסתי משהו? אפילו שמועה כזאת לא ראיתי. וכל עוד חלון ההעברות פתוח זה בכלל לא רלוונטי. גם אם יש הצעה כזאת לגיטימי מאוד שהעסקה תיגרר עד הרגע האחרון וכל הצדדים ינסו למקסם עד אז

כתבת שלהשאיר אותו בכח זה הדבר הכי מחליא שראית עד היום בכדורגל העולמי. זה מחליא רק כי זאת שנת החוזה האחרונה של מסי או מעצם זה שמשאירים אותו בכח? כי אני יכול לחשוב על דברים מחליאים יותר בכדורגל מטעות עסקית

בשופר של ברתומאו כבר דיוחו שמסי רוצה לנהל משא ומתן בקשר לעזיבה וברתומאו מציע לו “700 מיליון או הארכת חוזה” 150 אני חושב שזה ספוקלציה, אבל זה שמסי רוצה לנהל משא ומתן ושברצלונה תקבל סכום כסף וברתומאו התגובה שלו זה “חוזה לשנתיים או 700 מיליון סעיף” זה לא משהו ששנוי במחלוקת. אם העיתון של סנטי נולה מונדו דפורטיבו אומר את זה , כל מי שעוקב אחרי התקשורת שם יודע שזה מהפה של ברתומאו . לצורך העניין זה כמו בועז ביסמוט וביבי. או ישראל היום…

בטח. להשאיר שחקן ממורמר, לשלם לו על זה 100 מליון אירו (הוא מקבל 50 ועוד 50 מס) ולפספס עליו עוד 100-200 זה לדפוק את השחקן ואת המועדון בו זמנית. לא סתם אין דוגמאות כאלה, כי זו לא טעות. זו תקיעת סכין בגב לשחקן ובבטן למועדון.

ברתומיאו באותה צורה יכול היה להגיד תביא 150 מליון ולך כי אני מוכן לעשות לך כבוד או שתישאר פה, להישאר בעמדה שלו עד סוף חלון ההעברות של 150 או כלום ואף אחד לא היה יכול להתלונן. אבל ברתומיאו נשאר על 700 וגם הגיש לחורחה טיוטה של הארכת חוזה.

עוד התנהלות מופלאה של מועדון:

מועדון היחיד בעולם שמגיע למצב שהוא משחרר שחקנים בחינם, עזבו מתחנן שיקחו שחקנים ממנו.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1301521117916655616

לסוארז הם מוכנים לשלם 15 מליון שיעזוב.

את ראקיטיץ’ שחררו במליון וחצי אחרי שלפני שנתיים דחו הצעה של 80 מליון.

וידאל סגור באינטר שהודיעו לבארסה שהם לא מוכנים לשלם, אלא רק לקחת אותו בחינם.

אומטיטי זה מה שמזיז לך?

בגלל זה כתבתי בלשון רבים…

באיטליה מודים שהסיבה שוידאל מגיע בחינם או כמעט בחינם זה העובדה שברצלונה אמרה במפורש שהוא לא בתוכניות. הם אשכרה משפילים את ברתומאו יותר.

אני חושב שיש לכם בעיה בקבלה של דברים שנכתבים בתקשורת. שופר או לא, לא כל פיפס שכותבים בעיתון הוא אמת. לא בישראל היום, לא במארקה ולא במונדו דפורטיבו. אם ברתומאו כל כך נחרץ לגבי סעיף השחרור או הארכת חוזה - למה אבא של מסי בברצלונה? חכו קצת לסוף החלון ונראה מה קורה.

וידאל בן 33, שנה אחרונה בחוזה, כמו מסי רק שעבר מזמן את השיא. לפני שנתיים במצב הזה בבאיירן הוא נמכר ב18 מיליון יורו, לפני קורונה. בכמה אתה חושב שכבר אפשר למכור אותו?

כשעושים חריש בסגל ורוצים להיפטר מהרבה שחקנים יש לזה מחיר וצריך להתפשר קצת במכירות.

אפשר היה להסכים איתך אם היה רק מדובר במקרה של וידאל. אבל אני חושב שהוכחתי כבר שלא מדובר רק בו…

לגבי התקשורת ומונדו. לא משנה כמה תתחמקו. מונדו דפורטיבו זה הפה של ברתומאו ורוסל. (ברתומאו היה מושקע כספית בו לפני שהוא נכנס לברצלונה) מספיק לראות איך הוא סיקר את האי אמון של רוסל וברתומאו בזמנו נגד לאפורטה ואיך הוא מסקר את האי אמון הנוכחי. רמז נגד לאפורטה הוא שם את זה בעמוד ראשי וטור דעה ראשי שתומך בזה. ואת אי אמון נגד ברתומאו לא יודע אם הוא כתב מילה אחת על זה בכל העיתון.

אני לא כועס שאתה לא מסכים איתי כי אתה פחות עוקב מן הסתם. אבל כל מי שעוקב אחרי התקשורת שם מבין טוב מאוד מי שולט במונדו . (לא רק במונדו , אבל שם השליטה היא מוחלטת).

דרך אגב , אבא של מסי הגיע לברצלונה זה רק מחזק את הגישה שהוא רצה לנהל משא ומתן, כי ברתומאו לא רצה לענות לשיחת טלפון ממנו. אז מן הסתם הוא יגיע לברצלונה.

בשלב הזה, אני לא רוצה שמסי ישאר, גם אם הוא יתחרט זה לא שווה את זה. שנה שלמה של שחקן חסר חשק ומוטביציה תפגע בשתי הצדדים. בשלב הזה, מבחינתי עברנו את נקודת האל חזור.

גם אם מסי לא יהיה ממורמר, זה חסר היגיון לבצע את המהפיכה הגדולה בסגל סביב שחקן שיעזוב בשנה הבאה. זה חסר כל היגיון ספורטיבי בסיסי.

אם מסי לא היה ממורמר, אפשר היה לקוות שהנהלה חדשה עם מאמן חדש והוא יוכל להשאיר הכל מאחור, אבל מסי כזה זה מסי כבוי לחלוטין. ואחד שרק יחכה לינואר בשביל לנהל משא ומתן עם קבוצה חדשה. כל עוד הוא נשאר רק בגלל קשיים משפטיים. לא יצא מזה שום דבר טוב.

אני עוקב מצויין אחרי כל התקשורת בספרד כבר 20 שנה. אפשר להשתמש בשופר גם כ…שופר. להעביר מסרים לאוהדים או למסי או לעולם, בלי שזאת תהיה האמת. הרי בין ההנהלה של בארסה למסי יש כרגע שיח שהוא מעבר ל700 מיליון או חוזה. תהיה רציני, אבא של מסי לא בא לברצלונה כי ברתומאו לא עונה לו לטלפון. הוא לא טס מרואסריו בשביל להקים לו מאהל מחאה מחוץ לבית.

איזה עוד שחקנים עזבו בסכומים משפילים לדעתך? אני עובר על הרקורד מהשנים האחרונות: בוננזה על ניימאר (ביזיון שזה היה סעיף השחרור שלו אבל זה עניין אחר), סכומים יפים מאוד על פאולינו, ירי מינה, מאלקום, לוקה דין וכאלה. קשישים שנדחפים החוצה בשביל לבנות קבוצה חדשה זה דבר חיובי, רק שיילכו. ריאל מדריד שילמה לראול ואיקר כדי שיעזבו וייבנה משהו חדש.

קצת אגיב לעניינים.
קודם כל, לא חוזר בי על שום דבר. מסי וברטומאו לא הגיעו לסיכום לגבי מחיר עזיבה. אם אתם חושבים שברטומאו לא מוכן להתפשר על פחות מ700 אתם מוזמנים להציע לו 300 ותראו איך הוא יקפוץ על זה.
ברטומאו הוא האיש הרע כי הוא נשיא גרוע בכללי, אבל די זה כבר מביך מה שאתם כותבים.
איפה קבוצה לא שחררה שחקן שרוצה לעזוב?
פסז עם ניימאר, אמבפה, וראטי.
ברסה עם מסי (וקוטיניו?)
צלסי עם הזאר
ריאל עם בייל (בעבר) וחאמס (בעבר).
סיטי עם סאנה (משכה את זה שנה)
יונייטד עם פוגבה
ליברפול עם קוטיניו (דרשו כסף)
קיצר מאיפה השמועה שקבוצות נורמאליות משחררות שחקנים טובים שרוצים לעזוב? אף קבוצה לא תסכים לשחרר שחקן במחיר שלא יספק אותה. מסי בצור השחקן הטוב בעולם בהחלט שווה קצת יותר משחרור בחינם. אגב, אם הזאר שנה לסוף חוזה שווה 100 למה שמסי לא יהיה שווה פי 2?

נקודה נוספת שעלתה היא שאנחנו צריכים להודות שטעינו בכל הטיעונים המשפטיים. לא יודע מה הבנת הנקרא שלכם, אבל אם מסי נשאר אז כנראה שמשפטית הוא לא יכל להשתחרר מהחוזה, לא מרגיש לי שטעיתי.

לסיכום, האם מתייחסים למסי גרוע? כן.
האם זה משהו שלא ראינו? לא.

מה לדעתי מריך לקרות? סיכום על מחיר כלשהו כי אחרת כולם מפסידים