לא תפסיק עם הקטע של הבחינם? ואז עוד תגיד לנו שאנחנו מביכים?
מספרים לנו שעכשיו ברצלונה תעשה פרויקט ספורטיבי חדש, מה קורה במציאות:
תיאגו עדיין חופשי ובערך אותו מחיר…
עברתי שוב ורק חיזקת לי את מה שטענתי לגבי כל ההודעות שעניתם לי עד כה. קראתם או לא קראתם אין לי מושג, אבל בהחלט לא הגבתם לגבי מה שאני כתבתי.
נושא החינם ירד מהפרק מזמן, אבל אתה יודע שלא חינם זה משהו בין שקל ל700 מיליון, יש איזשהו הבדל ביניהם. אם ההצעה על השולחן היא 50 מיליון אז ברטומאו צריך להסכים?
ברטומאו צריך לדבר עם סיטי, לא עם מסי והסוכן.
אלא אם מסי רוצה לשלם את סעיף השחרור (או סכום העברה כלשהו) כל הדיונים האחרים מיותרים. כל הסכמה של ברטומאו מול אבא של מסי ולא מול סיטי זה כשלון שיגרום לירידה במחיר, כל עוד אפשר שידחה את ההתפשרות. שסיטי יתאמצו ויפתחו את הארנק.
בנתיים עוד לא שמעתי על הצעה על השולחן, אז ברור שככה ברטומאו יתנהג. בדיוק כמו כל נשיא אחר שטוען שהשחקן שלו הוא לא למכירה. ראינו כבר שכולם עומדים למכירה פשוט עבור הסכום הנכון, רוצים את השחקן הטוב בעולם? תשלמו את הסכום הנכון.
לא שמעת על הצעות כי ברטומיאו משדר בכל הזדמנות שזה 700 מיליון או כלום. אז אין הצעות.
מסי שחקן אטרקטיבי, ההצעות היו באות לו הייתה מוכנות למכור. זה גם מה שהוא ניסה לעשות על פי רוב הדיווחים.
עכשיו תתן לי דוגמה של שחקן טוב שנשארה לו שנה בחוזה ולא מוכן לחדש והמועדון לא מוכן למכור.
נעזוב רגע ממורמר או לא ממורמר, צודק משפטית או לא צודק, את העניין המוראלי של הסמל של המועדון. מה האינטרס של ברטומיאו להחזיק אותו עוד שנה במקום למכור? אין בזה שום הגיון כלכלי, רק הגאווה של הנשיא לא להיזכר כאחד שמכר את מסי.
אם לשים בצד את הגועל נפש הפוליטי שהתברכנו בו,
האמת היא שאני מעדיף את מסי מחוץ לקבוצה בעונה הקרובה.
- להבנתי גם מסי חושב על הקבוצה באופן דומה.
הקבוצה עכשיו צריכה לא רק ניקוי אורוות, אלא גם בניה מחדש. הרבה לא יהיה ניתן לעשות תחת הנהלה שאין לה חזון מקצועי, אבל בסה"כ יש לנו שלד צעיר לא רע. אם את השלד הזה יבנו שוב סביב מסי, אז למרות שסוסים זקנים לא יהיו בקבוצה, הקבוצה לא תשתנה ושוב הכל יצטרך לעבור דרך מסי.
נגיד שהוא עובר לקבוצה שיודעת לתפקד כמו קבוצה (סיטי, למשל), אז לקבוצה כזו תהיה האפשרות לשחק עם מסי, ולא על מסי.
בארסה ה"חדשה" עוד לא יודעת לתפקד כמו קבוצה, ולכן עם כוח המשיכה העצום של מסי, הם לא יוכלו להתחבר. הם שוב יהיו עסוקים בו ולא בתפקוד הקבוצתי שלהם.
לכן, אני מאוד רוצה שמסי לא יהיה איתנו בעונה הבאה. הוא לא יוכל לסחוב את הקבוצה לעוד תואר, ראינו כמה סבלנו העונה. ומצד שני, הוא לא יאפשר לקבוצה החדשה להיבנות.
ואם כבר ציינתי שתחת ההנהלה הנוכחית כנראה שממילא לא יקרה הרבה העונה, אז רציתי להוסיף שמכל העזיבות המתוכננות, אלו שמתסכלות אותי ביותר הן העזיבות של פיקה ואלבה. יותר נכון, אי-העזיבה של פיקה ואלבה.
יש הרבה סוסים זקנים שצריכים ללכת (ואומטיטי), זה נכון. אבל זה שקומאן לא רוצה להחליף את הסוסים הזקנים בחולייה הכי מבישה שלנו, זו בעיה.
כמו מסי וסוארז, גם פיקה ואלבה מחזיקים יותר מדי כוח בגלל שהם טובים. אבל כמו מסי וסוארז, גם פיקה ואלבה עברו את השיא שלהם. מפה הם לא יהפכו להיות טובים יותר. עדיף להתחיל להריץ חולייה צעירה ורעננה שעתידה לפניה. לא את הזבל הנוכחי שוב.
חוליית ההגנה שלנו חטפה השפלות מקבוצות תחתית כמו לבאנטה ולגאנס. לא פלא שקבוצה ברמה של באיירן שמו לנו שמינייה. המאמן שלהם רק היה צריך לראות משחקים שלנו, ולהבין כמה ההגנה שלנו היא פיקטיבית.
אז איך?? איך לעזאזל זו החוליה היחידה שאין בה ניקוי אורוות???
קראתי ראיון עם לבנדובסקי (או מולר? נראה לי לבנדובסקי). הוא אמר שהם עלו למשחק בידיעה שהם הולכים להביס אותנו. הוא אמר שהדעה הרווחת הייתה שהם ינצחו 5-1. מה שמצחיק זה שהוא אמר שאפילו הוא הופתע מהקלות שבה הם הגיעו ל-8.
לא פלא שה1-1 המהיר אפילו לא הרעיד אותם מנטלית.
מה דעתכם על ויינאלדום? אמנם לא שם מפוצץ אבל לדעתי יכול להיות רכש מוצלח, בטח בהתחשב בהיכרות עם קומאן מהנבחרת.
מעניין אותי לשמוע את דעתו של @titi_camara.
ברצלונה היא קבוצה שקל להבקיע מולה בשנתיים האחרונות.
הדבר האחד שהחזיק אותנו עד כה היה הכבוד שרחשו לנו. וגם ככה הרבה קבוצות תפסו אותנו עם המכנסיים למטה. ולא קבוצות צמרת.
1-1 לא אמור היה לדגדג את באיירן כשברור שאנחנו נספוג שוב ושוב מתי שמתחשק להם.
ידוע שלא חשוב כמה אתה סופג אם אתה יכול להבקיע יותר. ומול ברצלונה כבר לא הייתה שום בעיה להבקיע.
קיוויתי שמסי יעשה ניסים ובאיירן תתן כבוד ללא צורך.
אבל מסי לא עשה ניסים מול קבוצה מאורגנת,
באיירן לא נתנו כבוד,
והמתפרצות שלנו היו מגוכחות…
ליברפול מחכים עם הקנייה של תיאגו (אחד הקשרים הטובים באירופה, אם לא הטוב שביניהם) עד שהם יצליחו להעיף את ההולנדי לבארסה.
בעולם מתוקן בארסה הולכת על שחקן הבית שלה לשעבר, ולא מממנת לקבוצה אחרת את הרכישה שלו ע"י עוד שחקן זקן שיחתום עד גיל 35 וימנע את חילופי הדורות המתבקשים.
אבל העיקר שמבלבלים את המוח על פרוייקט ספורטיבי. אחלה קישור יהיה של פיאניץ’, ווינדאלום ובוסקטס. אפשר לארגן להם דרבי נגד בתי אבות.
אני לא מבין למה טיטי שונא את ברצלונה , באמת שלא,. שנה אחת אנחנו קונים מהם את קוטניו ועוזרים להם לזכות בצמפיונס ובאליפות ועכשיו אנחנו עוזרים בלממן להם את תיאגו.
טיטי אתה בתור אוהד ליברפול צריך לשלוח לנו פרחים.
- ויינאלדום כולה בן 29, לא צריך להגזים. טיאגו צעיר בפחות משנה.
- אשמח להתייחסות עניינית ולא בהשוואה לטיאגו (שאני מסכים שהוא רכש טוב יותר, אם כי סיכון בשל הפציעות ובטח לא הקשר הכי טוב באירופה). ויינאלדום יופי של שחקן בשנתיים האחרונות.
הוא ענה לך
ומה לעשות, תיאגו בערך עולה את אותו סכום שלהביא אותו. ברור שזה רלבנטי
דרך אגב קראתי שקומאן רוצה להביא את העילוי ממפיס דפאי לברצלונה. אכן פרויקט ספורטיבי מרגש.
לא, הוא לא… כרגיל כל התשובות מסביב ועל ההנהלה. פיאניץ’ גמור פי כמה מויינאלדום שנמצא בשיא הקריירה. יש אלטרנטיבות טובות יותר, זה נכון והיה נכון גם לוידאל לצורך העניין, מה שלא מנע ממנו לתרום הרבה מעבר לציפיות שלכם (עם כל הבעיות). לא טענתי שהאלטרנטיבות לא רלוונטיות, זה פשוט לא מה ששאלתי ולא מוביל לזה שויינאלדום בהכרח לא יתרום.
אגב, לא רואה סרט שדה יונג לא שחקן הרכב בשנה הבאה. דה יונג-ויינאלדום-רכש יכול להיות ממש אחלה במקרה ובוסקטס עוזב.
להביא עוד קשר מתבגר למקום שדוקא באופן יחסי אנחנו בסדר במקום להשקיע כל אירו אפשרי בהגנה המזדקנת שלנו? זה סיבה מספיקה?
וברור לכולם על חשבון מי פיאניץ וונידלום מגיעים.
בוסקטס לא עוזב.
שוב, אם ויינאלדום שחקן מזדקן אז גם טיאגו… אל תגזימו. הגיל כן רלוונטי, וזה טיעון אחלה ללמה לא לרכוש, אבל אותי מעניינת ההתאמה המקצועית במידה ומגיע. טווח קצר לצורך העניין. לא כי זה יותר חשוב או משהו, סתם כי זה מעניין אותי.
אני מנסה לשאול עניינית על ויינאלדום. יכול מאד להיות שזאת רכישה גרועה של שחקן טוב, אבל שוב, זה לא מה ששאלתי.
אם בוסקטס לא עוזב, בוסקטס-דה יונג-ויינאלדום זה קישור טוב יותר מזה שהיה השנה ברוב המשחקים. אם פיאניץ’ על חשבון ויינאלדום אז יש לכם את אחד הקשרים המחליפים הטובים באירופה.
סיכמת הכל
זו נקודה שכן הייתי מתעכב עליה אצל תיאגו. הוא נפצע בתדירות גבוהה והקבוצה שתקנה אותו צריכה להתכונן עם פוטנציאל צעיר שיקח את כל הדקות בהן הוא פצוע, כדי אולי לרשת אותו בעתיד. ממליץ לליברפול לקחת גם את ריקי פוץ’, אולי הוא מתאים למשבצת הזאת.
לפני שנתיים וחצי התלהבתם מקוטיניו הקוסם שמגיע ואני אמרתי לכם שאכלתם אותה, עם ווינאלדום זה בדיוק ההפך, אתם מקבלים שחקן מצויין שאני בטוח וישדרג את הקישור שלכם, הוא לא יהיה מחליף של אף אחד, הוא יהיה אחד השמות הראשונים שעולים על לוח ההרכב.
ההולנדי היה אחד הרכישות הראשונות של קלופ, הוא שחקן שלא כל האוהדים מבינים מיד מה הוא עושה על המגרש במקום שחקנים שנראים יותר מבריקים, אבל הוא שחקן של מאמנים והוא שחקן מצויין.
בתחילת דרכו היו לי הרבה דיונים מול אוהדי ליברפול שרצו אותו מחוץ להרכב ואני ניסיתי לשווא להסביר להם כמה הוא חשוב, עכשיו ויני יככב בהרכב של מעל 90% מאוהדי ליברפול.
שחקן אנרגטי ומהיר, מצויין למשחק לחץ, סוגר חורים ורץ כאילו אין מחר וגם מתקל טוב, יודע לנצל שטחים כדי תמיד להיות פנוי לקבל את הכדור, לא מאבד כדור ויודע לשמור עליו טוב עם הגוף או בכידרור גם תחת לחץ וגם בשטחים צפופים, מקבל לרוב את ההחלטות הנכונות עם הכדור גם אם הן לא מבריקות ו/או לעומק.
בליברפול הוא קצת איכזב בכל העניין של הצטרפות לרחבה והבקעת שערים, עונה לפני שהצטרף הוא עשה זאת מצויין בפרמיירליג, אצלנו כמעט ולא, כנראה בגלל שיטת המשחק והוראות של קלופ, אבל…כשהיינו חייבים שער והיה נראה שזה לא יגיע מהשלישייה הקדמית הוא הופיע משום מקום, כל שער שלו היה סופר מכריע והביא נקודות.
כנראה שלא היה עוזב אם לא טיאגו, טיאגו לא ירצה להגיע לברצלונה המבולגנת ויעדיף להישאר באלופת אירופה או לשחק תחת קלופ, קלופ רוצה את טיאגו ואם יגיע יקח הרבה דקות מווינאלדום שנמצא בעונה האחרונה של החוזה שלו, ולכן לדעתי ברצלונה זוכה בשחקן מצויין במחיר טוב.
איתו הקישור של ברצלונה יהיה הרבה יותר דימני, הרבה יותר טוב בלחץ ובעזרה להגנה(ותתפלאו, גם בהנעת הכדור), יהפוך את החיים של החלוצים מעליו והמגינים מתחתיו להרבה יותר קלים, תוך כמה חודשים הוא יהיה אחד השחקנים הכי אהובים על אוהדי ברצלונה.
אני מניח שדה-יונג יהיה הקשר האחורי במקום בוסקטס, ווינאלדום יתפוס בטוח את אחד משני עמדות ה 50/50.
בקיצור, לצערי, אחלה רכש של ברצלונה ובדיוק מהסוג שחסר להם.
ווינאלדום שחקן טוב ומאוד אינטנסיבי (דבר שמאוד חסר לנו), אין ספק והוא ודה יונג שני שחקנים שרצים הרבה וזה דבר חשוב עבורנו. הבעיה שהוא לא הישועה וכן, הוא כרגע בשיאו אבל בקרוב מאוד ייכנס לשלהי הקריירה.
הבעיה היא לא הרכישה של וואינלדום כקשר לסגל אלא שזו כנראה הרכישה היחידה הראויה. לפי דעתי אחרי 8 (!!!) ברבע גמר אלופות ראוי להביא שחקן הגנה אחד לפחות, נראה לי שזה המובן מאליו אבל כנראה שלמעלה חושבים (אם הם מפעילים בכלל את הגלגלים שלהם במח) שזה לא ביג אישיו.
למה אתה כל כך בטוח שלא יגיע אף אחד להגנה? החלון עוד צעיר. אין ספק שאם לא אז זה ביזיון, אבל התפנה לכם הרבה כסף וייתכן שיתפנה עוד הרבה יותר. לא סביר שזה סוף הרכש.
כי אם היו רוצים בלם אמיתי ולא שחקן מחליף שבקושי נתן עונה בבוגרים כמו אריק גארסיה אז היו שולחים את פיקה הביתה (הוא הציע את זה בעצמו אחרי באיירן) כמו שהעיפו את סוארז, רקיטיץ’ וכו’.
כמו כן התקשורת לא מדברת על אף חיזוק בהגנה (פרט לגארסיה שזו בעיניי בדיחה כרכש הגדול לחוליית השמינייה).