אחרי ראיון כזה לדעתי הסיכוי שישאר בסופו של דבר הוא קטן מאוד, וגם אם ישאר זה רק נזק לשני הצדדים.
אני קצת לא מסכים אתכם שזה המצב הזה באשמת מסי. אם הוא אמר למועדון במשך שנה שהוא מתכוון לעזוב, האם זה לא עונה על הסעיף בחוזה? מה הוא צריך לעשות כדי ליישם את הסעיף?
כואב לי על הבן אדם, אגדת כדורגל כזו צריכה לקבל את כל התמיכה והכבוד האפשרי - במיוחד לאור העובדה שלטענתו הוא כן הודיע על הרצון לעזוב (אם לא, זה היה טיפה אחרת).
אי אפשר לעשות איזה pooled fund? מה אומרים, כל אחד ייתן 1$ וסיטי קונה את מסי.
לא יודע, אבל אני מהמר שהוא לא הודיע על זה באופן רישמי. אחרת גם שקרים של ברתומאו לא ממש היו עוצרים את זה.
אני חושב שהצעד הרישמי המשפטי הראשון היה הפקס. וזה היה מאוחר מידי.
אגב, מי שניזון מטוויטר ודומיו, זה הראיון:
מסי נשמע פשוט כמו בחור נאיבי. הוא הודיע בע"פ שהוא מתכוון לעזוב, הייתה לו הבטחה גם בע"פ שהוא יכול לעזוב בסיום כל עונה אז הוא חיכה לסוף העונה כדי להיפרד בצורה יפה, ופתאום הוא פגש את ברתומיאו.
לא הבנתי הוא לא ביקר את ברתומאו?
אני לא רואה שהוא קרא לו שקרן כמו שמופיע בהרבה מקורות.
מה שהוא אמר זה
What they say is that I did not say it before June 10, but I repeat, we were in the middle of all the competitions and it was not the moment. But apart from that, the president always told me ‘when the season is over, you decide if you stay or leave’, he never set a date, and well, it was simply to make the club official that he was not following, but not to get into a fight because I did not want to fight. with the club ”.
בלינק ששמתי יש את הוידאו בספרדית. אני לא דובר ספרדית, אולי התרגום לאנגלית לא מדויק.
לא שולל שהוא היה בדאון אחרי ההפסד ואולי גם רצה לדאוג לחבר לואיס. לא בטוח בכלל שהוא בתוך תוכו רצה לעזוב. לדעתי אם סוארס נשאר הוא כנראה לא רוצה לעזוב, טוב לו בחיים
אני ברצינות לא מבין. הבן אדם אומר בראיון שהוא הודיע לבארסה במהלך כל העונה שהוא עוזב. למה יש לכם נטייה להתעלם מדברים ולדחוף אג’נדות?
אי אפשר לנהל ככה דיון כשכל שנייה מישהו מגיע, מתעלם מכל מה שרשמו פה לפניו וזורק איזה משהו שלא מתכתב עם המציאות בשום צורה.
מסי הודיע שלושה פעמים העונה שהוא רוצה לעזוב. בכל פעם ברתומאו ביקש ממנו לדחות את ההכרזה. שהגיע סוף העונה הוא התחמק ואמר שהוא צריך לבדוק את זה עם עורך דין.
א. מצטער אבל אם זה נכון , מסי בחור די נאיבי מה הוא באמת לא מכיר את ברתומאו?
ב. ברתומאו כל השנה אומר בפורומים סגורים ופתוחים שמסי מאושר ורוצה להאריך חוזה . הוא יודע שהוא משקר וזה לא נכון . לבושה אין גבול.
גם בתיאוריות האחרות משהו לא מסתדר. למשל זה שהוא ‘בחור נאיבי’ - מסי לא לבד. יש לו מספיק סוכנים, יועצים משפטיים וכו’.
אם מה שמשה הביא לפה נכון (וזה די תואם את זה שמסי אמר בראיון שהוא אמר למועדון שהוא עוזב במהלך השנה), אז למסי יש קייס חזק מאוד. ברתומיאו משך אותו באף, ובבית משפט זה יתגלה בקלות.
מה הבעיה? שמשפט יגרור כותרות של Messi VS Barcelona. מסי לא רוצה את זה. 20 שנה הוא פה, לתת לברתומיאו להכתים את המורשת שלו זה חתיכת שיקול. לא פחות מלהתחרות על גביע אלופות חמישי עם סיטי.
חוץ מזה שברתומיאו כבר הוכיח שהוא לא נושא באשמה ובאחריות. הוא יפסיד במשפט למסי ויפיל את האשמה והאחריות על המועדון עצמו. יש פה lose lose situation.
ממש ככה.
אני בטוח שיהיו פה משתמשים ש"ישכחו" את העבר של ברתומיאו ורוסיי שהפלילו את המועדון בהעלמות מס שהם ביצעו, במקום לקחת אחריות.
החלאות האלה הכתימו את שם המועדון כבר מזמן.
משפט מלוכלך מול מסי לא יטריד אותם
מסי גבר!
אבל זה יעלה לכולנו ביוקר.
חבל
אני חושב שאתה מסתכל על זה מזווית אחת אבל אולי זה קצת מורכב יותר.
ראשית, כפי שכתבתי, אני די בטוח שמסי ידע בדיוק היכן הוא עומד משפטית בכל רגע. שנית, הוא שב וטען שהוא רוצה לסיים את הקריירה בבארסה ושמשפחתו נטועה עמוקות בעיר. לבסוף, הוא אומר בראיון שהוא בישר לאשתו וילדיו שברצונו לעזוב וזה גרר בכי ודרמה גדולה. קצת מוזר לטעמי… אם התבשלת עם ההחלטה כל השנה אז זה לא משהו שאתה פתאום מודיע, וגם אם כן, לא יכול להיות שאשתך לא בתוך העניין. בכלל, ניתן לצפות שאם היה ידוע שהוא עוזב אז היינו יודעים קצת יותר במהלך השנה. לדוגמה, כשלא ידעו היכן פפ יאמן אחרי מינכן, אשתו שכרה רכב בטורינו וזה עשה כותרות בכל אירופה. לא יכול להיות שהכוכב הכי גדול עוזב ואין רמזים לכך.
באופן כללי יש הבדל גדול בין מה שבנאדם אומר לבין הרגע שבו צריך לעשות. לאו דווקא בהקשר של מסי, אלא בכלל. איפה האמת? לדעתי איפשהו באמצע. אני נוטה לחשוב שהוא קצת התעצבן מההפסד למינכן, מההנהלה ומהמצב המקצועי הרעוע. בנוסף בדיוק העיפו את החבר הכי טוב שלו. בגיל שבו כבר חושבים על המורשת, מסי ראה שזה לא הולך לשום מקום והחליט לפעול בידיעה שבסופו של דבר אף אחד לא יכול להוציא אותו מבארסה. אז הוא עשה קצת תחזיקו אותי, הראה לקהל ולכולם שהוא לא מרוצה מההנהלה (צעד נכון מאד כשלעצמו ואולי צריך היה לבוא מוקדם יותר), אותת לקומאן שאמנם הפריבילגיות נגמרו אבל אותו זה לא כולל… כיוון שאני לא חושב שמסי חשב שהמהלך הזה יוביל לעזיבתו, אני לוקח את העובדה שהוא מספר על רצונו לעזוב בקיץ הזה בערבון מוגבל.
אתה משווה פה סיטואציות שונות.
פפ סיים את החוזה שלו בבאיירן ואז התחילו כל השמועות. גם השנה, כשאנחנו יודעים שמסי מסיים חוז אתה תקבל כל שני וחמישי כתבות. כל קבוצת עלית באירופה תנסה לגייס משאבים להחתים אותו, כל עיתונאי ינסה לתפוס את הרמז הכי קטן כדי להיות הראשון שמגלה לאן מסי עובר. בסיטואציה החדשה לא בטוח בכלל שזו תהיה סיטי. בטח לא כשפפ אמור לסיים שם חוזה, כשזו עיר מאוד אפורה (לעומת פריז לדוגמה) וכשאין דמי העברה.
לבארסה לא היה אינטרס להדליף את זה שמסי רוצה לעזוב. להיפך. זה היה פוגע אנושות בעונה של הקבוצה. זה היה פוגע תדמיתית בברתומיאו, ובכלל ברגע שהנחש ראה את ההזדמנות למשוך את מסי מעבר ל-10.6 (כבר אי שם במרץ שהיה ברור שאם העונה תחזור זה יגרר מעבר ליוני), אז להדליף שמסי רוצה לעזוב זה לפוגע באסטרטגיה שלך להפוך את כל הסיטואציה לכל כך מלוכלכת כמו שהוא אוהב.
מסי בהחלטה שלו להישאר לבארסה הראה כמה הוא אוהב את המועדון. את האוהדים (שלא מגיע להם). הוא אחד מאיתנו. תקרא את הראיון עם המראיין של מסי אתמול. הוא מספר שם על הרושם שהוא קיבל, שמסי יכל להמשיך כל הדרך למשפט, אבל הוא לא חושב שהיה סיכוי בחיים שמסי יסכים לעשות דבר כזה. לכן, גם מהצד שלו לא היה אינטרס להדליף שהוא עוזב. הוא רצה לתת למועדון שקט במהלך העונה, לסיים אותה וללכת לדרכו. בצורה שקטה מכבדת ומכובדת.
האם ה8-2, המאמן הדפוק החדש והיחס הביזיוני לחבר הכי טוב שלו (שהוא גם אגדת מועדון) תרמו לרצון של מסי לעזוב? ברור. האם זה הקש ששבר את גב הגמל וגרם לו לשלוח את הפקס? יש מצב. האם מסי תכננן להישאר במשך כל העונה ועכשיו שינה את דעתו? לא. עובדה שמסי לא הסכים להיכנס לדיונים על הארכת חוזה, למרות שהמועדון כל הזמן הדליף במהלך השנה שעוד רגע הם יושבים לסכם על חוזה חדש (ופה אני מאוד יכול להתחבר למשה שנגעל מהדלפות כאלה, כאשר הם קיבלו מסרים ממסי שהוא עוזב בסוף השנה).
סביר להניח שאנטונלה כבר ידעה על זה במהלך השנה והבכי והדרמה שמסי מספר עליהם לא קרו אתמול. הילדים, סביר להניח, נכנסו לסוד העניינים באמת בתקופה האחרונה, כי ילדים מסוגלים לדבר על הדברים האלה עם חברים שלהם בתמימות, מבלי להתכוון לשים את המשפחה שלהם במוקד דרמה עולמית.
לא יודע מה איתך, אבל כל השנה השנה היו רמזים והדלפות שמסי עצבני ורוצה לעזוב. רק לפני כמה שבועות העיתונות במילאנו הפיצה שמועות על אינטר ואבא של מסי…
אני לא נכנס לנפשו של מסי ואולי אתה צודק. אבל ממה שאני יכול לנתח, אם ברתומאו היה מנהל משא ומתן אמיתי על מסי בסופו של המשא ומתן מסי היה שחקן סיטי בסוף הקיץ הזה.
ובגדול, בכל הציניות שיש לי האכזבה מהתנהלות שלו (לא רק היום אלא בכל השנים האחרונות), שאני שומע שהוא אומר שיש לו קייס משפטי אבל הוא לא מוכן לקחת את המועדון שהוא אוהב לבית משפט , אותי באופן אישי זה מרגש. וכמו שכתבתי, אין פה שתי צדדים שווים או אחד טיפה יותר מהשני . יש פה סמל של מועדון מול אחד הבני זונות הכי גדול שאני מכיר. ומי שאוהד את ברצלונה ורוצה בטובתה לא יכול לעודד את “הבן זונה” או לצדד בו בלטינית זה נשמע יותר טוב.
דרך אגב מיכאל יוכין תומך בדעתו של whykds
אני באמת לא מבין על מה הוויכוח. את הדיווחים הראשוניים על כך שמסי מסרב להאריך חוזה ודוחה כל מו"מ עם המועדון על להמשיך קיבלנו כבר לפני מעל חצי שנה.
מסי לא אמר בראיון הנוכחי שהוא הודיע פורמלית על עזיבתו הסופית כבר אז (אחרת הרי לא הייתה שום בעיה והוא כבר היה מוצג במדי סיטי), הוא סיפר שבמשך כל השנה הוא אמר לברתומאו שהוא מעוניין לחפש כיוון חדש בקריירה, שהגיע הזמן מבחינתו, והתשובה שקיבל הייתה לחכות לסוף העונה, “נדבר”, “לא עכשיו”. זה הכי הגיוני שיש ומתאים לכל מהלך האירועים.
כלומר ביקשו ממנו לדחות את הסיפור מעשית ולהפוך את ההחלטה שלו לרשמית רק בסיום העונה. וזה בדיוק מה שהוא עשה, הודיע שיממש את סעיף היציאה באותו חודש בו התקיים המשחק האחרון של העונה. הבעיה שאז נכנס לתמונה מבחינת המועדון נושא התאריך בחוזה (ה-10 ביוני) - ולכן מסי אמר שברתומאו שיקר ולא עמד במילתו.
הכי פשוט שיש. כל השאר זה overanalyzing.
באמת שאם הגרסה הזו נכונה אז מסי והצוות שלו חובבנים\פראיירים. ממש קשה לי להאמין שזה המצב, הוא לא מכיר את ברתומאו מאתמול.
איני יודע מה הסיבה האמיתית שמסי לא עשה זאת לפני יוני.
אולי הוא תמים, אולי הצוות שלו חובב (למעשה, לא אולי - בטוח, אנחנו מכירים אותם לא מהיום), אולי הוא כלל לא התעסק בזה במוחו כשבארסה עדיין הייתה בשיא המאבק על האליפות ועוד אפילו לא התחילה את ליגת האלופות, אולי הוא היה ‘פראייר’ מספיק להאמין שכמו בכל מועדון מתוקן - וכמו שהבטיח לו שחור על גבי לבן גם בפומבי וגם באופן אישי - הנשיא היה עומד במילה שלו ובאמת יושב לדבר איתו על בחירתו בסוף העונה, אולי הוא רצה לחכות לסוף העונה לפני שהוא מקבל החלטה סופית ומוחלטת לעשות את הצעד הגדול והקשה ביותר בקריירה שלו (ואז ההפסד לבאיירן אכן רק חיזק את זה), אולי הוא באמת חשב שזה לא העיתוי המתאים להודיע לאוהדים כפי שסיפר…
מה שבטוח זה שהוא רצה לעזוב מזמן ודיבר על כך עם המועדון אבל לא מימש את זה מעשית עד סוף העונה, תהיה הסיבה אשר תהיה.