מה למדנו מהראיון המצמית הזה?
שמסי כבר לא שמח בבארסה. היו שנים שכל המאמץ של הצוות המקצועי היה לגרום למסי לחייך, להרגיש בטוח, לשמור עליו, פיזית, נפשית, קבוצתית. היו זמנים בקטלוניה… אך כעת המצב הוא ההיפך הגמור, ההנהלה מתנכלת למסי, נותנת לו להרגיש שהוא כלוא בבית זכוכית, שהוא חפץ, שדוחקים אותו לפינה, לא נותנים לו לממש את עצמו, ובמילים פשוטות, לא אוהבים אותו. כי כשאוהבים מישהו, נותנים לו ללכת, לפרוח, גם אם מאבדים אותו לעד. ואיפה שאין אהבה, גם אין שנאה. אין תשוקה, אין יצירתיות והמצאה. מה כן יש? יש ניכור, אדישות, השטחה של הרגש, חישוב כלכלי קר.
אפשר לומר כבר עכשו, מסי לא רצה להיות בבארסה כשהוא לא שמח, זה לא רק הרצון לזכות בגביעים, זה הרצון להרגיש טוב ופורה. אז ברתומאו לקח ממנו את האפשרות הזו. אולי לעד. לצד השמחה שהוא עוד שלנו, זה גם עצוב. נותרה תיקווה אחת קטנה בליבי, שהכדורגל יחזיר למסי את החיוך. זה פשוט לא יעבוד בלי.
עדכון פבריציו :
Barcelona are now focused on selling players. But the board already contacted Gini Wijnaldum and Memphis Depay agents.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) September 6, 2020
Barça are expected to submit official bids to Liverpool and OL on next few days - they’re convinced to sign “both for less than €50/55m”. 🛑 #FCB #LFC #Barça
אני מבין שלאוטרו ירד מן הפרק אז עכשיו מנסים למכור לנו את דפאיי בתור הגלאקטיקוס.
אני תוהה אם בקיץ הזה למילה גלאקטיקוס תהיה השפעה על השיח.
עם ניקוי האורוות של קומאן, ברור שלא חסרים לנו גלאקטיקוס אלא איזון.
לפחות עד כה נראה שזה מה שקומאן משדר, ולכן אני לא הייתי חושב בצורה הזו (של רכש גלאקטיקוס) העונה.
בנוסף, כולם כולל כולם מדברים על תקציב קורונה כמשהו שימנע העברות גדולות בקיץ הזה.
לא מכיר את דפאיי. אבל אם הוא חלוץ שעושה לחץ, מסוגל לרוץ למתפרצת ולשים גול אחרי עוד מסירת אומן של מסי, אז הוא מספיק טוב לי לבינתיים לעונת המעבר העצובה שלפנינו.
מה עם הגנה??
אין לי שום דבר נגד דפאיי. שחקן טוב במחיר הגיוני.
אני לא מבין למה אנחנו צריכים כל כך הרבה שחקנים כאלה. אפילו אם סוארז וברייטוויט עוזבים, יש לנו כבר 6 שחקנים ל 3 עמדות: מסי, גריזמן, פאטי, טרינקאו, קוטיניו, דמבלה.
יותר נכון 5 שחקנים ל 2 עמדות.
מפמפמים לנו על חיסכון במשכורת כסיבה לעזיבה (כמעט) בחינם של ראקיטיץ, וידאל וסוארז, אבל גריזמן וקוטיניו עדיין פה. אז מה אנחנו צריכים את דפאיי או שחקן התקפה אחר?
אתם מפספסים את הנקודה שלי, נחשו למה דפאיי הפך להיות המטרה.
זה מה שמדאיג.
לא יאומן ששוב מזניחים את ההגנה. קומאן שחקן אגדה של הגנה בעברו בטח לא עיוור למתרחש שם. בדיחה
אם אחרי 8 (!!!) והודעה רשמית של פיקה שהוא שחקן גמור לא קיבלנו שחקן הגנה אמיתי כבר לא נקבל לעולם.
מה הנקודה שלך ? אני לא הבנתי.
פיקה לא אמר שהוא שחקן גמור, הוא אמר שהוא מוכן ללכת אם זה מה שהמועדון רוצה.
אבל זה באמת מוזר שלא דוחפים החוצה אף שחקן הגנה פרט לאומטיטי, ואין הרבה שמועות על שחקני הגנה חדשים. אפילו אריק גרסיה דעך, אחרי שמסי לא עובר לסיטי.
מחסור בתקציב (?)
מושבה הולנדית?..
וביתר פירוט,
משה, מה שמדאיג אותך זה שהמאמן בוחר שחקנים משיקולים שהם לא מקצועיים נטו?
דווקא חשוב לי שלמאמן תהיה תקשורת טובה עם השחקנים ושיהיו לו ״אנשי אמון״ בקבוצה.
הנתק בחדר ההלבשה בין השחקנים לצוות האימון בתקופת קיקה היה מחדל עצום. אם קומאן יצליח להמנע מזה, אז לא אכפת לי שיביא את וינאלדום ולא את תיאגו.
בכלל, אחרי כל כך הרבה שנים בבאיירן, אין לי סנטימנטים לתיאגו. שחקן טוב והכל, אבל לא זוכר לו חסד נעורי בלאוגראנה. גם אותו הייתי רוצה להביא רק מתוך שיקול מקצועי ולא מתוך שיקול רומנטי.
ובשורה התחתונה,
אני לא קיבלתי איזושהיא ראיה שקומאן הוא יותר מבובה נוספת על חוט. הלואי שאתבדה…
ועד שאתבדה, כל העונה הזו היא ערבון מוגבל, מאוד מאוד, אחד גדול. עונת next…
מה שהולך כמו בובה מתנהג כמו בובה זה בדיוק מה שהוא בובה. עוד שנה גם הוא ישאל מה הוא היה צריך את בית המשוגעים הזה. לפחות יהנה מסכום טוב של פיצוים.
זכית
בגדול, המאמנים שנבחרים לברצלונה בשנים האחרונה מתפקדים בתור “בובה” מאוד יפתיע אותי שדווקא הוא לא.
באמת אתה חושב שאני רוצה את תיאגו בגלל חסד נאורים? הזייה שבכלל מדברים על וינדלבום בהקשר של תיאגו.
https://twitter.com/Youngcules/status/1302531503755161600
אם ארתור היה בקבוצה, הייתי אומר שהרכבת כבר נסעה מהתחנה לצערי, אבל מכיון שהחבורה של ליצנים החליטה למכור אותו. אז תיאגו מושלם.
הסיבה שברתומאו לא מוכן לחשוב על להחזיר אותו זה בגלל שהוא ורוסל גירשו אותו לבאיירן בחלק מעיסקת ניימאר זה הסיבה. כל השאר זה ספינים.
ואתם יודעים מה , זה כמעט אותו סכום הפרש של עשרה מיליון לפה ולשם.
“אבל תיאגו פציע” כאילו שזה מה שמפריע להנהלת ברצלונה, תתקשרו לורמאלן הוא יצחק כל כך חזק.
ודרך אגב בהקשר של ההגנה, יש איזה שחקן כלשהו העונה לשם טודיבו . אולי אם אין להם כסף, אז אפשר לנסות אותו במקום לחפש קונים בשקל שיקנו אותו?
טיאגו שחקן טוב מאוד, אבל אתם מדברים פה על וינאלדום כאילו הוא עוד איזה פלופ, בעיני שחקן נהדר.
רציתי לנצל את הבמה לחזור בעצמי קצת מנושא מסי, מאז הראיון הבנתי פרטים שלא היו ידועים לפני.
אני עדיין חושב ששחקן כמו מסי לא צריך לעזוב בחינם, אבל אם מסי פנה וביקש לעזוב וברטומאו אמר לדבר איתו בסוף עונה אז בהחלט לא מגיע למסי שיפר את המילה שנתן לו.
אני עדיין עומד מאחורי החלק שבו אמרתי שברטומאו צריך למכור אותו, בהתחלה חשבתי פשוט שזה באמת מה שהוא יעשה. באמת חשבתי שזה חלק מהמשא ומתן שלו.
בכל אופן, אתם אולי תודו לו עוד שנה כשצאבי יגיע ומסי ישחק תחתיו. כי ממש לא בטוח שאחרי שנה בסיטי וזכיה בכל התארים הוא ירצה לחזור.
איפה כתבתי משה פה?
מרגיש לי שיש פה התבאסות על וינאלדום לא רק מתוך עניין של העדפת טיאגו.
וינאלדום בכל זאת זכה באליפות ובליגת האלופות בתור שחקן מרכזי (גם טיאגו מן הסתם).
אם לנסות לחשוב על למה מביאים את וינאלדום אז אולי בשביל התאמה לקישור שיווצר לכם:
לצד פיאניץ ודה יונג כנראה שקומאן חושב ששחקן כמו וינאלדום יתן יותר. אם לא פיאניץ אז בהחלט לטיאגו יש יותר מקום כאן.
אל תדאג, אני לא נפגע מהקצת טראש טוק שיש פה, ההפך אני די נהנה מזה כל עוד לא יורדים לרמות נמוכות מידי.
בכנות - לא רוצה לא את תיאגו ולא את וינאלדום. יש לנו את (כרגע) את בוסקטס, דה-יונג, ריקי, קוטיניו, פיאניץ’, אלנייה וראפינייה. רק במקרה שבו רק אחד מה-2 האחרונים נשאר, אולי שווה להביא מישהו. כרגע? סתם מיותר להחזיק 7-9 קשרים בסגל, כש-2 מתוכם עוד דורכים על הרגליים של מסי וגריזמן, בטח כשלא ההולנדי ולא הבן של מאזיניו יבואו לספסל.
מסתמן שההרכב שלכם בקישור יהיה דה יונג, פיאניץ ווינאלדום.
בוסקטס יהיה מחליף לקשר האחורי, ופוץ להתקפי.
עם כל הכבוד לראפיניה ואלניה, הספסל הוא המקום הנכון להם.
קוטיניו חוזר כי לא מצאו לו קבוצה אחרת, לא רואה אותו עולה כקשר במערך של 3 קשרים.
נשארתם עם 7 קשרים ל3 עמדות, נראה לי בסדר גמור. במיוחד כשאחד מהם כבר ממש מבוגר, אחד הוא ילד עם פוטנציאל, ואחד פציע מאוד.
בנוסף, כשאין כרגע פציעות והשעיות קל להגיד שלא צריך כל כך הרבה
אני רוצה קודם כל שחקני הגנה.
ראפיניה מנסים בכח למכור אותו, אלניה אותו סטטוס. אתה יודע מה אם הם נשארים אני מסכים איתך לחלוטין. אבל ברצלונה משדרת שהיא נואשת למכור את ראפיניה ואלנייה. אז אני יוצא מנקודת הנחה שהם לא שחקני ברצלונה.
קוטניו ? אתה חושב שהוא יהיה בתור קשר או קיצוני? כי לי אין מושג.
מסכים.
כרגע הם בברצלונה. מה יקרה אם הם יעזבו? בוא נגיע לזה קודם, ונדבר. אם שניהם יעזבו, צריך לראות איך קומאן רוצה לשחק (כמות שחקנים בקישור, ובאיזה מערך), ולפי זה להחליט. אין לי שום בעיה עם קישור של פיאניץ’-דה יונג-וינאלדום כעיקרון. בטח שלא עם תיאגו במקום ההולנדי. אבל…איפה קוטיניו? איפה ריקי? יותר נכון - איפה השחקן ההתקפי בכל הסיפור הזה?
בוא נראה אם הוא נשאר. אם כן, הקאדר ההתקפי שלנו, כולל את - מסי, גריזמן, פאטי, דמבלה, טרינקאו. אם השלושה האחרונים ישחקו פחות (לא מאמין שאם דמבלה יהיה כשיר, הוא יהיה רק שחקן ספסל, אבל נגיד), וקוטיניו יהיה בשלישייה הקדמית - אנחנו עדיין תקועים עם הקטע של שלושה שחקנים על אותה עמדה. אם קומאן כן ישחק עם קיצוניים, ויקראו להם גריזמן וקוטיניו…אז…מה אני אגיד לך…
מסי גריזמן
רוברטו פיאניץ דה יונג ויינדאלום
סמדו פיקה לנגלה אלבה
טר שטגן.