פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

לא רוצים להחליף אותו, קלופ רוצה אותו אבל הוא נכנס לעונה האחרונה של החוזה ועדיין אין חתימה על חוזה חדש, ובלי קשר אלקנטרה אמור להגיע כי הוא סוג הקשר שאין לנו ומאוד חסר.
כנראה שההולנדי רואה שתיאגו מגיע ומבין שיאבד לו דקות משחק וברצלונה היא אופציה מצויינת עבורו, מה גם שמאמנו בנבחרת כבר חתם שם.

אפשר להגיד כבר שוידאל שחקן אינטר, העברה חופשית.

Last details to be completed then Arturo Vidal will join Inter as a free agent. The agreement is gonna be reached with Barcelona. Personal terms ok until June 2022. 🔵🇨🇱 @SkySport @DiMarzio #Inter #transfers

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) September 12, 2020

"25 בינואר: בארסה רוכשת את מתאוס פרננדש האלמוני, שחקן ספסל בפלמייראס הברזילאית, תמורת 7 מיליון יורו. חוזה ל-5 שנים עם סעיף שחרור של 300 מיליון יורו.

31 בינואר: מתאוס מושאל לויאדוליד. בינתיים עולה כתבה ב’ספורט’ - “תכירו את מתאוס פרננדש, בוסקטס החדש”.

12 בספטמבר: מתאוס לא נמצא בסגל למשחק ידידות נגד נאסטיק בגלל שקומאן לא התרשם ממנו לפי הדיווחים והוא לא נמצא בתוכניות שלו.

כנראה שהמועדון יחפש או להשאיל או למכור אותו. עוד רכש ברזילאי “מוצלח” תחת רוסל/ברתומאו, כמה מפתיע."

אבל העיקר לא לשלם לטקה קובו …

ברטומאו הגרוע הזה, למה להשקיע בצעירים? שישקיע רק בנכסים של 100%.
מזל שהוא לפחות לא היה כל כך טיפש כדי גם לממן לשחקן צעיר טיפולי גדילה.
צעירים זה הימור, יכול להיות שלקחו הימור של 7 מיליון ונכשלו, זו לא בעיה במועדון מבחינתי, ההפך. לא מאמין שתפסידו מכך, כי כנראה שמחיר כזה תוכלו להחזיר ממכירה.
גם קובו אגב עוד לא כוכב ולא כלום. אנשים כבר בטוחים שהוא מסי הבא משום מה.

מבין אתכם כשאתם לא אוהבים את הדרך, מה פה בדרך של ברטומאו ספציפית בקשר לשחקן הברזילאי לא נכון?

גב, יש אצלנו הרבה עסקאות מפוקפקות בהן אנחנו קונים שחקני ספסל מקבוצות בינוניות מברזיל. זה לא הימור, זה סוג של הלבנת כספים שמגיעים לסוכנים על דברים שאתה ואני לא יודעים עליהם כלום.

אם הייתי קונה ממכם את בייל תמורת 400 מיליון ומציג אותו כמי שיוביל את בקצלונה לעשור הקרוב היית חושב שנפלתי על השכל, נכון?

באותה המידה אוהדי הקבוצות מהן אנחנו קונים את הדוגלאסים והפרננדשים תופסים את הראש ולא מבינים למה שחקן ספסל בינוני מינוס בקבוצה שלהם הוא “מועמד לחיזוק של ברצלונה”? באיזו מציאות זו אמירה הגיונית?

ועכשיו שאלה:
אתה חושב שברתומיאו קורא תגובות בפורום שלנו?
כי אמנם עניתי לך תשובה רצינית בחלק הראשון שלה, אבל עכשיו אני ארד לרמה של מה שכתבת ואומר לך שהוא לא. אז אני לא מבין למה חשוב לך כל כך ללקק לו. מה יוצא לך מזה? אתה מקבל ממנו דיבדנדים על הניסיון המגוחך להוציא אותו טוב?

יש משהו מעבר להצקה הקבועה אלינו עם הזלזול בנו כאילו שאנחנו לא יודעים מה קורה בקבוצה שלנו?

אתב באמת משחק אותה שיש הגיון במהלך של לקנות שחקן ספסל מקבוצה בינונית בברזיל?

אתה באמת משווה למסי - שכל מי שראה אותו אי פעם ראה שחקן שעושה צחוק מילדים גדולים ממנו בהרבה?

למה אתה ממשיך עם הודעות ההטרלה האלו? מה הסיבה האמיתית? תסכים לספר לנו? שנדע איך להתייחס להבא…

אני בכנות לא מבין את התגובה שלך באופן כללי ואת המשפט הכביכול ציני הזה.

פרננדש הוא השחקן הצעיר שאנחנו לא משקיעים בו? אתה חושב שההשקעה בקובו היא לא מאה 100 אחוז אבל הברזילאי כן?

כמו שיוסף אמר קודם, הסיפור של פרננדש- שחקן ספסל מברזיל שאיכשהו מתגלגל אלינו הוא אלמנט חוזר לאורך השנים עם כל מיני דוגלסים, קייריסונים וכ’ו. יש פה הרבה משחקים של עמלות וכספים מתחת לשולחן.

שים לב, זה לא שקיבלנו איזה זלאטן במקום קובו, אנחנו מדברים על ברזילאי שחקן ספסל במקום הכשרון היפני שלא מעט מדברים בשבחו כבר כמה שנים.

בכנות שאני לא מצליח להבין את המחשבה מאחורי ההודעה שלך…

@Josepe ו @Aimarito -

בכנות? לא רואה טעם להגיב לזה, או להודעות אחרות בסגנון. זו כבר מזמן לא “דעה אחרת של מישהו מבחוץ”. ההתלבטות היחידה היא האם אלו נסיונות הטרלה, או באמת אי הבנה של המציאות בברצלונה ברמת של עצימת עיניים עם מסמרים. לא יודע מה עדיף.

אם אתם שואלים אותי, עדיף פשוט לדלג מעל התגובות האלו. יש מספיק אוהדים נוספים בצד השני שאפשר לנהל איתם דיון כמו שצריך.

הבאתי את הפוסט הזה של טיקי טאקה בשביל להדגים את הבעיה הגדולה אצלנו, זה לא רק התנהלות ספורטיבית גרועה. אלא מעבר לזה, זה דברים שעוברים את הרף של התחום הפלילי. בכנות, שאני רואה את הניהול של הגליזרים במנצסטר יוניטד אני נתקף בקנאה. הם אולי לא מבינים הרבה בניהול מקצועי אלא יודעים לנהל כלכלית בצורה מבריקה את יוניטד (זה הסתכלות של מישהו מבחוץ ).

תביאו לי כזו הנהלה כזו ואני הולך לישון בשקט. וזה לא מחמאה לגליזרים זה רק תחושת יאוש ומיאוס מברתומאו וחבורת הסוסים הטרואינים שהשתלטו לנו על הקבוצה.

אגיב לכם עכשיו.
אין פה נסיונות הטרלה, רק דיון בו אין קבלה של דעה טיפה שונה.
אני שואל באמת ובתמים מה הבעיה ברכש.
אני לא עקבתי אחרי הברזילאי, יצאתי מנקודת הנחה (אולי תמימה) שאם הגיע לברצלונה הוא שחקן עם פוטנציאל.
אני לא בקיא בעסקי ההלבנות של ברטומאו, אני שומע ששחקן ברזילאי צעיר נקנה ומבין שלקחו פה הימור.
אני הבנתי את ההודעות שלכם בתור עקיצות לשיטת הקניה של שחקנים צעירים ולא ספציפית של השחקן הצעיר הזה. לכן הגבתי כמו שהגבתי.

אבל וואו יופי של תרבות דיון, במקום לענות תגובה עניינית אני טרול, לא שווה תגובה, וכו׳.

לגיטימי לא להבין מה כל כך לא בסדר בהתחמה של ברזילאי כשרוני, רק שנה קודם קנינו 2 ברזיאלים כשרוניים במחיר גבוה פי 6 כל אחד.

משום מה יש לי הרגשה שבפורום של ריאל כן היינו עונים לכם עניינית ומכבדים יותר, גם אם לא תסכימו איתנו. בטח ובטח לא הייתי קורא להחרים את ההודעות שלכם.

גם אני מגיב פה מספיק זמן כדי שלא אצטרך כל פעם מחדש להגיד שאני לא תומך בברטומאו, כל הודעה שאני לא מסכים פה עם מישהו מוקצנת מאוד. כל הודעה בה אני מסכים עם חלק מהדרך של ברטומאו אני חייב להסכים עם כולה?
אפשר להסכים עם חלק מהדברים שמישהו עושה, אני גם לפעמים מסכים עם ביבי ולא פוסל כל דבר שיוצא לו מהפה כי באופן כללי אני לא אוהב אותו.

גב, תסביר לי מה בחלק הזה של ההודעה גורם לך לחשוב שמדובר בפוטנציאל?

זה שהוא אלמוני, זה שהוא שחקן ספסל, או זה שהוא מגיע מהליגה בברזיל?

אגב, אתה מניח שהוא צעיר.
כמה צעיר? יש לך מושג (גילוי נאות, גם לי אין).

ולטענה שלך

ראית שמישהו פה ביקר את הקניה של טרינקאו?
וטרינקאו הוא חתיכת הימור. אף אחד לא מבטיח שהוא יהפוך לשחקן ברמה של הרכב בברצלונה. אבל מה, הפוטנציאל שם. שחקן הרכב (לא שחקן ספסל), מליגה אירופאית, גם אם לא בכירה, ושחקן חשוב מאוד בקבוצה שלו.

אותו דבר פדרי. הפוטנציאל שם, גם אם לא ימומש. אף אחד לא בא בטענות לרכש הצעיר הזה.

שחקנים ברזילאים אלמונים בעסקאות מכבסה זה דבר שאנחנו מבינים בו. הרבה כסף שהיה יכול להיות מופנה לרכש לגיטימי נשפך שם. שחקנים שמעולם כף רגלם לא דרכה בחדר ההלבשה של הקבוצה הראשונה.

ואגב, גם ארתור הוא שחקן ברזילאי צעיר שקנינו ולא ראית עליו ביקורת בזמנו. למה? כי הוא היה כוכב בקבוצה שלו לפני שקנינו אותו, לא שחקן ספסל שאוהדי הקבוצה שלו מביעים תמיהה על מה ולמה הוא מועמד לברצלונה.

בד"כ אני ממש בסדר עם ההודעות שלך. גם אם אתה אוהד ריאל וגם אם אנחנו לא תמיד מסכימים. הפעם עשית פאדיחה ברמה קשה. אם קשה לך עם התגובות שלנו, אז לפחות תעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה בא ומותח עלינו ביקורת. אנחנו לא פתחנו פוסט ב “גב הוא טרול” סתם ככה. אתה נתת ביקורת לא קשורה ולא במקום.

אגב, אותו דבר עם הרצון של מסי לעזוב. בסוף כולכם אכלתם את הכובע כשהוא בחר לא לצאת למשפט מול ברצלונה כי זה המועדון של החיים שלו. אבל לפני כן לכלכתם עליו ברמות ובחרתם שהדבר היחיד שאנחנו יודעים זה שהוא רוצה לעזוב בחינם. כאילו שהפקס הגיע אליכם הביתה וכל השאר זה שמועות.

אבל אתם לא ראיתם פקס, האמנתם לזה שהוא נשלח כי היה כתוב בעיתון. לדברים אחרים שהיו כתובים בעיתון בחרתם לא להאמין. מעניין שזה שירת אג’נדה שמוציאה את מסי רע.

והכי מביך באג’נדה שהייתה לכם נגדו זה שהוא רצה לעזוב את הקבוצה שממררת את חייו כבר יותר מדי זמן. ואתם גרמתם לזה להראות כאילו שהוא תאב בצע.

וכל זה אחרי שאמרנו לכם שוב ושוב שברתומיאו שקרן ואתם מפספסים את הנקודה.

אני לא נכנס לפורום שלכם, אבל אם הייתי עושה את זה לא הייתי בא אליכם בביקורת על דברים שאני לא מבין בהם.

קח / קחו צעד אחורה. אם אתם באים לפה לכתוב הודעות, עשו זאת בצורה מכבדת. התעניינות בקבוצה שלנו לא אומרת שאתם יודעים הכל. אז תגיבו בצניעות. אנחנו מכירים את המאטרייה קצת יותר מכם. זה הבית שלנו…

ואם אתה חושב שאני מגזים, תחזור שוב להודעה שמבקרת את משה על האופן שאנחנו מתייחסים לקניה של פרננדש. ואח"כ לך וחפש מי זה הרננדש הזה ומה הוא עשה שמצדיק קנייה שלו.

זה מזכיר לי שקנו את דוגאלס , אז היו כאלו שניסו להסביר לנו שמדובר ברכש לגטימי. מישהו יודע איפה הוא היום?

אתחיל רגע בנושא מסי, כי זה הנושא הקדום יותר.
אני כתבתי הודעה בה אמרתי שבעקבות מידע חדש שהתגלה אני חוזר בי קצת, אבל לא על הכל. עד היום אני חושב שבמלב בו מסי נשאר אך עוזב בחינם זוף עונה אז היה כדאי למכור אותו. דיברתי על מסי בהקשר של חכם מול צודק, ברור שמסי יותר בסדר מברטומאו, אבל צריך לדעת איך להתמודד עם אנשים כמותו, וממסי ציפיתי שידע מה יכניס את ברטומאו לקרבות אגו.
מי צודק? מסי
מי פחות מלכלך? מסי
מברטומאו אני לא מצפה לכלום.

בנוגע לרכש הברזילאי, לא עשיתי שיעורי בית על מי הוא, ניחשתי שהוא כשרון ברזילאי כלשהו שאיש לא מכיר. וידוי נאות, גם את רודריגו וויניסיוס לא ראיתי לפני, פשוט ניחשתי שהם צעירים כשרוניים, ואז ראיתי אותם במדי ריאל.

את ההודעות בסגנון של ״מה מביאים שחקן כמותו״ אני הבנתי בתור ״מה מביאים שחקן בקליבר כמותו״. טעיתי בהבנה של מה שכתבתם מסתבר.

אני לא הסתכלתי על הקניה הנוכחית, אלא על הדרך של קניית הצעירים.
אולי אני תמים אבל אני חושב שהרכשים של ברטומאו כן מיועדים למטרה כלשהי, קשה לי להאמין שמטרתו היא להכשיל אתכם, ולכן כשראיתי אתכם יוצאים נגד ברזילאי צעיר שאיש לא מכיר לא הבנתי מה הבעיה שלכם עם שיטת הקניה של ברזילאים צעירים.
הוא לא צריך להיות כזה כשרון ענק כדי שתעשו עליו רווח.

משה, השאלה אם אתה מסתכל על הדוגלאסים כעל דרך או כמקרה ספציפי. אם מקרה ספציפי אז נכון, רכש רע. אך אם כדרך, קניה של ברזילאים צעירים אלמונים, אז בהחלט יש לי גם כמה דוגמאות שיוכיחו שברזילאים אלמונים גם יכולים להצליח.
אני לא סקאוט, אני מניח שכל שחקן ששמו מתפרסם שווה משהו, ופה המועדונים לוקחים הימור על אם להשקיע או לא. חלקם יתבררו כמו דוגלאס.

גב, אתה מגיב מה שאתה מגיב מחוסר ידע מוחלט, ומציג את זה כדעה אחרת. אתה נפגע מהיחס כלפיך כאל טרול.
אם אתה מזכיר את פרננדס כדוגמה להשקעה בצעירים, תלמד מי זה לפני כן. בן כמה הוא, מה הוא עשה בקריירה לפני כן, כמה עלה. אולי גם תלמד מי אלו דוגלאס, קייריסון, הנריקה, ובטח עוד כמה ברזילאים כאלה ששכחתי.
זה מזכיר לי דיון על ויליאן לפני איזה חודש. טענת שאנחנו צריכים קיצוניים, וכשהזכירו בין היתר את טרינקאו שאלת מי זה.
מותר לך להביע דעה אחרת, אבל שתהיה מבוססת על ידע ועובדות. נכון לעכשיו, אתה סתם יורה מהמותן לכל כיוון.

רק לשם הבהרה, אתה נכנסת לדיון, ביקרת אותנו ואת דעותינו על משהו שאתה בעצמך לא חקרת, וכשאנחנו (או חלקינו) יוצאים נגד דעתך כי במפורש נראה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר- אתה מתגונן. לחילופין, אם היית שואל משהו בסגנון “מי זה?” או “על מה כל הבלאגן או הפוסט הזה?” מאוד סביר שמישהו מאיתנו היה עונה לך בצורה עניינית. במקום זה אתה בוחר להגיד לנו שאנחנו טועים על סמך משהו שאפילו לא בדקת.

גב, מי שהוריד במודע את תרבות הדיון זה לחלוטין אתה.

תרבות דיון זו היכולת לנהל שיח.
זה להקשיב לצד א, ולענות לו עניינית.
את זה לא עשיתם ללא התנשאות.
מצטער מבחינתי זה פחות תרבות דיון.
מצאו את ההבדלים:
״גב אתה טועה כי א׳, ב׳, ג׳…״
״גב אתה טועה כי א׳, ב׳, ג׳, ואתה טרול אוהד ריאל שרק בא לעצבן״
לזה אני מתכוון בתרבות דיון.

במקום כל התוספות אמירה כזו:
״לא חקרת את הנושא לעומק אבל פרננדס שחקן ספסל בליגה חלשה והוא כנראה נקנה בשביל עסקה מפוקפקת, לא מדובר ביציאה כנגד החתמת צעירים, נטו ביציאה נגד עסקת פרננדס״
הייתה משיגה הרבה יותר.

תודה

מזמין אותך לקרוא את החלק הראשון של התגובה שלך שוב, נסה לחשוב בעצמך מה היא משדרת ואילו תגובות היא מזמינה.

המקסימום שאני יכולתי להוציא באותו רגע זה שאני לא מבין את המחשבה מאחוריה. הרבה פעמים בתרבות דיון או ברמת דיון כלשהי התגובה שמעוררת את הנושא קובעת את הרף. ראיתי מספיק פעמים תגובות לא מוצדקות לשאלות תם, אבל בחרת לעקוץ את כולם על משהו שלא היה לך ידע בו. זה לא על גדר “דעה שונה”, זה פשוט נושא שלא חקרת כלל בשביל שתהיה לך דעה רצינית עליו כמו שלי אין דעה אמיתית שאני עומד מאחוריה נגיד על הליגה האיטלקית, כי אני מודה שכמה שנים טובות לא עקבתי אחריה, או על ה nba אז אני נמנע מלהיכנס לדיון בעיניין, ובטח שלא פותח דיון עם איזו אמירה של “יאללה סטף קרי הצ’וקר הזה”.

מוזמן לחשוב על זה.

גב - איפה הביקורת העצמית? התופעה שקורית לך עכשיו חוזרת על עצמה המון ועם הרבה משתמשים שונים. אולי יש משהו בטענות? עונים לך בנימוס ומסבירים לך בדיוק מה הבעיה בהודעות שלך.

מקבל.
מצטער ואשים לב לכך בעתיד.

פבריציו רומאנו ואחרים טוענים שלאוטרו ווינאלדום החליטו להישאר בקבוצות שלהם ולא יבואו לבארסה.

בבארסה עובדים בשביל להביא את ממפיס דפאי. כבר יש הסכם איתו, אבל בארסה עדיין לא הגישה הצעה לליון. רומאנו טוען שבארסה תגיש הצעה של 30 מיליון כולל משתנים, וליון תקבל אותה.
מחכים שסוארז יעזוב קודם, אבל סוארז מתעקש על מלוא המשכורת , ובארסה לא מוכנה לזה. סוארז מגיע לאימונים, אז כנראה אין נתק עם קומאן. אני מניח שאם יישאר בסופו של דבר ישתמשו בו כשחקן ספסל. האופציה שלו לעבור ליובנטוס נסגרת לאט לאט, כי יובנטוס עובדים על דז’קו מרומא.
אם דפאי יבוא, אני לא חושב שזאת עסקה רעה. אם לא יצליח, אפשר יהיה למכור אותו הלאה בהפסד מינימלי, הוא מספיק צעיר עדיין. אני רק מפחד שיתנו לו משכורת אסטרונומית ואז הוא יהיה נטל לכמה שנים.

וידאל כבר באינטר מעשית. בארסה תקבל עליו רק משתנים.

מחפשים קבוצה לרפיניה. בארסה רוצה עליו 15 מיליון, ולדעתי זה מחיר יותר מהוגן. מפתיע אותי שאין קופצים עדיין.

בסוף השוק קובע את המחיר הריאלי.
אני לא חושב שרפיניה עשה יותר מדי בקריירה בשביל שיהיו עליו המון קופצים ב-15 מליון יורו, במיוחד נוכח הפציעות הרבות.
ריאל לדוגמא קיבלה 15 מליון יורו על חאמס רודריגז (עוד כמה מליונים הלכו לסוכנים למניהם) וגם על זה אני אומר תודה.