אני לא חושב שיהיו עליו הרבה קופצות אם ייכשל בצ’אנס השני שלו בטופ. רוב השחקנים לא מקבלים אפילו את זה.
יש לציין שהקבוצות בהן ראפיניה הצטיין מסתכמות בגדול בשם אחד- סלטה ויגו. לא שיש לי משהו נגדו, אני אפילו מחבב את השחקן, אבל בתקופה בה חלק מהקבוצות מרכז הטבלה בעולם נמצאות (אולי חוץ מאנגליה) קשה לצפות שימו עליו הרבה כסף בלי להסס.
לגביי דפאי אני מניח שמדובר בלחץ מצד קומאן. קומאן הוא מאמן שהיה צריך “שחקנים שלו”. הייתי בטוח שהוא יצליח להביא את ויינאלדום למטרה הזאת, אבל אני מניח שדפאי יתאים לו גם. גם בולנסיה הוא הביא את מאדורו הלא כל כך מוצלח. מקווה שדפאי יהיה חתימה מועילה, כי כרגע מסתמן שזה הכסף שהיה יכול להגיע עבור שחקן הגנה (אריק גרסיה לדוגמא).
בארסה תציע 15 מיליון יורו עבורו לפי מקורות, אם ההצעה לא תתקבל יחכו לקיץ הבא שיגיע בחינם.
מצד אחד הגיוני, מצד שני על שחקני הגנה לא ממהרים לשים כסף ואילו על התקפה וקישור שופכים מאות מיליונים כאילו הבעיה בשנים האחרונות הייתה שם…
אני חושב שגם קבוצת תחתית באנגליה קונה שחקנים במחירים כאלה, גם עכשיו.
הוא שחקן טכני והיה גדול על סלטה ויגו. מחוץ לברצלונה הוא לא נפצע.
קשה להשוות אותו לחאמס כי חאמס לא שיחק כדורגל כבר שנה פלוס. פעם היה כוכב גדול יותר מרפיניה, אבל עכשיו אין לדעת. לפי גרדיאן, הוא עלה 20 מיליון פאונד, שזה 22 מיליון יורו.
רפיניה בן 27 , עוד יש לו כמה שנים לתת. קבוצה אפורה באנגליה צריכה לרצות שחקנים טכניים כאלה, והמחיר ריאלי.
מרגיש לי שהמחירים בתוך אנגליה פשוט הזויים וחסרי פרופורציה, אבל כשזה מגיע לקבוצות אנגליות שקונות שחקנים מספרד/גרמניה וכו… המספרים מתיישרים למספרים ריאליים יותר.
חאמס באמת לא שיחק הרבה השנה אבל הוא עדיין שם הרבה יותר גדול שעשה הרבה יותר בקריירה.
אני לא יודע עד כמה הוא היה גדול על סלטה אם הוא סיים עם 4 שערים ובישול וב-2 העונות שלפני הוא לא עשה פשוט כלום.
טראנספרמרקט מעריכים אותו ב9 מליון יורו, לדעתי מחיר ריאלי פחות או יותר.
רכש ברזילאי מפוקפק נוסף של ברצלונה הוא גוסטבו מאיה. אתמול הדליפו שבאימונים הרמה שלו לא מתאימה לברצלונה ב. להזכירכם ברצלונה ב היא קבוצה שמשחקת בליגה השלישית בספרד.
https://twitter.com/josepcapdevila/status/1305538310270595072
פרננדס שניסו להיפטר ממנו עוד לפני שהציגו אותו בתור שחקן ברצלונה (אני חושב שזה שיא גינס) נפצע בברך ימין. עוד שחקן שנתקע איתו . להזכירם חמש שנים חוזה.
https://twitter.com/Youngcules/status/1305569907099213833
ברתומאו לכלא.
אני בטוח שבארסה תסכים גם ל 9 מיליון. אבל אין שמועות על שום מו"מ בכלל.
מאיה עלה 4.5 מיליון (כולל משתנים), פרננדס עלה 7.
לא מוכנים לשלם על גרסיה יותר מ 15 מיליון.
לפחות מאיה לא נראה פלופ על הנייר. להבדיל מפרננדס, הוא באמת צעיר, ושיחק בנבחרת ברזיל U17 ונדמה לי שייך גם לנבחרת U20.
לא יודע מה הרמה של נבחרת ברזיל הצעירה, אבל שאנשים שרואים אותו באימון מדליפים שהרמה שלו לא מתאימה לקבוצה מהליגה השלישית בספרד. זה בעיני סוגר את העסק.
-
אם הייתי אוהד נבחרת ברזיל הצעירה היתי מאוד מודאג.
-
אנדרה קארי עושה קופה ללא הפסקה בזכות ברתומאו ורוסל.
חאמס בנוסף להיותו שחקן מצוין שנותן מספרים כפולים אם לא יותר מ ראפיניה פר עונה,הוא גם כוכב ענק בקולומביה ובכלל בדרום אמריקה,כל קבוצה שרוכשת אותו פותחת לעצמה שוק עצום של משהו כמו 100 מיליון מעריצים.זה שווה הרבה כסף.
דוגמה להמחשה:
פחיות קוקה קולה שהחלו להימכר בקולומביה:
פתאום מרגיש לי שריאל מדריד פריירים, מכרו כזה נכס ב 22 מיליון יורו בלבד.
אז כמה לדעתכם שווה רפיניה?
אולי הדיווח התכוון שהוא לא בכושר, לא שאין לו כשרון. לא התאמן בקורונה נניח.
הוא בן 19 בלבד, שיחק בנבחרת ברזיל בגילאים מסוימים, גם קבוצות אחרות רצו אותו בזמנו.
חכה עם הקטילה קצת.
אתה טיפה מפספס, זה לא אני זה ש"שקוטל" אותו, אלא אלו שצופים בו מתאמן…
תמונה של ה"מהפכה" בברצלונה. רק אם הינו מוכרים גם את מסי. בטח היינו מחזירים את דויד וייה מפרישה ורוני רוזנטל…
תגידו ביי ביי לתיאגו.
יש איזה קטע שבארסה צריכה למכור שחקנים לפני שהיא מחתימה חדשים. חוקים של ההתאחדות או של מנהלת הליגה.
מישהו יכול להסביר מה בדיוק המגבלה?
זה לא מגבלה של פייר פליי או משהו כזה. המועדון לא יכול לקנות שחקנים כי הוא בגירעון עצום והשכר גבוה. בשביל לקנות שחקן אתה צריך למכור שחקן. הנשיא של ליון אמר את מה שברתומאו מסתיר בכל כוחו. הוא אמר שברתומאו אמר לו בשיחה פרטית שאין למועדון כסף בשביל להציע הצעה על דפאיי בלי ששחקן יעזוב. הוא השתמש בקרונה בתור תירוץ, אבל המועדון היה במצב לא טוב גם לפני הקורונה.
לא, יש איזשהו חוק שלא קשור לברצלונה. קראתי שגם קבוצות אחרות באותו מצב, לא יכולות לקנות עד שהן מוכרות לפי חוקי RFEF או משהו כזה.
אני שואל מהו החוק הזה? מגבלה בשחקני סגל?
מה שרשמת לגבי הנשיא של ליון היה מרתיע אותי לעשות איתו עסקים. תאר לעצמך שבשיחה פרטית אני אומר לך שאני מרושש, אבל אשתי לא יודעת, ואתה הולך ומספר את זה לתקשורת. הייתי מוחק אותך באותו הרגע.
אני גם לא מבין מדוע יכלנו לקנות את טרינקאו בינואר ועכשיו לא יכולים לקנות את דפאי באותו מחיר בערך למרות שראקיטיץ’ עזב. שואל מבחינה כלכלית, לא מבחינת כדורגל. מה כבר השתנה בחצי שנה?
ברמה ההגיונית? צפי של הכנסות. קבוצות לא מוציאות את מה שיש להן ביד, אלא עושות חישוב של הכנסות עתידיות בנוסף, אני מניח שזה בולט יותר בבארסה שם האחראיות הכלכלית היא מהם והלאה.
שאלתי מה הוא החוק שמונע מקבוצות לקנות שחקנים לפני שהן מוכרות.
ההגיון הכלכלי ברור לי, וזה אף פעם לא מנע מברטומיאו לקנות שחקנים. עכשיו כן.
בנוסף, קראתי שבארסה גם לא יכולה לרשום את טרינקאו, פדרי, פאטי, פוץ’ ואראוחו כשחקנים בקבוצה הראשונה, בגלל מגבלות של אותו החוק.
אז אני שואל בפעם השלישית - מישהו יודע מה הוא החוק הזה?
אולי אם תנסה להפנות לאיפה שקראת זה יוכל לעזור…
ברתומאו אמר שהכנסות יש והבעיה היא שהכסף הולך לתשלום שכר שנושק למגבלות של הליגה ושל אופ"א.