פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

כל מה שכתבת הגיוני ויפה, ולפחות לי זה לא חדש.
אני רוצה לדעת את המספרים.

למשל - האם המשכורות הגיעו עד התקרה המותרת ואין יורו אחד פנוי? או שיש מרווח וכמה?
מדברים על חוזה חדש לפאטי בלי קשר לעזיבות. לזה יש כסף?
ראקיטיץ’ כבר עזב, התפנתה משכורת גדולה. אבל חזר קוטיניו עם משכורת עוד יותר גדולה, הגיע טרינקאו (אני לא חושב שפדרי ואראוחו יושבים על משכורת של הקבוצה הראשונה).
אז תן לי מספרים אם יש לך.

לגבי חובות כללים.
אם זאת הבעיה, קודם כל היו צריכים לתת למסי ללכת. אבל נניח והאגו יותר חזק מההיגיון הכלכלי וברטומיאו לא רצה להיזכר כאחד שמכר את מסי.
אז תמכור את דמבלה, את ברייטוויט. לפי שמועות קיבלנו הצעת ענק על פאטי, למה פאטי נשאר ופוץ’ נדחף החוצה? מבחינתי, לשניהם יש אותו סטטוס של כוכב בעתיד הקרוב.
מדובר בסה"כ ב 15-20 מליון יורו. גריזמן בחצי מחיר ממה שקנינו מכסה את דפאי+דסט+גרסיה, ועוד יישאר עודף במשכורת. וזה לא מסי, הוא לא תורם כלום והוא לא הולנדי.
לכן ההסבר של “אין כסף לקנות שחקן ב 15 מיליון” לא נראה לי הגיוני.

אבא של פאטי כבר הכחיש את זה. אם אתה בוחר לא להאמין לו. אהלן וסאהלן. אני מודיע לך מעכשיו קבוצה שתציע 180 מיליון על פאטי ברתומאו יגיד לה איפה חותמים עוד לפני שהיא תסיים את המשפט…

בריטוויט אין שום קבוצה שתקנה אותו בסכום שברצלונה קנתה אותו (הוא גם נפצע היום). זה לא שהיא לא מנסה… לגבי דמבלה יש שמועות שליברפול הציעו השאלה וברצלונה מסכימה רק למכירה. גריזמן זה רכש אישי של ברתומאו. אחרי עונה אחת הוא בחיים לא ימכור אותו מיוזמתו.

אין לך יותר מידי שחקנים למכור. כל השחקנים שעכשיו עוזבים עוזבים חינם או תמורת מנה פלאפל וידאל סוארז ראקטיץ כולם בלי כסף. חוץ מסמדו שיכניס לפי שמועות 35 עד 40 מיליון. ובעזרתו אפשר לקנות את גרסיה ודסט. זה גלגל ההצלה של ההגנה שלנו. אם קונים את שתיהם , אפשר להתחיל לחלום על לפגוש את באיירן ולהפסיד רק 3-0 …

אני לא כותב פה מה שברתומאו בעצמו לא מודה בו. תקרא לזה איך שתרצה…

לא ידעתי שאבא של פאטי הכחיש, בסדר, תמחק את זה.
ברתומיאו אמר שיש כסף, אבל לא יכול לקנות לפני שמוכרים. אז אני מבין שהבעיה היא לא סכום ההעברה.
אני מניח שהוא מתכוון לתקרת שכר, אז מה היא והאם יש מרווח כלשהו עדיין?
אתה לעומת זאת מדבר על חובות של המועדון ועל סכום ההעברה של סמדו.

אתה רוצה שאני יגיד לך הרבה דברים שברתומאו אומר ובסופו מסתבר שזה שקר מוחלט. אתה רוצה הדגמה קטנה, שלח לריקי פוץ הודעה בטויטר הוא ישמח לספר מה ברתומאו הבטיח לו לפני כמה שבועות לעומת מה שקומאן אמר לו שלשום…

בקיצור, גם אם ברתומאו יגיד לי שכדור הארץ עגול. אני לא יאמין לו. הוא לא מסוגל להגיד אמת. לא צוחק ולא מגזים פה. תקרא ראיונות שלו תבין לבד.

. סמדו עוזב :

א. המשכורת שלו מתפנה, נגיד לצורך הדיון ואני סתם זורק מספר. סמדו מרויח 7 מיליון לשנה (זורק מספר!!!) עכשיו זה מתפנה. בנוסף ברצלונה אמורה לקבל בסביבות 40 מיליון . עכשיו מתפנה לה אויר לנשימה.

בכתבה שאתה בעצמך הבאת כותבים את זה שם.

אני בטוח שאתה מבין הרבה יותר ממני בכלכלה (לא בציניות אני באמת לא מבין יותר מידי) אז לי אין מה לחדש לך :slight_smile:

עדיין מחליט להילחם על המקום שלו. רק להחזיק מעמד עוד שנה…

https://twitter.com/sport/status/1307737673487052800

בכתבה לא רשום מה תקרת השכר ומה המרווח כרגע.
זה מה שאני רוצה לדעת.
לא מוצא נתון כזה בשום מקום באינטרנט.

קצת מספרים שאני כן יודע.
בשנה שעברה התקרה הייתה 671 מיליון יורו (פורסם במארקה). השנה זה אמור להיות פחות כי יש פחות הכנסות.
יש את הדו"ח הרשמי של 18\19, והמשכורות עבור 19\20 תוכננו להיות 470 מיליון. הדו"ח של 19\20 עוד לא יצא.
כלומר היו 200 מיליון עד תקרת השכר.

אני זוכר שהחוזה של סמדו היה קטן יחסית, משהו כמו 4 מיליון, והוא דרש חידוש עם סכומים גדולים יותר, מה שבארסה סירבה לתת לו.
לא מבין מדוע בארסה לא יכולה להוציא עוד 3 מיליון נניח על משכורת של שחקן נוסף.

אתה גם לא זוכר שברתומאו אמר שהוא בשום פנים ואופן לא למכירה? רק לפני חודש או משהו כזה…

ברטומיאו שקרן, בסדר.
לא על זה שאלתי.

נ.ב מתוך סקרנות, השוואתי את המשכורות לריאל מדריד.
מדובר על דוחות רשמיים של עונת 2018\19

המשכורות ובונוסים של הקבוצה הראשונה של בארסה היו 417 מיליון, ושל ריאל 300 מיליון.
סה"כ משכורות בבארסה היו 542 מיליון, ושל ריאל 362 מיליון. זה כולל כדורסל וספורט אחר, קבוצות משנה ולא ספורטאים.

חחחחחחחחחחח
צחקתי בקול, תודה לך על זה (:

וידאל רשמית באינטר, אז אם הבעיה היא משכורות, התפנתה משכורת לא קטנה.
אומרים שסמדו יעזוב עוד היום ובארסה תקבל בסביבות 40 מיליון יורו.
צריך להספיק גם לדסט וגם לגרסיה פלוס מינוס.

קאדנה סר מדווח שבארסה הציעה לסוארז תשלום בגובה 7 מליון יורו שזה חצי מהחוזה שלו כדי להיפרד.
סוארז סירב.
אם זאת אמת, לא כל כך ברורה לי ההתעקשות שלו. הוא כנראה לא הולך ליהנות העונה, חצי משכורת נותנים לו ביד, הוא שחקן חופשי, אני בטוח שיוכל למצוא קבוצה שתשלם לו 7 מיליון ללא דמי העברה. ככה הוא יהיה במקום שרוצה אותו, וללא פגיעה בהכנסות.

אני חושב שכרגע המוטיבציה של סוארז היא להשאר בברצלונה. טוב לו פה, הוא ישמח לשחק עוד עונה עם מסי (אולי האחרונה בקריירה שלו ברמות הגבוהות?), ולמה לו לעקור את המשפחה שלו לעונת פרישה באיטליה, או איפה שזה לא יהיה? אני לא חושב שהמאבק פה הוא נטו על כסף כזה או אחר. לואיסיטו פשוט רוצה להשאר. וכרגע נראה שמצליח לו (והלוואי שריקי ייראה וילמד ולא יאכזב אותנו).

וזו הבעיה כשיש לך ניהול כ״כ מחפיר וצוות מקצועי כ״כ עלוב. שחקנים רואים איך דוגלאס, טוראן, אומטיטי ועוד אחרים עושים צחוק מהמועדון. והם לומדים…

אני חושב שלכולנו ברור שיש היום מרחק מאוד גדול בין ההנהלה והמועדון. ההנהלה שולטת במועדון, אבל כבר מזמן לא מייצגת את האינטרסים של המועדון. במי סוארז נאבק, במועדון או בהנהלה?

לכן, כשההנהלה רוצה למכור את סוארז והוא עצמו רוצה להשאר במועדון ולשחק עוד שנה עם מסי, אני לא יודע באיזה צד אני עומד.

כי כאוהד אני מעדיף שלואיס יעזוב. חד וחלק.
אבל תחת ההנהלה הנוכחית, כשהפכנו מ f.c.barcelona ל- f.c.מוקיונים… מה זה משנה אם סוארז יישאר או ילך? יש למישהו ציפיות מהעונה הזו? לא…

בשורה התחתונה, יש פה עניין שלא נוגע לחישובים כלכליים טהורים, אלא להרבה מחשבות רגשיות.

נוטים להתייחס פה לשחקנים תחת חוזה כאל שכירי חרב. לניימאר מותר לתבוע סעיף נאמנות, מסי זבל כי הוא רוצה לעזוב את המועדון ללא תמורה ועוד כל מיני ירקות…
בסוף היום, השחקנים האלה הם לא עבדים, הם עשו כמויות כסף שיהיה להם מאוד קשה לבזבז, ויש להם חיים ורגשות. חבל שיש פה נטייה להתעלם מרגשות של שחקנים ולראות בהם רק חישוב קר של מספרים. ככה בדיוק ההנהלה המזעזעת שלנו הגיעה לשפל הזה שבו אנחנו נמצאים. כשהפסיקו להתייחס לשחקנים והעובדים כבני-אדם, כשהפסיקו להראות כבוד לכפי השחקנים, כשנתנו להם מספרים, משכורות ופנים יפות ליח״צ והפכו את כל ההעסקה שלהם למשהו ציני וקר.

לא ככה עושים עסקים, לא ככה משפרים חברה. ציניות לא תגיע רחוק בשום מקום לאורך זמן.

יש דיוחים שאתלטיקו מדריד הגיע לסיכום אישי עם סוארז נשאר לו להגיע להסכמות עם ברצלונה.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1307980484006174721

בקשר להתעקשות שלו, אני איתו לא רק במאה אחוז אלא בטריליון אחוז. ברצלונה השפילה אותו (לא צריך לחזור לשיחת טלפון ולכל ההדלפות שהיו נגדו נכון?) רמסה את כבודו. ונותנת לו להתאמן בצד כאילו הוא שחקן של ביתר ירושלים…

מה אתם מצפים שהוא יעשה?

ההתיחסות אליו לא רק היתה משפילה וחסרת כבוד אלא גם טיפשית. מה כבר ברצלונה ציפתה שהוא יעשה? יותר על החוזה שלו ויבטל אותו באופן חד צדדי רק כי ברתומאו הוא בן זונה?

אני יחזור וישתמש בהיגואין ופירלו בתור דוגמה, פירלו רצה להחליף את היגואין. הוא ישב איתו בחדר לבד הסביר לו והתייחס אליו בכבוד. מה התוצאה? אח של היגואין (הסוכן שלו) הודה לפירלו על היחס והם הגיעו להבנות בצורה שקטה והיגואין שוחרר לארה"ב.

כך מתנהג אדם שהיה קלאסה בתור שחקן ועכשיו קלאסה בתור אדם ומאמן , פירלו., אוהדי ולנסיה ואברטון הזהירו אותנו מקומאן. כנראה שהם שצדקו. אגדה של מועדון אבל איש קטן.

האם סוארז מתנהג בצורה חכמה ? לא יודע. אפשר לטעון שהוא מתעקש וזה יפגע בו. האם הוא צודק? בפאקינג 10000 אחוזים.

אני מקווה שברור לך ולו שאם יישאר, זה יהיה רק לעונה אחת. בכל מקרה יצטרך לעקור את המשפחה וכו’.
וברור שבמועדון הבא הוא לא יהיה עם מסי, הם לא עסקת חבילה.
אז הוא רק דוחה את הבלתי נמנע, ובינתיים אולי מפסיד הרבה כסף. לא רק את ה 7 מיליון שבארסה מציעה לו, אלא גם חוזה טוב יותר כנראה, כי בעוד שנה הוא יהיה קרוב יותר לסוף הקריירה.

אם זה הייתי אני, הייתי דואג קודם כל לאינטרסים שלי. אם אפשר לדפוק על הדרך את בן זונה בצד השני אז אדרבא, אבל האינטרסים שלי ושל משפחתי חשובים יותר.
מעבר לאתלטיקו למשל זה בדיוק זה. גם כסף טוב של פיצוי מבארסה פלוס משכורת, וגם אפשרות לדפוק את ההנהלה שמתייחסת אליו כל כך מגעיל.

לכן לא ברורה לי ההתעקשות שלו להישאר, כאשר הוא יודע שזה רק לעונה אחת, והוא לא הולך שחקן הרכב.

פוץ’ זה סיפור אחר. ההנהלה והמאמן הזה יילכו הרבה לפניו.
אגב ריקי, האם החוזב שלו על 2023 או עד 2021? אני יודע שהיה חוזה עד 2021 אם אופציה לעוד שנתיים, אני לא יודע אם מימשו אותה. כל מה שקראתי זה שבאפריל היו אמורים לממש אותה, ולא ראיתי דיווח שאכן זה נחתם.

דור רומנו הבינלאומי מפרסם שסמדו נמכר תמורת 35 -

https://twitter.com/barcacentre/status/1307993073092366336?s=19

מכובד. בלי סרקזם.

אם הבנתי נכון, לפי מאניה - החוזה עד הקיץ הקרוב, והקפצה רשמית לקבוצה הבוגרת מאריכה אותו עד 2023.

עריכה: הנה, מצאתי -

אותו סכום שקנינו אותו.
אבל כן, לא רע בשביל קורונה טיים.

ולגבי פוץ’, בעצם אם יושאל, הוא יהיה שחקן חופשי בקיץ הבא? גאוני.

וברתומאו טיים.

תראה, עקרונית, ואם מה שהבאתי נכון - כל מה שצריך זה לרשום אותו בקבוצה הראשונה, וסיום החוזה אוטומטית קופץ ל-2023. לא בעיה שמסובך מידי לפתור.

אז הוא היה צעיר עם פוטנציאל לרמה הגבוהה ביותר באירופה, עכשיו זה אחרי שלא הצליח ברמה הגבוהה באירופה.
בהחלט מכובד בהתחשב בקורונה.
אנחנו מכרנו מגן הרבה יותר טוב רק בקצת יותר.

Rac1 מדווחים שמוראטה יושאל ליובנטוס (ואז יחזור לריאל, ואז ליובנטוס), מה שסולל את דרכו את סוארס לאתלטיקו, לאחר שהגיע להסכמות/הבנות עם ברצלונה לגביי הפיצויים והשחרור -

https://twitter.com/barcacentre/status/1308000966520844288?s=19

https://twitter.com/barcacentre/status/1308001608014483461?s=19

ברתומיאו הולך לשלם 7 מליון אירו כדי לחזק את אתלטיקו. מדהים.

בנוסף הוא מחפש להשאיל את ריקי כדי שהוא יהיה שחקן חופשי ויעזוב בחינם שנה הבאה.

לפני כמה ימים התגלה שברתומיאו שילם לאתלטיקו 135 מליון (ולא 120 כמו סעיף השחרור) ו150 מליון בסך הכל לגריזמן כדי שיגיע לקבוצה.

שלא לדבר על זה שהוא סירב למכור את מסי מה שבמיידי היה מפנה 100 מליון אירו מהתקציב, ולפי כל הדיווחים היה מכניס לפחות עוד 100 מליון דמי מעבר. דבר שלא הייתי מעז לכתוב אלמלא מסי היה יכול לחתום בחינם בכל קבוצה אחרת בעוד 3 חודשים.

לא מוכן להאמין לאף אחד שיגיד לי שלברתומיאו יש מטרה אחרת חוץ מלהרוס את המועדון הזה.