פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

הבנתי.
אז שילמנו 5, מכרנו ב 6, ושילמנו לו משכורת כלשהי שנתיים.
עכשיו זה מסתדר, קודם חשבתי שעשינו עסקה ממש טובה.

הרבה דיווחים אומרים שריקי פוץ’ יישאר בסופו של דבר.
לא שברטומיאו החכים פתאום, פשוט ריקי לא רוצה ללכת.
עדיין לא ברור אם ישתייך לקבוצה הראשונה או לא, ולפיכך לא ברור אם החוזה שלו נגמר ב 2021 או ב 2023.

בארסה תמיד יכולה לזכות באליפות ספרד.

לא תמיד. לא העונה.

https://twitter.com/barcacentre/status/1308516755413712896?s=19

https://twitter.com/barcacentre/status/1308514035739111424?s=19

https://twitter.com/barcacentre/status/1308515131140255745?s=19

האם עקפנו את באיירן?

דווקא בלחטוף מבאיירן אנחנו לא רעים…

קונים מגן מחליף לסרגי רוברטו ביותר מ20 מיליון אירו נחמד. :slight_smile:
סוף סוף רכש נורמלי, עכשיו שיביאו את גרסיה…

אם לא היה שינוי של הרגע האחרון סוארז שחקן אתלטי.

תגובה שקראתי בטויטר :

"אתלטי מוכרים את גריזמן וארדה לבארסה ב176 מליון
ויה וסוארס מבארסה לאתלטי בחינם

ריאל משאילה את קובו לויאריאל ב2.5M€ בארסה מקבלת על רקיטיץ ועל וידאל 1.5M€
אין, ברתומאו גאון"
https://twitter.com/shalev_eyal/status/1308512441576325120

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1308499509413064704

לא בטוח שדסט הוא מה שאתם צריכים.
אין ספק שמדובר בבחור מוכשר, אבל כמו עוד לא מעט מגנים צעירים, נראה לי שהוא יותר מתאים לעמדת המגן/ קיצוני במערך של 3 בלמים, בדומה לאשרף חאכימי.
הוא לא הראה יותר מדי יכולות הגנתיות, ויהיה לכם לא פשוט עם 2 בלמים איטיים שלא יוכלו לחפות עליו.

אבל עדיין, רכש מעניין מאוד.

פאקינג עוקב אחרי הרכש שלנו בשנים האחרונות? אני באמת פחדתי שיחזירו את דוגלאס מפרישה… :smile:

תביא לי כל שחקן שהוא לא בריזלאי ולא מעל גיל 30 ואני רץ ערום וחוגג במזריקה בכיכר רבין.

האמת? חוץ ממשחק פה משחק שם בהשתתפותו שיצא לי לראות - לא מכיר אותו, אז לא יודע כמה הוא מתאים. ובינינו? אין לו יותר מידי למה להתאים כרגע. זה לא שיש שיטה או משהו.

מה שחשוב זה שהגעה שלו, אם וכאשר, מסמנת וי על כמה קטגוריות חשובות:

1. צעיר.
  2. פוטנציאל גדול להתפתחות.
  3. מחיר מעולה.
  4. לא חוסם אף שחקן מוכשר אחר (שלפחות אני יודע עליו) מלעלות לבוגרת - בניגוד לעמדת המגן השמאלי, למשל. אולי זה הכי פחות חשוב, אבל לדעתי זה כן שיקול.

אני מוכן לקבל כישלון (אופציונלי) ברכש הזה, ובאחרים דומים, שיתברר עוד שנתיים נגיד, מאשר עוד רכש אה לה פיאניץ’/גריזמן. אם דסט אכן מגיע, מבחינתי בהחלט מדובר בהחלטה חיובית של הנהלת ברצלונה ו/או הצוות המקצועי. לא משנה אם מכוונת או לא.

עכשיו רק נשאר לראות מה סרג’י רוברטו מחזיק עליו.

מסכים, בוא נגיד שגם במקרה ותפלו איתו המחיר לא כזה גבוה (בניגוד לנפילה שלנו עם אורדיוסולה למשל). אין לכם יותר מדי מה להפסיד.

לא. הוא העדיף אותנו בגלל קומאן ובגלל שבביירן הוא יהיה שחקן מחליף מובהק, ובבארסה יש לו סיכוי להיות מגן פותח.
ובטח בבארסה הציעו לו משכורת גבוהה יותר, כי זאת דרכינו למשוך שחקנים.

מה לא בסדר? היית מעדיף שוידאל וראקיטיץ’ יישארו? הייתה קבוצה שרצתה אותם תמורת הרבה כסף, עם המשכורות שלהם?
יש כל כך הרבה שגיאות אצל ההנהלה הזאת, לא צריך לחפש בכוח.

לא מבין איך זה סותר את מה שאמרתי. יכול להיות שעקפנו את באיירן כי דסט עצמו העדיף אותנו מקצועית, משום מה, או כי הוא מעדיף את השילוב של כחול ואדום על פני רק אדום. בשורה התחתונה - עדיין עקפנו אותם.

ובוא…מגן פותח בברצלונה?
הורדה

אם “עקפנו” אומר ששחקן העדיף אותנו על פני קבוצה אחרת ולא משנה מה הסיבה, אז כן, אתה צודק - עקפנו.
אני מייחס משמעות טיפה שונה למילה הזאת - השחקן העדיף אותנו בגלל שיש לנו פרויקט ספורטיבי יותר מעניין, עתיד ורוד יותר, וכו’. לא בגלל משכורת או מאמן הולנדי שבעוד שנה לא יהיה פה.

לגבי סרג’י רוברטו, אתה כבר מבין שקומאן מעדיף הולנדים. כל השמות - דפאי, דסט, וינלדום, כולם הולנדים. הוא גם אמר שהוא רואה ברוברטו קשר. אז דסט יקבל הרבה דקות. (אני יודע שדסט אמריקאי, אבל הוא “הולנדי”)

כן, אבל אם לילד יש טיפה שכל, הוא מסתכל מעבר לשנה הקרובה (אולי, טפו טפו טפו, מעבר לחודשיים הקרובים), וחושב מה יקרה גם אחרי קומאן.

בכל מקרה - מבחינתי לא משנה הסיבה שבגללה הוא בחר בברצלונה (אם בחר). אני מסתכל על הפוטנציאל פה, וסוף סוף אנחנו מקבלים רכש כזה, בגיל הנכון, ובמחיר טוב מאוד.

“רואה ברוברטו קשר” זה משפט ששמעתי על לוצ’ו, ואלוורדה וסטיין. בסוף רוברטו מנצח את כולם.
איפה רוברטו ייכנס בקישור בדיוק? במקום דה יונג? בוסקטס? פיאניץ’? נשארה לו רק עמדה אחת, זו שרשומה על שמו בטאבו. או ב-Dark Web.

הלוואי שאתבדה.

אני באמת מקווה שדסט העדיף אותנו (אם זה בכלל יקרה, לא ראיתי שום דבר רישמי עדיין) בגלל ששילמנו לו יותר מבאיירן כי אם הוא בחר בברצלונה מהסיבה שהתקשורת הקטלונית מטפטפת, שהוא חושב שפה יש פרויקט ספורטיבי מעניין יותר. אם זה נכון, אז כנראה שמדובר בבנאדם מטומטם.

לא, מוידאל אף פעם לא התלהבתי גם שהוא הגיע (אחרי שסיפרו לנו במיוחד אוהדי ריאל כמה זה מציאה שבאיירן שיחררה אותו) ואת ראקיטיץ יכולנו למכור בסכום הרבה יותר גדול ללא הגאון מבילבאו שחסם את המכירה בזמנו.

זה מה שאני רוצה. שברצלונה תדע לשחרר שחקנים בזמן. ובחיאת שמשדרים לכל העולם שהשחקן הוא מצורע ולא בתוכניות אתה מותר מראש על כל סיכוי לקבל איזה תמורה תמורת השחקן (ובאמת שאין על מה להתוכח על זה, תשים לב שהתקשורת באיטליה פשוט “חגגה” על זה שוידאל מצורע. הם אמרו את זה במפורש שהם לא מתוכנים לשלם עליו כלום והפלא ופלא זה הסכום שהם קיבלו 0)

ולפני שהתגובה האוטמטית תגיע, לא ציפתי לקבל סכום רציני על וידאל, אבל הנהלה נורמלית היתה מצליחה יותר לקבל עליו יותר.

מה הסכום שנראה לך נורמלי על שחקן בן 33, עם משכורת גדולה מאוד, מעבר לשיא, שנה אחרונה בחוזה, בזמן הקורונה?

לא התיחסת ל “הולנדיות” של דסט.
דסט הוא רכישה של קומאן פרופר. הוא ישחק הרבה.

לא בחינם…

בכל מקרה , אתה מפספס, זה לא רק השחקן הספציפי הזה, תביא לי מועדון אחר בעולם שמוכר שחקן אחר שחקן במחירים של כמעט חינם, ולא רק השנה הזאת. אתה רוצה שאני יעשה לך רשימה?

וייה היה השחקן הראשון, כי אז רוסל וברתומאו היו בהתחלה ומאז כבר הפסקתי לספור.

מבחינה הגיונית נטו אתה צודק לחלוטין, אבל אל תשכח זה ברצלונה, בשנים האחרונות כל כך הרבה דברים לא הגיונים מתרחשים . במיוחד לגבי סרגי רוברטו. אני לא חותם על זה עד שזה לא יקרה.

שאני אבין, אטו + 35 מיליון (אם אני זוכר נכון) תמורת זלאטן זו עיסקה יותר טובה בעיניך?

בגדול, ברצלונה זה הטופ של הטופ. כששחקנים עוזבים אותנו הם יורדים ברמה ולא עולים ברמה.
שחקן שעוזב את ברצלונה בד״כ נמצא בדעיכה. אז ברור שנקבל עליו פחות כסף משחקן שאנחנו קונים - כזה שהפוטנציאל שלו נחשב בעליה.

ואם כבר אטו, אחרי שהוא עזב לאינטר הוא זכה איתם בדאבל (אם אני זוכר נכון), חורר רשתות והיה שחקן מצויין. ועדיין, מכרנו אותו תמורת במבה עבור חלוץ שהעפנו מהקבוצה אחרי שנה. וזה, אני מזכיר, בימי לאפורטה (אני לא טועה, נכון?).

לא בא להתנגח, או להצדיק את ההנהלה שלנו - הם באמת עושים הרבה טעויות ובאמת היו צריכים למכור את ראקי כשרצו אותו תמורת סכומים עצומים (לא מאמין שהיינו מוציאים עליו 90M באמת).
אני זוכר עסקה טובה אחת של מכירה שעשינו עם פאוליניו. אבל בד״כ זה נכון, אנחנו לא יודעים למכור בזמן.

אני אגיד עוד משהו. אני שונא את ברתומיאו ועוד יותר שונא אותו על מה שעשה למסי. אבל עדיין, ולמרות שפוטנציאלית בסוף העונה הוא עוזב בלי שנראה עליו שקל, ברתומיאו, בחישוב קר, לקח את ההחלטה הנכונה מבחינת המועדון.
מסי מכניס למועדון העלוב שלנו (עלוב עכשיו, כן?) הרבה תהילה, פרסום וכסף. אילו איבדנו אותו העונה היינו במצב עוד הרבה יותר גרוע.

שחקנים קראקים בקאליבר גדול שנשארים עוד ועוד עונות עד שכבר אין למי למכור אותם כי הם לא מספקים יותר את הסחורה זה דבר סביר, הם נותנים תרומה שהיא מעבר למקצועיות ולהכנסות ממכירה עתידית. אבל בניהול נכון ושיווק נכון היה אפשר להוציא יותר על השחקנים העוזבים שלנו.

אם היו פונים לסוארז בשקט, אומרים לו שהוא לא בתוכניות ומבקשים ממנו להצהיר שהוא רוצה לעזוב, היינו יכולים להוציא עליו יותר.
אותו כנ״ל וידאל וראקי. אם העזיבה הייתה מגיעה מהשחקן ולא מהקבוצה, כל התהליך היה נראה אחרת.

אבל בארסה לא נהגה כך עוד מהימים שפפ הכריז שרוני, דקו ואטו לא רצויים בקבוצה שלנו. ואם ההתנהלות הזו הולכת עוד יותר אחרוה, אני לא יכול לזכור כי לא הכרתי את הקבוצה לפני 2002.