שאני אבין, אטו + 35 מיליון (אם אני זוכר נכון) תמורת זלאטן זו עיסקה יותר טובה בעיניך?
בגדול, ברצלונה זה הטופ של הטופ. כששחקנים עוזבים אותנו הם יורדים ברמה ולא עולים ברמה.
שחקן שעוזב את ברצלונה בד״כ נמצא בדעיכה. אז ברור שנקבל עליו פחות כסף משחקן שאנחנו קונים - כזה שהפוטנציאל שלו נחשב בעליה.
ואם כבר אטו, אחרי שהוא עזב לאינטר הוא זכה איתם בדאבל (אם אני זוכר נכון), חורר רשתות והיה שחקן מצויין. ועדיין, מכרנו אותו תמורת במבה עבור חלוץ שהעפנו מהקבוצה אחרי שנה. וזה, אני מזכיר, בימי לאפורטה (אני לא טועה, נכון?).
לא בא להתנגח, או להצדיק את ההנהלה שלנו - הם באמת עושים הרבה טעויות ובאמת היו צריכים למכור את ראקי כשרצו אותו תמורת סכומים עצומים (לא מאמין שהיינו מוציאים עליו 90M באמת).
אני זוכר עסקה טובה אחת של מכירה שעשינו עם פאוליניו. אבל בד״כ זה נכון, אנחנו לא יודעים למכור בזמן.
אני אגיד עוד משהו. אני שונא את ברתומיאו ועוד יותר שונא אותו על מה שעשה למסי. אבל עדיין, ולמרות שפוטנציאלית בסוף העונה הוא עוזב בלי שנראה עליו שקל, ברתומיאו, בחישוב קר, לקח את ההחלטה הנכונה מבחינת המועדון.
מסי מכניס למועדון העלוב שלנו (עלוב עכשיו, כן?) הרבה תהילה, פרסום וכסף. אילו איבדנו אותו העונה היינו במצב עוד הרבה יותר גרוע.
שחקנים קראקים בקאליבר גדול שנשארים עוד ועוד עונות עד שכבר אין למי למכור אותם כי הם לא מספקים יותר את הסחורה זה דבר סביר, הם נותנים תרומה שהיא מעבר למקצועיות ולהכנסות ממכירה עתידית. אבל בניהול נכון ושיווק נכון היה אפשר להוציא יותר על השחקנים העוזבים שלנו.
אם היו פונים לסוארז בשקט, אומרים לו שהוא לא בתוכניות ומבקשים ממנו להצהיר שהוא רוצה לעזוב, היינו יכולים להוציא עליו יותר.
אותו כנ״ל וידאל וראקי. אם העזיבה הייתה מגיעה מהשחקן ולא מהקבוצה, כל התהליך היה נראה אחרת.
אבל בארסה לא נהגה כך עוד מהימים שפפ הכריז שרוני, דקו ואטו לא רצויים בקבוצה שלנו. ואם ההתנהלות הזו הולכת עוד יותר אחרוה, אני לא יכול לזכור כי לא הכרתי את הקבוצה לפני 2002.