פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

יודע מה? הלוואי. אם אשכרה מגיע לפה רכש של מאמן, ורכש נדרש - אני מרוצה. גם אם זה לא המאמן שהייתי רוצה שיהיה על הקווים.

אתה פשוט מערבב בין דברים שונים. כל הנהלה עושה שטויות. ההבדל הוא בערך בכמות.

שיחררנו את רוני ודקו כי בסוף הקרירה שלהם הם היו כמו “תפוחים מורעלים” בקבוצה. זה לא היה שיקול כלכלי שלנו אלא שיקול נטו מקצועי מול ההתנהגות שלהם. ודרך אגב, החלטות נהדרות. לאפורטה ופפ צריכים לקבל ציון לשבח על זה.

ושוב אני לא אומר שלא צריך היה לשחרר או למכור את וידאל. ואני גם מוכן לספוג עיסקאות רעות. אבל לא בתור הנורמה וזה הבעיה. אם זה היה פעם פעמיים שלוש. גם לאפורטה הביא את קאירסון הברזילאי , אם אני זוכר את שמו. נו אז מה, קאיירסון זה הכלל או היוצא מן הכלל בזמן של לאפורטה?

אז כמה? 2 מיליון היו מספקים אותך?

הטעות הגדולה היא לתת משכורות עתק לשחקנים שלא שווים את זה. להביא שחקנים שלא מתאימים. להביא שחקנים שלא רצויים על ידי המאמן.
כשהטעויות האלה נעשו כבר, והם בגדר נתון, לשחרר חינם שחקן שלא רצוי ויושב על משכורת שמנה, זה צעד נכון.

אין לי שום הסבר מה קרה שם. וייה היה שווה הרבה יותר מ 2 מיליון או משהו כזה שקיבלנו עליו. ירדתי על ההנהלה כבר אז.
עד כמה שאני זוכר, הוא לא רצה לעזוב את ספרד בשום מקרה, ולכן לא היו הרבה אפשרויות עבורו.
אבל וידאל, סוארז וראקיטיץ’ הם מקרים שונים. בגלל הגיל, בגלל המשכורת, ובמקרה של ראקיטיץ’ גם מגבלה קשה של קונים פוטנציאליים.

על כל עיסקה בנפרד אפשר לתרץ ולהסביר אותה. שזה מתחבר לאינספור עסקאות מפוקפקות זה כבר הופך “לבלתי ניתן להסברה”

וכן ראיקיטיץ וידאל הגיעו לנקודה שאי אפשר למכור אותם בסכום גדול, אבל אני לא מתווכח על זה. אלא על למה הגיעו לנקודה הזאת. נראה לי שתינו מסכימים על זה.

ואוקי , ברור לי שלא נקבל סכום על וידאל, אבל הם אפילו לא באמת מנסים. ישר מרימים דגל לבן.

מסכים לחלוטין.
דיברתי ספציפית על העסקאות האלה של שחרור חינם. בעיניי אלה עסקאות טובות.
לא דיברתי על וייה, פאוליניו, דוגלס, פרננדס, גריזמן, קוטיניו, דמבלה ואחרים.

מה בדיוק וייה עשה בעונה שלו באתלטיקו (או בשתי העונות האחרונות שלו בבארסה, לצורך העניין) שגורם לכם להעלות אותו בכל פעם מחדש כאיזה טעות קולוסלית? שחרור מצויין של שחקן מעבר לשיא שלא היה לו מקום בהרכב (ואלכסיס נתן אחלה תפוקה באותה עונה).

נכון.

אבל ב 2M יורו? אפילו לא 10 או 15?
תחשוב מה אתה יכול לקנות בשני מיליון יורו. לא הרבה. שחקני משתלה עולים היום יותר. בתקופת המכירה ההיא אולי זה היה קצת יותר ממחיר של שחקן משתלה, אבל עדיין מחיר של שחקן פח או שחקן לפני הפריצה שלו.

וייה היה קראק אחרי השיא. 2 מיליון זה בדיחה. והוא אולי לא היה הכוכב של אתלטי באליפות ההיא, אבל תרם להם ונתן את שלו.

מסכים עם יוסי.
וייה היה בן 31, לא בן 33. עוד היה לו מה לתת. והמחירים אז היו גבוהים יותר מהיום.
גם היום, אם לסוארז הייתה משכורת של 5 מיליון ולא 14, הייתי כועס שמשחררים אותו חינם (או שמשלמים לו כדי שיעזוב). אבל בהינתן המשכורת, עדיף לבארסה שיילך בחינם.

המחירים ב-2013 גבוהים מהיום?!?

אני מנסה להבין אתם באמת תנסו לשכנע אותנו שלמכור את וייה בכמעט חינם זה מחיר טוב?

רישמי :

סמדו לוולבס. 30 ועוד 10 במשתנים. במונחים של עיסקה זו עיסקה מעולה. תודה לאל על מנדש. רק הוא יכול.

רק לפני חודש. ברתומאו “סמדו לא למכירה”.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1308698217505337345/photo/1

https://twitter.com/LaSenyera/status/1308717647127814145

לא נכנס לדיון לגבי וייה. אבל לטעון שהמחירים ב-2013 היו גבוהים מהיום זו הזייה רצינית. הם היו בערך חצי מהיום.

אני חושב שאתם מגדירים ״היום״ באופן שונה.

נראה לי שאתה (קרוואחל) מדבר על טרום קורונה, ואילו הם מדברים על פוסט קורונה.

לא בטוח שאני מסכים איתך או איתם, לגבי השוואת המחירים ל 2013. מה שלא יהיה, גם אז וגם היום 2 מיליון זה בדיחה לשחקן ברמה של וויה כשהוא עזב.

גם פוסט קורונה המחירים ב-2013 נמוכים יותר משמעותית.
אתה חושב ששחקן כמו האברץ היה נמכר ב-80 מליון יורו ב-2013? ויקטור אוסימון בסכום שעשוי להגיע ל-80 מליון יורו גם כן?

ולגבי וייה, מסכים 2 מליון יורו זה בדיחה, זה כלום.
אבל כמו בדיון לגבי חאמס רודריגז ובייל אצלנו, הכל תלוי בסיטואציה של השחקן בקבוצה.

מה ש-Carvajal אמר לגבי המחירים היום ואז, בתוספת משכורת גבוהה של וייה (בדומה לסיפור של וידאל\רקיטיץ’). הטיעונים על הגיל ועל כך שעוד היה לו הרבה מה לתת לא מסתדרים עם העובדה שיצא לפנסיה ב-MLS בדיוק שנה לאחר מכן. הפציעה הגדולה בעונה השניה בבארסה די גמרה אותו, אותי די הפתיע שאתלטיקו הצליחה להוציא ממנו אפילו את מה שהצליחה.

בשורה התחתונה, לא היה לכם מה לעשות איתו בהינתן ההגעה של ניימאר ומצבו (שחקן התקפה חודשיים לפני גיל 32, אחרי פציעה גדולה ובבירור אחרי השיא), והוא ממש לא היה איזה קראק מבוקש.

לא מכיר את השחקן, אבל מהניתוח שהעלת פה אני רואה הרבה יתרונות ברכישה של מגן קשר לבארסה. אם הכניסה לש מסי למרכז, ובהיעדר משחק אגפים דווקא מגן-קשר יכול לתרום. בפן ההגנתי אכן תיווצר בעיה, אבל אולי במערך של שני קשרים אחוריים שקומאן מתכנן יווצר יותר איזון. בכל מקרה מצטרף לקולות שמשבחים את הרכש.

בעניין סמדו, מעניים אם היו מצליחים למכור אותו מוקדם יותר ארתור היה נשאר.

ארתור לא היה נשאר בכל מקרה, הסיבה שמכרו את ארתור זה ספרי חשבונות שצריך לאזן אותם. לוולבס אין שום שחקן בתמורה (פיאניץ תמורת ארתור)

יש מצב שזו רק שאלה של בכמה הוא היה נמכר.

לא יודע אם 60-70 (סכומי הרכישה של ארתור ופיאניץ’), עם ענייני “קנייה נפרסת לשנים בספרי החשבונות, ומכירה נכנסת עכשיו”, עדיפה על 0-40, נגיד.

ז"א, שהסיבה שארתור נמכר ליובנטוס ב-70, היא כי זה עזר גם לה בענייני ספרי החשבונות, באמצעות מכירה של פיאניץ’ ב-60. אבל אם הייתה באה וולבס עם 40 מיליון לפני כמה חודשים, אולי בברצלונה לא היה צריך את הטררם הזה מלכתחילה.

אבל בחיי שאין לי מושג בנושאים האלו.

אז מחיר העיסקה היה משתנה , לא המכירה עצמה. לדוגמה מכרו את ארתור ב70 ויובה 60? במקום 40 מול 30.

אולי אם וולבס היו מציעים בסביבות 70 או 60 זה היה משתנה. :slight_smile:

אבל מה היה הצורך להציג הכנסה ממכירה של ארתור, אם יש לך הכנסה ממכירה אחרת? פשוט לא הייתה מכירה של ארתור.

חלק מהטיעון היה שניסו למכור את כל העולם ואחותו, אבל רק עם ארתור זה הצליח. חלק מזה, הוא שגם הצד השני הרוויח מהעסקה. אבל אם הצד השני לא היה מחפש איזון ספרי חשבונות, כמו במקרה של וולבס וסמדו, לא היה צורך בארתור תמורת פיאניץ, אלא רק במכירה של סמדו (נגיד).