פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

קודם כל תחזור למשחק נגד אינטר בחוץ בסאן סירו , שאינטר לחוצה על ניצחון. הוא היה שם אחד השחקנים היותר טובים.

אין לי מושג למה מתעקשים להבריח אותו. והניסיון שלנו, מראה שכמעט תמיד , שהנהלה שלנו לוחצת על שחקן לעזוב, זה לא מגיע ממקום של מניע ספורטיבי.

כל המאמנים? הגיע בתקופה של ואלורדה. ואחרי זה ישר דקה לפני שסטיין הגיע נשלח להשאלה בגרמניה , קומאן בכלל לא מכיר אותו.

לא פאנבוי שלו ויכול להיות שהוא פלופ. אבל לא עדיף במקום להתחנן לסיטי, להגיד לסיטי להתכונן כי בינואר גרסיה יגיע אלינו בחינם כי יש לנו את טודיבו? מבחינת שיקול של משא ומתן. ובכלל שמגלים שגרסיה לא יגיע, רק בשביל לשמור על אופציה הגנתית נוספת, בשביל שתי מיליון אירו עלובים לשלוח אותו לפורטוגל?

ואל תיראה בזה עקיצה אישית, כי זה באמת לא, אבל

בברצלונה המשפט הזה לא אומר כלום. בברצלונה המאמנים עושים מה שברתומאו רוצה. אפילו להתחפש למזרון ולספוג שההנהלה הופכת אותם לשקרנים (שאל את ואלורדה ומוניר). באמת שזה לא סימן לכלום.

אולי הוא פלופ , אולי הוא גרוע. אבל אני לא חושב שאנחנו באיזה מצב עכשיו לותר על בלם עם פוטניצאל.

אפילו בשיקול שלך עם הכעס על סיטי, היה צריך לשמור אותו. פשוט לא לתת לסיטי הרגשה שהם יכולים ללחוץ אותנו.

עד כמה שאני מבין, קומאן ראה אותו ולא התרשם.
וולוורדה לא רצה אותו, והמאמן של שאלקה לא רצה אותו.
המשחק ההוא מול אינטר היה טוב, אבל לא שופטים שחקן על סמך משחק אחד.
אני הייתי מעדיף שיישאר בתור בלם רביעי או שלישי עד שלא יגיע בלם טוב יותר. אבל גם לא אכפת לי שעזב.
לא חושב שלסיטי אכפת אם יש לנו בלם רביעי או לא. הם כבר דחו הצעה אטרקטיבית על גרסיה, ואם יש לו חוזה עד יוני, לא נראה לי שיתגמשו גם בינואר.

אגב, אני קורא שלדפאי יש חוזה עד ינואר בלבד, לכן הוא יכול להגיע בחינם כבר בינואר. זה נכון?

המאמן של שאלקה, הוא לא דוגמה כי בעטו בו בתחת.

אבל חשוב להדגיש, אחרי שעקבתי טיפה אחריו גם שם (דיוחים מהטויטר וכאלו), בשאלקה הוא התתחיל לא רע. כמה משחקים אפילו קיבל מחמאות, ואז נפצע ואז נחש מה קרה? הקורונה הגיחה לעולמנו, הפסיקו לשחק כדורגל ולשאלקה כמו הרבה קבוצות במצב שלה , לא היה כסף לרכוש אותו. רק אלוהים יודע , מה היה קורה, בלי הקורונה.

שוב למרות מה שזה נשמע, אני לא נכנס לאבל על זה, אבל השיקול לשלוח אותו לפורטוגל לא היה שיקול מקצועי. ובטח שלא היה צריך לשלוח אותו אחרי שנתקענו עם שלושה בלמים. (עכשיו הבנתי שהטניס חזר ואתם יודעים טוב מאוד מה זה אומר לגבי פיקה)

הוא גרסיה ארוחאו ולנגלה ושנה הבאה יש לנו ארבעה בלמים. שאז אפשר לבצע הערכת מצב ולשחרר את המיותרים.

העברה קצת ישנה, אבל לפי מה שאני מבין פיאניץ’ הולך להרוויח אצלנו 8 מליון, אחרי שהגיע במקום ארתור שהרוויח 4 מליון.

יוצא שבטווח של 3 שנים הפסדנו כסף על הטרייד הזה.

אריק גריסה משחק עם מלא בטחון ועם הרבה יכולות מרשימות לשחקן צעיר , כדרור ,ראית משחק , משחק רגל משובך וזריזות רגלים .
אומנם זה משחק ידידות אבל במחיר של 20 בסהכ זה מציאה .

אתה בטוח לגבי 8 מיליון? נטו?
בלי קשר, אם ארתור היה נשאר אצלנו עוד 3 שנים, הוא לא היה מקבל 4 מיליון אלא משתדרג לרמת שכר של שחקן הרכב. ההפסד שלנו הוא לא 2 מיליון יורו, אלא משהו שקשה לחשב.

אם אנחנו מסתכלים על שיקולים עתידיים אז הפסדנו 70 מליון כי אנחנו נתקעים עוד כמה שנים עם (עוד) שחקן זקן שמקבל שכר עתק ואף קבוצה לא תהיה מוכנה לקחת אותו.

סתם ציינתי שאפילו העסקה עצמה שעזרה להנהלה המושחתת לרשום רווח של 80 מליון, היא כזו שאנחנו יוצאים ממנה מופסדים גם על הנייר עצמו.

זו אחת הסיבות שטענתי שהחוק בו נשיא צריך להשלים מכיסו הפסדים רגעיים הוא חוק שיכול להיות גם לרעתכם.
נוכלים כמו ברטומאו יהיו מוכנים להרוס את הקבוצה לטווח הארוך כדי לא להשלים מכיסם.
גם יכול להבין אותו שלא ירצה לשלם מכיסו כמה עשרות מיליונים, מי מאיתנו ירצה לעשות זאת?
הנה, המאזן הרגעי שלכם השתפר, אבל שילמתם יותר על שחקן פחות טוב שערכו רק ירד.
מוצדק ככל שהחוק יהיה, תחת אדם כמו ברטומאו זה יעשה נזק.

אף אחד לא מתווכח שהפסדנו פה. זה ברור.
אני שואל על המספרים שאתה זורק פה. מאיפה הבאת את ה 8 מיליון משכורת של פיאניץ’? מאיפה הבאת 70 או 80 מיליון? תביא לינקים, ממקור קצת יותר מהימן מסאן או דיילי מייל.
לפי ספורט למשל, ארתור הרוויח בבארסה 5 מיליון, ופיאניץ’ מרוויח 6. לא מקור הכי טוב, אבל לא מצאתי אחר. יש לך מקור יותר מהימן?
מכרנו את ארתור ב 72 מיליון לא כולל משתנים (וקנינו את פיאניץ’ ב 60). השווי של ארתור בספרים היה 20 מיליון. לכן הרווח בספרים צריך להיות 52 מיליון.

הוא מדבר על הפסד עתידי.
לא אומר שהמספרים בהכרח נכונים, אבל בהנחה שכן:
4 מיליון יותר שכר בשנה ל3 שנים זה 12 מיליון הפרש. בדיוק ה12 מיליון הפרש שהרווחתם כביכול.
בסוף ה3 שנים ארתור הוא שחקן ששווה הרבה כסף, בשיא בקריירה שלו, ופיאניץ׳ יהיה שחקן יותר גמור משהוא עכשיו.
אפשר לומר שמחירו של ארתור בעוד 3 שנים הוא המחיר שתפסידו על ההעברה הזו.
לא יודע מאיפה הביא הפסד של 70, אבל בוודאות תפסידו. וקשר כמו ארתור בהחלט יכול להיות שווה 70 עוד 3 שנים בהן ישחק קבוע בקבוצה גדולה.

אריק, ממפיס ו-ויינאלדום מסיימים חוזה ביוני ויוכלו להגיע בחינם.

זה יהיה ביזיון רציני להגיש עליהם הצעות דו-ספרתיות בינואר. כלומר יקרה בוודאות, בהינתן ולא תהיינה בחירות.

עד ינואר אלוהים גדול. ההנהלה עשויה להתחלף (טפו טפו טפו מלח מים), הן עשויים להאריך חוזה (בעיקר האחרון) ועוד הקורונה עשוייה להגיע לעוד סיבוב הופעות באירופה בחורף. יש כל כך הרבה משתנים, קשה לחזות מה יקרה בקבוצה או ההעברות כרגע.

הפנטזיות של אוהדי ריאל זה אמפבה אמפבה ואמפבה ועוד אמבפה ואם אין ממש ברירה אז האלנד. הפנטזיה של ברצלונה זה פאקינג ממפיס דמפאי ווינדלום וגרסיה.

ההבדלים.

פנטזיות זה נחמד, בפועל במציאות ברצלונה הביאה בקיץ הקודם את דה יונג וגריזמן (כישלון, אבל גלקטי) והקיץ את דסט והחזירה את קוטיניו.
וריאל הביאה את…את מי בעצם?

הבאנו חזרה שחקן שזכה בטראבל עם באיירן מינכן- אלברו אורדיוסולה.
אל תזלזל…

אני חושב שברור לכולם למה פלורנטינו מתאפק…

העניין הוא שלא וינדלבום ולא ממפיס דפאי זה שחקנים שאנחנו צריכים. זה העניין.

החלום של אוהדי ריאל זה גם אמבפה וגם האלנד.
בסדר, מותר להם לחלום.
החלום שלי זה שחזור של פפ-טים. גם לי מותר.
לא דפאי ולא וינלדום, שחקנים טובים בס"כ, לא נחוצים. אריק גרסיה עוד צריך להוכיח שהוא ראוי.
אבל בראש ובראשונה צריכה להתחלף ההנהלה, אחר כך צריך להחליט על המאמן, ורק אחר כך צריך לזרוק שמות של שחקנים.
מאז שקומאן הגיע, כל השמועות פרט לגרסיה היו שחקנים הולנדים. זה אוטומטית נראה לי חשוד, בלי קשר מה וינלדום או דפאי עשו בקריירה. גם דסט, אבל הוא לפחות צעיר וכפי שכתבתי קודם, זה שבאיירן רצו אותו נותן לו נקודות.

הפעם האחרונה בה מאמן בברסה קיבל אמון מלא ברכש על אף החלטות מוזרות (להעיף את רונאלדיניו ודקו) הביאה לכם את הפפ טים.
מאז, כל המאמנים שאמרו להם מה לעשות בשביל הדי אנ איי שהקהל או ההנהלה (בעיקר ההנהלה) רוצים נכשלו.
אולי אני רואה פה תבנית מסוימת?

אז לא, כנראה קומאן לא יבנה את הדרים טים הבאה, אבל תמיד כשקבוצה מגבה את המאמן ברכש זה עובד טוב יותר מכשמנחיתים לו שחקן שהוא לא ביקש.

זה נשמע מוזר להביא את ממפיס או ווינאלדום, אבל גם נשמע מוזר להעיף את דקו ורונאלדיניו. גם אינייסטה וצ׳אבי פרצו מאוחר ולא היו כוכבים גדולים לפני פפ.

חוץ מזה, אם לא קומאן יבחר את הרכש, ברטומאו יבחר אותו. מי מעדיף את האופציה הזו?

אני מסכים חלקית. לא כל מאמן שבחר את השחקנים וקיבל יד חופשית בהכרח סיים כסיפור הצלחה, והמחיר הוא בסופו של יום ההמשכיות של הקבוצה. בגלל מקרים כאלה של מאמנים מתחלפים, או נשיאי מועדון שלא באמת מבינים באספקט המקצועי הזה נולד תפקיד המנג’ר, שאמור להיות זה ששומר על קו המחשבה המקצועי של המועדון בכל הנוגע לשיטת משחק ורכישת שחקנים. מנג’רים כמו מונצ’י או זה של דורטמונד (שברח לי שמו) הם דוגמא להצלחה הזאת.

בברצלונה יש לך גם דרישות מאמן, גם הכיוון של פלאנס וגם רכישות שהן במקרה הטוב תמוהות מטעם ההנהלה. בגלל זה הרבה שחקנים לא בשימוש כי הם לא מתאימים לצרכים או לשיטה של המאמן או אפילו לא עומדים בסטנדרט של לבישת החולצה בקבוצה כמו ברצלונה.

למה החלטה מוזרה להעיף את דקו ורונאלדיניו? החלטה מעולה של פפ. הוא הבין ששחקנים שנרדמים בחדר כושר ועושים סמים בבתים שלהם זה לא מרשם מומלץ להצלחה…

החלטה טובה מאוד של פפ