אתה לא טועה, הסיפור חוקי על פי הפרטים הידועים, אבל זה לא אתי לדפוק את האוהדים. לו הוא היה דופק פה את הנשיא באופן ישיר ומלכלך הכל היה טוב ויפה, אבל במקרה זה הוא דפק את המועדון באופן ישיר ועשה את זה באופן ציני עם משיכת המו"מ ומתן עם פריז, שאפשר להתווכח על השקיפות שלו בעיניין. מה תגיד על ה" SE QUEDA" של פיקה? שהוא גם ידע והוא בחר לצאת מפגר ברשתות החברתיות? אתה מצייר את זה שכל שניימאר עשה היה בשקיפות מלאה מול ההנהלה המפגרת שלנו ושהייתה אמורה להיות תוכנית מגירה לסיפור הזה, אבל מסתמן שלא.
מה בכל זאת ההבדל בין הסיפור של מסי לסיפור של ניימאר?
מסי פעל בשקיפות מלאה בכל שלב באופן חד משמעי, כך שברתומאו לא יכול להיה להפוך את זה עליו, בכל הנוגע לניימאר, חוץ מדיווחים על זה שהוא דיבר עם כל מיני גורמים בפריז לא בהכרח יכולים לתת תמונה של “הוא בוודאות עובר”. פויול לא ניהל שיחות עם מילאן? אינטר לא חיזרו אחרי מסי? הדיווחים הצהובים האלה כל כך שגרתיים שאני לא יכול לקחת אותםבחשבון כאסמכתא לשקיפות שלו, אי לכך אני לגמרי רואה סיטואציה בה הוא דפק פרסה על בארסה כשאין לה איך לעצור את המגעים הללו גם אם הוא כן חתם על סעיף נאמנות כן או לא.
אני לגמרי באותה סירה שברתומאו יצא מפגר, אבל אתה באמת תיפול מהכסא שניימאר יצא SELF CENTERED ASSHOLE? יותר מזה, אתה מברך את זה בטענה של : “מה? כל אחד היה עושה את זה”. כמה נמוך הרף שלנו? וגם אם הוא נמוך, למה כאוהד הקבוצה הגיוני שאקבל התנהלות כזאת על חשבון המועדון שאני אוהד? ועוד לרצות שהוא יחזור?
האמת שכל הדיון הזה מזכיר לי כמה אני שונא את מה שהכדורגל נהיה סביב האדם הזה. אייקון תאב בצע שעוד יום אחד יבכה כמו אוסקר “הייתי חייב לעבור לסין כי אני צריך לדאוג לעצמי” ליבי ליבי על עוד מיליונר שרצה להיות מיליארדר והכדורגל נהיה שולי עבורו בשלב מוקדם.
מסי לא ישב לצורך העניין עם סיטי, ובא ואמר להם "אני לא יעבור אליכם השנה אלא שנה הבאה שסעיף הנאמנות שאני יחתום (אין לי כונה למלא אותו) ואז אני יחתום ברצלונה אצלכם ויעשה להם “ויברח” עם כל הכסף.
ברתומאו אידיוט והכל, אתה רוצה לשים על חמישים חמישים אין לי בעיה אבל ניימאר לא יצא נקי מזה.
אני מעוניין לציין שבשום מקום לא טענתי שניימאר ישר, גבר על או 100% נקי. רק שכל הסיפור יצא לחלוטין מפרופורציות.
כן, ללא ספק ניימאר יכל לעזוב בצורה מכבדת יותר, אבל הוא לא עשה שום מעשה שמצדיק את גודל העליהום שהיה כלפיו. עליהם שהוזמן על ידי ברטומאו כדי להצדיק את עצמו בכל ההתנהלות באותו קיץ.
כל אש שהופנתה לניימאר היא אש שלא הופנתה לברטומאו, חשבון מאוד פשוט.
שימו לב אפילו לפני ההודעה הראשונה שלי בנושא כמה פעמים הוזכר פה סעיף הנאמנות לעומת המכות עם סמדו.
כמה פעמים הוזכר שניימאר לקח לפסז׳ 30 מיליון ולא שהוא הלך פאקינג מכות עם חבר לקבוצה.
לא הייתה שום דרך לקנות שחקן בלי שידעו על עזיבה של ניימאר:
מצד אחד, אף שחקן בקאליבר הזה לא יבוא להיות מחליף.
מצד שני, ברסה לא תקנה מחליף במחירים כאלה.
מצד שלישי, כל זה קרה כאשר אתם זקוקים ל2 קשרים ובלם להרכב.
בשום מצב לא הייתם מסתירים את העובדה שעומד להכנס לכם ים כסף או שאתם צריכים נואשות מחליף לניימאר.
נחש אחד לחץ את היד לנחש אחר ושניהם עשו סיבוב על בארסה ופ.ס.ז.
בדרך, כל אחד מהם ירה חיצי תקשורת על האחר וניסה להראות כאילו שהוא הצד הטוב.
בשורה החתונה המועדון שילם מחיר גבוהה מבחינה כלכלית ומקצועית.
כמו שחזר ואמר משה: זה לא ״או \ או״. למה להסתפק בנחש אחד כשאפשר לקבל שני נחשים? יש מקום לכולם ואף אחד לא לקח מונופול על להיות בור של חרא.
אגב, באותו קיץ בכינו גם בכינו על ההתנהלות של ההנהלה בכל הפרשיה הזו. זה לא שזיכינו את ברתומיאו ורצינו לתלות רק את ניימאר. אפילו הזכרנו שוב ושוב את העובדה שהציעו לנו את דמבלה קיץ קודם ב- 15 מיליון (או משהו בסגנון), ולא קנינו.
לגבי המכות לסמדו, שופטים, אוהדים וימי ההולדת במרץ, נראה לי שהיית מאוד סלקטיבי אם לא קראת כמה כתבנו על זה עד היום. אבל הגיוני שאלו הודעות שפחות תמצא בדיון ההעברות ויותר תמצא בדיונים מקצועיים או ספציפית למשחקים.
על כל פנים, בכל פעם שעולה השאלה האם להחזיר אותו (והיא עולה כל קיץ), מעטים האוהדים שמדברים על מענק הנאמנות כבעיה. הרוב אומרים שיבטל את התביעה אם מחזירים אותו, אבל גם שהם לא רוצים אותו מסיבות אחרות שאת כולן ניתן לדחוף תחת הכותרת ״אישיות ברזילאית מהזן המעפאן״.
הרוב אמרו שיבטל ואז נשקול, כלומר שזה מה ששם את הגבול בעצם. לא המכות ולא היום הולדת או הדברים האחרים.
ברור שזה לא או או.
אבל חושב שזה לא 50:50 אלא יותר 99:1.
בוא נסתכל על אותו קיץ מדובר ואיך כל אחד פגע במועדון.
ניימאר:
עזב מאוחר במהלך עונת ההעברות בשביל לקחת לעצמו 30 מיליון על חשבון קבוצה אחרת.
ברטומאו:
סירב ל15 מיליון על שחקן עליו שילם 110 עונה אחרי.
החליף את ניימאר בילד ללא ניסיון ב110 ובשחקן שהעמדה היחידה בה יכול לשחק היא העמדה של מסי ב160.
לזה הוסיף את גריזמן ב100.
כולם עם חוזים גבוהים בטירוף.
לא הביא רכש להגנה על אף שהכתובת הייתה על הקיר.
לא הביא רכש אמיתי לקישור למרות שהייתם זקוקים ל2 באותה עונה.
פאוליניו וגומש.
כנראה ששכחתי עוד דברים.
עצם הדיבור על שניהם באותו משפט הוא עלבון לברזילאי. זו הפרופורציה עליה אני מדבר.
להגיד ששניהם אשמים באותו קיץ לא באמת אומר שהם אשמים באותה רמה, אך זה בהחלט משתמע מכך.
האם ברוטמאו וההנהלה = ניימאר (בראיה על כל התקופה של שני הצצדים במועדון)? ברור שלא.
יש על ההנהלה הרבה הרבה יותר תלונות.
האם בקיץ ההוא ניימאר אשם יותר או פחות? השאלה לא רלוונטית מבחנתי. הוא אשם מספיק בצורת ההתנהלות שלו.
אני חושב שאתה מפספס שהיינו מלאי טענות לניימאר עוד לפני שחשב (לפחות כלפי חוץ) לעזוב.
לא כולם טענו את אותו דבר אבל בגדול חלק מהטענות שהיו נגדו הן: יכולת המאוד לא יציבה/אגואיסטית, הראש לא בכדורגל כל הזמן, הסביבה שאיתו, ההצגות במגרש, המריבות באימונים ובמשחקים עם היריבים, ימי ההולדת של האחות ועוד היד נטויה.
התנהלות שלו באותו קיץ רק חיזקה את הסלידה והטענות עליו.
ולכן, מכלול הדברים האלה אמורים לגרום לאוהד הגיוני, ולא מגיב מזדמן בפייסבוק שזוכר רק איזה גול וירטואוזי שלו, לקוות שניימאר לא ידרוך אצלנו יותר. לא בחינם ובטח לא בתשלום.
זה שלא הזכרנו את כל הרשימה (וזה מה שאתה נתפס כל הזמן שהזכרנו רק את הנאמנות ולא את המכות) לא אומר שזה לא שיקול מרכזי ברצון שלנו.
תבין משהו פשוט, לא הגיוני להחזיר אדם שתובע את המועדון למועדון כל עוד התביעה מתנהלת ועומדת בעינה. זהו. נקודה. זה לא יותר חשוב או פחות חשוב מדברים אחרים. זה תנאי הכרחי והגיוני לפני כל דבר אחר, כי…
אגב, אתה היית לוקח למועדון שלך שחקן שתובע את המועדון כל עוד התביעה מתנהלת?
עזוב רגע צודק או לא צודק. נראה לך בריא ששחקן תחת חוזה משחק במועדון שהוא תובע אותו? ונראה לך הגיוני להכנס לסיטואציה כזו מלכתחילה? הרי זה לא שהוא תחת חוזה והמקרה קרה עכשיו והנה הוא תובע. אנחנו מדברים על להביא אותו תוך כדי שמתנהלת תביעה, כן?
זה תנאי הכרחי למען הסדר הטוב של הדברים. לא קשור לשאר הדברים שחושבים עליהם.
ולכן,
כלומר, בוא נסיר את הטרלול הזה ואז נדבר אם בכלל רוצים אותך פה (תשובה, לא).
חברים זה נושא שכבר נטחן , ולצערי גב לא מוכן לשמוע אותנו בנושא.
תקראו לי אוהד כדורגל מהדור הישן ומיושן, אני מבית הספר של פפ פויול איניסטה טוטי ראול ואיקר קאסיאס ועוד. הם הרגילו אותי לסולם ערכים כנראה מיושן ולא מעודכן, סולם שבו שחקנים לא עושים את הדבר הבא:
שחקן שהוא תחת חוזה עם מועדון ,נפגש מאחורי הגב עם מועדון אחר מסכם איתו שבגלל הרצון של אותו לשחקן להרויח את הסעיף הוא לא יעזוב עכשיו אלא רק שנה אחרי.
כמובן ששומרים את הפגישה בסוד, מנהלים משא מתן עם הקבוצה שהוא יעזוב אותה בידיעה מוחלטת שהוא לא יקיים את אותו חוזה ואז חותם על על חוזה חדש (שוב בידיעה שזה חוזה שלא יכובד) עם המועדון שאותו הם יודעים שהם יעזבו בסוף השנה.
אז שמגיע הקיץ , השחקן מושך את הזמן ומשפיל שחקנים ויותר חשוב אוהדים בטויטר. ואז בשביל לדפוק את המועדון שהיה טוב אליו עוזב בדיוק בדקה 90 בזמן פציעות.
השחקנים שרשמתי למעלה בחיים לא היו עושים את זה. טוטי אמר שהוא מעדיף לבגוד באישתו מאשר לבגוד ברומא…
אבל אני כנראה סתם ילד מזדקן שמתגעגע לזמנים ששחקנים היו יותר אנושים וטובים. יחי העידן החדש. איזה כיף לכם!
מה שעצוב שאוהדים בעצמם הופכים את זה לנורמלי. איזה גועל נפש. בחיי.
ודרך אגב, אני שונא אותו לא רק בגלל העזיבה אלא גם מה שהיה לפני. מצידי שהיה מסי הבא (והוא לא) כף רגלו לא צריכה לדרוך במועדון יותר. לא משנה לי בכלל יתנצל או לא או שהוא יבטל את התביעה… למועדון ואוהדים של מועדון אמור להיות טיפה כבוד עצמי. ולא להתרפס לשחקן שרק לפני כמה שנים ירק עלינו.
רק לסיום אציין שאתם מתארים אותי כמשוגע היחיד שחושב כך. לא הייתי היחיד כאן בדעה הזו.
האמת היה לטעמי דיון מעניין המציג נושא שהוגדר כאקסיומה באור מעט שונה, במיוחד בהתחשב בכך שכל יום שומעים על משהו חדש שעשה ברטומאו.
בכל אופן, רק מדגיש שלא טענתי בשום שלב שהייתי רוצה את ניימאר אצלי בקבוצה, לא זו הייתה הטענה שלי.
הסקאוט של בארסה בברזיל בשנים 2010-2020 בראיון ארוך לספורט.
על ניימאר, ארתור וכל מיני ברזילאים מוזרים.
לא צריך להאמין לכל מילה שלו כמובן, אבל מעניין לקרוא.
אני לא יודע ספרדית, אבל גוגל טראנסלייט לאנגלית היה די טוב.