פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אכן קבוצה גדולה, אבל הלכת רחוק מאוד.
בתקופה של קוטיניו בליברפול הם לא ידעו לאיית את המילה אליפות בכלל אז בוא לא נעשה השוואות בסגנון הזה.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1390785048979324932

תודה לאל

רשמי. ניימאר חתם על הארכת חוזה ב PSG.
בגלל שהוא לא חיכה לקיץ, יש לי הרגשה שמסי יעבור לשם. ידוע שההצעה שלהם הרבה יותר אטרקטיבית מזו של לפורטה, ויש להם קבוצה יותר חזקה משלנו כרגע.

@Eyal איזה תכסיס ישלוף מהכובע עכשיו המגן/קשר/קיצוני שלנו?

למה אתה מופתע?

לאפורטה מוכיח שהוא פה בשביל לעשות עבודה.

השאלה אם יצליחו למצוא לו קבוצה חדשה. דרך אגב, שהוא יעזוב אני ישמח שהוא עוזב אבל כבוד ממני הוא יקבל. הרבה פעמים פשוט הופכים אותו לשעיר לעזאזל. (לא מנסה להגן עליו או משהו כזה זמנו מזמן היה צריך להגיע) אבל הוא שחקן שעשה לנו יותר “מגול אחד נגד פאריז”.

חבל שהוא בעצמו לא הבין את הרמזים ועזב בצורה מכובדת יותר.

tenor (3)

9cfe2c5a49378223feaf2a56a05d9155

לפי ספורט ו MD, כ 15 שחקנים יעזבו הקיץ.
הם יורים לכל עבר, כולל איזושהי עסקה הזויה של החלפה בין גריזמן לפליקס. מתארים כמה זה טוב ולא מסבירים למה שאתלטיקו יסכימו.
אני אחסוך מכם ציטוטים. לפיהם, נשארים כל הצעירים מהלה מסיה, טרשטאגן, דהיונג, פדרי, דסט וזהו. מצבו של מסי לא ברור. כל התותחים הכבדים או שמסכימים להורדה משמעותית בשכר או שהם בחוץ.
התעמולה של חמאס יותר אמינה מזה.

מצחיק שהם שמים שמות כמו של מתיאוס. שנראה לי בחינם יתקשו למצוא קבוצה בשבילו. רציתי לכתוב התנהלות של אלי טביב, אבל אז נזכרתי שלטביב היה אחלה חוש ריח לשחקנים זרים…

הסיטואציה פשוטה מאוד. לאפורטה מבין מה שכולנו מבינים. צריך להעיף 70% מהסגל, לעשות חריש עמוק בצוותים המקצועיים ולבנות את המועדון הזה מחדש.

עד כמה הוא יצליח? לא ברור. ברתומיאו כלא את המועדון בששלאות ברזל. כל שחקן חתום על עשרות מליונים שנים קדימה.

אבל הכיוון הוא טוב, ומראה איזה מזל שבנדיטו או מועמד שקר כזה או אחר לא הצליח לבלבל את האוהדים. לאפורטה בנה את הקבוצה הכי גדולה בהיסטוריה שלנו. תנו לו כמה שנים ואנחנו נחזור להיות קבוצה שבאמת מתחרה על כל התארים.

במצב היום ברוב העמדות יש לכם צעירים שלא נופלים על הוותיקים. אז לשלם לוותיקים משכורות עצק נראה לי קצת סתמי.
לא יודע אם מינגזה טוב מפיקה, אבל הוא בהחלט במגמת עליה לעומת פיקה, וכנראה מקבל רבע מהמשכורת של פיקה. אז למה להשאיר את פיקה?
לא פיקה, לא לנגלה, לא בוסקטס, לא אלבה, לא קוטיניו ולא פיאניץ׳ יהיו ההבדל בין טופ 4 ללא. אך יחד הם ההבדל בין קראק לכלום.

מאותה סיבה שבייל נשאר אצלנו עד לעונה ויהיה כאן גם עונה הבאה.
זה בסדר שאתה רוצה למכור את השחקנים שלא תורמים כלום ומקבלים מיליונים, אבל יש הבדל ענק בין מה שאתה רוצה לבין מה שאתה יכול. כל הוותיקים עם המשכורות המנופחות ישארו, בסוף ישחררו כמה דגים קטנים וינסו להעביר את זה כניקוי אורוות, עד שהחוזים המעיקים יגמרו.

אני לא מבין מה הקטע עם מינגסה. אני מאוד פרו צעירים, אבל הוא פשוט לא טוב, וגם דיי טיפש. עליו ספציפית אני מעדיף את פיקה

מינגסה מרוויח משכורת חייל , הוא צעיר ועדיין יש תיקווה שישתפר.
ואם לא, תמיד נוכל למכור אותו, אין עליו חוזה של מיליונים רבים.

אני אחד הסנגורים של פיקה כאן בפורום. אבל גם אני חושב שרמתו הנוכחית לא תואמת את משכורתו. אידאלית, הוא יקצץ במשכורת, יירד לספסל ויעביר לבלמים הצעירים את מה שפויול לימד אותו.

עד שנקבל עבורו הצעה של 10+, שאז צריך למכור אותו מיידית, ובהנחה והשכר שלו מאוד נמוך, הוא יכול להישאר מבחינתי כדי לעלות נגד אוסאסונות והואסקות למיניהן (רציתי לכתוב גם גראנדה, אבל… אתם יודעים). אבל הרכב? ממש לא. כן, פיקה כבר הרבה מעבר לשיא, ועדיין אני מעדיף אותו כרגע על מינגסה במשחק נתון שהוא לא נגד קבוצות תחתית בספרדית.

האם זה פתרון לטווח הרחוק? לא, צריך לקנות 2 בלמים וורלד קלאס למועדון כבר היום, ובשמחה אוריד את פיקה למעמד בלם רביעי. הבעיה היא שכרגע יש לנו כסף, בקושי, לשקית במבה נוגט.

ועם כל זה, מינגסה הוא לא הפתרון. ארואחו - יש פוטנציאל גדול. גרסיה - אותו סיפור. מבחינתי אלו שני הבלמים הפותחים שלנו בשנה הבאה. פיקה שלישי, טודיבו, אם הוא חוזר, רביעי, מינגסה חמישי, ולנגלה נמכר למרבה במחיר. אומטיטי כבר לא שחקן כדורגל אז לא נחשב.

אני חושב שמבחינת המשמעות הסמלית של חילוף דורות, הייתי רוצה לראות את מינגייסה בלם רביעי ולא את פיקה.

מסכים עם טיטי, כבר ראינו המון כתבות כאלו לקראת חלונות העברה של “ניקוי אורוות”, “חצי מהסגל יתחלף”.
בפועל הדברים האלו מאוד קשים עד בלתי אפשרים לביצוע, אני באמת לא מצליח לראות איך אתם מצליחים “להיפטר” מקוטיניו, דמבלה, אומטיטי וגריזמן בקיץ אחד (ראה מקרה חאמס ובייל שאת הראשון שחררנו בחי ולשני אנחנו משלמים חצי משכורת בשביל שלא ישחק פה).
בסוף זה יסתכם בשחרור כל מיני מתיאו פרננדזים, אולי פרידה סמלית מרוברטו ואם ילך טוב אולי תצליחו להיפטר ממשכורת או 2 של אומטיטי וקוטיניו, למרות שאני מתקשה לראות מי לוקח אותם עם המשוכרת שלהם ומצבל הבריאותי.

לא בטוח שלא תצליחו.
אז זה לא יהיה אידיאלי, אבל עד היום לא ניסיתם לשחרר את קוטיניו בחינם. אולי תציעו חצי משכורת או משהו בסגנון.
הוא לא שחקן ששווה 20 מיליון שכר, אבל 10 הוא כן שווה.
השנה הוא ישב על הספסל ב20 מיליון, ששנה הבאה יהיה במקום אחר ב10. חיסכון לטעמי (כמובן שתקוו ליותר).
בייל וקוטיניו לא מקרים זהים (דומים כן אך לא זהים). קוטיניו נפצע העונה לפרק זמן ארוך לראשונה, בייל כזה מההתחלה ובמשך שנים.
קוטיניו לא נטש את הכדורגל, על בייל כל יומיים הייתה כתבה אחרת על גולף ופרצופים מהיציע.
בייל כן מצע קבוצה העונה, אז גם קוטיניו יכול. בטוח שבליגה האנגלית תהיה היענות לקבל בחינם ובשכר נמוך את השחקן שלפני 3 או 4 עונות היה מצטיין הליגה (אולי טועה לגבי המצטיין אך ביניהם)

שחקנים נוספים שעלו פה כמו אלבה בהחלט שווים משהו, רוברטו גם, פיאניץ׳ וכו.
אפילו בוסקטס בקלות יוכל לעבור לקבוצה שתהנה משירותיו לעונה -2.

באמת שהיחידים שלדעתי אבוד לכם איתם אלה פיקה ואומטיטי

ההשוואה שלכם לקבוצה שלכם לא נכונה. המצב שבו לאפורטה נמצא הוא לא המצב של פלורנטינו.

אנחנו לא בסיטואציה של 2008 שצריך לעשות חילופי דורות אגרסיביים, אנחנו בסיטואציה של 2003 של מועדון חולה, שצריך לחתוך בבשר המת כדי להציל אותו.

לאפורטה לא יהסס להתיר חוזים (ולשלם מיליוני אירו פיצויים, ברתומיאו יימח שימך) ולהעלות שחקני בית במקום. הוא מבין את בעיית השכר, ושחקנים שישארו יצטרכו לחתום על חוזים חדשים במקום הקיימים עם שכר שמתאים לרוח של לאפורטה.

כפי שאמרתי, לא בטוח שהוא יצליח לעשות כל מה שהוא רוצה - אבל הדרך שלו היא הדרך הנכונה למועדון, וכל עוד הוא ידבוק בה אנחנו נחזור מתישהו לטופ האירופי.

“להתיר חוזה” זה פשוט לשלם לקוטיניו 60 מליון יורו, לא ריאלי.

לא אצל ברצלונה. החיובי שסוף סוף המועדון שלנו מתנהל בצורה טובה. בוא נגיד שברגע לפחות יש רצון ומודעות לפתור את הבעיות זה כבר שיפור עצום אצלנו.

טל צודק לגמרי שהוא מביא דוגמה את השמות מאמנים ושחקנים שנזרקים לאויר. לפני שנה פחדתי באמת שאני יתעורר עם אברהם גרנט יום אחד בתור מאמן ברצלונה חחחח ועכשיו סוף סוף שמות של מאמני צמרת מקושרים אלינו.

עד לפני שנה היו פה שחקנים עם טאבו שרשומים בברצלונה עכשיו הם על המדף ומנסים למכור אותם. זה שיפור.