לא דיברתי על שחקנים כמו קוטיניו, דמבלה או גריזמן שאפשר להכניס עליהם כמה מליונים (גם אם הרבה פחות ממה ששילמנו. העיקר להעיף אותם), אלא על פרות קדושות אחרות כמו פיקה לדוגמה.
ב2003 לאפורטה חיסל חוזים של 13 שחקנים. את השחקנים עם החוזים היותר כבדים הוא השאיל או מכר.
אני ברצינות סומך בעיניים עצומות על לאפורטה. לא יודע אם הוא יצליח ב100% ממה שהוא רוצה, אבל מהפכה תהיה פה גם אם אנחנו עם תקציב של כוסילמלם.
כן, יש מצב. תמיד.
אבל הסבירות לכך היא מאוד מאוד מאוד נמוכה.
ראית אותו משחק? כי אני חושב שלא היית שואל את השאלה הזו אם כן.
יש מצב שלא ראית?..
וברצינות, מבחינת קומאן להרכיב את ריקי היה יכול להיות הרבה כאב ראש. בעיקר עם כל התחרות שהייתה על העמדות בקישור והעובדה שבשיטה בה הוא התחיל את העונה היה עוד פחות מקום לקשר יצירתי כמו ריקי.
למעשה, לאורך רוב העונה לא שיחקנו ב 4-3-3 שמתאים לשחקן כמו ריקי, ובנוסף המאמן שלנו היה שבלוני, מקובע ולא יצירתי. עם חומר הקשרים שלנו יכולנו להוציא הרבה יותר מאשר הפריצות המזדמנות של דה-יונג לרחבה.
בפועל, הקישור של בארסה לא היה קישור דומיננטי העונה. קומאן לא ממש ידע מה לעשות איתם, אז מה למאמן כזה ולשחקן יצירתי כמו ריקי? איך הוא יכול לתרום למאמן שחשב שעדיף לשחק עם שני קשרים דפנסיביים בתור תורת המשחק שלו?
בנוסף, ישנה טענה שההולנדי כעס עליו על הדלפת השיחה בה הוא אמר לו ללכת לחפש לעצמו קבוצה להשאלה. זה קרה בקדם העונה ומאז קומאן דיי שם עליו איקס להמשך.
אגב, זו לא סתם ״טענה״, אבל אני לא הייתי בחדר ההלבשה כשקומאן רתח מזעם על ההדלפה. אני נוטה להאמין שהמקרה הזה אכן קרה, ולכן זה מסביר, לפחות חלקית*, את האיקס התמוה הזה.
*חלקית, כי כאמור, לדעתי יש הסבר מקצועי ברור למה ההולנדי לא יכל להשתמש בו בצורה טובה.
לגבי אם ראיתי אותו משחק, אז התשובה היא קצת ממש כמוך, לגבי השאר מסכים לגמרי, הטענה שלי שיש אשמה גם על השחקן. ההרגשה שלי אישית שהוא מאוהב בהרגשה של הקדוש המעונה ולא נותן אקסטרא באימונים.
לא יודע…
הייתה תקופה שהשתמשתי בתירוץ הזה הרבה, בעיקר מול שחקנים שלא ממש הערכתי. אבל בכנות, זה תירוץ קל. אי אפשר להוכיח אותו או להפריך אותו. אישית, אני מעדיף להגמל ממנו ולאמר שיש דברים שאני לא יודע.
מקצועית, כפי שתיארתי קודם, הוא לא מתאים לשיטה של קומאן גם אם הוא יעשה שמיניות באוויר בכל אימון.
זה כולל את המשחקים בסוף העונה הקודמת כשכל שאר הקבוצה נראתה כבויה והוא ופאטי היו שתי נקודות האור היחידות עבורינו האוהדים?
קומאן בעצמו מדליף מה שהוא רוצה לתקשורת. הוא עושה אבו עלי על ילד . חכם על חלשים. איזה גבר גבר
כל הזמן עם הפייק ניוז הזה שהוא לא משקיע באימונים ובדקות שהוא מקבל הוא לא טוב. בחיאת יש נתונים יבשים שמוכחים אחרת. “לא משקיע באימונים” אתה צופה באימונים של ברצלונה שאתה יכול לתת כזה השערה?
אין לי כח לחפש את זה אבל נגד אייבאר במשהו כמו חצי שעה הוא עשה יותר מכל מי ששיחק 90 דקות.
שלא תטעה אני חושב שהוא שחקן נורא מוכשר ובעיקר אחד כזה שתמיד משחק לעומק. ועדיין יש דברים נורא צורמים כמו המבנה גוף שבזה אין לי ספק שאפשר לשפר ברגע שהוא מחליט להשקיע. בעיה נוספת שמציקה לי בו שהכדור לא אצלו הוא הולך לאיבוד כמו תרנגולת ללא ראש, רץ לפה מפריע שם ללא שום קשר ובטח ללא שום אפקטיביות. לא יודע אם זה בר תיקון. אבל כשאתה רואה שהבנאדם לא מעלה נפח שריר קרוב ל3 שנים זה מעלה הרבה תהיות.
אתה באמת משווה את רמת הכישרון ביניהם?, ורמת המחויבות?, מסי תסתכל על השרירי ירך במשך הקריירה ותגיד לי אם הוא לא משקיע. אינייסטה תמיד השקיע והיה במקומות הנכונים ללחץ גם בלי הכדור דבר שאי אפשר להגיד על ריקי.
אי-אפשר להגיד הרבה על מישהו שלא מקבל הזדמנות הוגנת לשחק.
מעבר ליכולות האישיות (הגבוהות לדעתי), יש את העניין של התיאום עם שאר השחקנים.
תראה כמה זמן לקח למסי ליצור תיאום עם פדרי ודה-יונג, ואיך זה השפיע על המשחק שלנו לאורך העונה.
עכשיו תאר לך שריקי מקבל יותר הזדמנויות לשחק והקבוצה מתחילה להבין את היכולות שלו ולהשתמש בהן נכון. כמה דאבל-פסים היו יכולים להצליח - דבר שהוא מנסה המון ולא תמיד מבינים אותו. כמה מסירות עומק היו יכולות להגיע ליעד? כמה אופציות מסירה לעומק שהיו יכולות להתממש כשהוא מאפשר אותן?..
לא, אי-אפשר להגיד הרבה על שחקן שראה את רוב העונה מהספסל…
ועניתי לך שגם מסי הגדול משקיע ומראה תוצאות. לא מסי ולא איניסטה עפים מכל פו שעושים לכיוונם. דרך אגב למה אתה לא מתייחס לחלק השני של האי השפעה על המשחק שהכדור לא ברגליים שלו?
אפשר לנהל דיון, אבל ברור לכל הצדדים שאנחנו נשאר ברמה התיאורתית עד שיגיע מאמן שייתן לו יותר דקות, או עד שהוא ילך לקבוצה מתאימה לסגנון שלו שתתן לו דקות.
אני חייב לאמר שהיו לי פנטזיות על כל מיני שחקנים כמו דניס סוארז, סרג׳י סאמפר, אדאמה טראורה, בוז׳אן קרקיץ׳, סרג׳י רוברטו ועוד כישרונות.
תמיד אנחנו בוכים כשהיהלומים מהמשתלה לא מקבלים הזדמנויות מהמאמן התורן, אבל רק כשהם מגיעים לקבוצה מתאימה שבה נותנים להם לשחק אפשר הבין ולראות מה הם שווים. עד אז הכל פנטזיות ודיבורים באוויר…