דעתי על נושא ריקי.
גם ב433 הוא ופדרי די מתחרים על אותה עמדה. על תואמי אינייסטה מסוימים.
בסוף פדרי עדיף עליו שם.
אבל האישיו פה הוא למה ריקי לא המחליף הראשון של פדרי אם ככה?
לגבי למה תואמי אינייסטה ולא צ׳אבי. אף אחד מהם לא מספיק פיזי או הגנתי כדי לעשות תפקיד אחורי יותר בקישור. חושב שפדרי לצד פוץ׳ ייצור קישור מאוד רך אפילו אם דה יונג מאחוריהם. בסוף גם דה יונג הוא לא בדיוק קשר אחורי קלאסי כמו בוסקטס אלא אחד שמאוד אוהב (ומאוד טוב בזה) להצטרף קדימה.
לטעמי דה יונג שחקן מבריק שלתקוע אותו כקשר אחורי יחיד מאוד יפגע בו. הוא סוג של קאנטה כזה, בוקס טו בוקס נהדר. אוהב לעלות ולהצטרף להתקפה ועושה את זה בתזמון נהדר. הוא יכול לעשות את זה כשלצידו שחקן אחורי נוסף.
בנוסף, פשרי אחלה קשר התקפי, אבל הוא יהיה פחות טוב כ50:50 ממה שראיתי.
בקיצור, אני מבין את הציפיה שריקי יקבל דקות, אבל הוא לא שחקן שבשבילו צריך לספסל את פדרי שטוב ממנו או לתקוע את דה יונג כגרזן מאחורה מעל שני ילדים שלא עושים הגנה טובה מידי ולסרס אותו התקפית.
אם תשאלו אותי, פוץ׳ צריך לעשות ראש בראש עם פדרי. לא יותר.
אני חושב שדה יונג יכול להיות קשר מטורף כשיש לצידו קשר אחורי נוסף, או בוקס טו בוקס כמוהו.
לכן אגב לא הבנתי את חוסר השימוש בפיאניץ שלטעמי יעשה זאת מצוין.
ריקי זה לא מסי. אף אחד מהאוהדים לא ירעיד את האדמה בגלל שהוא לא משחק, יהיו תלונות וביקורות אבל לא יותר. גם את פפ ביקרו על שהעדיף את קייטה על טורה באופן גורף, זה לא גרם לו לשנות את דעתו. ואלוורדה עם אנדרה גומש ויש עוד מלא דוגמאות. יש מעט מאוד שחקנים שיש להם כזאת השפעה שתגרום לאוהדים להפעיל לחץ מאסיבי על המאמן, כזה שיגרום לו “להתקפל” וללכת עם האוהדים. צריך להוסיף גם שהעונה לא היה קהל, זה לא שקומאן יכל לקבל שריקות בוז על כך שהוא לא משתף את ריקי (גם עם קהל הוא לא היה שומע על זה בוז, על דברים אחרים כן). אני די בטוח שמכל השיקולים של קומאן אף אחד מהם לא היה “מה האוהדים מעדיפים”, אחרת הרבה דברים היו נראים שונה, כמו המערך למשל.
וואו. אתה נותן לריקי המון קרדיט שאני בכלל לא חושב שמגיע לו. תראה… ריקי הוא לא השחקן הראשון שקומאן מסתכסך איתו. ונראה גם שלא אכפת לו מה חושבים האוהדים או השחקנים.
קומאן הגיע אלינו עם רקורד של הסתכסכויות עם כוכבים בקבוצות שלהם שפרחו לפני קומאן ואחרי קומאן, אבל בזמן תקופת קומאן הם יובשו. את התנהגות הרס״ר שעושה דוגמא משחקן למען יראו וייראו הוא לא התחיל בכלל מריקי.
לזכותו יאמר שבקבוצות האחרות הוא לא ייבש רק איזה ילדון שעלה מהמשתלה, אלא גם כוכבים של הקבוצה (מצד שני, מה נגיד על פיאניץ׳?). אני לא זוכר את כל השחקנים שיצאו נגדו, אבל הנה כמה ציטוטים מתוך פוסטים שפורסמו בבארסה מאניה, אוגוסט 2020. אני קורא אותם ומעט מזועזע. אפשר לראות שמישהו חזה את התקופה של קומאן אצלנו. הנה כמה פנינים:
חואקין: “ב-5 חודשים הוא הצליח להשמיד את הקבוצה. לא הייתה לו טיפת בושה. הוא לא דיבר בחדר ההלבשה והוא אף פעם לא ידע להגיד דברים בפנים. הוא הוכיח שהוא מאמן גרוע ואדם עוד יותר רע. פעם הוא אמר בפומבי שאני לא שווה 30 מיליון יורו אלא 30 סנט. הוא מאמן מנוכר והדבר היחיד שהיה אכפת לו זה שיהיו לו 7 כוסות יין בארוחה”.
ויסנטה רודריגס, עוד אגדת ולנסיה: “היו לנו מערך או שניים מוצלחים מאוד, אבל אז קומאן הגיע והחליט לשנות את זה לרעה. אחר כך הוא ראה שזה לא עבד ושכולם כולל כולם חיכו לשינוי, אבל הוא המשיך באותה צורה בגלל העקשנות שלו וסירב להיגיון. מעל לכל, ההתנהלות שלו כלפינו הייתה פשוט מצערת שמעולם לא חוויתי - ושמעתי את זה מהרבה שחקנים ששיחקו תחתיו במועדונים אחרים”.
“רוב הזמן היה די מעולה בסוטון, אבל הייתה לו ריצה הזויה של 9 הפסדים בלתי צפויים ב-10 משחקים בעונה השנייה שלו, דבר שהיה אמור לגרום לפיטוריו אך בסוף הוא ניצל בדרך כלשהי. בעיקר משחק עם הגנה נמוכה ומתפרצות. ניכר שהוא עצבן לא מעט אנשים בצורה שהוא לא אמור לעשות, והיו לו עימותים בולטים עם טאדיץ’, מאנה ופלה, למרות שהשחקנים האלה שיחקו מדהים אצלנו. הוא הראה תשומת לב אפסית לאקדמיה ולשחקנים שיצאו ממנה, למרות שהבטיח אחרת לפני כן”.
“עוד דוגמה היא שאמר ללוק גרבוט הצעיר ביום בהיר ‘אני לא צריך שאריות כמוך בקבוצה שלי’ מול כל סגל השחקנים בקדם העונה הראשונה שלו. רק לפני כמה חודשים גם גאלאוויי סיפר שקומאן אפילו לא אמר שלום לשחקנים במסדרונות באימונים. יש אפילו סיפור מפורסם שהוא אסר על השחקנים שלו לגשת למזנון עד שהוא ואח שלו סיימו לאכול קודם”.
הוא איבד את חדר ההלבשה באברטון בעיקר בגלל הדרך הגועלית שהתייחס לעומאר ניאסה. שם הגיעו מים עד נפש מבחינת השחקנים. היו לי הרבה ביקורות מקצועיות על השחקן הזה, אבל לא הייתה שום סיבה לקומאן להביך אותו ככה. זה היה מביש.
“בזבזן גדול, מוגבל טקטית, חסר תכנית ב’ כמאמן, שבילה את כל הקריירה שלו בלחכות שמישהו בברצלונה יקרא לו בגלל העבר שלו כשחקן. אף אחד לא יתגעגע”.
“הוא מאמן שידרוש המון מהשחקנים, אבל הוא הולך לפשל במשחקים גדולים בוודאות”.
“סביר בסאות’המפטון, בינוני באברטון. חלון העברות מזעזע שלו והפסדים בכל משחק גדול, לצ’לסי, טוטנהאם, יונייטד, ארסנל והאחרות היו בולטים. פוטר מאברטון אחרי רצף הפסדים, כולל לברנלי”.
אני עוצר כאן כדי לא להאריך מדי את ההודעה, אבל יש עוד הרבה. האמן לי.
בקיצור, אתה עושה מריקי אקסמפלאר, אבל הוא לא. לא רק שהוא לא מקבל הזדמנות הוגנת, אלא שהמאמן שהסתכסך איתו הוא מאמן שידוע ביחס דפוק לשחקנים שלו (תעבור על הפוסטים המלאים). ואפשר לראות שאנחנו לא הקבוצה היחידה שבה הוא לא ניצח אף משחק חשוב, או הגיע לרצף הפסדים תמוה.
יאללה לאפורטה, תגאל אותנו מהגזר הזה שמתברר בעיקר כמקל.
מצד שני
חצי מהפורום פה המשיך לאונן על סאמפר גם כשהוא חימם את הספסל בגיל 24 יחד עם עומר אצילי, בקבוצה שירדה ליגה בפברואר.
אני חושב שהאמת היא איפשהו באמצע, אנחנו אולי לא מנותקים לגמרי, אבל אנחנו הרבה יותר רכים בשיפוט שלנו את שחקני הבית שלנו.
אם ריקי לצורך העניין היה מסיים עכשיו חוזה בויאריאל, כמה מכם היו רצים להחתים אותו?
אוהדי כדורגל מתאהבים יותר בקלות בשחקני בית, ובשחקנים צעירים על פני שחקנים בוגרים, נאמר 26+ כזה.
אחת הסיבות לזה לדעתי היא ששחקנים בוגרים מרוויחים הרבה יותר מהצעירים.
סרגי רוברטו חוטף פה ים של ביקורת הרבה בגלל המשכורת חסרת הפרופורציות שלו. שאגב לא הוא אשם שהיו כמה טמבלים מושחתים שהסכימו לתת לו אותה.
אני לא רואה בריקי משהו יוצא דופן, ממש לא. האמת שאני רואה אותו ואני רואה את סאמפר 2.
אני חותם עכשיו שריקי יתפתח לסרגי רוברטו, כלומר שיהפוך לשחקן רוטציה לגיטימי למשהו כמו חמש שנים כמו שסרגי רוברטו היה.
בכל אופן אני לא אופטימי וברור לי שאני בדעת מיעוט פה, הלוואי שאתבדה.
זו בדיוק הנקודה הוא לא שחקן ויאריאל. הוא שחקן בית שצריך לקבל את ההזדמנות להראות האם הוא ראוי להיות חלק מהקבוצה הראשונה, או שהוא סרג’י רוברטו 2 שצריך לעוף מפה על טיל.
לא. סרג’י רוברטו חוטף פה ים ביקורת כי הוא שחקן על הפנים, והוא ממשיך לקבל הרכב.
והייתי רוצה להוסיף גם שבינתיים כל ההחתמות שלנו הם שחקנים שסיימו חוזה ובאים בחינם, תוך דגש על הורדת שכר.
איזו פריבילגיה יש לנו לוותר על שחקן בית שעושה רושם מוצלח?
יש לנו כסף להביא מישהו במקומו?
לא זו סיבה להשאיר שחקן מעפאן, אבל זו בהחלט סיבה לתת הזדמנות לשחקן שיכול להוות חיזוק משמעותי לסגל.
בכוונה הזכרתי קודם את סאמפר, גם אם אני לא חושב שהוא יהיה סאמפר 2. עדיין, סאמפר עבר בקבוצות שלא התאימו לו. ריקי גדל בלה-מאסיה ויש לו את הבנת המשחק שאנחנו צריכים בברצלונה. הוא מתאים לנו וצריך להוכיח את עצמו.
קומאן לא האיש שיידע להוציא ממנו משהו, בין היתר כי קומאן לא מבין איך לשחק ב 4-3-3.
אני חושב שאני דיי פורש מהדיון הזה, מיציתי את מה שהיה לי לאמר ונמאס לי להזכר כמה פעמים ביום במחדלים של ההולנדי האיום…
סתם שאלה איך אתה מסביר שרובנו גיבנו את לואיס אנריקה ואת אלורדה שהם שלחו את דאולפאו להשאלות?
אותו דבר עם אלנייה. מישהו פה עשה אינתיפאדה?
שמבינים שהשחקן עצמו לא מספיק טוב אז מקבלים את ההחלטה של המאמן. שהמאמן מנסה לעשות “אבו עלי” על השחקן. אז יש בקלאש מהאוהדים.
אני גם רוצה להוסיף משהו באופן כללי, אני לא חושב שאנחנו צריכים להתבייש בזה שאנחנו רוצים יותר שחקני בית בבוגרת או שלפעמים אנחנו עומדים מאחורי שחקן מסוים והוא מאכזב. אי אפשר לקלוע בהכל.
אבל אם יש משהו אחד חיובי בשנתיים האחרונות. זה הלה מאסיה או ברצלונה ב. תסתכלו איזה שחקנים הסבו לנו גאווה ואושר בתקופה הזו:
אנסו פאטי. מישהו יכול להתכחש אליו? או להגיד שהוא לא מרגש אותנו עם החיוך שלו ועוד מסתבר שהוא תומך בישראל (אני יודע שהוא לא, אבל בזמנים האלו כל מי שמצטלם עם מגן דויד הוא ציוני בעיני)
ריקי ואפשר לנסות ולהתכחש לזה. אבל בסוף שנה שעברה הוא היה אחד מהשחקנים הטובים שלנו, תחזורו למשחק מול אתלטי והמשחק האחרון של הליגה (סתם מה שאני זוכר בראש) הוא קיבל מחמאות גם מהצינקנים פה.
ונגיע לשנה הזאת. אפשר להגיד שמינגוסה לא טוב מספיק. אבל אי אפשר להתכחש לזה שעלו פה שחקנים מהצעירה ולקחו את ההזדמנות שלהם בשתי ידיים ואפילו הצילו לקומאן את התחת.
מינגוסה ארוחאו ואלייש. לדעתי ארחאו ואלייש יצמחו להיות שחקנים חשובים במערך שלנו בשנים הקרובות.
אני לא רוצה להיות בילבאו שתים וברור שהלה מאסיה לבדה זה לא מספיק. אבל אפשר לשלב בין תחרותיות לבין שחקני משתלה. ואתם יודעים מה במצב הכלכלי הנוכחי שלנו זה אפילו הכרחי.
למה שחקן בית צריך לקבל הזדמנות ולמה אם הוא לא שחקן בית ואנחנו יכולים להביא אותו בחינם לא מגיעה לו הזדמנות?! הרי זה חסר היגיון לחלוטין
אני לא טוען שסרגי רוברטו קראק, אני רק טוען שהמשכורת הבאמת הזויה שלו (8.5 מיליון בשנה) מעצימה את הביקורת.
הטענה שלי היא מאוד פשוטה, אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול אם השחקן הוא שחקן בית או לא, אני פשוט רוצה את השחקנים הכי טובים שהמועדון יכול להציב במסגרת התקציב שלו.
אם יש שחקן חופשי בגיל של ריקי, שהוא פוטנציאל טיפה יותר גדול מריקי, אני לא רואה שום סיבה לא להנחית אותו על הראש של ריקי.
מועדון כדורגל זה עסק, קריירה של שחקן כדורגל זה עסק, מי שחושב שיש פה רומנטיקה בטח בעידן של היום פשוט מרמה את עצמו.
מסי שהוא מן הסתם שחקן בית הוא הדוגמא הכי טובה. שחקן שהגיע לפה בגלל אינטרס(טיפול גדילה), נשאר פה בגלל אינטרס, משכורת מפלצתית+קבוצה תחרותית+נוחות(מזג אויר,עיר, שפה), וכשלא התאים לו יותר רצה לעזוב(עזבו אם בצדק או לא). המועדון לעומת זאת קיבל במשך השנים תרומה מקצועית וכלכלית “לא רעה” מהשחקן הזה.
איך שלא תהפכו את זה, זה נטו עסק בין עובד למעביד, בדיוק כמו חברת היי טק למתכנת או בין סופרמרקט לקופאית, אין פה שום הבדל.
זה מזכיר לי את התחקיר שעשו בעובדה על אפי נווה ואיך ממנים פה שופטים. היתה איזה חברת כנסת אהבלה שהתעקשה למנות שופט תימני, רק כי היא תימניה כאילו כמה לא ענייני יכול להיות השיקול שלך?!
לתת לשחקן כדורגל בעידן של היום עדיפות גם אם הקטנה ביותר רק בגלל שהוא שחקן בית, בעיני זה שיקול כל כך לא ענייני בערך באותה רמה.
אני לא חושב שהבעיה של המועדון שלנו בשנים האחרונות זה שחקני בית שחוסמים שחקני רכש טובים יותר.
למעשה בשנים האחרונות עד שברתומאו לא הביא אותנו למצב שקרוב לפשיטת רגל, נחסמה כל התקדמות של שחקן לה מאסיה לבוגרת. לפני אנסו פאטי, נראה לי שסרגי רוברטו היה השחקן האחרון שקודם לבוגרת .
הטענה שלך נכונה, אני גם לא רוצה את זה. אבל בשנים האחרונות ברצלונה רכשה לא מעט שחקני רכש פחות טובים מאלטרנטיבה של הלה מאסיה…
מה זה המשפט ההזוי הזה? אז נביא עשרות אלפי שחקנים ונתן לכולם הזדמנות? זה אפילו לא טיעון לוגי.
כן. שחקני בית צריכים לקבל הזדמנות.
במקרה הגרוע הם יהיו גומשים, ויחסכו לנו רכש של שחקני פח. ובמקרה הטוב נקבל שחקני סגל לגיטימיים לקבוצה הראשונה.
אתה יכול לטעון או לא לטעון מה שאתה רוצה. סרג’י רוברטו הוא קראק בברצלונה הנוכחית. לאף אחד לא אכפת כמה הוא מרוויח. אנחנו רוצים שהוא לא ישחק.
טיעון ילדותי. כמה שחקנים חופשיי בעולם שהם פוטנציאל קצת יותר גדול מריקי יש בדיוק פנויים? כמה מהם יסתפקו בשכר שריקי יסתפק בו, כי הוא כבר שנים במועדון ורוצה להצליח פה? כמה זמן יקח לשחקן כזה להתאקלם בקבוצה? כמה זמן יקח לו להתאים את עצמו לשיטה? סתם כתבת, כדי להבהיר נקודה למרות שזה לא דבר שהוא פרקטי בעליל.
אני לא טוען את זה, אני רק טוען שלא צריך לתעדף שחקן בית רק בגלל שהוא שחקן בית. אה, ובנוסף אני טוען שאנחנו לא הכי אובייקטיבים כשזה נוגע לשחקני בית, לא פעם אנחנו טיפה מפרגנים ליכולת שלהם יותר מה שהיא באמת.
בכאב משה, אני חושב שזה יותר העיסקאות המחורבנות שעשינו בסכומים פסיכים ופחות הכישרון שהיה בלה מאסיה.
שאלה, כמה שחקני לה מאסיה השתלבו בקבוצות בסדר גודל של בארסה בעשר שנים האחרונות? רק תיאגו עולה לי לראש…
אבל הטיעון שלך הוא לא טיעון לוגי. אם אתה בא ואומר לי שאתה נותן לשחקן בית לשחק, אבל אם אותו שחקן בדיוק היה חופשי לא היית מחתים אותו ונותן לו לשחק, זה חסר היגיון לחלוטין.
איפה זה כתוב ששחקני בית צריכים לקבל הזדמנות? אשמח אם תראה לי.
ואתה יכול לטעון שסרגי רוברטו הוא קראק בברצלונה הנוכחית, זה נכון בערך כמו שאלון מזרחי טוען שהוא “נאמבר וואן” בכדורגל בארץ. המשכורת שלו מעניינת אותך כי אם הוא יהיה מוכן לקיצוץ משמעותי (לפחות 50%) אז בהעדר תקציב לרכש הוא פלסטר סביר, לא מדהים, אבל זה מה יש.
ריקי פה כי אולי הוא אוהב את המועדון, והוא רוצה להצליח פה ועוד כל מיני שיט פופוליסטי כזה או אחר.
בתכלס אם הוא עוזב כנראה שאף מועדון בסדר גודל של בארסה לא יקפוץ עליו. וכנראה שהוא מבין את זה טוב טוב.
שוב, תאהב את זה או לא תאהב את זה מדובר בעסק.
אגב השאלה ששאלתי את משה מופנת גם אלייך
אני מבין שאתה מנסה לטעון לקיצון אבל בא נדבר רגע בהיגיון.
ייתכן שריקי הוא הכלאה של צאבי, אינייסטה ובוסקסט וייתכן שהוא דן אייבינדר בימים גרועים.
בפועל, הוא שחקן שמרוויח סכום נמוך ובהזדמנויות שקיבל (לא 10 דק׳ אחרונות במשחק תקוע) היה לא רע עד מצוין.
יש לו גם על מה להתבסס לאור היכולת שלו בבארסה ב׳.
בשיטה שברצלונה שואפת לשחק, יש משמעות גדולה לשחקני בית יותר מ(כמעט)כל מועדון אחר בגלל שיטת המשחק והחיבור למועדון.
כמו שכבר כתבו פה, ברור שאם הוא יקבל דקות ויהיה גרוע אנחנו נהיה הראשונים שנתמוך במאמן אם יעיף אותו לספסל או להשאלה. בפועל, גם פפ נתן הזדמנויות לשחקנים שמצאו את עצמם אחר כך בבטיס במקרה הטוב, או בהפועל באר שבע במקרה הפחות טוב. אבל הם קיבלו הזדמנות אמיתית.
כבר עברו פה כוכבי משתלה שלא קרה איתם כלום והם עפו (דאולופאו, בויאן וגם גיאו דוס סנטוס) אבל כולם קיבלו הזמנות.
ריקי לא, ואנחנו רוצים שיקבל כי נראה שהוא יכול לתרום.
לא יתרום?! שיעבור לגראנדה.
אני ממש לא מנסה לטעון לקצה, שלא יהיה ספק. אין לי שום בעיה עם שחקני בית. אני מדבר על תפיסה, משהו יותר רחב מריקי, הוא רק דוגמא. והלוואי שאתבדה ואוכל את הכובע במקרה שלו, בכיף:)