יאללה 2 -
החוזים השערורייתיים גרמו לבארסה להיות בחובות גדולים. להבדיל מהרבה קבוצות אחרות, אין לנו בעלים מיליארדר שיזריק כסף אינסופי לקבוצה.
לכן אנחנו כרגע במצב גרוע יותר מאחרים, ולא יכולים להרשות לעצמינו את מה שאחרים יכולים.
בנוסף, התקופה של חוזים שערורייתיים עוד לא נגמרה. כמו שאתה יודע, הרבה שחקנים עדיין על חוזים של ברטומיאו, אז לא נשאר הרבה לשחקנים חדשים.
כשהיה הדיון על אלאבה, רבים אמרו שאם יוחתם, זה יגרום לשחקנים אחרים שמתבקשים לקצץ במשכורת לא לעשות זאת. אני מסכים לחלוטין.
ייקח לנו כמה שנים להשתחרר ממשכורות עתק כדי שנוכל להיות תחרותיים בשוק של כוכבים. כרגע אנחנו לגמרי לא שם, והשחקנים שבאים באים בגלל סנטימנטים כאלה ואחרים , לא בגלל שבארסה מציעה תנאים אטרקטיביים.
אריק גרסיה:
The player will sign a contract until the end of the 2025/26 season and his buy out clause is set at 400 million euros
זה טוב מאוד.
בארסה קבוצה אטרקטיבית שמתחרה על כל התארים. לאנשים מסויימים זה שווה ערך למשכורת.
בנוסף, החשיפה תורמת להם עוד שני דברים - חוזי פרסום אישיים וסיכויים גבוהים יותר לשחק בנבחרות הלאומיות.
זה היה שערורייתי שנאלצנו ״לפתות״ שחקנים בחוזי עתק, כאילו שאנחנו קבוצת פח שנקנתה ע״י אוליגארך ועכשיו מנסה למשוך אליה שחקנים עם משכורות עתק.
זה מתאים לבית״ר, צ׳לסי, סיטי, פ.ס.ז…
מה לברצלונה ולהתנהגות כזו??
ולפני שיגיע הטיעון של ״זה עסק לכל דבר והשחקנים רוצים להרוויח״:
- לא אמרתי שהם באים לשחק בחינם, אמרתי שהם מוסיפים עוד שיקול לגובה השכר שהם רוצים לקבל. באופן אישי העדפתי לרדת בשכר פעמיים בחיים ולעבור לסביבת עבודה יותר טובה. מכיר עוד לא מעט אנשים שנהגו ככה בזמנים כאלה ואחרים.
בגדול, הם מרוויחים סכומים מגוכחים שמסדרים אותם היטב לכל החיים אם הם משחקים נכון את הקלפים שלהם. הם יכולים להרשות לעצמם להרוויח קצת פחות ועדיין המון המון מאוד בשביל להגיע למקום כמו בארסה או ריאל.
- מספיק לי שלא נשלם משכורות שערורייתיות, אלא רק תחרותיות. למעט מסי, מסיבות מובנות אני מקווה, אני רוצה שכל שאר השחקנים שלנו ירוויחו שכר דומה למקבילים שלהם בעולם הכדורגל (בשקלול דירוג הקבוצה, מעמד השחקן בהיררכיה וכדומה).
ברור לי שכרגע אנחנו לא יכולים לשלם שכר תחרותי, אבל גם כשנכניס קהל לאיצטדיונים ונחזור לאיזו כלכלי, אני לא רוצה שנחזור לשכר מוגזם ולא רוצה שנהיה קמצנים. שכר תחרותי זה הוגן לכל הצדדים.
מה שכתבת זה מה שאמור להיות, אבל בפועל זה (היה) הפוך.
אני הבאתי נתונים שההוצאות למשכורות בבארסה גדולות יותר מכל אותן קבוצות שהזכרת, צ׳לסי, סיטי, פ.ס.ז… (לא בדקתי את בית"ר האמת )
כלומר כדי להיות תחרותיים, נאלצנו לשלם יותר, ועדיין לא היינו תחרותיים כל כך.
זה רק מראה ששחקנים שהיו מוכנים לרדת בשכר כדי להיות בסביבת עבודה טובה יותר, בחרו במקום אחר.
הברוך הכלכלי לא ייפתר תוך שבוע. צריך לזכור את זה כשמדברים על אלאבה, דה ליכט ושחקנים בסדר הגודל הזה. אלה כרגע פנטזיות.
כשיחזור הקהל, זה יהיה בהדרגה. שנה הבאה אולי ב 30% תפיסה, ויש לנו חובות להחזיר. לפורטה אמר שייקח שנה וחצי עד שהעסק יתייצב, אז אין לצפות לקראק הקיץ וגם לא בקיץ הבא. דה ליכט בהחלט נחשב קראק, לפחות כלכלית.
ואם אתה שואל אותי, אני הייתי חוסך כל גרוש בשביל האלנד, ומוותר על דה ליכט ואלאבה. אסתפק באריק גרסיה, אראוחו , מינגסה, פיקה ולנגלה. האלנד שחקן של פעם בדור, ידרוש הרבה ועדיף שנהיה מוכנים להציע לו משהו גם מבחינה כלכלית.
בלי קשר להלאנד באופן אישי, גם תקנה 3 “האלנד”. כל עוד פיקה ולנגלה בהגנה שלך שום דבר לא יעזור.
אריק גרסיה בלי כל ההייפ שמסביבו הוא בלם צעיר ולא מנוסה שפפ אם אני לא טועה כמעט לא השתמש בו השנה. מינגסה בעיני לא שחקן שיצמח להיות כישרון עולמי, אני היה מאוד מרוצה מרוצה ממנו אם הוא יתן תפוקה בתור שחקן רוטציה שזה לא בושה בכלל. נשארנו עם בלם אחד לגטימי להיות שחקן הרכב ראשון.
אני רוצה עוד בלם חוץ מגרסיה השנה, ושנה הבאה אני גם רוצה מגן במקום אלבה.
בכנות, אני לא חושב שלאפורטה יצליח להנחית את האלנד שנה הבאה, עם הדרישות הכספיות שלו ושל הסוכן החמדן. אני גם לא בטוח שאנחנו באמת רוצים להכנס ל"מיטה אחת" איתו, לא סתם סר אלכס פרגוסון אמר שאסור לעשות עסקים עם ראיולה.
חייב לציין שברצלונה היא עיר מגורים מדהימה ביחס לאנגליה או גרמניה האפרוריות. הערים היחידות באירופה שיכולות לתת לברצלונה פייט הן פריז ומילאנו. ובמילאנו שתי הקבוצות לא בלבל של ברצלונה מבחינת הפרמטרים האחרים.
כשאתה מעביר את המשפחה שלך למדינה אחרת, מקום המגורים זה גם פרמטר שנכלל בשיקולים (כפי שיצא לנו להיחשף בכל מיני העברות בשנים האחרונות).
אני מעדיף פיקה ולנגלה בהגנה והאלאנד בהתקפה, מאשר דה ליכט ואלבה בהגנה וברייטוויט\גריזמן בהתקפה.
אבל לא התכוונתי לפתוח דיון על האלאנד. מה שהתכוונתי, זה להסביר מדוע שמות כמו דה ליכט כנראה לא יגיעו לכאן בקרוב.
אל תשכח, לה ליגה מגדירה מגבלות שכר.
בשנה שעברה המגבלה הייתה 382 מיליון, כאשר המשכורות בבארסה היו 487 מיליון, מתוכם כדורגל 443 מיליון.
השנה מצד אחד ההכנסות יעלו קצת בגלל חזרה חלקית של הקהל, אבל מצד שני בארסה תקבל פחות בגלל מקום 3 בליגה ובגלל שכנראה לא תתקדם רחוק בליגת האלופות (כן, אני מניח שלא יעיפו אותה).
במקום לחשוב על איזה שחקן נחוץ אנחנו צריכים, לפורטה חושב על את מי לחתוך. אז כל הדיונים על התאמה מקצועית של שחקן כה יקר כמו דה ליכט הן פנטזיות.
אמנם זה דיון הפנטזיות, אבל אם רוצים לשמור אותו בגבולות ההיגיון, צריך לשכוח משחקנים כאלה, וגם מהאלנד.
לא יודע מה איתך אני מהאלנד שכחתי ממזמן.
די מסכים איתך.
אני לא משוכנע שאתה צודק. אני חושב שהוא מסתכל ל-2 הכיוונים (את מי לחתוך, את מי להביא), אבל הוא נתקל בחומה שנקראת “ברתומאו דפק אותנו ולא נשאר לנו שקל”. זה שעד עכשיו הגיעו 2 שחקנים חופשיים, לא אומר שלא ייחתכו שחקנים משמעותיים (או לפחות תיחתך משכורתם), וזה גם לא אומר שאין משהו מאחורי הקלעים על שחקן/ים יותר רציני/ים. אני לא אופטימי, אבל בכל זאת אנחנו רק שבוע וחצי אחרי סיום העונה, ויש לפנינו עוד יורו.
לא רוצה להיות קטנוני. אבל היורו זה רק בעיה. כל שחקן שיבעט לשער וטיפה יפחיד את השוער של היריבה ביורו\מונדיאל והמחיר שלו רק יעלה.
חאמס זה הדוגמה הכי טובה לזה.
ברור שיש בזה חלק בעייתי, ולא חלק קטן. אבל לא ציינתי את זה דווקא כמשהו טוב, אלא כמשהו שמשפיע מאוד על שוק ההעברות, ולכן עוד מוקדם לשפוט את חלון ההעברות אצלנו.
וחוץ מזה, יורו/קופה טוב של שחקן שלנו שלאפורטה רוצה להעיף, וזה גם יכול לבוא לטובתנו.
כמה הבדלים:
-
ההנהלה ששחררה את סוארס היא לא אותה ההנהלה שהחתימה את קון, כך שהפרדוקס פה (אותו גיל+חבר של מסי) לא ממש רלוונטי.
-
סוארס הרוויח שכר של 21 מיליון יורו בשנה במדי בארסה, אגוארו ירוויח 5 מיליון. זה הבדל משמעותי גם במצב רגיל, אז על אחת כמה וכמה בסיטואציה הנוכחית של המועדון.
-
סוארס התרגל יותר מדי זמן למעמד של באנקר מוחלט בהרכב, קון לעומת זאת מגיע בידיעה שהוא שחקן רוטציה, כזה שיצטרך להילחם על דקות, והסכים מראש למעמד כזה. גם אם לואיס לכאורה היה מקבל תפקיד משני ונשאר, בפועל כולנו יודעים שהיה מוצא את דרכו בחזרה להרכב אחרי חודש. יש שחקנים שכדי להמשיך הלאה מהם, הפתרון המעשי היחיד הוא להיפרד לגמרי (כמו רונאלדיניו וקודמיו, ולדעתי גם פיקה ושות’ כיום).
יש גם את העניין של רעב/מוטיבציה/עייפות החומר, חידושים שהיו נחוצים בסגל, באווירה ובחדר ההלבשה. סוארס בעיניי היה חייב ללכת בגלל זה לא פחות מהסיבות האחרות, אבל זה כבר נושא שיותר נתון לוויכוח.
פנטזיה מטורפת, אבל אברטון נשארו בלי מאמן בגלל המעבר של אנצ’לוטי. נראה לכם שהם ינסו לקנות את קומאן?
נדמה לי שהוא כבר עשה שם מספיק נזק…
יש יותר סיכוי להוציא לקומאן דרכון פורטוגלי, ולתת לזה שעה עד שוולבס תיקח גם אותו.
כיף איתכם במסיבות… עד שלרגע התחלתי לפתח ציפיות…
מה שמצחיק זה שגם אם אברטון יחליטו שהם רוצים לרדת ליגה אז יבקשו מאיתנו את קומאן, אנחנו עדיין צריכים לשלם 5 מליון אירו פיצויים להתאחדות ההולנדית
כבר שילמנו אותם.