אתה יודע, גם בשיאו לא היו למסי שתי זכיות רצופות בליגת האלופות.
יש פה הרבה עניין של מזל, שיפוט והגרלות. אחרי זה אתה יכול להוסיף צוות מסייע ומאמן.
בשיאו, הצוות המסייע של מסי והמאמן היו מספיק טובים בשביל להזניח אותם. ועדיין, בארבע שנים של פפ איתנו הם לקחו רק שני תארי ליגת האלופות, וגם זה לא ברצף.
בימי טיטו וטאטא הוא גם לא לקח ליגת אלופות. ברור מאוד מה היה בעונה של טיטו זצ״ל, אבל בעונה של טאטא, עם סגל כמו שהיה לנו אז, הוא היה צריך להתחרות על התואר. לא זוכר למה עפנו באותה שנה, אבל אני אמשיך לדבוק בדיעה שלי - מזל, שופטים והגרלות הם חלק משמעותי בזכיה במפעל הזה.
בנוסף לכל הדברים האחרים שיגידו לך פה על למה טוב שמסי נשאר, אני אהיה סקפטי ואומר שגם אם היה עוזב זה לא היה מבטיח לו לזכות שוב בתואר. בשביל זה צריך הרבה מזל וגם להגיע לקבוצה ממש מאורגנת וטובה.
מסי מדהים. כל כמה שאני רוצה לראות את סיטי של פפ כשחסר לי משחק מול העיניים, אני רואה אותם וחסר לי המסי הזה שיעשה אצלם קסמים. לא ראיתי שחקן כמוהו בימיי חיי, וכנראה גם לא אראה. ולמרות זאת, אני לא אתייהר, וכנראה שגם מסי לא מתייהר.
אגב, בנושא אחד אני איתך. כנראה שהשנתיים הנוספות האלו אצלנו לא יהיו מבטיחות במיוחד עבור מסי. עם זאת, עבור המועדון ומה שלאפורטה התחיל לעשות כאן, הישארות של מסי תהיה יותר ממבורכת. אני חושב שמסי לוקח את זה בחשבון.
עבור מסי, בכל הקריירה שלו, המועדון היה הראשון בסדר העדיפויות שלו. תארים אישיים תמיד עניינו אותו פחות. בעונה האחרונה אפשר היה לראות שוב עד כמה הוא לא מבקש עבור עצמו. הוא נתן לגריזמן לבעוט פנדל שאם היה לוקח בעצמו ומכניס אותו היה נותן לו שלושער באותו משחק.
מסי סיים את העונה הזו ללא שלוער אחד. ראשונה אחרי 12 עונות ברציפות שבהם הבקיע שלושערים. אני בטוח שהוא ידע שחלון ההזדמנויות לרשום רצף של 13 עונות הולך ונסגר, הפנדל המדובר היה בסוף העונה ומסי עוד לא הבקיע שלושער. זה לא הפריע לו לעשות את מה שעשה תמיד. לעזור לחבר לקבוצה ובכך לעזור למועדון. זה מסי.
תחת הנחש, מסי לא היה נשאר אחרי העונה הזו. תחת לאפורטה זה סיפור אחר לגמרי, ומסי - כרגיל - מתגייס.
משה, מכל הדברים שהנחש עשה ויגרמו לי ולך להקיא, להשאיר את מסי בכוח היה המעשה ההירואי ביותר שלו עבור המועדון. אני כמעט בטוח שהוא שילם בתפקיד הנשיאות על ההחלטה הזו. אמנם בסה״כ תשלום קטן של שלושה חודשים, אבל זה לא האישיו. האישיו זה שאני מוקיר לו תודה על כך שלא נתן למסי ללכת רגע לפני החזרה של לאפורטה.