פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

שמע טל, לא נעים להגיד את זה, כמו שקצת בכנות קשה לקרוא מה שאתה כותב פה, אבל אם אתה לא מעריך את האהבה של מסי למועדון שנתן לו הכל, אז אתה אוהד מסי, לא ברצלונה.

אני אבין אם מסי ירצה ללכת ומים הסתם אכבד ואעריך את כל מה שהוא נתן, אבל אהבה למועדון והעובדה שהוא גדל להיות סמל בשרשרת של אנשים ייחודיים שהפכו את המועדון למה שהוא היא מה שצריך להפוך אותו למעל כולם בגלל הצניעות והיחס שלו. זו הסיבה שהשחקנים כמו טוטי, מאלדיני, ראול ועוד הם מעבר לסתם שחקנים. זה לא רק תארים סטטיסטיקה.

אני לא מצליח לראות את זה אחרת. לא יודע מה אתה חושב על המועדון, אבל לא נראה לי שאכפת לך ממנו.

אתה יודע, גם בשיאו לא היו למסי שתי זכיות רצופות בליגת האלופות.
יש פה הרבה עניין של מזל, שיפוט והגרלות. אחרי זה אתה יכול להוסיף צוות מסייע ומאמן.

בשיאו, הצוות המסייע של מסי והמאמן היו מספיק טובים בשביל להזניח אותם. ועדיין, בארבע שנים של פפ איתנו הם לקחו רק שני תארי ליגת האלופות, וגם זה לא ברצף.

בימי טיטו וטאטא הוא גם לא לקח ליגת אלופות. ברור מאוד מה היה בעונה של טיטו זצ״ל, אבל בעונה של טאטא, עם סגל כמו שהיה לנו אז, הוא היה צריך להתחרות על התואר. לא זוכר למה עפנו באותה שנה, אבל אני אמשיך לדבוק בדיעה שלי - מזל, שופטים והגרלות הם חלק משמעותי בזכיה במפעל הזה.

בנוסף לכל הדברים האחרים שיגידו לך פה על למה טוב שמסי נשאר, אני אהיה סקפטי ואומר שגם אם היה עוזב זה לא היה מבטיח לו לזכות שוב בתואר. בשביל זה צריך הרבה מזל וגם להגיע לקבוצה ממש מאורגנת וטובה.

מסי מדהים. כל כמה שאני רוצה לראות את סיטי של פפ כשחסר לי משחק מול העיניים, אני רואה אותם וחסר לי המסי הזה שיעשה אצלם קסמים. לא ראיתי שחקן כמוהו בימיי חיי, וכנראה גם לא אראה. ולמרות זאת, אני לא אתייהר, וכנראה שגם מסי לא מתייהר.

אגב, בנושא אחד אני איתך. כנראה שהשנתיים הנוספות האלו אצלנו לא יהיו מבטיחות במיוחד עבור מסי. עם זאת, עבור המועדון ומה שלאפורטה התחיל לעשות כאן, הישארות של מסי תהיה יותר ממבורכת. אני חושב שמסי לוקח את זה בחשבון.

עבור מסי, בכל הקריירה שלו, המועדון היה הראשון בסדר העדיפויות שלו. תארים אישיים תמיד עניינו אותו פחות. בעונה האחרונה אפשר היה לראות שוב עד כמה הוא לא מבקש עבור עצמו. הוא נתן לגריזמן לבעוט פנדל שאם היה לוקח בעצמו ומכניס אותו היה נותן לו שלושער באותו משחק.

מסי סיים את העונה הזו ללא שלוער אחד. ראשונה אחרי 12 עונות ברציפות שבהם הבקיע שלושערים. אני בטוח שהוא ידע שחלון ההזדמנויות לרשום רצף של 13 עונות הולך ונסגר, הפנדל המדובר היה בסוף העונה ומסי עוד לא הבקיע שלושער. זה לא הפריע לו לעשות את מה שעשה תמיד. לעזור לחבר לקבוצה ובכך לעזור למועדון. זה מסי.

תחת הנחש, מסי לא היה נשאר אחרי העונה הזו. תחת לאפורטה זה סיפור אחר לגמרי, ומסי - כרגיל - מתגייס.

משה, מכל הדברים שהנחש עשה ויגרמו לי ולך להקיא, להשאיר את מסי בכוח היה המעשה ההירואי ביותר שלו עבור המועדון. אני כמעט בטוח שהוא שילם בתפקיד הנשיאות על ההחלטה הזו. אמנם בסה״כ תשלום קטן של שלושה חודשים, אבל זה לא האישיו. האישיו זה שאני מוקיר לו תודה על כך שלא נתן למסי ללכת רגע לפני החזרה של לאפורטה.

ביום יום אני האחרון שיעז לבקר את מסי. הוא השחקן הכי גדול בכל הזמנים, השחקן שנתן הכי הרבה לברצלונה אי פעם, השחקן ששימח אותי הכי הרבה כאוהד ברצלונה וכאוהב כדורגל בכלל.

זה מרתיח אותי כשמנסיים להשוות אליו שחקנים 2 רמות מתחתיו כמו רונאלדו או אפילו מראדונה. הוא השחקן הכי גדול בהיסטוריה של המשחק.

ועדיין, הוא הולך לסיים את הקריירה עם בערך עשור שבו הוא לא תחרותי באירופה, ועד כמה שאני אוהב אותו, זה יהיה כתם על הקריירה שלו.

איך זה שהשחקן הכי טוב בהיסטוריה משחק בקבוצה לא תחרותית מאז גיל 27? איך זה שהוא יסיים את הקריירה ככה?

סלחו לי כל אלה שחושבים שטוטי היה הכלאה של זידאן ואינייסטה. מסי הוא לא טוטי. המסורת של מסי לא אמורה להיות אוהדי ברצלונה שיתרפקו על השם שלו עוד 30 שנה ויזכרו באיך הוא סחב את הקבוצה הבינונית שלהם להעפלה לאירופה. מסי הוא המייקל ג’ורדן של הענף. הוא השחקן הזה שעוד 30 שנה ילדים יכירו את השם שלו.

ההבדל הקטן הוא שג’ורדן לא היה מסיים את הקריירה שלו בדשדוש, רואה את השחקנים סביבו מפסידים סדרה שבה הם כבר הובילו 3:0. הוא היה עורף ראשים, או שהוא היה מוצא פרויקט אחר שהוא לא עולב העולבים להשתלב בו.

לאהוב זה לדעת לשחרר כשצריך. אין לנו כסף לחמצוצים העבים של ה2 שקל, ואנחנו תקועים עם מאמן פח זבל כי אין לנו כסף. אז בשביל מה להשאיר את מסי? בשביל לסיים מקום שלישי בליגה?

אנחנו לא יכולים להעמיד קבוצה תחרותית. זו המציאות. אנחנו פח זבל ואנחנו לא הולכים להשתפר בשנתיים הקרובות. אני כבר הפנמתי את זה. זה לא כיף, אבל זה מה יש. כולנו ידענו שזה יגיע מתישהו. וכולנו ראינו את המתישהו הזה טס על במהירות האור אודות לברתומיאו.

אז בואו נפנה את הכסף של חוזה העתק שמסי אמור לקבל לבלם צעיר ליד גארסיה, חלוץ 9 שיודע מה זה לשחק עם גב לשער ואפילו מגן שמאלי חדש. בואו נתחיל תהליך בנייה מחדש עם קבוצה שלא תמסור את הכדור לשחקן בן ה33 ותקווה שהוא יתן את מסירת המפתח לעצמו, יבשל ויבקיע באותו מהלך.

כפי שאני רואה את זה, אין מרוויחים בסיטואציה הזאת. רק המון המון אנשים שסובלים מההשלכות של ברתומיאו, ולא מבינים שאין מה למתוח את זה כמו מסטיק.

לא יודע כמה זה מדויק, אבל אני מניח שלפחות יש דברים בגו, מצד התקשורת הסביליאנית -

אם אין לנו 9 מיליון נזילים לאמרסון, אני חושב שדי ברור שאין לנו 15 מיליון לקומאן + כסף למאמן אחר + פיצויים לקבוצה הנוכחית של המאמן האחר (למשל טן האח).
המצב בקנטים.

שני העיתונים של ברצלונה והרבה חשבונות טוויטר אומרים שקומאן ימשיך בוודאות, וההודעה הרשמית תצא בקרוב.
מה שמפתיע , זה שכנראה החוזה יורחב לעוד שנה. קומאן בתמורה ימיר חלק מהמשכורת הקבועה במשתנים שתלויים בהישגים של הקבוצה.
קצת מוזר לי האמת. מצד אחד לפורטה דורש בפומבי כדורגל התקפי וחזרה ל 4-3-3 , ומצד שני נותן לקומאן מוטיבציה לצבור נקודות ולא משנה איך.

כמו כן, כל כלי התקשורת פה אחד אומרים שמסי ימשיך. הכל סוכם עם אביו. הוא ישחק עוד שנתיים בבארסה, אחר כך יצא להרפתקה בארה"ב, אחר כך יחזור לבארסה בתפקיד כלשהו.

RAC1 אומר שיש בעיות עם החידוש של מוריבה. הוא החליף סוכן לאחרונה, והחדש דורש סכומים שבארסה לא מוכנה לשמוע.

בהינתן שזה המצב, ההתנהלות הפומבית של לאפורטה תמוהה. כל הכבוד לו שמבחינתו קומאן ברירת מחדל, אבל, בהינתן שאין אופציה להחליף אותו, לא ברור לי מה האינטרס שלו שהאוהדים, התקשורת וקומאן עצמו ידעו את זה.

אפשרות אחת היא סוג של כסת"ח, כלומר להגיד “אני יודע שצריך להחליף אותו, אבל שתדעו שזה שהוא לא מוחלף, זו לא אשמתי”.

אפשרות שנייה היא שהנושא עם התשלום על אמרסון הוא לא כי אין 9 מיליון, אלא כי אפשר לנצל את האמונה שלברצלונה אין 9 מיליון, כדי לפרוס לתשלומים גם את זה.

אפשרות שלישית היא שהוא באמת האמין שיהיה אפשר לתת לקומאן ללכת, כי עד עכשיו כבר יהיו חיתוכים משמעותיים בסגל ובמשכורות, מה שיאפשר לממן מאמן אחר, וזה פשוט לא קרה (וגם כי אולי הוא מגלה כל פעם מחדש כמה הבור הכלכלי יותר ויותר עמוק, ומה שהוא חשב לפני שבוע על היכולת לשלם למאמן, לא נכון לעכשיו).

יש, כמובן, עוד אפשרויות. אבל הולך ומסתמן שלאפורטה מאוד טוב במה שחשבנו שהוא טוב - פוליטיקה.

אם החוזה של קומאן יורחב מעבר לשנה הקרובה, אפשר לשלול את האפשרות הזאת.

אלא אם תהיה בו אופציית יציאה חד צדדית, או שקרים חוזיים דומים אחרים.

דימה, אני מבין למה אתה אומר את זה, אבל גם חושב שישנה עוד אפרות.

אם קומאן נשאר צריך לתת לו גיבוי כדי שהשחקנים יוכלו ״ללכת אחריו״.
אז עושים קצת פוזות, מספרים שיש אפשרות שיאריכו לו את החוזה אם יעמוד ביעדים, שמים אותו כדוגמא ומופת על כך שקיצץ בשכר ועוד כל מיני שטיקים שיאפשרו חדר הלבשה בריא.

אתה ממש לא רוצה להדביק חותמת של ״לא רצוי״ על האיש שעל הקווים. זה אומר שתחסל את העונה שלך עוד לפני שהיא התחילה. ראה ערך סטיין שלא קיבל את הכבוד של השחקנים.

שוב לאפורטה נוהג בחוכמה.

הניחוש שלי, זה שהוא ימשיך אבל לאפורטה ישמור לעצמו את האפשרות לסיים את ההתקשרות איתו בסוף השנה ללא תשלום פיצוים.

אם הוא יקבל הארכת חוזה ששוב תגביל את ברצלונה לשנה הבאה זה שערוריה ברמת הניהול של ברתומאו . באמת שאני לא מאמין שלאפורטה יעשה את זה.

המצב שאין לברצלונה כסף לפיצוי פיטורים של מאמן זה מדגים עוד פעם כמה המועדון במצב רע ואני מקווה שאני לא יקבל שוב את התשובות הרגילות “שאנחנו לא במצב כל כך רע” “ותסתכל על אתלטי” ועוד כל מיני תשובות מתחמקות. המצב שלנו נוראי.

כל פעם שאני רואה את הברוך שלנו , אני לא יכול לשכוח את כל אלו שעד לפני זמן לא רב ניסו לספר לנו שברתומאו ורוסל זה לא נורא ושאנחנו חמוצים וקוטרים. עדיין מעצבן אותי. אפילו מרתיח לי את הדם.

הוא נראה לי מבין שאין לו כסף לפיצוים אז הוא רוצה ל"גמד" אותו בשביל לדחוק בו החוצה. וגם לשדר מסר לאוהדים שאין לו ברירה שהוא שהוא לא מפטר אותו. ופה אני מסכים איתו. הדבר היחיד שמפחיד אותי זה שהוא יחתים אותו על משהו ששוב יגביל אותנו בסוף השנה.

באמת שזה כל כך מטומטם שאני לא מאמין שהוא יעשה את זה.

אני אחכה להודעה הרשמית לגבי קומאן. אז נוכל לנסות להבין מה הפואנטה של לפורטה.

דעתי האישית זה שאתם חייבים שידרוג מסיבי של ההגנה, מבצע של הגדלה ב 1.90 כמו במקדולנדס לא יביא אתכם לשומקום, חוץ מוינאלדום שעליו כבר כתבתי שאר ההחתמות לא אמורות לעשות שינוי משמעותי, אם לא ימציאו טקטיקות חדשות מהפכניות עד תחילת העונה הבאה בכדורגל עדיין יהיה קשה מאוד להצליח(במיוחד באלופות) בלי הגנה.

ריאל הביאה את אלאבה לחזק הגנה שהיא כבר הרבה יותר טובה משלכם.

אתה צודק, הבעיה פה שאני לא חושב שיש לנו כסף לבלם שידרשו עליו יותר מ5-10 מיליון כרגע ובמחירים האלה אתה לא יכול להביא בלם ברמה אלא אם יהיה איזה נס סקאוטינג מטורף, מה שלא צפוי לקרות. אולי אם יצליחו למכור כמה שחקנים נוכל להרשות לעצמנו לרכוש בלם ברמה גבוהה.

אם כך השלב הראשון אמור להיות לא להוציא כסף כל שחקנים לא כל כך נחוצים כדי לחסוך כסף לשחקנים מאוד נחוצים.
במצבכם בלם אחד טוב שווה הרבה יותר מכל מי שהחתמתם ביחד.

רק על אמרסון הוציאו 9 מיליון (ולפי הדיווחים הם חולקו לארבעה תשלומים כך שבפועל נשלם הקיץ 2 מיליון וקצת), כל השאר באו בחינם. אני מדבר על סכומי העברה לא על משכורות ששם דווקא לאפורטה עושה עבודה טובה וכל השחקנים שהוחתמו ירוויחו מעט מאוד יחסית למה שהתרגלנו אליו.

כן, משכורות נמוכות וללא דמי העברה, אבל אתם לא יכולים לשלם 9 מיליון יורו וחייבים בלם, אם הייתי אוהד ברצלונה הייתי מעדיף שכל יורו פנוי ילך לבלם, ככה אני רואה את המצב שלכם, יכול להיות שאני טועה.

אמרסון זה השקעה. כנראה שבמובהק הוא שווה יותר מ - 9 מיליון. אבל זה סעיף הבאיי-באק שלנו עליו. לכן הקניה שלו היא סוג של מהלך מסחרי ולאו דווקא חיזוק להגנה.

ואם הוא יהווה שדרוג לעמדת המגן הימני, אז מה טוב.

בכל מקרה, לא לקנות אותו ב- 9 מיליון זה הפסד של כסף. הוא שווה הרבה יותר באינפלציית המחירים של ימינו.

2 המיליונים ששילמנו על אמרסון לא יהיו אלו שיכריעו אם נוכל לקנות בלם ברמה גבוהה או לא. כל עוד שחקנים כמו פירפו, דמבלה, גריזמן, רוברטו וקוטיניו (בכוונה כתבתי רק את השחקנים שיכולים להכניס סכום יפה ולא כל מיני ברייטווייטים שיכניסו לנו שקל וחצי) לא יימכרו לא יהיה לנו כסף גם עם “תחזיר” את הכסף ששילמת על אמרסון.

ווינאלדום החליט לבחור בכסף , סליחה בפסז, פסז החליטה להכפיל לו את את המשכורת שלו פה, אחרי שהוא כבר הסכים . האמת לא מאשים אותו שמציעים לך בגיל שלו הצעה שהיא כפול כסף ממה שהיה מקבל פה , לא שואלים יותר מידי שאלות.

חבל שהם לא לוקחים גם את קומאן יחד איתו…

https://twitter.com/LaSenyera/status/1401471246064312321