לא מאשים את ההולנדי, וזו המציאות שצריך להכיר בה עד שנמכרו שחקנים. אני מופתע שעוד לא לקחו את ממפיס.
נדב , בכנות, אתה לא מרגיש עכשיו שהעמדה שנקטת בה במהלך הויכוח נגד הספורליג היה בצד הלא נכון?
אני מת “שיסבירו” לי עכשיו, איפה השיויון והתחרותיות עכשיו. אם הייתי מסויג בהתחלה לגבי הסופרליג שיש בה חסרונות, אני עכשיו תומך בה 100 אחוז. עזבו לא 100 אחוז אלא 10000 אחוזים. הבדיחה על חשבוננו.
בחיים לא חשבתי שאני יהיה בעד פלורנטינו כמו שאני מרגיש עכשיו, אני מרגיש רע. אבל זה האמת. אם כל השלומאליות שלו, הוא היחיד שניסה להלחם במאפיונרים מאופ"א.
וזה גדול מוינאלדום . אני שופך קיטור פה.
אני לא חושב שהגיע סופו של הסופרליג. אני חושב שפשוט הנשיאים למדו מטעויות.
אני לא אומר שהליגה תפתח. אני אומר שבטח עוד פרק זמן כלשהו (אולי שנתיים ואולי עשור) נקבל הצעה חדשה לליגה ההיא.
אני גם מאוד תומך בזה. אני תמכתי בסופרליג אך לא באותה מתכונת, אני תומך בו במתכונת ללא קביעות. מועדון שישחק בו הוא מועדון מה20/30/40 הטובים (לא גדולים, לא רווחיים, ולא אהודים) בעולם (המספר תלוי במתכונת) וזהו.
אם תשאלו אותי? אז הייתי מעדיף שיטה של בתים גדולים יחסית ואז פליאוף הצלבה.
למשל 2 בתים של 10 ואז 4 עולות מכל בית כך שמקום 1 ישחק נגד מקום 4 מהבית המקביל.
בנוסף פליאוף תחתון על הירידה.
קונספט זהה בטורניר תחתון של 20 קבוצות נוספות.
אין שום סיבה שבNBA יהיו מינימום 8 משחקים בין 2 הקבוצות הטובות ביותר (4 בעונה ו4 בפליאוף) ובכדורגל יהיה 1 או 2 ובמקרים נדירים מאוד יותר (אם הן מאותה מדינה או אם הן נפגשו בטעות בבתים).
הבעיה עם הסופרליג הכי פשוטה שיש, לצערנו הרב כמה שאופא גוף מושחט, דוחה ועוד שלל קומפלימנטים הוא היחיד שיכול להפעיל אותו. מהסיבה הכי פשוטה שרק להם יש את הכסף, שדרות הניהול, הפוליטיקה המתאימה ועוד הרבה דברים שפשוט אין למועדונים גדולים ככל שיהיו.
דרך אגב אתמול בית המשפט בשוויץ הודיע שלא יכול להיות סנקציות על המועדונים, יכול להיות שהחלום שלכם עוד עלול להתגשם.
ממש לא נכון, להפך.
פלורנטינו הוא היו"ר של Grupo ACS שנסחרת לפי שווי של 7.8 מיליארד דולר, ואניילי הוא היו"ר של קבוצת האחזקות של המשפחה שלו Exor שנסחרת ב-17.8 מיליארד דולר (בעיקר אחזקות בפיאט).
כלומר ל-2 האנשים המובילים מאחורי הסופרליג יש ניסיון ניהולי אדיר של עסקים הרבה הרבה יותר גדולים מליגת האלופות, הרבה יותר מליצני פיפא ואופא, שלדעתי לא היו מסוגלים לנהל דוכן פלאפל או כל עסק אמיתי אחר, כזה שלא כולל לקבל סטפות של כסף מקטאר. אל תשכח שפרז ואניילי ‘על הדרך’ גם מנהלים 2 מהקבוצות הכי גדולות בעולם, שגם הן שוות מיליארדים, שזה עוד יותר מראה כמה היכולות שלהם מרשימות. חוץ מכמה מנכ"לים בעמק הסיליקון אני לא שמעתי על אנשים שמנהלים יותר מחברה אחת ששווה למעלה ממיליארד דולר.
בכל מקרה, הקיץ הזה שבו פריז מציעה כפול כסף משאר הקבוצות על איזה שחקן שהיא רוצה בזמן שהאחרות חושבות איך לגמור את החודש, פשוט מראה שאת אופא לא מעניינת טובת הכדורגל אלא אך ורק שליטה וכוח. הפורמט של הסופרליג לא טוב אבל היוזמה לקחת את השליטה מהמושחתים האלה היא הכרחית.
עזוב, תבדוק איזה תפקיד אופ"א הציעה לחאליפי באותו זמן שהקבוצה שלו נחשדה על עבירות של “פייר פליי” אני חוזר באותו זמן שיד אחת של אופ"א חוקרת קבוצה מסוימת בקשר לאי סדרים, היד שניה ממנה את הבוס של אותה קבוצה לאחד מראשי הועדות באותו ארגון שחוקר אותו.
וכל הליצנים הולכים להפגין בעד אופ"א … גארי ליניקר הוא דוגמה לאידיוט שימושי דרך אגב.
לא אמרתי שהם לא עדיפים עליהם, רק אמרתי שאם באמת הם רוצים להקים סופרליג אז צריך לבנות הכול מההתחלה. להגיע להסכמות עם הליגות המקומיות למשל, מאיפה מביאים שופטים אפילו לא הוזכר ברעיון, בקיצור אני יכול להמשיך מכאן עד אינסוף לכמה דבר כזה הוא בעייתי לבנייה מ0, לאופא כבר יש את כל זה, זה כל הכוונה שלי.
משה אחי, אני לא חושב שיש מישהו פה בפורום שלא חושב שאופא זה גוף דוחה וצריך להחליף אותו, ההבדל שאני סקפטי שאפשר להקים משהו אחר, אחרי שהשורשים של העץ הרקוב הזה השתרשו כל כך חזק במקומות שהם לאוו דווקא רק כדורגל. (לצורך העניין רוסיה על פי הפרסומים לקחה חלק פעיל בהפלת היוזמה בגלל גזפרום), בעייתי בלשון המעטה לנצח אותם, אז נשאר רק לשתף איתם פעולה או לצאת לגמרי מהמשחק.
זה לא נגד הפורום , זה מחוץ לפורום. תראה איך כולם (חוץ לפורום) עושים את פלורנטינו אויב העם מס 1 ופיפ"א הפכה להיות מגן החלשים בכדורגל.
אם אני חושב שאני מעדיף את פלורנטינו על פני אופ"א זה אומר הכל.
ברור, הדברים פה הם מעבר לכדורגל, העולם עובר שינוי פרוגרסיבי, סוציאליסטי וזו הייתה אפשרות נהדרת מבחינתם להתנגח עם ה"עשירים". מבטיח לך שחלקם הגדול מבין האנשים לא יודעים בכלל מה ההבדל בין פיפא לאופא.
ברור שמה שאתה אומר נכון, אבל זה נכון לגבי כל דבר חדש. לפי מה שפרז אמר גם כשברנבאו דחף להקים את גביע האלופות התנגדו לזה, וגם ההתחלה של ליגת האלופות ב1992 לא הייתה קלה.
משה, אפשר תקציר לטריגר שפוצץ אותך?
או שמדובר רק בזה שפאריז לקחו לנו את ווינאלדום (באופן דומה למה שאנחנו עשינו לרומא עם מאלקום - יש לציין).
רק תיקון קל.
אניילי הוא לא היו"ר של קונצרן אקסור. היו"ר הוא ג׳ון אלקאן שהוא בקרוב משפחה של אניילי. אניילי הוא סוג של עושה דברו בכל הנושא של יובנטוס. הוא ממונה פועל באופן עצמאי אך מדווח לאלקאן. זה פרט חשוב לטעמי.
אבל ההבדל הוא שאז אופא הייתה מוכנה להצטרף לקבוצות והיום היא אפילו לא מוכנה להידבר איתם (כמובן על פי ההודעות לתקשורת מהקבוצות שהם מגמתיות) ומאז גם השורשים השתרשו חזק יותר עם כסף גדול הרבה יותר.
ווינאלדום בכלל לא מעניין אותי וזה רק מהווה עוד הוכחה כמה פאריז מועדון שמנוהל בצורה שלא מזכירה מועדון כדורגל רציני. אלא בתור אמצעי של איזה מדינת עבדים שיש לה יותר מידי נפט וכסף חופשי. הוא לא “האישיו” פה.
אני פשוט רואה איך ה"מוצר" שנקרא כדורגל מנוהל. ורק נזכר שלפני חודש או חודשיים הנרטיב השקרי היה “פלורנטינו הרע בא ומנסה להרוס את הכדורגל ולעשות אותו רק לעשירים ופיפא ואופ"א הם עלו שעומדים בפרץ ונלחמים על מנת שהיה נגיש לכולם” אתה מבין איזה צביעות יש פה? פיפא ואופ"א הם אלו שמגינים על הכדורגל מפני העשירים? באמת?
לפני שבועיים בגמר ליגת האלופות, בצד אחד חביות נפט של דובאי או איזה מדינת שקר אחרת במפרץ מול הצד השני, אולגירך רוסי מפונק ששדד מהרוסים כסף וכך יצר את הונו. כן איזה עולם נפלא הם מייצרים לנו.
ואנחנו חסרי ישע. אבל לפני כמה שבועות היה פה צעד. לא מושלם ומלא חורים שנוהל בשלומאליות, אבל עדיין איזה צעד מסוים שהיה יכול להיות קונטרה לאופ"א . ואז מה קרה? כמו החלילן מהמלין, אופ"א השתמשה בהמון המוסת שנקרא אוהדי כדורגל חסרי מושג, שלצערי הם הרוב פה, וקברה כנראה את הניסיון הכי רציני שהיה פה בשנים האחרונות לרפורמה בכדורגל.
הכדורגל זה מוצר שעם הזמן נהיה פחות מעניין ויותר צפוי . אני צופה בו רק מתחושה של נאמנות לברצלונה ורגשות אשם. דוגרי, פעם הייתי צופה בהמון כדורגל מתוך הנאה. היום זה רק מה שאני באמת חייב לצפות בו.
אני מודה שאפילו רגשות האשם כבר פחתו במקרה שלי.
מדי פעם אשתי שואלת בפליאה: ״יש היום משחק?? לא אמרת כלום…״
- זה כי בד״כ אני חופר לה ומזכיר שוב ושוב מתי המשחק כדי שנוודא שאני בבית והיא מאפשרת לי את זמן המסך שלי. משחק של בארסה זה קדוש.
בעצם, כבר לא…
האמת היא שסתם לא הייתי מחובר כל היום, ופתאום אני רואה את השרשור ותהיתי אם פספסתי איזה שהוא אירוע.
אז הלכתי לבדוק ומצאתי למשל את זה שפ.ס.ז רוצה להחתים מנהל מקצועי שריאל הגיעה איתו למו״מ מתקדם, למרות שיש להם את לאונרדו ואין להם צורך אלא רק רצון לדפוק את ריאל. גם ראיתי שאיזשהו בית משפט בשוויץ (זה היה CAS?) דחה על הסף את החוקיות באיום של וואפ״א להטיל סנקציות על ריאל, בארסה ויובה על כך שעוד לא פרשו מהסופרליג.
לא דברים שהיו אמורים ממש להסעיר אותך, וגם כאלה שמצאתי רק ב one. אתר שידוע באמינות של יחיא סינוואר כשהוא יושב על כורסא מחוץ ללשכה ההרוסה שכבר אין לו בעזה החרבה ואומר ״ניצחנו״.
טוב, בסה״כ אני איתך בנוגע לסופרליג ולטמטום של ההמונים. אני מקווה שפרז לא ייסוג מהפרוייקט, אני מקווה שהסוסיוס יצביעו בעד, אני מקווה שיובה תמשיך להוביל ובגדול אני מקווה שאחרי שוואפ״א תתגלה כחסרת שיניים הפרוייקט הזה יחזור להכות שורשים.
איך אמרת עלי? אופטימי…
אני מצד אחד מסכים איתך. אבל מצד שני כשריאל וברסה היו המועדונים עם הכסף אז זה כן היה בסדר?
פשוט צריך לעדכן את חוקי הפייר פליי. ליצור תקרת שכר כלשהי, יש פתרונות.
למשל, אולי שהפייר פליי לא יושפע מספונסר אלא מהכנסות מקצועיות (תארים, קהל, מנויים) וככה למנוע מצב בו נשיא הוא הספונסר של עצמו וככה פותר את עניין ההכנסות.
זה באיזשהו מקום צביעות של מועדוני העל להתלונן על סיטי, פסז׳ וצ׳לסי. בואו זה לא שריאל מדריד היא איזה מועדון קטן וצנוע, פשוט את הכסף עשו מזמן אז זה מרגיש לנו טבעי יותר.
אגיד יותר מזה, בתור אוהד ריאל אפילו. הרבה מהכסף והיוקרה של המועדון הגיע בזכות תמיכה מהמלך בזמנו. במה זה כל כך שונה?
אני לא בא להגיד שהכסף של ריאל רע, אלא שמרגיש לי שעיקר התלונות קצת צבועות שמתלוננות על כך שקבוצות חדשות נכנסו למועדון הסגור הזה של מועדוני על
לא רוצה להכנס לדיון הזה כי זה לא קשור למה שכתבתי. אולי במקום אחר ודיון אחר יהיה לי מה להשיב על זה.
אני התיחסתי לאיך שהכדורגל מנוהל היום ולצורך שלו לקבל רפורמה. ובעיקר שהכל משחק של צביעות. לפסז מותר לעשות הכל אבל אופ"א יעשו פוזות על נאפולי או על אינטר (לא זוכר איזה מועדון מבינהם קיבל עונש מאופ"א) בקשר לפייר פליי.
פאריז יכולה להביא את ניימאר ואמפבה בקיץ אחד בלי למכור אף שחקן ולא לספק שום רווחים שיכסו על זה, אבל הם יתפסו איזה מועדון קטן או בינוני באופן יחסי ויעשו עליו פוזות. פאריז יכולה לשלוח את ראביו ליציע ולמכור אותו בחינם רק בגלל שאין לה שום דאגות בקשר לרגולציה או סנקציות כי היא יודעת מראש שקטאר “קנתה” מראש את פיפא או אופ"א. מספיק עם הבת יענה הזאת שלכם.
מי שלא מבין על מה אני מדבר מוזמן לקרוא את פוטובול ליקס ודברים כאלו ולהבין מה קרה עם פלאטיני אופ"א פיפ"א קטאר ופסז.
תפסיקו להיתמם לי פה. ולדבר איתי על המלך או ריאל.
משה, מה דעתך על צ’אבי ופפ בנוגע לקטאר? הם הרי הקדושים שלנו, אבל תומכים בקטאר.
לגבי אל חליפי,
אני מניח שהוא התכוון לזה:
אל חליפי הוא חבר בוועדה המבצעת של אופ"א, ונציג של European Clubs Association יחד עם רומניגה. שני המתנגדים הכי גדולים של הסופרליג.
אם לרומניגה יש עבר עשיר בכדורגל הארופאי, אל חליפי קנה את מקומו בכסף. הוא לא אירופאי אפילו, אלא הבעלים של מועדון גדול.
התיחסתי אליהם מזמן, בין היתר שפפ הצבוע כרע ברך במחאת הBLM אולי הם הקדושים של כמה מאיתנו אבל בטח לא שלי.
(נבדיל בין הערצה ספורטיבית להערצה על סמך האישיות שלהם)
איניסטה פויול וטוטי זה השילוש הקדוש שלי. כל השאר נבלות. (וגם בופון אבל זה לא מתחרז טוב חח)
צודק, אבל הבעיה היותר חמורה שהוא קיבל את התפקיד בזמן שאותו ארגון חוקר את הקבוצה שלו על הפרה של חוקי הפייר פליי. (חקירה שלמרבה ההפתעה ואני מקווה שאתה מחזיק את הכסא חזק בעבודה שלא תיפול לי, אותה חקירה הסתימה ללא שום דבר. איזה הלם!)
תגיד לי אתה אם אתה חושב שזה לבדו, לא מסריח. באמת שמישהו ינסה פה להגן על זה. הם אפילו לא מסתירים את זה. פשוט משתינים לנו על הראש וכל הגארי ליניקר של העולם קוראים לזה גשם!