השמועה הבאה זה בלוף של התקשורת במדריד אבל רק בשביל שהיה ברור , באמת שלא , מספיק לי שתי תומכי חמאס בקבוצה לא עוד אחד שיצטרף אליהם. בקצב הזה נהפוך לקבוצה הכי פופלארית בחמאס ובחיזבאללה:
למרות שזאת לא הייתה כוונתך משה אך כבר מ08/09 החולצה הנלבשת ביותר בעזה היא של ברצלונה, אז ממניעים ספורטיביים היום… קצת פחות.
לא, כי אנחנו מפסידים פה משתי סיבות:
א. התנהלות כמו שכונה מעל לעשור, ועכשיו המחיר שאנחנו משלמים מאוד מוחשי.
ב. אין ביקורת אמיתית על פריז והכסף הקטארי ולצערי לעולם לא תהיה.
הסופרליג במהותה תחזק מועדונים ספציפיים ולא תחזק את השוויון ככלל. לתמוך בסופרליג מתוך תקווה שהיא תייצר שיוויון מעמדות היא שאיפה לא מציאותית, המקסימום שהיא תעשה זה לשנות את מאזני הכוחות. אם אתה אומר לי שאתה רוצה את זה כי אתה רוצה שבארסה תכניס יותר כסף זה משהו אחד, אבל אם אתה אומר שיש פה צדק כלשהו שיתמודד עם ה"קפיטליזם הרע" הרי שאתה מחליף קפיטליזם אחד באחר.
אפילו לי זה מסריח מאוד. אבל אני ואתה מסכימים שאופ"א מסריח מהראש.
לא הבנתי מה לינקר קשור לזה. אני מחזיק ממנו. אם אמר משהו נגד סופרליג, זה לגיטימי. אם אמר משהו שאופ"א נקיית כפיים ודואגת לחלשים, שיבושם לו.
ובבקשה די עם “תומכי מחבלים”. גם לך אין מושג מה הולך עם זכויות אדם בסין, כריתת יערות גשם בברזיל, אוזון, התחממות גלובלית, וכו, אבל דעה יש לך. הדעה הזאת מבוססת על עיתונים וטלויזיה, לא על ידע אישי מוצק. אז הם רואים אבא עם ילד מת בידיים ורשום שישראלים הרגו את הילד בהפצצות. לא משנה אם אחר כך מתגלה שזאת תמונה מסוריה מלפני כמה שנים. כל העולם מאמין שאנחנו רוצחי תינוקות, ואי אפשר להאשים אותם. צריך להאשים את ההסברה הישראלית שנתנה לזה לקרות.
לינקר הוא דוגמה לאידיוטים השימושים שעובדים תמורת טובות הנאה מפיפא או אופ"א. לפני כמה שנים הוא דיבר נגד פיפא, פיפ"א נתנה לו להנחות טקס של המונדיאל בזמנו והפלא ופלא הוא מאוד שקט בגיזרה הזאת. הוא מדבר כל כך הרבה דברים על דברים שאין לו שום מושג בהם. בוא נפסיק פה. כי הוא מעריץ של מסי ואקס אז זה יוצר אצלי רגשות אשם לרדת על הדביל הזה. בקיצור “אידיוט שימושי”.
לגבי הפיסקה השנייה שלך זה כבר פולטיקה. אבל ששחקן משחרר תמונות שבאות מתעמולה של חמאס זה בעיני “תמיכה בחמאס”.
ודרך אגב, יש לי טיפה ידע על מה קורה בסין. בין היתר מחנות הריכוז שהם עושים למוסלמים שם. תתפלא .
מקבל מה שכתבת על לינקר. כשעוד היה לי את אל ג’זירה ספורט באנגלית, הוא היה מנחה קבוע והתרשמתי שהוא אינטליגנט.
לגבי פוליטיקה, בוא לא נערבב. אפילו שכתבת שיש לך ידע של מה שקורה בסין למשל, אני מניח שהידע הזה מבוסס על טלויזיה ועיתונים. לא היית במחנות ריכוז ולא דיברת אישית עם מישהו שהיה שם. ואם כן, בטוח יש לך דעה על כריתת אמאזונס והתחממות גלובלית.
לי לא מפריע ששחקן כלשהו מביע דעה על הסכסוך שלנו ומצדד בצד השני. אני יודע שאין לו מושג, סביר להניח גם שהוא לא חכם במיוחד. אם יגיד שצריך לשרוף את כל היהודים (או ערבים, או סינים, או סרבים, או את כל העשירים, יו ניים איט) אני אחשוב אחרת.
אני יפסיק חד צדדי כי זה גולש לפוליטיקה. אבל סמוך עלי, הסינים מחזיקים מחנות ריכוז למוסלמים. זה לא רק עיתונאים או דברים כאלו. תכנס ותחקור ותגלה את זה. יש ראיות מאוד מוחשות לזה.סין כרגע זה הדבר שהכי קרוב לגרמניה הנאצית על כדור הארץ. אתה לא שומע על זה יותר מידי , כי סין עסוקה בלשחד כל מה שזז במערב עכשיו. למעשה, סין זה כמו קטאר רק יותר גדול ויותר מפחיד. אבל שיטות עבודה מאוד דומות.
אני סופר בצד שלך פה דימה.
מקבל ומחזק את ההבדל בין תמיכה בצד אחד - במיוחד אם זה הצד שמקושר לדת שאתה חבר בה, לבין קריאה לפגוע בצד האחר - שהיא לא מקובלת עלי בכלל.
משה, גם לי זה קצת חורה שאתה מאשים שחקנים מוסלמים שתומכים בחמאס כאילו הם מבינים את המשמעות של זה ועדיין בוחרים בזה.
אני לא מצפה מהם לתמוך בישראל. הם תומכים בלאום שמגיע מהדת שלהם ורוב הסיכויים שהם עושים זאת מתוך בורות. אני לא חושב שהם מודעים לטקטיקה הבזויה של לירות מתוך ריכוזי אוכלוסיה על אוכלוסיה אזרחית.
מכאן ועד לשנוא אותם על טיפשותם?..
אני יותר כועס כשחסר המוח הזה משתהה עם הכדור או מוסר אותו בצורה שלומיאלית לשחקן שהכי קל לסגור באותו רגע. גם שם הוא לא יוצא חכם במיוחד, אתה יודע…
תוקן.
חברים אני אשם בלעדית ולוקח אחריות, אבל אני גם יפסיק את זה. בוא נדבר על זה בתרד אחר ((מאוד חשוב לדעתי להציף ולדבר על הנושאים האלו דרך אגב)
למרות שדי קשה להפריד בין פסז לקטאר. זה די הולך ביחד.
אתה מוציא דברים מהקשרם, אני לא מאשים את כל השחקנים המוסלמים, אלא שחקנים ספיציפים. גונדאן למשל, לא שמעתי ממנו מילה.
זה לא נגד מוסלמים בכללי, אלא נגד ספציפים. ודרך אגב היו גם מספיק שחקנים לא מוסלמים שתמכו בתעמולה של חמאס.
הם מוזמנים לחשוב מה שהם רוצים. עולם חופשי. כמו שאני יכול להמשיך לחלום לראות אותם יורדים דקה 12 במשחק הראשון של העונה, כשהשמועות הם על זה שהם גמרו את הקריירה.
לא חושב שצריכה להיות סתירה בין להבין שמישהו לא עושה משהו מתוך רוע לבין לא לאהוב אותו.
היו הרבה דיונים פה על האם ברטומאו סוכן של אספניול (או ריאל) וגם אם מבינים שהוא פעל מתוך בורות זה לא אומר שתצטרכו לאהוב או להעריך אותו.
כנראה שגם לו תאחלו לרדת בדקה ה12 אחרי שסיים את הקריירה.
אז אני מבין שחקנים מוסלמים שתומכים בחמאס כי לפי המידע שיש להם הם צודקים.
בסוף בואו נהיה כנים, המידע שמפוזר בעולם הוא כזה:
האום החליט על 2 מדינות, אבל ישראל שולטת בשטחים שהאום החליט שיהיו פלסטין.
זה נכון עובדתית, זה פשוט נכון כמו שבריטניה פלשה לגרמניה במלחמת העולם השניה.
סתם אנקדוטה קטנה מסיפור אישי.
כשטיילתי בדרום אמריקה הכרתי מישהי רוסיה ונכנסנו לשיחה ובה היא הסבירה לי דברים שלא ידעתי על המצב בחצי האי קרים. סיפרה צד שלא נשמע פה בארץ.
בכנות אני לא זוכר יותר מידי וכנראה שהייתי מהנהן בהסכמה גם להסבר על מדוע תורת הגזע נכונה, אבל מהקצת שזכור לי היה שם משאל עם ורוב מוחלט שם רצו לחזור לשליטה רוסית.
בכל מקרה מישהו פה שמע מתישהו על צד נוסף לסיפור מלבד שפוטין רוצח מניאק? כנראה שלא.
אני לא בא להשוות בין המצבים, אני רק בא להגיד שעצם הבעת הדעה על נושא אותו אנו לא מכירים כלל מלבד כמה כותרות הוא קצת חצוף. אני בא להגיד שהנה גם שם יש סיפור שאיש פה לא שמע, ועדיין זה לא מנע מחצי מדינה להביע על זה דעה
לברתומיאו? אתה צנוע מדי.
טוב, חצי מדינה רוסים ואוקראינים
משה, אופא ירדה מסנקציות נגד מועדוני הסופרליג שנשארו, אולי החלום שלך קם עוד לתחייה
יש לך מקור רישמי?
עדיין לא, אני אחפש יותר מאוחר אחי
כן יש אישור רישמי
מעניין אותי. אם שאר המועדונים תוקעי הסכין בגב ישלמו עכשיו את הקנס שלהם (אלו שפרשו).
כרגיל לאפורטה יודע מה הוא עושה.
הבעיה הייתה ונשארה הליגות המקומיות, אני בטוח שאחרי כל כך הרבה זמן מאז ההודעה היה להם זמן להתארגן ולסגור על המועדונים שלהם. לפי דעתי ההודעה הזאת בסך הכול נותנת אפשרות לאופא להידבר עם המועדונים, לא אופתע אם כבר בימים הקרובים הקבוצות יודיעו שהם הגיעו להסכם חדש עם אופא .
זה היסטרי שהמועדונים שפרשו שילמו מליונים פיצויים, והמועדנים שלא פורשים לא ייענשו בכלל.
מגיע להם!
מה…מה הקשר לדיוני העברות? לפי כמות התגובות חשבתי שהכרזנו על החתמה של הלאנד.
יש איזשהו מנהל שיכול להעביר את כל זה למקום המתאים?