לפי מארקה, פירפו בדרך למילאן.
השאלה ואפשרות קניה בסוף העונה. בארסה מנסה למכור אותו, אבל אין הרבה קופצים.
מארקה מזכירה לנו שהוא עלה 18M ועוד 12M במשתנים שכנראה רובם לא התממשו.
קראתי גם איזושהי שטות על קוטיניו ללסטר. לא מאמין עד שלא אראה אותו שם או בכל מקום אחר מחוץ לברצלונה.
עריכה: עוד על עזיבות.
פבריציו רומאנו אומר שטודיבו (הנשכח) בדרך לניס. מדברים על 8.5M יורו פלוס משתנים. בלי אפשרות בייבאק.
פיאניץ’ אולי בדרך חזרה ליובנטוס. אלגרי אוהב אותו, ובארסה תשמח להיפתר ממנו. אני מאמין שיעבור לשם תמורת סכום זעום.
קונראד דה לה פואנטה בדרך למרסיי. השאלה לשנה פלוס אופציית מכירה ב 5M בלבד. לא סיכמו עדיין אם זאת אופציה מחייבת והאם לבארסה תהיה אפשרות בייבאק.
הוא לא בתוכניות של קומאן, אבל כנראה גם קומאן לא בתכניות בקיץ הבא, כך שאני מקווה שלבארסה יהיה בייבאק. רק בן 19 בכל זאת, אולי יצליח בכל זאת.
קומאן: “זו זכותו של ווינאלדום לחתום בפ.ס.ז’. שוחחתי איתו והוא קיבל את ההחלטה שלו. הייתה לסיטואציה של המועדון חלק בכך, זה קשור לכך שהייתה חוסר בהירות סביבי בתפקיד באותו זמן. על אותו משקל הייתה גם חוסר בהירות כלפיו, ואז נפתחה הזדמנות למועדון אחר להיכנס לתמונה במקום… זה היה טיפשי (ביקורת על המועדון)”
לא סובל אותו. איזו החלטה אומללה של לאפורטה להשאיר אותו.
לאפורטה לא יכול לפטר אותו כי אין לו כסף לזה. בלי קשר לגריזמן. אי אפשר לעשות פעולה כלכלית שאין לך תקציב לזה. אתה גם צריך לזכור שאנחנו עכשיו משלמים פיצוים לואלורדה ולקיקה ובנוסף לפטר אותו זה גם לפטר את הצוות שלו.
לא מבין את הביקורת. כשתהיתי לגבי התבטאויות של לאפורטה בנושא קומאן הסברתם לי שמדובר במהלך מתוחכם וחכם בסה"כ. יכול להיות שזה נכון (אני לא השתכנעתי), אבל זה המחיר של ההתנהלות הזו בין היתר. אני עדיין מאמין שמה ששיכנע את ויינאלדום היה בעיקר… אהמ… כסף כמובן, אבל מה שקומאן אומר נשמע הגיוני לחלוטין (הרי הוא אמור היה להיות “רכש של קומאן”). אם הבעיה היא עם ההתבטאות הפומבית נגד התנהלות המועדון אז לאפורטה התחיל עם זה, ובנוגע לאותה סוגיה ממש.
לאפורטה הוא הבוס של קומאן, וכמו שאתה לא תלך ותצא בפומבי על הבוס שלך כי כנראה יום אחרי זה לא תהיה בתפקיד שלך, כך גם קומאן לא יכול לצאת על הבוס שלו. קומאן יודע טוב מאוד למה הוא “שרד” את הפיטורים שלו ומנצל את החולשה של לאפורטה.
בסוף השנה הוא ישלם את המחיר על החוצפה שלו בעזרת השם.
הובהר לו על בסיס מקצועי שהוא כישלון טוטאלי. שהוא גרוע בעבודה שלו. שהוא הוחתם על ידי הנהלה אחרת, שלא היה אכפת לה שהוא בן אדם כושל, ושההנהלה החדשה מחפשת מישהו איכותי ממנו.
הוא נשאר כי המועדון בקריסה, בין היתר בגלל שהוא מאמן זבל, שלא מסוגל להביא הצלחות מקצועיות.
לא הבנתי - לאפורטה יכול לחרבן פומבית על קומאן ולהגיד שהוא ברירת מחדל ולא בטוח שיישאר בלי שתתלוננו, אבל קומאן לא יכול להגיד שזה פגע בסיכויים של שחקן להגיע? מי שגר בבית מזכוכית וכו’, מבין שאתם לא אוהבים את קומאן אבל זה סטנדרט כפול.
תנסה לעשות את זה לעובד שלך שאין לך כסף לשלם לו פיצויים… אותו דבר. לאפורטה עשה צעד מטופש ומקבל מאמן ממורמר שיודע שהוא יכול לעשות ולהגיד הכל פחות או יותר בלי שזה ישנה את מעמדו לכאן או לכאן.
אגב - עובד זוטר… תהיה רציני. לא מעריך את קומאן מקצועית כלל אבל זאת אמירה מנותקת שלא באה מהראש.
אתם מפספסים את העיקר.
לאפורטה נכנס בקומאן.
קומאן נכנס בלאפורטה.
ובסוף…. ברסה מפסידה.
לא אנסה לשכנע אף אחד שקומאן לא כזה רע (אם כי זו דעתי).
אבל למה לעזאזל לאפורטה נכנס למקומות האלה? חשוב לו יותר לבנות תירוץ לכשלון בסוף עונה או לנסות לגרום לברסה להצליח?
אם הסיפור נכון, אז איבדתם שחקן נהדר שהיה משדרג אתכם במחיר של שחקן נוער.
אני חושב שנותנים ללאפורטה יותר מידי הנחות. הבן אדם פוליטיקאי לא קטן.
באמת שמההתנהלות האחרונה של לאפורטה זה נראה שהוא רצה שעיר לעזאזל כלשהו במידה וברסה תכשל.
מכיון שאני לא חשוד בתור אחד שנותן ללאפורטה יותר מידי הנחות, לראיה העצבים שלי על פיטורי פימי… אז אני ינסה לענות לך:
כל מי שעוקב אחרי ברצלונה , מבין שסוף סוף יש נשיא שאוהב את ברצלונה ועושה סדר במועדון , אני חושב שזה כבר ברור.לרובנו פה, בקשר לקומאן, ניסה לדחוף אותו בכח החוצה לא הצליח. מקבל את זה.
לא משנה כמה תחזור על זה, זה לא יהפוך לאמת. וינידלאום לא בחר בפסז בגלל המעמד של קומאן אלא כי הוא קיבל שכר פי שלוש שם ולאפורטה בצדק לא יכל להשוות את השכר שהציעו לו.
ולאפורטה הוא לא ברתומאו ,אם קומאן לא נגיע רחוק והוא יודע את זה.
פעם ראשונה שדיברתי על שוינאלדום לא יגיע אליכם.
פסז׳ נכנסה לתמונה לפני שבועיים (בערך). הייתם יכולים לסגור אותו אצלכם לפני. קומאן תמיד הצהיר שרצה אותו, ווינאלדום רצה להגיע, רק הייתה חסרה החתימה של הנשיא.
אף מאמן לא יגיע רחוק ללא רכש.
בסוף כדי שמאמן יצליח הוא צריך לקבל את הרכש שלו, קומאן לא מקבל את זה.
דמיינו את קלופ בליברפול ללא השחקנים שרצה.
לי מרגיש שלאפורטה מכין את הקרקע לבניה שתהיה לפי החלטתו. הוא לא רוצה ששום נצר של ברטומאו יזכה בקרדיט.
זה לא אומר שלאפורטה לא עדיף, רק שהוא פוליטיקאי לא קטן שפועל לשעתי כרגע לטובתו האישית ולטובת שמו יותר מלטובת הקבוצה שלכם. אחרת קשה לי להבין את ההשתלחות הזו נגד המאמן ואת אי הרצון להנחית פה שחקנים שהמאמן רוצה בהעברה חופשית ושכר נמוך לעמדות חלשות אצלכם.
אם אני רוצה להיות קטנוני , הוא חתם איתם באופן רישמי בהתחלת היורו, בהתחלת היורו קומאן ידע שהוא ממשיך לשנה הבאה.
הסיבה שזה התמהמה , לא בגלל שלאפורטה רוצה לשים רגל בגלגלים של קומאן, אלא מסיבה מאוד פשוטה. ברצלונה מועדון במשבר כלכלי מהחמורים בתולדותיו. ברצלונה מאוד מוגבלת ביכולת שלה למשוך שחקנים. והעידן שברתומאו עשה פה עם הבית זונות של המשכורת , העידן הזה נגמר.
וינדלאום קיבל הצעה עם שכר נמוך ממה שהוא היה רגיל אליו, הוא הסכים בע"פ וכבר היה אמור להגיע לבדיקות רפואיות
אבל אז פסז נכנסה הציעה לו פי שלוש בשכר ובאופן טיבעי לחלוטין הוא קפץ לסירה שלהם. זה לא קשור למצב של קומאן ולא משנה כמה פעמים אתה תחזור על זה ופעם אחר פעם אתה תחזור ותחזור ותחזור וחתזור . זה לא יהפוך לאמת.
אם לאפורטה היה מסכים להגדיל את ההצעה של פסז הוא היה שחקן ברצלונה . אבל אני מניח שאתה מבין למה לאפורטה לא יכול היה לגדיל, ואפילו לא להשוות את ההצעה שלהם.
אותו דבר עם ממפיס דפאי. ברצלונה מאוד רוצה אותו. ונראה שהכל סגור, אם פסז יכנסו לתמונה גם זה יכשל. אבל לא בגלל שלאפורטה רוצה להכשיל את קומאן. כל מי שרואה את לאפורטה יוצא ובוכה אחרי שברצלונה נשים זכתה באליפות מבין שאתה מדבר שטויות. לאפורטה אוהב את ברצלונה הרבה יותר מידי בשביל לנסות להכשיל את המאמן בכוונה תחילה. אני לא מאמין שבפורום של ברצלונה אני צריך לכתוב את זה. בחיי נמאס לי מזה.
ספוליר אלראט, לאפורטה הוא נשיא שנבחר ע"י האוהדים משמע הוא פולטיקאי כמו כל נשיא שהיה לפניו וכל אחד שהיה אחריו.
זה הבעיה שווינדלום קיבל הצעה פי שלוש מברצלונה. אז השכר שלו גדול מידי עבורנו. זה בדיוק הבעיה. ומה שמגוחך שווינלידאום הוא לא שחקן הכרחי מבחינתי. שום דבר נגדו, אבל אפשר להסתדר גם בלעדיו. בנתיים אין לנו הגנה זה יותר חשוב מבחינתי.
מבחינתי זה טוב שויינאלדום לא הגיע לבארסה, למרות היורו המצוין שלו בינתיים.
אני מצפה שמוריבה יהיה בקרוב מאוד שחקן לא פחות טוב ממנו.
בוסקטס סוחב בינתיים, ואין שום טעם לשלם משכורת לשלושתם. כשבוסקטס ייגמר, אז נחשוב על המחליף.
מה שחשוב כרגע זה העזיבות, לא ההחתמות החדשות. אנחנו כנראה הרבה מעל תקרת השכר של הליגה, ולא נוכל לרשום את כל השחקנים אם זה יישאר ככה. אני יודע שיש עוד הרבה זמן עד סוף החלון, אבל כולם יודעים שבארסה חייבת למכור, ויינצלו את זה כשהזמן אוזל.
בתקשורת באיטליה מספרים שיובנטוס מוכנה להשאיל את פיאניץ׳ אבל רוצה שבארסה תשתתף בשכר שלו (16 מיליון יורו).
ההחלטה של לאפורטה, להישאר עם מאמן כושל שהוא לא רוצה, הייתה כל כך אומללה שיובנטוס מרשה לעצמה לצחוק עלינו.
ובצדק. אם לאפורטה שידר לכל אירופה שהמצב הכלכלי שלנו כל כך עגום, אז גם לחסוך חלק מהשכר של פיאניץ’ (שהמאמן שנשאר עוד עונה גם ככה לא רוצה) זה לעשות לנו טובה.