תקשיב, צחקתי בקול
הכוונה שלי הייתה, למה לא לפטר את קומאן בכסף שמייעדים לחוזה של מסי.
לטעמי, הצעד החכם ביותר, לנוכח מצבנו הכלכלי, היה להתחיל חילופי דורות תחת פימי כבר העונה.
תקשיב, צחקתי בקול
הכוונה שלי הייתה, למה לא לפטר את קומאן בכסף שמייעדים לחוזה של מסי.
לטעמי, הצעד החכם ביותר, לנוכח מצבנו הכלכלי, היה להתחיל חילופי דורות תחת פימי כבר העונה.
או שהוא רוצה להגיד שהוא גם נתן לו את הרכש בכך שנתן לו חלק מרשימת דרישות פשוטה. סתם אני מקצין.
לא צריך להגזים. זה באמת מרגיש שלאפורטה שמח שיש שעיר לעזאזל. אבל הגזמתי את הקונספירציה. בהחלט חושב שלאפורטה רוצה את טביעת האצבע שלו בכל נושאי הקבוצה. את המאמנים שלו, הרכישות שלו, והקרדיט שלו.
זה לא שהוא באמת רוצה שברסה תכשל, כמובן שהוא יהנה מהצלחה שתיקשר גם אליו, אבל הוא עדיין רוצה שכמה שיותר ייקשר אליו, גם לפעמים במחיר של פגיעה קלה בקבוצה (פימיינטה)
לאפורטה אמר הלילה שהיו עוד לפחות שלושה החתמות הקיץ הזה בנוסף למה שכבר נחתם. זה מעניין.
טל, אני לא בטוח מה אתה מנסה לומר.
בשורה התחתונה, מסי מכניס לקבוצה יותר כסף ממה שהוא מקבל. וזה עוד לפני שהוא כנראה יחתום על חוזה חדש עם שכר נמוך משמעותית ממה שקיבל עד היום.
ללא מסי בקבוצה חוזי החסות שלנו נחתכים בצורה משמעותית. גם חוזי זכויות השידור, וחוזים על משחקי ידידות פה ושם. ברגע שהקהל יתחיל לחזור למגרשים, מסי הוא מושך קהל ומוכר כרטיסים מספר 1. מכירות של חולצות מסי (שרק אחוז קטן מהן מגיע אלינו ולא אל נייקי) משפיעות גם הן על החוזה שלנו מול חברת ההלבשה (יש דיבור על מעבר לפומה). וללא מסי גם לא נגיע רחוק בליגה או באלופות כמובן, וגם זה שיקול כלכלי רציני.
בסיכום, אם אין לך כסף לפטר את המאמן אז בטוח שאין לך כסף לאבד את מסי.
לא נכנס כרגע לשיקולים מקצועיים, כן מתחרים על הצ׳מפיונס או לא מתחרים על הצ׳מפיונס. לא מדבר על השנים האחרונות של מסי. לא נכנס לשום עניין שהוא לא כלכלי.
ובהיבט הכלכלי, מה שאתה חוזר ואומר:
זה פשוט מנותק מהמציאות.
או שיש המון עזיבות שממש עוד שנייה קורות, או שלאפורטה בונה סגל נפרד לאדריאטית.
זו קלישאה יפה להגיד שמסי יכניס יותר ממה שמשלמים לו. למישהו יש תחזית כלכלית לכמה מסי הולך להכניס לברצלונה העונה? כי לזרוק לאוויר משפט כזה זה קל. להחזיר 50 מליון אירו (בהנחה שמסי מסכים לקצץ 50%) זה לא משהו שמסי במצבנו הנוכחי יכול לעשות.
א. החוזה עם אף ספונסר לא נגמר שבוע הבא, ככה שלדבק על ספונסרים לא רלוונטי כרגע.
ב. אנחנו קבוצה פח, למרות מסי. אף ספונסר לא ישלם לנו סתם. הם ישלמו אם מסי יהפוך אותנו לקבוצה טובה. אם למרות מסי אנחנו נישאר זבל, הם לא ירצו לשלם לנו רק כי מסי מדהים. מה שכ אפשר לעשות זה לבנות מעכשיו את היום שאחרי מסי ולגרום לספונסרים לרצות לשלם לנו בגלל שיש קבוצה טובה.
ג. כל הספונסרים שלנו מודעים לזה שמסי הולך לחתום על חוזה לשנתיים האחרונות שלו בקבוצה. אף ספונסר לא ישלם לנו 5 שנים קדימה רק כי “מסי”.
אני מקבל פה הרגשה כאילו אתם חושבים שכל החברות הגדולות בעולם מנוהלת ע"י ברתומיאואים. כאילו כל העולם מפגר, רואה את ברצלונה העלובה הנוכחית שלא יכולה לשלם 9 מליון מסכנים על אמרסון או לפטר מאמן כושל, בעלות של 13 מליון, ותגיד תודה גם אם יקצצו לנו את החוזים הבאים ‘רק’ ב20%.
מצטער, אבל הרצון. הזה להחזיק במסי כאילו הוא יגרום להכל להיות בסדר לא קשור למציאות. סתם היאחזות בעבר.
דווקא את האמירה הזו אני מקבל.
ועדיין, אם ראית (לא ראיתי), או קראת על המשחק של ארגנטינה לפני יומיים…
אתה מוריד מדי מהערך של מסי לדעתי.
אבל אני לא רוצה להפוך את זה לדיון, אז אני אומר שאני מסכים איתך בגדול בנוגע לעוד נקודה
ברתומיאו יש רק אחד, ואנחנו היינו אלה שנתקעו איתו ועכשיו צריכים לשלם את המחיר. ובגדול.
דבר אחרון.
למרות הכעסים על פיטור פימי, אני ממשיך לתת קרדיט ללאפורטה.
עד עכשיו הוא הראה יכולות יפות ומרים את הרוח של בארסה. זה חשוב מאוד.
בנוסף, ההתנהלות שלו צנועה ולא מפוצצת. לא נכנס למלחמות שכר על וויינאלדום. לא מוכן לתת חוזים גדולים לשחקנים. רוברטו שואל את עצמו אם בכלל יחדשו לו חוזה.
אתה יכול להגיד שאין לנו כסף לכלום, אבל בשנה שעברה, בשיא משבר הקורונה, הנחש עשה את טרייד פיאניץ׳ / ארתור ושילש את השכר על שחקן שלא קיבל כמעט דקות העונה. אז זה אומר שלפני שנה כן היה כסף לחרא הזה? לא. שנינו (כולנו למעשה) יודעים את זה.
לאפורטה היה יכול לנהוג בזבזנות מטומטמת לא פחות מברתומיאו. הוא לא. ועדיין הוא מדבר על להשאיר את הקבוצה תחרותית.
אנחנו בסה״כ ב- 20 ליוני. הקיץ רק התחיל וכולם פה מורידים לנשיא את הראש כאילו שהקיץ כבר נגמר.
אני ממתין לראות מה יהיה לפני שאני עושה ״סיכומים״.
תתפלאו אבל לשתיכם יש נקודות שאני יכול להסכים איתם.
טל
טל , כל עוד מסי בקבוצה וגם אם נרד ליגה (מקצין בכוונה). ספונסרים ישלמו לנו בגלל מסי, כי מסי הוא סופרסטאר שיש לו עשרות מיליונים של מעריצים. ואני יגלה לך סוד מהרגע שהתגלה שמסי רוצה לעזוב. הפלא ופלא פתאום ספונסרים מתחילים לשאול שאלות (רקוטאן כבר רומזת בקל די רם).
אבל אתה גם צודק בזה, שברצלונה צריכה לא רק להתחיל להתכונן לעידן של פוסט מסי אלא כבר לבצע את התוכנית . ופה אני שותף לרעיון שלך.
יוסי תרצה בזה או לא. מסי יעזוב מתישהוא. השאלה זה אם אנחנו נמשיך לקבור את הראש בחול ונחשוב שהוא היה פה לנצח יהיה פה ויציל לנו את התחת או שנתחיל לבנות קבוצה בלעדיו.
מסי יש שכר מאוד גבוה (בצדק גמור) ומגיע לו קבוצה שתעזור לו למקסם את היכולות שלו בשנים המאוד מועטות שנשאר לו בטופ העולמי. ברצלונה לא יכולה לספק לו את זה בשנתיים הקרובות ואני בתחזית מאוד אופטימית פה.
אבל אני חושב שהגעה של קון אגוארו מסמלת שהוא ישאר בקבוצה. אז זה דיון אקדמי.
קודם כל אני חוזר ואומר, לא נכנסתי לשיקולים כאלה בכלל. כל מה שאמרתי זה שלשחרר את מסי לא יחסוך לנו כסף, אלא יעלה לנו יותר, אפילו שהוא עוזב ״בחינם״ ושאנחנו לא צריכים לחסל לו חוזה כמו לכמה מאוכלי החינם הנחמדים שלנו…
בנוגע לבניה של קבוצה חדשה ביום שאחרי מסי, באמת שאין לי דיעה מוצקה, אבל כאשר אני מהרהר בכך, אני אומר לעצמי שבמצב הכלכלי הנוכחי שלנו אנחנו לא יכולים להתחיל בניה חדשה של היום שאחרי מסי.
כל עוד לא נשחרר כמה מזוללי המשכורות אוכלי החינם אין לנו איך להתחיל בניה מחדש. זה לא קשור למסי, זה קשור לחוזים המסריחים של הנחש.
בהקשר הזה, מסי משאיר לנו אויר לנשימה לזמן המעבר הזה, עד שנצליח להתייצב ונוכל להתחיל לבנות קבוצה. כרגע, הוא לא חוסם כלום. לא מקצועית ולא כלכלית. עזיבה שלו לא תהפוך אותנו לקבוצה אימתנית שמתחרה על הצ׳מפיונס. גם אתה לא חושב ככה. אני בטוח בזה.
אתה חושב שלפורטה זה ברטומיאו 2? לא נותן למסי לעזוב למרות שהוא נטל כלכלי?
זאת לא קלישאה שמסי מכניס יותר ממה שהוא מרוויח. אני סומך על לפורטה שבדק את ההיבט הפיננסי לפני שהציע חוזה חדש למסי.
יוסי ומשה הסבירו יפה מדוע מסי מכניס לנו הרבה כסף. לא לי ולא לך אין אפשרות לבדוק כמה הוא מכניס בדיוק. אתה מתייחס בזלזול לטענה שהוא מכניס יותר מהמשכורת שלו, למרות שאין לך שום נתון שאומר אחרת.
בליון הוא בהחלט הצליח.
דעתי האישית - יותר גרוע מגריזמן הוא לא יהיה.
הבאת את זה מ- TRANSFER MARKT. הבעיה עם אתרים כמו אלו שהם מנתחים מאוד ב GROSS את המיקום של השחקנים ולאו דווקא את התפקוד שלהם.
אם נגיד תראה את הניתוח של איפה מסי שיחק:
FW (Forward Centre) | 25 | 24 | 6 | 8.5 |
---|---|---|---|---|
AMC (Attacking Midfielder Centre) | 9 | 6 | 4 | 8.71 |
AMR (Attacking Midfielder Right) | 3 | 1 | 0 | 8.19 |
FWR (Forward Right) | 2 | 1 | 1 | 8.7 |
הניתוח הזה לא מעמיק מספיק בשביל לנתח את התפקוד של ממפיס. ממה שראיתי גם בליון וגם בהולנד הוא מתפקד בתור שחקן חופשי שמנסה למצוא פתרונות בין הקווים כמו מסי, קוטיניו או גריזמן.
בניגוד לקוטיניו שהוא בין שחקן התקפה לקשר, ממפיס ממש שחקן התקפה. כך שהוא לא יאבד בשלישיה הקדמית.
אני לא חושב שהוא יתאים לשלישיה עם גריזמן ומסי (אבל אולי אופתע). אבל נניח להיות מחליף ראשון של שניהם זה לא כזה רע וזה בהחלט נחוץ. הרי זה לא כזה נדיר שגריזמן במשחק רע, והצורך של מסי במנוחה רק יגבר. בנוסף אגוארו שכן מגיע לחוד גם לא יוכל לשחק הרבה ולכן נחוץ לכם שחקן שישחק גם במקומו (ולטעמי במצב כזה עדיף להכניס גם את דמבלה על חשבון גריזמן בשביל ריווח).
בסוף לא לקחתם פה הימור גדול, גם במקרה הגרוע ביותר שהוא יהיה באמת קוטיניו, הוא יהיה קוטיניו ברבע מהמשכורת שלו וב160 מיליון פחות.
ראיתי את המשחק. מסי מדהים. וזה עדיין לא יספיק כדי לזכות בגביע, כפי שזה לא הספיק ב2015 ו2016.
בברצלונה הנוכחית, זה גם לא מספיק לאליפות. אני לא מדבר חלילה על ליגת האלופות. ראינו את זה העונה, כשהוא נתן עונה מדהימה.
גם אם נצליח לגנוב אליפות, המצב המקצועי שלנו בקנטים ואנחנו לא יכולים לעשות חילופי דורות מסודרים. אנחנו נצטרך לעשות מהפיכה טוטאלית ביום שאחרי מסי. עדיף שנעשה את זה עכשיו כשגם ככה אין לנו כסף. לתת למאמן כמו פימי לרוץ עם טרינקאו, פאטי, דה יונג, פדרי, טר שטגן, דסט ואריק גרסיה. להתחיל לחפש מחליפים לאלבה ובוסקטס, והכי חשוב למסי.
היורו והקופה הכי משעממים בהיסטוריה, על מה נקשקש חודשיים?
להיפך. אני לא רוצה להשאיר את מסי כדי שיעזור לנו להיות עם הראש מעל המים. אני רוצה לזרוק מאמן חדש כמו פימי, עם סגל שמתבסס על היהלומים של הקבוצה הראשונה + חיזוקים מבארסה ב’, ולתת לו להתחיל לעבוד ולבנות שלד לעוד שנה-שנתיים, כשנחזור להיות תחרותיים.
אנחנו הולכים לבזבז שנתיים של מסי, כדי להתחיל את התהליך שאני מדבר עליו עוד שנתיים. בזבוז זמן עצום לנו ולמסי עצמו.
אפילו לא בצחוק.
ברור. מסי זה מעבר לכסף. הוא השחקן הכי גדול בהיסטוריה שלנו. זה כמו האהבה הראשונה ההיא שאתה לא יכול להשתחרר ממנה, גם אם אתה מבין אתם במקומות שונים בחיים וצריכים להיפרד.
בדיוק כמו שאני מתייחס בזלזול לטענה שקובעת שיש אלוהים. אין לי שום נתון שאומר אחרת, אבל חובת ההוכחה היא לא עליי.
לפי כל מה שהבנתי מאנשים שראו אותו (אני לא) הוא שיחק חלוץ נסוג, וממש לא 9 שיודע לשחק עם הגב לשער.
כמו שגב אמר, הרכישה של ממפיס היא לא קטסטרופה. הוא אמור (?) להיות המחליף של אגוארו, ויותר גרוע מגריזמן הוא לא אמור להיות שם.
ועדיין, אנחנו עם 7 שחקני התקפה שבקושי 4 מהם מתאימים ל-4-3-3, ואחד מהם הוא דמבלה.
אני יכול להסכים לגבי הרבה דברים שנאמרו על ממפיס (סביר כמחליף כשלאחרים לא הולך) אבל לפי הרבה גורמים גריזמן מוכיח את עצמו כשחקן מצויין שמשקיע המון, אבל קשה להצליח כשאין טעם בתפקיד שלך. זה כמעט כמו לראות את תיירי הנרי תקוע באגף, זה סתם מוריד מהערך המוסף של השחקן, וזה יכול לעבוד רק אם השחקן מצליח לשנות את התפקוד שלו, ורק אם המאמן מצליח ליעל אותו.
שחקנים דינאמיים כמו גריזמן וממפיס יכולים לתפקד בצורה טובה במצב הקיים בתור שחקני אגף שמנצלים את השטחים שהתשע המזוייף משאיר כפי שעשו וייה, פדרו, הנרי ועוד. בברצלונה שלא מצליחה ליצר שטחים או למצוא את השחקנים בשטחים מתים בהיעדר שיטה אני לא רואה איך זה עובד.
כמו שאני רואה את בארסה בנקודת זמן הנוכחית אני רואה רק כאוס וכפילויות בתפקוד. אני יודע שהקיץ רק התחיל וזה רחוק מלהיות בהכרח התמונה הסופית, בטח שהשחקנים והסוכנים עסוקים במה שיצא מהטורנירים של הנבחרות, אבל אני פשוט לא מצליח לראות איך הכל מתחבר, בטח עם מאמן כמו קומאן שהיעדר היצירתיות שלו לא עוזר ביצירת פתרונות במצב שנראה מאוד אפור וסטגנטי.
אני כרגע בלי ציפיות לעונה הבאה, ואני חושב שלבנות קבוצה תחרותית on a budget זו משימה גדולה אפילו בשביל לאפורטה. העונה הבאה היא אולי תהיה התפנית האמיתית.
אתה צודק. אני מסכים שתיאור התפקיד בטראנספרמארקט לא מדויק ואני חוזר בי כשניסיתי להשתמש בזה כדי להוכיח משהו.
זה פשוט מחזק את ההרגשה שלי שהוא יכול להיות גם חלוץ וגם קיצוני למרות שהוא לא מובהק לא בזה ולא בזה. אבל זאת לא הוכחה לכלום.
אתה מתיחס בזלזול לטענה של מישהו אחר כי הוא לא יכול להוכיח אותה? וואו אתה אדם קשה ומוציא כל חשק לדיונים איתך.
אתה צריך לתת קצת כבוד והערכה לנשיא החדש שכנראה בדק את הכדאיות הכלכלית של ההישארות של מסי. אם הוא לא הוכיח את זה לך, אז זה לא נכון מבחינתך? אתה הרי לא יכול להוכיח אחרת.
מאיפה הבאת את הקביעה הנחרצת הזאת “להחזיר 50 מליון אירו (בהנחה שמסי מסכים לקצץ 50%) זה לא משהו שמסי במצבנו הנוכחי יכול לעשות.”?
הדעה שלהחתים את מסי יכניס לנו כסף שקולה לדעה שיש אלוהים לטעמי. למה שמסי יכניס כ"כ הרבה כסף? יש לך איזה נתונים שיבססו טענה כזאת מוזרה?
ברור שמסי שווה למועדון כסף. האם הוא שווה ככ הרבה כסף? לא בטוח בכלל.
א. אם מסי יחתום אז כל ספונסר מודע לזה שזה חוזה לשנתיים, ואוטוטו אין מסי. אז האם שווה להם לחתום על חוזה ארוך טווח בעלות מנופחת רק כי מסי? ממש לא.
ב. המצב המקצועי שלנו מזעזע, ועם כל טיולי בר המצווה שבעולם, לא תראה 100 אלף איש בכל משחק. השיא שלנו בעשור האחרון היה 82 ו80 אלף בשתי עונות שבהן לקחנו דאבל, אחרי עונת טרבל ואחרי עונת דאבל. בכלל, הקורונה בעולם עוד לא אמרה נואש, וסביר להניח שעם הגבלות הקורונה בארסה תמלא 100% מהמכסה שתותר לה גם בלי מסי.
ג. התקדמות באירופה. כולם יודעים שעלייה בשלבים מעניקה כסף. אז אולי מסי שווה לנו כסף שם? רוב הסיכויים שנילחם על מקום 2 בבתים, ואם לא נעוף לאירופית אז נובס שנה חמישית ברציפות, כבר בשמינית הגמר.
אז אני שואל ברצינות, מאיפה מסי אמור להכניס לנו כסף בדיוק?
למשל, יש אינדיקציה עובדתית לכך שבחוזים עם הספונסרים, הנוכחות של מסי משחקת תפקיד גדול (בתקשורת קוראים לזה ‘סעיף מסי’ ואף טוענים שמדובר בהשפעה ישירה של חצי מהסכום). לראייה, בקיץ הקודם כולם הכריחו את ברתומאו וטוסקטס להוריד משמעותית בסכומים ובאורך החוזה רק כי מסי עלול לעזוב אחרי שנה. וכעת לאפורטה מתגאה בכך שהוא מעלה את חוזי החסות של המועדון, חבל הצלה שמתאפשר בזכות הישארותו של מסי. כשנשאל באופן חוזר על השכר שלו לאפורטה גם התעקש שמסי מכניס הרבה יותר ממה שהוא מרוויח, וזה עוד לפני שקיצץ במעל 50%.
פה אפשר לקרוא עוד בנושא ממחקר של כמה כלכלנים קטלאנים וחברי מועדון שבדקו את המספרים:
יש גם את הדיווח מלפני מספר חודשים של רדיו סר האמינים שמדברים על סכום כולל של 300 מיליון יורו שמסי מכניס למועדון בשנה.
או את הניתוח הזה של פורבס שמאשש שהוא מייצר הרבה יותר הכנסות ממה שהוא מרוויח:
https://twitter.com/managingbarca/status/1355803404342161412?s=21
באופן כללי, ההסכמה של כל יודעי הדבר היא שהוא מייצר בערך 30% מההכנסות של המועדון, ועולה לו בסביבות 5% מההכנסות.
במצב כזה, איך מסי מסתפק בשכר כל כך נמוך?
אין לי נתונים קשיחים. כל נתון שאני אתאמץ להביא תוכל להתווכח איתו, לכן אני לא אתאמץ. רק אביא דעה לא מוכחת.
א. שנתיים זה הרבה. ברצלונה זה לא רק מסי, היא לא שווה 0 בלעדיו. איתו היא שווה יותר. בארסה מקבלת עשרות מיליונים כל שנה מספונסרים. בלי מסי עדיין יהיו עשרות מיליונים, אבל פחות.
ב. לסינים לא אכפת מה המצב הפיננסי שלנו. להם חשוב לעשות סלפי כשמסי רץ ברקע. הם ממלאים חלק ניכר מהאיצטדיון, ובמיחד את המקומות היקרים. זה מיליונים רבים לקופת המועדון.
ג. עם מסי יש לנו יותר סיכוי לעבור שלב בצ’מפיונס או לסיים בין שתי הראשונות. בנוסף, חלק מההכנסות מחולקות לפי הפופולריות של הקבוצות, כלומר בארסה מקבלת יותר כסף פר משחק מאתלטיקו למשל. עם מסי, אנחנו יותר פופולריים.
ד. כל מקום בליגה שווה משהו כמו 6 מיליון. שלא לדבר על עצם העלייה לליגת האלופות. לא יודע אם אליפות מביאה אקסטרה או לא.
ה. חולצות, מרצ’נדייז, הכנסות מהמוזיאון וכו’. מזכרות של הגדול בכל הזמנים שוות ביקור במוזיאון. לא סתם המוזיאון של בארסה מביא הכנסות הכי גבוהות בעולם הכדורגל.
לא יודע בוודאות אם כל זה שווה את המשכורת שלו. אבל לפורטה לא אידיוט, והוא יודע שהמצב קשה מאוד. הוא לא היה מציע למסי חוזה אם זה לא היה שווה כלכלית. אין הרבה סנטימנטים כמו שניסית להגיד, זה קודם כל כלכלי .
עושה טובה למועדון של חייו, פשוטו כמשמעו. יכל להרוויח יותר אצל שייחים כאלה ואחרים.