פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

סבבה, אני מקבל.

מסי לא טיפש, עם כל האהבה למועדון, הוא לא היה מקצץ בחצי סתם ככה כשבהצעה של סיטי בקיץ הקודם אף שדרגו את השכר בחוזה הקודם שלו (לגבי פ.ס.ז’ מיותר לציין). בתמורה לקיצוץ הזה הוא ימשיך להרוויח שכר מהמועדון כשגריר ומותג גם אחרי שיעבור לארה"ב בעוד שנתיים, כך שקיבל ערובה שיפוצה בעתיד כשהמועדון יתאושש כלכלית.

חוץ מהנכונות לעזור למועדון, לפחות ממה שידוע לנו לאפורטה גם הבטיח לו שהחיסכון הזה יהיה משמעותי ביכולת לשדרג את הקבוצה בשנים הקרובות וכמובן להחזיק אותה מעל המים.

רגע. אם מסי מכניס למועדון כ-300 מליון אירו בעונה, למה הוא חייב לקצץ 40% מהשכר כדי שאפשר יהיה להשאיר אותו? הרי כל שחר של עד 300 מליון אירו לעונה משאיר אותנו בעודף, לא?

ההוצאות השנתיות שלנו לא מסתכמות במסי, ואנחנו נמצאים בחובות נגררים מהעשור האחרון.

אבל אם הוא יגיד שקיצוץ 40% זה הרבה מדי, ויעזוב, אז אנחנו נפסיד 300 מליון אירו. :thinking:

שמע, לא שאני מתיימר להבין מה קורה בחדרי חדרים, אבל נראה לי שלאפורטה תיאם את זה עם מסי לפני שהוא העלה את התנאים הללו. לא עשו לו “ראמוס”. מסי ידע מראש לאיפה הוא נכנס (או נשאר) וניסה להוציא מקסימום רווח מהסיטואציה בה מסי נשאר ובפחות כסף.

בדיוק בשביל דברים כאלו הוא נבחר להיות נשיא.

לא מאמין לזה וגם לא האמין לזה. א בארסה זה לא קבוצה שנסחרת בבורסה. ב יש גידול טבעי של קבוצה גדולה שמשום מה לאנשים קל להעלים עין בשביל להגדיל שחקן (גילוי נאות מסי הוא עדיין השחקן המשפיע בעולם הן במגרש והן מחוצה לו). אבל זה לא אומר שאנשים צריכים לזרוק שטויות באוויר (כמו הפסד של 300 מיליון) בשביל להאדיר אותו.

אין שום סרט שבעולם שמסי שווה לברצלונה באופן ישיר 300 מליון יורו בשנה, ואני בספק גדול אם הוא שווה לה אפילו חצי מזה. לא צריך להגזים.

העובדה היא ששאר מועדוני הצמרת נמצאים שם למעלה בהכנסות השנתיות לצד בארסה (גם אם מעט פחות) גם בלי שיש להם מסי. הכי קל זה אפילו להסתכל ישירות על ריאל מדריד, האם היא איבדה לאחר רונאלדו 300 מליון יורו בשנה? ברור שלא. גם לא 200 ואפילו לא 100.

אין לי כמעט ספק שמסי עולה לבארסה יותר ממה שהוא מכניס לה. זה יהיה מאוד מאוד מאוד מוזר ומפתיע אם לא כך הדבר, ואם לא כך הדבר, זה עוד יותר מוזר יהיה אם מסי יסכים לקצץ אפילו יורו בודד, שלא נדבר על 50%… מהלכים כאלו להצלת הקבוצה קורים רק בסיפורים וסרטים, אף בנאדם אמיתי לא יוותר על 50% משכורת מהמקום עבודה שלו כשהוא שווה למקום עבודה הזה פי 5 יותר.

תקרא שוב את מה שעידן כתב לפני יום, ותיכנס ללינקים.
אם מחקר של כלכלנים והיגיון בריא של ההנהלה החדשה לא משכנעים אותך, אלא רק ההיגיון הבריא שלך בלי שום נתונים, אז בסדר.

(הציטוט מנובמבר)

וכל זה בלי שנכנסנו לכך ש-8 מ-10 חולצות בארסה שנייקי מוכרת הם עם השם של מסי על הגב. ואיך אפשר לשכוח את הסינים בקאמפ נואו…

ללא הקיצוץ הזה, בארסה פשוט לא תעמוד בשום דרך בתקנות של הליגה לתקרת שכר. אפילו עם הקיצוץ טבאס אמר אתמול שהיא תצטרך לעשות מאמצים גדולים מאוד.

זה מתוך חוסר ברירה יותר מהכל. ובכל מקרה, אחרי תקופה של שנתיים בלבד עם שכר נמוך יותר, מסי יפוצה בהתאם בטווח הארוך כפי שכבר כתבתי.

עוד דבר, בינינו, שחקן בן 34-36 לא יכול להרוויח סכומים כאלה, גם אם קוראים לו מסי (או שירוויח ויתמודד עם ההשלכות). צעד טבעי כדי להאריך את הקריירה בטופ. קיצוץ מתבקש מלכתחילה, רק שהמצב של המועדון הופך אותו לחובה.

בסוף רוב מי שקונה חולצה זה לא רק בגלל מסי. ברור שזה יפגע בקניה, אבל כמו שאוהדי ריאל קנו חולצות לפני רונאלדו וממשיכים לקנות גם אחריו ככה גם יהיה בברסה.
בסוף אוהד ברסה שירצה חולצה של ברסה לא יוותר על זה כי מסי לא נמצא, הוא פשוט יקנה של דה יונג טו בוסקטס.

8/10 חולצות של ברסה נמכרות עם השם של מסי. זה לא אומר שאם הוא יעזוב אז כל אותם 80% חולצות לא יימכרו. כנראה שתהיה ירידה כמובן, אבל לא של 80%.

לגבי הספונסר. גם אם מסי היה מדבר על סיום קריירה בברסה, אף ספונסר לא היה מהמר על חוזה ארוך טווח שמבוסס על כוכב בן 34.

אני לא טוען שלא תפגעו מעזיבה, רק שזה שמסי אחראי ל300 מיליון הכנסות לא אומר שאם הוא יעזוב הוא ייקח את כולם איתו.
זה כמו שרונאלדו ששווה 50 שערים בעונה לא עוזב ולוקח את כולם איתו כי יגיע שחקן במקומו. שחקן שגם אם לא ייתן 50 הוא בתקווה ייתן 20, וזאת יחד עם התעלות של שחקנים אחרים וכניסה שלהם למבשבצת של המבקיע.
כמובן ש10 גולים של פנדלים יישארו ויתפזרו בין מי שלא יבעטו.
בסוף בריאל זה כן סוג של קרה, אבל זה לצד הזדקנות של הקישור, דעיכה חדה של מרסלו וקרבאחל, ובייל שגם הפסיק לשחק.

לא חולק על הנקודה הזאת. דוגמה מצוינת עם עזיבה של מלך השערים.

הטיעון המרכזי הוא שמסי מייצר למועדון יותר הכנסות ממה שהוא מרוויח, ולכן דה פקטו הוא שווה את ההשקעה/מחזיר אותה. לא שהוא היה לוקח את כל הסכום איתו אם יעזוב (אם כי אפשר להניח שבהחלט הייתה ירידה משמעותית, איתו הגענו לשיא בהיסטוריית הספורט של מיליארד תחת ברתומאו).

פה אני מסכים. פשוט הבאת (או מישהו אחר הביא) מאמר שדיבר על 300 מיליון שמסי אחראי עליהם וזה פשוט לא מדויק.
אין לי קרוב למספיק מידע כדי לדון בכמה באמת עזיבה של מסי תעלה לברסה, רק רציתי להגיד שזה שהוא אחראי ל300 מיליון לא אומר שעזיבה של מסי שקולה לאיבוד 300 מיליון או ירידה של 80% במכירת חולצות.

בהמשך לדוגמה שלך, אם מסי כובש 91 שערים בשנה מתוך 130 של בארסה, כמובן שזה לא אומר שבארסה תכבוש רק 39 כשיעזוב. אבל זה עדיין לא לוקח את הקרדיט מה-91 שכן יצאו לפועל בזכותו. ולכן בעיניי זה לא סותר את הקביעה של ‘אחראי ל-’, ‘שווה’ או איך שלא נבחר לקרוא לזה.

אולי השאלה הנכונה שצריכה להישאל היא אם ההימנעות מההפסד (הוודאי) המסוים שיקרה כתוצאה מעזיבה של מסי שווה את השכר שבארסה נותנת לו בהישארותו. לדעתי לפחות, וכידוע גם לדעת ההנהלה של לאפורטה, בהחלט כן. על אחת כמה וכמה במצב הכלכלי הנוכחי בלי הרבה אלטרנטיבות באופק (עם כל הכבוד לשלל הממפיסים). ברגע שתוסיף לזה את הערך הספורטיבי שלו בקבוצה ואת הקיצוץ המסיבי שנכנס לתמונה, זה כבר no brainer.

לא לוקח שום קרדיט. פשוט אומר שזה שמסי אחראי ל300 מיליון לא אומר שעזיבה שלו היא הפסד של 300 מיליון.
הכל תלוי באיך מגדירים אחריות.
אם זה במכירת חולצות אז כבר הסברתי. אוהדים ייקנו חולצה של שחקן אחר. כמובן שיימכרו פחות חולצות אבל כנראה שיהיה מדובר ביותר מ20% מהחולצות שנמכרו השנה.

ושוב, הדעיכה של מסי תקרה, גם אם לא ברגע אבל זה יקרה. ככה או ככה אף ספונסר לא יירצה להמר באותם סכומים שהימר על מסי בן ה29 ששיחק לצד ניימאר, אינייסטה וסוארז גם על מסי בן ה34 שמשחק עם דמבלה.
אגב, אם ההשוואה היא לאותה שנה אז עזיבה של מסי לא תהיה השינוי היחיד שהיה בברסה מאז 2015

חמממ
ב 2016\17 , עם רונאלדו, ריאל מכרה 2.29 מיליון חולצות.
ב 2018\19, בלי רונאלדו, ריאל מכרה 3.12 מיליון חולצות.
אני לא מבין את הנתון הזה.
מכירות של ברצלונה כמעט ולא השתנו באותה תקופה.
המובילה היא יונייטד, שעלתה מ 2.85 מיליון ל 3.25 מיליון, למרות חוסר הצלחה ספורטיבית.

ראוי לציין שרובו הגדול של רווחים ממכירות חולצות לא הולך לקבוצה אלא לספונסר.

אני הפסקתי לצטט את דסקל ואת בארסה מניה אבל פה הם צודקים.

“למרות שדיווחו זאת לא פעם, אי אפשר לכסות עלות שחקן עם מכירת חולצות. אף קבוצת כדורגל מעולם לא הצליחה להחזיר לעצמה את דמי ההעברה על שחקן באופן ישיר ממכירת חולצות רפליקה שלו. אדידס, נייקי, פומה ויצרניות חולצות אחרות מרוויחות בין 85%-90% מכלל ההכנסות ממכירת חולצות. אף שישנם כמה יוצאים מהכלל. גם ממכירת מיליוני חולצות מרוויחים סכום נמוך יחסית (ומעט חולצות מוכרות יותר ממיליון חולצות רפליקה בשנה).”

ניסיתי לראות בכמה ירדו מכירות החולצות של ריאל בעקבות העזיבה של רונאלדו כדי להשליך את הנתון על מסי ולחשב איזה חלק מהמשכורת שלו ממומן ישירות על ידי החולצות.
אבל לא הלך לי :wink:

לא חושב שאפשר למדוד את התרומה המדויקת של שחקנים כמו מסי ורונאלדו באמצעות נתונים יבשים. איך אפשר באמת למדוד מה מסי נתן לברצלונה? תבדקו כמה תארים ברצלונה זכתה לפניו וכמה תארים איתו. אותו דבר רונאלדו.

שמסי יעזוב אז נבין את זה יותר. אנחנו לוקחים את מסי ומה שהוא נתן ונותן בתור מובן מאליו. שהוא לא יהיה רק אז נתחיל להבין, איזה ברי מזל היינו. אני ממשיך להחזיק בדעה, גם שהדיוחים היום , ממספר מקורות, שהחתימה שלו על חוזה חדש זה רק עניין של זמן, אני ימשיך לחשוב שהפרידה צריכה להגיע הקיץ הזה. לטובת שתי הצדדים.

למרות שמבחינה אמוצינאלית, אני מאוד ישמח לשמוע שהוא נשאר גם שנה הבאה.

הכל נכון, פשוט הבעיה בהתבוננות הזאת זה החיתוך של התרומה עם יתר השחקנים.
למשל נניח שברסה עם מסי תזכה בכל תואר אפשרי וברגע שיעזוב היא לא תזכה בכלום (מה שלא קרה וכנראה שלא יקרה, אבל לצורך הפשטות), אז האם זה אומר שהכל זה מסי ואין קשר לשותפיו בקבוצה?
תראה בכמה תארים זכתה ברסה כשצאבי היה וכמה אחרי שצאבי עזב. אותו דבר לגבי אינייסטה. האם זה בהכרח אומר שהם היו ההבדל בין זכיות מרובות לכלום? ואם כן אז מה זה אומר על מסי, שהוא לא ההבדל?

אני לא בא להגיד שמסי חסר השפעה או משהו, רק שהחישובים הללו פשוט שגויים כי הם מפספסים כל כך הרבה תנאים נוספים. יש פה בלבול של שמות המונחים והשפעתם.

אין לי דרך טובה יותר לחשב את כל זה, אבל הנקודה שלי היא שאולי מסי שווה לברסה 300 מיליון, אבל זה לא אומר שעזיבה שלו שווה להפסד של 300 מיליון. גם דברים קורים לרוב בתהליך.

יונייטד דוגמה נהדרת.
גם כשהייתה בתקופה גרועה של כמעט עשור, היא עדיין הייתה מותג ורווחית מאוד.
אם היא הייתה מתמידה בבינוניות יותר אז גם זה לאט לאט היה יורד.
כל זה למרות שאיבדה את רונאלדו, רוני, פרגוסון, וכל כוכב שלא שיחק שם.

מה שבעצם אני בא להגיד זה שאי אפשר לנסות למדוד כמה שווה שחקן בצורה כזו, יש כל כך הרבה משתנים משמעותיים מאוד שלא כלולים.

לצורך העניין, נניח ואליפות שווה 50 מיליון.
ניקח קבוצה כמו אתלטיקו השנה, מי שווה את ה50 מיליון האלה?
האם יורנטה שווה למועדון את ה50 מיליון האלה? הרי כנראה שהם לא היו זוכים באליפות בלעדיו. אבל זה גם נכון לסוארז, לאובלאק, ולהרבה שחקנים.
אז האם כל אחד מהם שווה 50 מיליון לקבוצה?
אז בעצם ביחד הם הכניסו לקבוצה 550 מיליון?
התשובה היא לא, עם האליפות נכנס להם 50 מיליון בלבד. (50 מיליון זה מספר אקראי).

ככה יהיה גם עם מסי. מתוך ה300 האלה חלק באמת ייעלם, אבל לא כולו, כי חלק ממנו הוא נמצא בחיתוך עם מספר שחקנים או מאמנים או כל מיני.

בסוף גם רוב האוהדים שאהדו את ברסה בעקבות מסי לא יעברו לקבוצה אחרת. בסוף ככה כולנו התחלנו לאהוד קבוצה, בעקבות שחקנים שכבר מזמן לא שם.
או בגלל מישהו שנה מעליך בבית ספר (כתה ב ואתה א) שאמר לך ״מהיום אתה אוהד ריאל״ וכל היה.