שיעברו, אף אחד לא יעצור אותם…
אגדיל ואומר שזה מבחינתי הרווח המשמעותי היחיד מעזיבה של מסי.
יש יתרון בלהיות קבוצה אהודה. זו הסיבה שריאל, ברסה ויונייטד תמיד יהיו למעלה ולא משנה כמה גרועות הן יהיו.
זו הסיבה שארסנל עדיין רווחית יותר מלסטר/אברטון ולא משנה שכבר כמה שנים שהן שתיהן טובות ממנה.
אז לא שלהיות ארסנל צריכה להיות מטרה, אבל אם ארסנל לא הייתה ארסנל כנראה שהיא הייתה אפילו יותר למטה.
ומצד שני אם אברטון הייתה ארסנל באהדה כנראה שהיא הייתה נמצאת במקום טוב יותר.
בכל אופן זה לא הנושא.
בואו רגע נהיה כנים, לא כולנו היינו בדיוק כאלה כשהתחלנו לעודד קבוצה כלשהי?
הרי בואו נדבר ברצינות. אף אחד פה לא באמת מזדהה פוליטית עם צד כלשהו בספרד (כלומר אולי היום כן, אבל זה בעקבות האהדה לקבוצה ולא להפך), אף אחד פה (כנראה) לא נולד בברצלונה או מדריד, ואף אחד פה לא קיבל את ההחלטה של איזו קבוצה לאהוד בגיל מבוגר ואשכרה בחן את הקבוצות השונות.
כולנו אוהדים קבוצה בגלל: חבר/אבא/דוד, ובעקבות שחקנים מסוימים שכבר מזמן לא שם.
גם אנחנו כנראה אוהדי הצלחות בדיוק כמוהם, פשוט בוגרים מהם בעשור או שניים.
יכול לתת את עצמי כדוגמה. חבר בכתה א׳ שהיה גדול ממני אמר לי לאהוד ריאל. עד אותו רגע לא באמת הכרתי שחקנים חוץ מחאבייר סאביולה (אלוהים יודע למה) וראול. מאז אני אוהד ריאל. ״אוהד״… בואו, בגיל 6 כמה כבר באמת אהדתי קבוצה… הזדהיתי כאוהד ריאל והאהדה האמיתית נבנתה עם הזמן.
אצלי זה לא הגיע מהבית אז אולי אצל אחרים זה התחיל מוקדם יותר, אבל שורה תחתונה שכולנו התחלנו כילדים שאוהדים קבוצה בגלל שחקן כלשהו או מכר כלשהו.
אז אין שום סיבה להתנשא מעל אותם אוהדי מסי. עוד כמה שנים הם אלה שידברו פה על השיאי המועדון השונים ויספרו לאוהדי האנסו פאטי שהם צעירים שלא ראו את מסי משחק.
דווקא אני ההפך, הרגע שהבנתי שאני אוהד ריאל זה היה בהפסד ליובנטוס בחצי גמר 2003. את שתיהם אהבתי אז (יובנטוס של נאדבד, טראזגה דל פיירו ועוד) אבל כשריאל הפסידה נשבר לי הלב ואז התחילו 7 השנים הרעות.
מדברים איתי על זה? הפועל פתח תקווה ליגה א זה טרגדיה… לאן נעלמו הימים של קוזו והעיט…
התחלתי בגלל רונאלדיניו ב 2004, נשארתי בגלל בארסה. המועדון, הסיפור, ההסטוריה- הקבוצה. אנחנו כבר היום מוצפים באוהדי מסי שבטוחים שכל מורשת המועדון סובבת סביב מסי. לארגנטינאי יש חלק עצום במועדון וחותם שהוא עזר לו להשאיר, והוא יזכה להיזכר כהגדול ביותר שדרך פה כחלק מקבוצת אנשים ייחודית שעשו את המועדון הזה גדול כדוגמת קרוייף או פפ, אבל המציאות בה גדלנו להיות fc messi היא מזעזעת בעיניי ומורידה את הערך של המועדון שאני אוהב.
הערך היחיד בעזיבה של מסי בריאות עיני הוא תהליך התבגרות הכרחי של כל אוהדי ברצלונה שהתחילו בתור ילדי בר מצווה, שמכירים רק את פפ ומסי, ולהראות להם שגם ביום אחרי מסי יש קבוצה ויש מועדון שאתה צריך להתחבר אליו בשביל לקרוא לעצמך “אוהד של קבוצה”.
אתה תמיד מגיע בגלל סיבה רנדומלית כלשהי, אתה נשאר בגלל המשמעות של הקבוצה עבורך.
כן, זו באמת בעיה שהפרעוש שולט ביד רמה בעולם הכדורגל כבר עשור וחצי.
כל ילדי הבר-מצווה שהתבגרו עוד לא חוו את המקום הכואב הזה שבו האליל שלך עוזב את הקבוצה ועכשיו אתה צריך לבחור אם היית האוהד של הקבוצה או של השחקן…
זה באמת דיון מעניין רק שחבל שלא במקום הנכון.
לא רוצה להשמע אליטסט כי בוא נגיד את האמת, לאהוד את ברצלונה זה לא רומנטי כמו לאהוד את אייבאר…
אבל בשנים שאחרי רונאלידיניו עד סוף העידן. זה נהיה בלתי נסבל. אי אפשר לנהל דיון וכל ביקורת על מסי זה בגידה.
אני מקנא באוהדים של ארסנל, להם אין ציפיות. ויש להם חוש הומור נפלא…
נראה לי אתה יכול להירגע. יש פה 5 אוהדים של בארסה בקושי.
כל הטרמפיסטים עברו לפייסבוק.
לפחות הוא לא יעזוב לריאל, כמו שיודאס איחו דה פוטה עשה לי. וגם לא יועף בבושת פנים כמו שעשו לריבאלדו.
ומה הם? הם פשוט עוד לא קיבלו צ׳אנס להמשיך אחרי העזיבה של מסי, לא התמזל מזלם לאהוד כוכב שבטופ מספר שנים בודדות ו״לצערם״ נאלצו לחוות שחקן ששלט בכדורגל ביד רמה 15 שנה.
כשמסי יעזוב אוהדי ברסה בעקבותיו יהפכו לאוהדי ברסה.
אולי אם יעזוב לקבוצה אחרת באירופה אז חלקם (המאוד קטן לטעמי) יעברו איתו, אבל זה לא שהם יפסיקו לראות כדורגל ככל הנראה וימשיכו עם ברסה.
נחכה ונראה.
ניס מנצלת את הסעיף ורוכשת את טודיבו 8.5 +7 בבונסים. בנוסף יש גם סעיף למכירה עתידית.
אני באמת לא מבין, שאני רואה את האין בלמים שיש לנו , למה הוא לא מקבל הזדמנות.
יש לנו כרגע 5 בלמים שקומאן סופר, ועוד אחד שמנסים להיפתר בכל הכוח. 3 מתוך ה 5 מאוד צעירים.
אני לא יודע למה טודיבו לא קיבל הזדמנות, אבל אני בהחלט מרוצה מהמחיר שקיבלנו עליו עכשיו. עלה לנו 1M סה"כ.
אם קומאן חוזר ל 4-3-3, גם 5 זה יותר מדי. אנחנו צריכים לקצר את הסגל.
חמישה בלמים?
פיקה אתה יודע מה דעתי עליו
לנגלה- נעבור לבלם הבא.
ארוחאו - הבלם הכי טוב שלנו .
מינגוזה- לא יותר משחקן רוטציה.
גרסיה - לא ראיתי אותו משחק בסיטי אז אני לא יביע דעה.
בקיצור יש לנו בלם וחצי. ואם קומאן לא מבין את זה, אז הוא לא צריך לאמן גם ילדים. לא רק בוגרים.
לגמרי הייתי מחזיק את טודיבו כשחקן שאמור לתת פייט לאריק וארואחו על ההרכב. פיקה? גיבוי ואת לנגלה מעיף בכל מחיר.
דעתך ידוע לי.
אבל בארסה לא קונה או מוכרת שחקנים לפי דעתך או לפי דעתי, אלא לפי דעת המאמן. והמאמן סופר כרגע 5 בלמים בסגל.
אז ברור שאת השישי, שלא הוכיח שהוא עילוי, עדיף למכור.
טודיבו התגלגל בכמה מקומות והושמעה ביקורת על חוסר מקצועיות שלו מכמה מאמנים, לפי מה שהבנתי.
העונה הוא מצא את עצמו כמו שאומרים, אבל בניס. משה, אתה באמת חושב שבלם שנותן עונה טובה אחת בניס צריך להיות שחקן בארסה?
דעתנו על לנגלה ופיקה דומה מאוד, ועם זאת אני מעדיף את פיקה על טודיבו. ולדעת המאמנים, כנראה שגם לנגלה עדיף עליו.
נשאל את זה אחרת:
אם מחר אתה שם את לנגלה בניס, אתה בטוח שהוא לא מדיח את טודיבו מההרכב? אני מדבר ברצינות. לנגלה לא בלם ברמה של בארסה, וזה ברור לכולנו. אבל אם תשים אותו בניס, בליגה הצרפתית, איפה לדעתך הוא יהיה שם בהיררכיית הבלמים?
זה מה שאני חושב שצריך להוביל את ההשוואה בין טודיבו ללנגלה, ולא איזו המצאה של ״מה היה אם…״. אחרת זו סתם פנטזיה שאין באמת מה ללכת איתה למכולת…
די ברור שלנגלה עדיף על טודיבו.
לנגלה זומן לנבחרת וטודיבו לא. מישהו פה חושב שדשאן אידיוט?
לנגלה לא משחק כי בנבחרת יש 4 או 5 בלמים עדיפים עליו, אבל טודיבו לא אחד מהם.
בארסה עוד לא סיימה את הקיץ. בקבוצה שמשחקת 4-3-3 בדרך כלל יש 4 בלמים. מבין ה 5 שבנמצא, הסיכויים הכי טובים לעזוב הם של לנגלה.
לא אמרתי שאני חושב שטודיבו הוא בלם על. אבל הוא היה שחקן של ברצלונה ויש לנו מצוקה של בלמים. כל בלם שיגיע עכשיו יעלה יותר מהגרושים שקיבלנו עבורו.
אני מעדיף לזרוק את אומטיטי ליציע ובגלל שלנגלה לא רוצה לעזוב להבהיר לו שהוא יורד לרמה של בלם רוטציה ולתת לו ולטוידבו להילחם על דקות. הטוב מנצח.
לנגלה זומן לנבחרת רק בגלל השם של ברצלונה. לפעמים מאמנים עושים החלטות כאלו.
האם זה המעבר של ממפיס לבארסה שהדביק את הולנד בלוזריות, או ממפיס שעבר לבארסה בגלל שהולנד לוזרית?