ברצלונה לא צריכה בלמים. אתה ואני אולי חושבים שכן, אבל זה שמחליט חושב שלא. לכן מוכרים עודפים. מה לא בסדר בזה?
אתה כאילו חושב שזה ברור לכולם שצריך עוד בלם ברמה של טודיבו. לא, זה לא ברור לכולם.
לא מכיר מאמנים כאלה. בטח לא בנבחרות גדולות.
לא חושב שדשאן מזמן שחקנים על סמך שמות של קבוצות. ברצלונה כבר כמה שנים לא בטופ של אירופה ואין לו שום סיבה לזמן אותו סתם ואז לא לתת לו לשחק. יש לו 5-6 בלמים בסגל, ואני מאמין שלנגלה אחרון ברשימה הקצרה הזאת, אבל הוא הקדים את כל אלה שלא זומנו.
קודם כל, לא הבנתי, אני מדבר רק בשם עצמי, דבר נוסף זה פורום שבו אנחנו דנים ומחליפים רעיונות. אני לא נציג של ברצלונה וזה דעתי
וזה “שברצלונה עצמה לא חושבת שהיא צריכה בלמים” אני לא בטוח כי עדיין לא נסגר החלון. אבל כל אדם שהסתכל על ברצלונה השנה משחקת כדורגל ואתה יודע גם בשנים שקדמו לה, מבין שכן, ברצלונה צריכה בלמים חדשים. מצטער לטמון את הראש בחול ולחשוב שפיקה או לנלגה פתאום יחזרו לכושר או שגרסיה אחרי ששנה שלמה בסיטי לא היה בהרכב פתאום יהפוך לפיקה הצעיר זה לטמון את הראש בחול. בקיצור לשחק בת יענה.
אני די בטוח שאם היה לנו כסף, לא היה אפילו שאלה והיינו רואים יותר מבלם אחד חדש בברצלונה. וזה הבעיה כסף, אז אני לא איזה פאנבוי של טודיבו והוא אולי פלוף אבל קבוצה שהיא במשבר כלכלי לא צריכה אלא חייבת לחשוב מחוץ לקופסה ולנסות לעשות איזה הימור משוגע.
הבלם שבסופו של דבר יגיע יעלה לנו הרבה יותר מהסכום כסף שקיבלנו עליו עכשיו. אז אני חושב וזה דעתי הצנועה שאפשר היה לנסות ולתת לו הזדמנות.
אתה שאלת למה מכרו את טודיבו במקום להשתמש בו. כתבת “יש לנו מצוקה של בלמים. כל בלם שיגיע עכשיו יעלה יותר מהגרושים שקיבלנו עבורו.”
אני מסביר שלא יגיע עוד בלם כזה, כי הוא לא יותר טוב מהקאדר הקיים ונמצאה קבוצה שמוכנה לשלם על טודיבו לא מעט כסף.
זה שאין לנו בלמים ברמה עולמית ידוע גם לי, וטודיבו הוא לא כזה. לא צריך 6 כאלה בסגל.
יש לנו כרגע 3 בלמים צעירים מאד, ואין לנו כסף לקנות את לפורט למשל. בוא נקווה שייצא מהם משהו ואם לא, המצב ישתפר בעוד שנה או שנתיים ובארסה תחזור לשוק ההעברות.
זו תופעה מאוד נפוצה. איך טר שטנגן עדיין לא בהרכב של נבחרת גרמניה? איך אפמקאנו לא בהרכב של נבחרת צרפת? איך קונדה שחקן רוטאציה בנבחרת צרפת?
מאמני נבחרות יכולים להיות מאוד מאוד מקובעים. בפרט לגבי נבחרת צרפת, שיש לה אינסוף בלמים מעולים לבחור מביניהם- זה שלנגלה בסגל זה פשוט הזוי
לא, זאת לא תופעה נפוצה.
טר שטאגן לא בסגל נבחרת גרמניה כי הוא עבר ניתוח.
קונדה שחקן רוטציה כי לאפורט, וראן וקימפמבה לא פחות טובים ממנו.
אופמקאנו אני לא יודע, ראיתי רק משחקים בודדים של לייפציג באלופות והוא לא הרשים. לא שלנגלה הרשים, אבל ללנגלה אני פחות סלחן כי הוא דופק את הקבוצה שלי. כנראה שדשאן חושב שלנגלה יותר טוב מאופמקאנו, או, למען הדיון, מטודיבו. היות ואני לא מחזיק מעצמי מבין יותר מדשאן, אני מניח שהוא צודק.
זה בטח לא השם של ברצלונה שהביא את לנגלה לנבחרת. כמו שלא השם של סביליה הביא את קונדה לשם. בדיוק כמו שהשם של באיירן מינכן לא הביא לאופמקאנו זימון לנבחרת.
לגבי טר שטאגן, חשבתי בטעות שרשמת “סגל” ולא “הרכב”, אז סליחה. נוייר מצוין גם, אז זאת לא שערורייה גדולה שהוא מועדף על פני טר שטאגן.
לגבי אופמקאנו , אני לא יודע למה לנגלה מועדף עליו. אבל זה לא בגלל שהוא משחק בקבוצה גדולה, הרי אופמקאנו עובר לבאיירן שהיא כרגע קבוצה גדולה יותר, וקונדה לא משחק בקבוצה גדולה. יש סיבה אחרת. אולי בגלל שהוא בלם שמאלי?
אני בכיף הייתי מוכר את לנגלה ב 20 מיליון ונשאר עם פיקה, אראוחו, גרסיה ומינגסה.
השאלה המקורית הייתה למה לנגלה נשאר וטודיבו נמכר. זה לא שמכרנו את קונדה, אז זאת באמת הייתה שערורייה. טודיבו מיותר כרגע, כנראה שלא מאמינים שייצא ממנו בלם גדול, וקיבלנו עליו כסף טוב.
אני חושש שהשאלה המקורית הייתה גרועה יותר: למה לנגלה נשאר ולא מחזירים את טודיבו על הראש שלו שיילחם איתו על ההרכב. אני חושב שאם מוצאים קבוצה ללנגלה, הוא הולך מחר. אומנם הוא לא גרוע כמו אומטיטי שרוצים להפטר ממנו כבר כמה קיצים, אבל קשה לי להאמין שמישהו התבלבל וחושב שהוא בלם ברמה מספקת לקבוצה.
על כל פנים, החזרה של טודיבו הייתה מביאה רק לקרב בין שני בינוניים ופחות 8 (+7.5) מיליון בקופה. באמת חשיבה תמוהה. התירוץ היחידי לחשוב ככה זה כי לנגלה הרגיל אותנו לממש ממש רע, וכי אין לנו כסף בכיסים להביא בלם על.
נמאס לי להיות הסנגור של לנגלה. לא מגיע לו אחרי עונה כזאת.
כל מה שרציתי להגיד, זה שלא כולם רואים את זה כמונו, האוהדים. לנגלה קיבל כבוד מכמה מאמנים, לא כולם מאמני בדיחה.
טודיבו לעומת זאת, נדחה על ידי כולם ולא החזיק יותר משנה באף השאלה. למה פתאום מתייחסים אליו כפספוס כלשהו? אם היה ממשיך בהשאלות עד שנגמר החוזה היה יותר טוב?
משה (נדמה לי) גם דיווח שעשה בעיות מחוץ למגרש.
אני יכול רק לנחש למה לנגלה נשאר. אין הצעות זאת גם יכולה להיות סיבה. משכורת נמוכה יחסית אולי. היעדר בלמים שמאליים אחרים. הסכים לעבור ניתוח לקיצור הידיים בקיץ אולי. לא יודע.
תדייק יותר, השאלה היתה , למה אם יש בלם צעיר עם פוטנציאל ואחד שיכול לבוא בחינם. אז למה לא מחזירים אותו בשביל שיתן לנו עומק . אני מבחינתי לזרוק את לנגלה ליציע. אין לי סימפטיה יותר לרוב האוכלי חינם בקבוצה שלנו. אבל לצערי אין אפשרות כזו להיפטר ממנו, אז אפשר להביא את טודיבו לאו דווקא במקומו, אלא אחד שיתחרה איתו.
לא פאנבוי שלו ואם יגיע בלם יותר טוב מלנגלה ויותר טוב מטודיבו גם אין לי בעיה עם זה.
לא עקבתי אחריו כמעט, נראה לי עכשיו בניס לפי מה שקראתי הוא עושה תקופה לא רעה. לא זוכר על בעיות שהוא עשה או לא עשה. באמת לא זוכר. יכול להיות.
אני ממש מוחה על מה שכתבת. לנגלה הוא מוצר מוגמר. כולנו יודעים למה הוא מסוגל, ובעיקר יודעים שאם הוא מגיע לדקה 30 בלי כרטיס צהוב או לדפוק פנדל או שער עצמי או איזה עבירה מטומטת במרכז המגרש זה נס וארוע שכמעט מקביל לביאת המשיח אבל אני סוטה פה מהנושא,. טוידבו הוא עדיין פוטנציאל ואחד שיכול להתפתח לגדול לבלם טוב.
ארואחו לא היה יותר פוטנציאל ממנו שהוא עלה לבוגרת. יכול להיות שטוידבו הוא פלופ אני לא יודע. אבל לפסול אותו כמו שאתה פסלת זה ממש לא נכון.
שנה הקרובה זה תהיה שנת המבחן שלו. ניס לא סתם משלמים עליו ומאריכים לו את האופציה כנראה שהוא עושה עבודה לא רעה שם בשנה הראשונה שלו שם.
אני גם לא מתכון יותר לדון בנושא, הוא באמת גם לא האישיו פה מבחינתי
.
אראוחו הועדף על פניו חד משמעית.
גם אפשר לראות למה.
גם אפשר לראות מי זומן לנבחרת שלו ומי יצא להשאלה ועוד השאלה עד שמצא את עצמו בניס.
אבוי לנו אם אנחנו רודפים אחרי בלם של ניס.
ונכון, הוא באמת לא האישיו. הוא גם לא מתאים לקבוצה כנראה.
ועוד נקודה למחשבה:
אוכלי החינם מקבלים אצלנו חוזה ואח״כ קשה להפטר מהם. כל שחקן בינוני שמגשים את משאלת חייו ומגיע לברצלונה רוצה להתקע כאן עם הטייטל ״שחקן בארסה״, גם אם הוא לא מתאים ומשמש בעיקר כמחמם ספסל בחורף הברצלונאי. לא שאני מבין למה הספסל, שהוא עצם דומם, צריך שיחממו אותו, אבל טוסיק של כדורגלן בכמה מיליונים לעונה לצורך התפקיד הזה זו באמת פריבילגיה נחמדת שהייתה לנו פעם.
היום אין לנו את הפריבילגיה, ואני לא רוצה את טודיבו אצלנו עם חוזה שמנמן וטוסיק שמודבק לספסל עם סופר-7. לוקח את ה- 8 + 7.5 מיליון בעיניים עצומות ואומר תוד(יבו)ה.
כי גם ככה הוא יבוא על ץקן בלם רביעי במקרה הטוב. במיעוט דקות אם הוא בכלל יראה כאלה הרבה מאמנים יעדיפו את השחקן המוכר להם ואם יש לו ניסיון בקבוצה גדולה אז בכלל זה פלוס גדול.
נוייר לא מועדף על טר שטגן רק מסיבות מקצועיות בגרמניה נוייר זה הסמל של השחקן הגרמני הטהור.
נויר מועדף בתור שוער נבחרת גרמניה כי הוא השוער הכי טוב בגרמניה. בוא לא נתחיל לפזר פה סיסמאות שמזכירים לי מפלגה מאוד מסוימת מעברה האפל של גרמניה והמבין יבין…
ספורט אומר שפירפו “צעד אחד” מהצטרפות ללידס.
הם אומרים שבילסה מאמין בו וזה מה ששיכנע את פירפו.
מדובר על 15M יורו דמי ההעברה.
כזכור קנינו אותו ב 18M ועוד 12M במשתנים, שרובם כנראה לא מומשו. ושילמנו לו משכורת שנתיים כדי שיחמם את הספסל.
עדיין בשביל שחקן שלא רואה דשא זה סכום לא רע.
בדיוק לזה התכוונתי, שמח שהבנת.
נוייר לפני שנתיים שלוש היה ביכולת הכי חלשה שלו מאז העליה לבוגרים אחרי פציעה ארוכה כשמנגד טר שטגן היה מדהים ועדיין נויר פתח במונדיאל.
אני מצטער אבל יוכין אידיוט . אם לנגלה מנע כדור זהב מבנזמה אמבפה וקאנטה לא מסי לבדו צריך להודות לו, אלא אוהדי כדורגל באופן כללי צריכים ל"להודות" לו. אף אחד מהשחקנים שהוא רשם לא מתקרב להצדקה בלזכות בכדור הזהב . גם אם צרפת היו זוכים באירו.
ידעתי שיש סיבה שאני לא סובל את הפרשן המנופח הזה. לא אותו ולא האת האתר שהוא מפרסם את הדעות שלו.
דרך אגב אם כל הביקורת שלי על האין בלם לנגלה. הוא לא אשם . אשם האידיוט שבמקום לצפות בו משחק בברצלונה נותן לו לשחק במשחק שהוא נוקאאוט. בקיצור המאמן האוברייטד של צרפת אשם בזה, לא לנגלה.
רק להדגמה, אתמול שההרכב פורסם אצל ניסים חליבה בפייסבוק, לא היה מישהו אחד שלא ידע מראש שהוא יחרב להם את המשחק. אבל דשאן נותן לו לשחק. רק בשביל הצחוק, לא שאני מחזיק יותר מידי מלאפורט, אבל דשאן נתן לו לעבור לספרד ובמקומו שם את לנגלה. אני מקווה שהוא יקבל הארכה בצרפת כי מאמנים מהסוג של דשאן לפי הניסיון בדרך כלל מוצאים את עצמם בברצלונה… מלך מים מלך מים.
להגנתו של דשאן, שבניגוד לקומאן וואלורדה. הוא לפחות הגיב במחצית. אם זה היה ברצלונה לנגלה היה מצליח להשלים 90 דקות דופק עוד שער עצמי ואדום. ובכלל לא היו מגיעים לפנדלים…