פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

הגישה שלי היא קצת “בועתית”. אני כרגע רואה בדמבלה את שחקן ההתקפה הכי חשוב בקבוצה שלנו. לא הכי טוב, אבל כן הכי חשוב. בגיל 21 יש לו עשור וקצת לתת לנו, כנראה בטופ של היכולת.
מסי וסוארז לא ישארו פה עוד הרבה, וגם גריזי בגיל 26 לא יחזיק יותר מ 5-6 שנים בטופ.

דמבלה כרגע לא מחזיק אונסה. עוד אין לו את היציבות. אני הייתי שמח לראות אותו בהרכב בכל זאת ואת פאקו בעמדת החילוף הראשון להתקפה. במשחקים בהם דמבלה אבוד (כמו המשחק מול לבאנטה בו הוא היה בשוק ודיי עציץ) שחקן בקאליבר של פאקו יכול להביא שינוי. בעוד 3-4 שנים דמבלה יוכל להיות באנקר בהרכב, ואז נחזור לכאב הראש בשאלה מי יסכים לשבת על הספסל. בינתיים גם השחקן הראשי וגם המחליף יכולים להיות מרוצים מדקות המשחק שהם יקבלו.

כמובן, עדיף היה ‘תואם לארסון’ מבוגר אבל עם ניסיון וחדות על פני שחקן צעיר (פאקו) כמחליף.
לצערי מחלקת הרכש שלנו כל כך גרועה שאני מעדיף להשאר עם אלקאסר בתפקיד הזה ולא לקבל איזה ברווז חדש ולא מתאים.

הנה עוד משהו שמסי דפק בראש של כל אוהדי הכדורגל, כולם מחפשים את השחקן הצעיר הגדול הבא שיוכל להחזיק עשר שנים את המועדון על הגב, כשבפועל דברים כאלו הם סופר נדירים. גם כי יש פציעות, גם כי שחקנים צעירים מסוגלים לתת עונות נפל ולא לחזור לאותה היכולת (האזרד הוא דוגמא טובה), חלקם לא בנויים להוביל, יש סוכנים והורים שעושים את המוות ומסוגלים להוציא שחקן מקבוצה, יש מספיק גורמים לא צפויים בהמשך הדרך.

לגיטימי לחשוב מעבר לעונה אחת קדימה ולכן לוותר על חלוץ בגילאי 30+. אבל בעיניי אין טעם לחשוב מעבר ל4-5 שנים קדימה. גריזמן בן 27 וזה מספיק צעיר, הוא מוכח ומוכן. בעיניי זה no-brainer.

מדברים על לונגלה, בגלל סעיף שחרור נמוך, בניגוד לדה ליחט שיעלה פי 2.

למה לא ללכת על בונוצ’י, שאפילו אין לו צ’מפיונס במילאן, ואומרים שמחפש לעזוב את איטליה?

לונגלה זה בדיוק סוג הרכש שלא מפסיקים להתלונן עליו. לבזבז כסף לשם בזבוז הכסף. תוך שנתיים יעזוב אותנו ב5 מליון, רק כדי שניפטר מהמשכורת שלו.

מה למה אתה מסתלבט? בוא נביא את יאפ סתאם ונסגור סיפור…

זה די מגוחך. הבלם השלישי ברוטציה לא צריך להיות “פנסיונר”… היה לנו מספיק מזה ממתייה וורמאלן…
הבלם השלישי, צריך להיות צעיר ואחד שיאתגר את את אומטיטי על דקות. אחד שגם יכול בעתיד להחליף את פיקה המזדקן.

מצד שני, לונגלה שנמצא באחד מהגנות החלשות בספרד ובכלל לא נמצא בבסגל צרפת לא נראה לי הפיתרון.

דרך אגב, אין לי בעיה להשאיר את ורמאלן בתור הבלם הרביעי בסגל, בתנאי שהוא מסכים לזה, אבל זה היה שערוריה אם הוא היה הבלם השלישי שלנו שנה הבאה.

מעניין איך זה שאף קבוצה לא נלחמת על גריזמן ( איפה ריאל מדריד בסיפור?!) חוץ מברצלונה. זה לא קל מדיי?

בכנות, לאן הוא ילך? ברצלונה מאוד “מגרה”. קבוצה שרצה לכל התארים כל שנה, קבוצה שמשחקת בליגה שהוא מכיר, קבוצה שנמצאת בעיר מדהימה בכללי וקבוצה שהסגל שלה מאוד מגובש, וקבוצה שעומדת לעבור “שינוי” כשהוא ירש את מקומו של סוארז. ואני לא מדבר על השדרוג בשכר.
איפה הוא ימצא את כל התנאים האלה?

מדריד, מנצ’סטר, פריס, צ’לסי…?

גם באיירן אופציה…
מצד שני, אם נכנסים קצת לעובי הקורה, אז צ’לסי לא בצ’מפיונז, יונייטד תחת מוריניו קצת לא להיט, פריס בליגה לא מעניינת (ובספק אם יכולה להרשות לעצמה אחרי עסקת ניימאר ואמבפה…), ריאל בעייתית בגלל הדם הרע בין המעדונים…
לבאיירן זה מעניין האמת אבל כנראה העדיף להישאר בליגה הספרדית.

אם להוסיף על מה שנאמר, אם אני זוכר נכון הוא התראיין ואמר שהוא מעדיף להישאר בספרד. אם האופציות שלו ל"עליית מדרגה" בספרד הן רק בארסה וריאל, מעבר בתוך העיר יהיה מכה קשה לאוהדים, והוא כבר הראה בעבר שאכפת לו מאוהדי אתלטיקו (ראיון ה"מכה המלוכלכת" בתקופת הבאן של אתלטיקו).

15 מיליון לעונה בלי בונוסים…

בונוצ’י יותר צעיר ב3 חודשים מפיקה, ובלמים משחקים עד גיל מאוחר יחסית.

אנחנו הולכים לשפוך 30 מליון על בלם בינוני, מקבוצה עם הגנה רעה מאוד שחטפה העונה חמישיות בכמויות מסחררות.

להביא בלם צעיר צריך הרבה דקות משחק כדי להתפתח זו טעות. בדיוק כמו שלהביא את אלקאסר הייתה טעות. אנחנו צריכים שחקן רוטציה מבוגר שיכולת לתת לנו שקט במשחקים שהוא משחק בהם מצד אחד, ולתפוס מקום בהרכב אם תהיה פציעה מצד שני.

זה מאד יהיר לחשוב שבונוצ’י בגילו ומעמדו יבוא לגרד דקות מאומטיטי ופיקה. שום סיכוי, נקסט.

זה לא יהיר זה מטומטם. חשבתי שהוא יצמצם את הסוג חשיבה הזאת רק לגבי לוצ’ו ועוד התלהבתי כשהוא כתב על הילדים, אבל כרגיל הרמתי ידיים.

בדיוק. למה שהוא יבוא לגרד דקות? אם הוא מגיע הוא צריך להתחרות על חולצת ההרכב.

הסיבה היחידה שאני מסכים עם הנקסט זה כי ההנהלה שלנו היא כישלון טוטאלי, שמתכוונת לזרוק עוד כסף על שחקן בינוני.

לא ברור לי אם זה אליי, אבל אם כן, אז אני לגמרי בעד שחקני בית. עם זאת, העיתונים בברצלונה מדברים על בלם רכש כעל משהו מוגמר. אם כבר קונים בלם, אז למה להמשיך עם אותה תבנית רכש (שחקנים בינוניים ממועדונים בינוניים עם סעיף שחרור בינוני) שהוכיחה את עצמה ככישלון? אם כבר קונים בלם, אז למה לא מישהו שיכול אשכרה לשפר את הקבוצה? אני בספק שמישהו פה יגיד על רכישה של בונוצ’י (ואולי אני טועה, אבל הבנתי שהוא רוצה לחזור לקבוצת צמרת, ומילאן לא תעמוד בדרכו) שזה לא יתן לו שקט בהגנה. יותר מזה, יש באופן קבוע תלונות על פיקה. גם כשלא מגיע לו.

בכל מקרה, אני לא רואה סיבה לא להתמרמר על זה. הרי הדיווחים באיטליה אומרים שבונוצ’י על המדף. הדיווחים בספרד אומרים שאנחנו קונים בלם. בסוף ניתקע עם עוד נגר.

בונוצ’י לא במעמד או בגיל שהוא צריך להתחרות עם מישהו על ההרכב. אין לו שום סיבה להגיע לבארסה כשהוא יכול להיות באנקר בכל הגנה בעולם. זה כמו להציע לקנות את נוייר שיתחרה עם טר שטגן. אתה הוזה.

כמו לקנות את הנרי שיתחרה עם אטו? :thinking:

הנרי לא התחרה עם אטו. הוא שיחק מצד שמאל כשאטו באמצע ומסי בימין.

זה כמו לקנות את גרייזמן כשיש את סוארז

אורי אני מסכים איתך שזה הזוי לבקש את בונוצ’י וייצור היררכיה לחלוטין לא בריאה, אבל למען ההגינות הנרי הגיע לבארסה כאשר מסי, אטו ורונאלדיניו עדיין היו בקבוצה ולא היה ברור מי לפני מי היררכית. אטו נפצע מהר מאוד, מסי אחריו ואז רונאלדיניו גמר את העונה באיזור פברואר ובשנה לאחר מכן עזב, מה ש"פתר את הבעיה".