פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

זה שדמבלה מטומטם זה ידוע. גם גריזמן לא חכם במיוחד.
הוידאו ישן. לפי השער של גריזמן חושבים שזה מהקיץ של 2019 כשבארסה שיחקה ביפן.
מעניין למה זה צץ פתאום רק עכשיו.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1411611522569224194?s=19

טרינקאו מושאל לוולבס.

תודו שזה מפתיע.

נ.ב. אפשר לשנות את השם של דמבלה ל"דמבלאו"?

מפתיע, ואני גם לא בטוח כמה זה טוב לנו.

ברור שכל שחקן (כמעט) שיורד מהסגל לעונה הקרובה זה לברכה. אבל מהצד השני, אין לנו קיצוניים - וזה גם ככה פוגע בשיטת המשחק שלנו.

לאבד את טרינקאו וקונארד - שלא באמת קיבלו הזדמנויות מקומאן, לא נשמע כמו משהו רע אם היו לנו שחקנים אחרים לעמדות האלה. בפועל אין לנו ולא נראה שיגיעו קיצוניים במקומם. אז איך ההולנדי הולך להחזיר אותנו לשחק ב 433? האם פנינו לעוד עונה עלובה של 352? מבאס. קיץ פשוט מבאס.

לא פחות מפתיע שלא השתמשו בו להחזיר את אדאמה…

מהו הקנס על התרת חוזה?
יש שמועות שבברסה מנסים להתיר את חוזיהם של אומטיטי ופיאניץ, עניין אותי לדעת מה הקנס על מהלך שכזה, ואם זה כזה פשוט למה לא עושים זאת יותר.

הקנס נקבע על ידי בית הדין לספורט (CAS).
כדי להתיר חוזה, צריך עילה. אם CAS מחליט שאין עילה, המועדון יהיה אחראי על כל נזק שנגרם לשחקן וגם יש אפשרות של קנס.
במקרה של אומטיטי, העילה יכולה להיות חוסר מקצועיות ואי יכולת להתאמן ולשחק תקופה ארוכה. אולי בגלל זה הוא פתאום משחרר סרטונים שהוא מתאמן קשה.
במקרה של פיאניץ’, אני מתקשה למצוא עילה כזאת. חוסר הצלחה ספורטיבית לא נחשב, זה מצוין במפורש.

מי שרוצה לקרוא את כל האותיות הקטנות, בבקשה.

מהקצת שקראתי נשמע לי הגיוני שאומטיטי יוכל לעזוב, אבל לא מוצא סיבה לגביי פיאניץ.
כלומר פיאניץ כנראה יהיה זכאי לבקש התרת חוזה, אבל אין סיבה שהמועדון יבקש (אלא אם קרו דברים מאחורי הקלעים).
בכל אופן מקווה שפלורנטינו לומד

זה קשה מאוד לקבוע מי לא ספורטיבי, זה הדבר הכי סובייקטיבי שקיים.
בלי שום קשר, לא הייתי רוצה שמעסיקים יתחילו לפטר אנשים על רקעים כאלה, כמובן שאלה שחקנים מליונרים ואין טעם לדאוג להם, אבל בסופו של דבר זה זולג גם לאדם הקטן, לא זכור לי מקרים שבתי המשפט אישרו לקבוצה לבטל חוזה על רקעים כאלה ואני רוצה להאמין שלא יקום תקדים כזה.
אני כן זוכר שפעם מכבי קנתה שחקן מאשדוד (נראה לי יניב עזרן, אל תתפסו אותי בשם), בחוזה ל5 עונות והוא נפצע אחרי כמה חודשים והיה ידוע לכולם שהוא לא יחזור לשחק אבל הוא לא הודיע על פרישה ובמשך כל החוזה הביטוח והקבוצה שילמו לו את המשכורת.

אומטיטי סירב לעבור ניתוח. בעקבות סירוב מעבר הניתוח הוא שיחק מספר בודד של משחקים מאז 2019 וכבר 3 שנים הוא לא כשיר (אולי שנתיים, לא האישיו).
ברצלונה בצדק יכולה להתלונן שאומטיטי פעל בניגוד לכל ההמלצות בכדי לנצל את המועדון כלכלית כמה שאפשר.

תחשוב על זה כמעסיק ומועסק. יש סעיפים בגינם מותר לך לפטר עובד שלך. נניח שכרת אותו כדי לעשות עבודה כלשהי (לשחק כדורגל) והבן אדם איבד את היכולת לעבוד מכיוון שפעל בניגוד להוראתך. אני חושב שבהחלט הוגן והגיוני לפטר בן אדם במצב כזה.
אולי זה צריך לבוא עם פיצוי כלשהו של תשלום למספר חודשים.

חוזה בסופו של דבר מגן על 2 הצדדים. כמו שלך מגיעה הגנה ממעסיק רע, גם למעסיק מגיעה הגנה ממועסק רע. שני הצדדים יכולים לנצל זה את זה לרעה ופה תפקיד החוזה.
לכן יש מצבים שבגללם מותר לך לצאת מחוזה.

בסוף כנראה שהחוק מאוד מגן על הכדורגלנים ואי אפשר סתם להתיר חוזה. שים לב כמה שחקנים מקבלים חוזים עצומים בלי לעשות דבר (בייל, אומטיטי וכו)
פה מגיע תפקיד בית המשפט להחליט מתי השחקן עובר את הגבול.
כמו שאתה רואה אפילו אי הגעה לעבודה במשך שנתיים בגלל פציעה שקרתה עקב סירוב להקשיב לעצת המועדון הוא לא עילה מספקת בנתיים. אז כנראה שדואגים לשחקנים טוב טוב.

בגלל שהדבר הולך להיבחן בבית משפט השכר של השחקן לא נכלל בהוצאות השכר של הקבוצה כרגע. מה שלאפורטה מנסה לעשות זה להיפטר לפחות לעת עתה מהשכר של פיאניץ’ ואומטיטי כדי לקבל אישור על החוזה של מסי. אחרי שבית המשפט יכריע על גובה הפיצויים אני מאמין שזה ייכנס להוצאות השכר של הקבוצה.

ואני חושב שבצדק מגנים עליהם, קל להסתוור מהשמות הגדולים עם המשכורות המפוצצות אבל הרוב הגדול של השחקנים מרוויחים פרוטות וטוב שיש גוף שמגן עליהם גם אם זה פרוטות. בנוגע לאי ניתוח של אומטיטי אני קראתי שהסיבה שהוא לא עשה את הניתוח היא כי רופאים אחרים ייעצו לו לא לעבור את הניתוח. אתה לא יכול בדיעבד להגיד מה היה נכון בטח כשאנחנו מדברים על הליך רפואי שיש לו לא מעט תופעות לוואי ושיש פה בנאדם שצריך להתמודד איתו. הרי לא הייתם טוענים אם זה היה עובד פשוט עם משכורת מינימום במקדולנדס למשל שלא רוצה לעבור אותו ניתוח כמו שהציעו לאומטיטי והוא לא בחר בהצעה הזאת ואז מקדלומדס החליטו לפטר אותו, אם אתה לא מסכים עם המעסיק מהדוגמא שלי אז אתה לא יכול לתמוך בברצלונה במקרה והיא תחליט להפר חוזה.

נתי, אני לא מסכים. אם העובד במקדונלדס איבד את היכולת להפוך את הבורגר וניתוח יכול להחזיר לו את טווח התנועה ביד, אבל העובד לא מסכים ומעדיף להשאר נכה, אז יש למקדונלדס סיבה לפטר את העובד.

תאמין לי שעובדים בשכר מינימום לא נהנים מחוזים של כדורגלנים. הם אשכרה צריכים לעבוד אם הם רוצים לשמור על מקום העבודה שלהם. מה שלא קורה עם אומטיטי.

אבל בסוף היום, הבעיה העיקרית היא לא אומטיטי* אלא המצב הכלכלי של בארסה.
כאשר ורמאלן היה שחקן בארסה ושיחק פעם באף-פעם כי הוא היה פצוע, אף אחד לא חשב להתיר לו את החוזה. אותו כנ״ל אדריאנו רגלי זכוכית.

*שמתי כוכבית, כי אני בטוח שכולנו הערכנו גם את הפצוע הבלגי וגם את אדריאנו הרבה יותר מאשר את אומטיטי. כמה מתוך זה זה נסיבות לא מוצלחות (למשל שפתאום בקבוצה יש 4 צרפתים וכולם מסריחים את חדר ההלבשה), וכמה בעיה אמיתית - חוסר ההסכמה להתנתח, קשה לדעת.

ובדרך התברר שיש מצב שבסביבות גיל 18 אומטיטי עבר ניתוח שגומר לשחקנים את הקריירה בגיל 28 (מאוד בדומה למה שעלול לקרות לפאטי). ואז ברתומיאו כחלק מפרשת בארסה-גייט הפיל את האשמה על אומטיטי ולא על הצוות המקצועי שקנה חתול בשק בדבר שאפשר היה לבדוק מראש. וגם לא הפיל את האשמה על הנשיא שהאריך חוזה לשחקן גמור…

אני לא חושב שיש לברצלונה אפילו שבריר של קייס משפטי נגד פיאניץ. גם בספק אם יש לה נגד אומטיטי, אולי זה ניסיון להלחיץ אותם.

אם אתם שואלים אותי, צריך לדעת להבחין בין כדורגלנים מפורסמים לבין עובדים רגילים. לכדורגלנים ואני מתכון כדורגלני צמרת יש הרבה פריבלגיות שלעובדים רגילים אין. אבל זה רק דעתי.

ברצלונה זה בית ספר לאיך לא להתנהל בכדורגל. ואיך ניהול רשלני יכול לרסק לחלוטין מועדון. גם מועדון שלפני כמה שנים נחשב המועדון הטוב בעולם. פשוט הזוי איך הגענו למצב הזה.

או שמקדולנדס (מצטער לא מצליח לכתוב את זה טוב), יכולה להעביר אותו לתפקיד אחר. בסופו של דבר אני מאמין שכולם פה לא רוצים להכריח אנשים לעבור הליך רפואי או שהם מפוטרים. שאלה קטנה, בתור עובד של מערכת הבריאות אני ראיתי הרבה אנשים שלא מוכנים לעשות את החיסון לקורונה לדעתכם המדינה צריכה להגיד שמי שלא עושה חיסון לא יקבל טיפול רפואי על חשבונם במקרה שהוא חלה מהקורנה?, אני בטוח שאף אחד פה לא היה רוצה חוק כזה, אז למה במקרה של אומטיטי שהוא מקרה הרבה פחות ברור של יעילות ההליך המומלץ.

עזוב, אני מספר לך פה בין השורות שכנראה שום ניתוח לא יעזור כי את הניתוח הבעייתי הוא עבר כבר לפני עשור. אמנם גם זה בגדר שמועות - כמו כל מה שאנחנו רושמים פה, אבל עם ברתומיאו אני יכול להאמין על הכל.

בנוגע לשאלה ההיפותתית מה אני חושב שצריך להיות?
אני (וזה ממש עניין אישי) חושב שכדורגלנים מקצוענים צריכים שיהיה להם דין אחר מעובדי שכר מינימום במקדונלדס.

באופן כללי, אני מאוד לא אוהב את שיטת החוזים בכדורגל המקצועני. יש לי הרבה חוסר נחת מכדורגלנים שבויים במועדונים ולא יכולים לעזוב כי הכרטיס שלהם לא שייך להם, ומצד שני מועדונים שבויים שלא יכולים להעיף שחקן לקיבינימט אפילו אם הוא מזלזל ולא מקצוען.

קשה לי עם זה שהקלף היחיד שיש למועדון נגד שחקן זה האיום להושיב אותו ביציע, איום שגם ככה לא תקף לכל השחקנים ובעיקר תופס בעונות של טורנירי נבחרות.

ואומטיטי? שחקן מקצוען נדרשת ממנו התנהגות שונה, גם בהחלטות רפואיות, מאשר האדם הפשוט. לא משלמים לו בשביל לעבור לתפקיד אחר במועדון. משלמים לו, המון המון מיליונים, בשביל להיות שחקן מקצועי בטופ העולמי. חלק מהמקצוענות הזו זה לעבור ניתוחים במקרים של פציעות.

לי יש את הפריבילגיה להסתובב עם ברך קצת דפוקה ולא לשקול ניתוח. מי יודע בכלל על איזה רופא הייתי נופל… אבל אני לא משחק כדורגל מקצועני ואין לי את הפריבילגיה להיות מנותח ע״י הרופאים הטובים העולם. ולאף אחד חוץ ממני לא אכפת מה מצב הברך שלי.

אבל זה בדיוק חוסר ההסכמה בינינו הכדורגלנים העשירים הם האחוז היותר נמוך, הרוב משחקים באפריקה, ליגות נמוכות, ארצות נחשלות וכו. ברגע שאתה פוגע באנשים המפורסמים במקצוע שלך זה יזלוג גם לדרגות הנמוכות שגם ככה סובלים מהלנות שכר, הורדות כפויות במשכורת והגופים הגדולים לא תוקפים אותם על זה ונותנים להם להמשיך. (הפועל החליטה לנצל את הקורונה ופיטרה שחקנים שלה ואז בינואר הביאה שחקנים אחרים כאילו כלום לא קרה, אותי המקרים האלה מעצבנים ומגעילים ואני בטוח שגם אותך).

נתתי דוגמה של קייס אפשרי. מה באמת קרה אני לא יודע.
אם מה שכתבתי קרה אז לטעמי בהחלט הוגן שברסה יפרו חוזה.

אני מאוד מסכים עם המעסיק מהדוגמה שלך.
תאר לך אתה מעסיק עכשיו מישהו לעבודה וכעבור זמן מה העובד אומר שהוא לא יכול לעבוד יותר אבל רוצה שתמשיך לשלם לו בגלל פגיעה שלא קשורה אליך.
מה אתה אמור לעשות במצב כזה?

בשביל דברים כאלה אתה משלם ביטוח לאומי דרך אגב, בשביל אובדן כושר עבודה.

כן אני חושב שמאוד הוגן לדרוש מעובר במקדונלדס להפוך המבורגרים אם זו העבודה שלשמה הוא מועסק.

קל לראות שהחוק כנראה מאוד לטובת השחקן כי בכל שנותיי לא ראיתי עדיין מקרה של התרת חוזה, ועברנו פה שחקנים שלא בדיוק תרמו בלשון המעטה….

לא הבנתי אחי, אבל הוא כן נפצע בגלל העבודה.
ובעניין אחר וכשאותם קבוצות רצו את השחקנים והחתימו אותם על סעיפי שחרור אסטרונומיים זה לא בעד המעסיק?.
וזה חשוב לדעתח שהחוק בעדם כי אף אחד אחר לא, תעיחן בהודעות קודמות שלי ותראה למה זה לדעתי חשוב אחי.
ואתה משלם על אובדן כושר עבודה, אבל אדם שלא יכול להפוך בורגר אבל כן יכול לרשום בקופה זה לא נחשב אובדן כושר עבודה.

א. בעצמך אתה אומר שהכדורגלנים ברמות הנמוכות לא זוכים ליחס זהה לאלו שברמות הגבוהות. הכל עניין של היצע וביקוש. מה שנותנים לכדורגלן בינוני, כדורגלן על לא יסכים לקבל. ואם קבוצה א׳ לא תתן לו את זה, הוא יעבור לקבוצה ב׳ כי יש לו ביקוש.

אומטיטי שחט את הביקוש של עצמו ולכן לא צריך להתייחס אליו יותר כשחקן טופ.

ב. להתעקש ששחקן טופ ישמור את המקצוענות שלו בכך שיעבור ניתוח זה לא דבר שאני מחשיב כפגיעה בשחקן. זאת מכיון שאם הוא לא עובר ניתוח, הוא כבר לא שחקן טופ. ותסכים איתי שאי-יכולת לשחק מעל 10 משחקים בעונה זו בהחלט סיבה להגיד שהשחקן הוא כבר לא שחקן טופ.

אם שואלים אותי, קבוצות צריכות להכניס סעיפים בחוזים של שחקנים בנוגע לדברים כאלה. אין פה שאלה אם כן או לא להתנתח (במקרה שמוסכם על כולם שניתוח נחוץ ויכול לעזור ולא יפגע בשחקן להמשך חייו - כלומר יחזיר אותו לשנתיים ויהרוס לו את שאר החיים). הדבר היחידי שצריך להשאר לשיקול השחקן זה אצל מי לעבור את הניתוח. מבחינתי זה צריך להיות מעוגן בחוזה.

עוד דבר שצריך להיות מעוגן בחוזה זה כמות המשחקים שהשחקן משחק בקבוצה וההשפעה שלהם על שכר והמשכיות החוזה.

אגב, ממה שאני מבין, בחוזים של לאפורטה יש הרבה משקל להשגים. כלומר, השכר מורכב מבסיס סביר ועוד הון על בונוסים. הרבה יותר חכם ושומר את המוטיבציה של השחקן לרצות להצליח ולא להיות אוכל חינם.

ואני מסכים ב100 אחוז בנוגע שדברים יהיו מעוגנים בחוזה חוץ מהקטע שלחייב שחקן טיפול מסויים אחד כשיש לו אפשרויות טיפוליות אחרות (בסופו של דבר עם כל הרצון להתעלם מיזה זה הגוף שלו), אני פשוט מקווה ששחקנים ברמות האלה לא יסכימו לזה לאוו דווקא בשבילם אלא כי כמו שאמרתי מההתחלה הם לא מעניינים אותי כמו השחקן שמרוויח 6000 שקל בחודש (שזה הרוב של הכדורגלנים).
אומטיטי מוגדר שחקן טופ כי הוא מרוויח כמו אחד כזה, מוכר כמו אחד כזה ומשחק בקבוצה המופרסמת בעולם.
וזה שיש קבוצות שמתייחסות לעובדים שלהם בצורה מחפירה לא אמור להיות טיעון לטובתם ובטח שאנחנו לא אמורים לקבל את זה ולהגיד שזה ככה קורה אז שימשיכו ככה אחי. ואני אישית שמח ואני בטוח שבסופו של דבר גם אתה שיש להם לאן לפנות,במיוחד ש"הכתבי" ספורט לא מתעניין בהם כי זה לא סיפור סקסי כמו מה שיר האליפות הרשמי של מכבי חיפה.