פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

לאיזה תפקיד? להיות קופאי? שום בעיה, אומטיטי מוכן לעבור לתפקיד מנהלי בברסה? (תמורת שכר של תפקיד מנהלי). אני חושב שברסה מאוד ישמחו שאומטיטי יכסח את הדשא תמורת כמה אלפי יורו ולא יתפוס מקום יקר ביציע תמורת כמה מיליונים.

דרך אגב לא תמיד יש תפקיד כזה. לפעמים מקום עבודה לא מחפש עובדים, זה קורה. עובד נוסף ייקח שעות מהעובדים הקיימים וזה לא הוגן מבחינתם.

שאלה פחות קשורה לנושא בעיני, תרשה לי להציג שאלה אחרת.
האם לגיטימי בעיניך לפטר אדם בשל סירוב לעמוד בתנאים הרפואיים הדרושים לעבודה?
לטעמי כן! אפשר בכיף לנהל דיון על הנושא אך הוא טיפה לא קשור.
לצורך העניין עובד לא מחוסן יכול להדביק אותך במחלות. היית מוכן שמנתח שרגיש ללטקס ינתח אותך אם לא היה פתרון אחר בידיעה שהסיכוי לזיהום גדל (כמובן שיש פתרונות אבל נניח שלא לשם הדוגמה).

כל מקרה לגופו, בדיוק בשביל זה קיים גוף שאמור לבדוק אילו מקרים הם פיטורים לגיטימיים ואילו לא.
שוב אין לי את כל הפרטים אצל אומטיטי, אך הטענה ככל הנראה היא שעקב חוסר מקצועיות הוא לא מסוגל לתפקד, ואם זו הסיבה אז בהחלט הוגן לסרב לתת לו לשחק.
לא מדובר על היותו שחקן לא טוב, מדובר על סירובו להיות זמין לעבודה שלו.

הטענה היא ככל הנראה שזה יכול היה להמנע וקרה באשמתו.

שחקן רשאי לסרב לסעיף שחרור. יש ליגות שלא קיים סעיף כזה בכלל.
סעיף שחרור הוא בכלל סעיף שבא לטובת השחקן דרך אגב.

אז שילך לרשום בקופה.
אומטיטי רוצה לעבוד במכירת כרטיסים?
זה מה שגם קורה ברוב המקומות. למשל עובדת ששברה את היד במסעדה בה עבדתי הייתה מארחת לתקופה.
בסוף אבל יש עוד עובדים שרוצים את המשמרת הזו. זה גם לא הוגן עבורם.

בכל מקרה טחנו מים. כל מקרה לגופו ונגלה בעתיד. בכל מקרה בתאוריה אני לא רואה בעיה שבמצבים מסוימים המועדון יתיר חוזה.

אוקיי אחי נסכים שלא להסכים, בכל מקרה נהניתי לקרוא אותך.

ברור. ביום שחוק כזה יעבור, כל גורואי מתנגדי החיסונים יהיו הראשונים שיעמדו בתור. הם המיץ של הזבל.

אגב, אני לא יודע אם זה חוקי, אבל אני במקום בארסה מודיע לאומטיטי שכל עובדי הנקיון של הקאמפ נואו מפוטרים, ושכיאה לשכר שלו (שכנראה גדול פי כמה וכמה מזה של כל צוות הניקיון ביחד), הוא צריך לבוא כל יום ולנקות את כל האיצטדיון לבד.

אז אתה בוחר להעניש חפים מפשע בגלל אומטיטי?

מי שאשם פה הוא זה מי שמחתים שחקנים כמו פינאיץ על 16 מיליון אירו. אף אחד מאיתנו לא היה מסכים לרדת בשכר או לצאת בלי פיצוים.

אני לא מנסה “להלבין” שחקנים מסוימים אלא רק לשים בפורפורציות מי אשם פה.

אני לא מבין על מה אתם מתווכחים. כתבתי במשפט הראשון של ההודעה שהציתה את הדיון - מי שמחליט זה בית המשפט, ה CAS.
ברצלונה יכולה להתיר את החוזה של אומטיטי, הוא יכול לפנות ל CAS, ו CAS יחליט. במקרה שברצלונה תפסיד, היא מסתכנת בקנס ובעונש ספורטיבי. בגלל זה לא רואים התרת חוזה בכל יום.
זה לא שונה בהרבה מיחסי עובד-מעביד בכל תחום אחר.

כמו שבארסה עשתה לפרננדס. אבל ברצלונה משלמת את הסכום שהיא חייבת לשחקן. למשל ששחקן מתקרב לסוף חוזה זה יכול להיות משתלם.

אני לא צריך את cas להבין שמועדון שמפטר שחקן שיש לו חוזה וכל עוד השחקן לא הפר את החוזה בעצמו, זה לא פותר אותה מהמחויבות שלה כלפיו.

הסיפור של הניתוח והמקצוענות הוא לרוב עיניין של כמה שלבים. אם הוא חושש מניתוח ורוצה לעבור טיפול שמרני (חיזוקים וכ’ו) אתה מנסה את זה איקס זמן, אם זה עוזר- סבבה, אם לא, שוקלים ברצינות את הכיוון הניתוחי. אם הניתוח לטענת אומטיטי לא הומלץ על ידי רופאים, אז יכול להיות שהוא צריך לפרוש מכדורגל כי כבר כמה שנים שהוא לא מצליח לחזור לשחק.

גם פה יש יותר מידי משתנים שאני לא יודע עליהם מבחינת המצב הרפואי שלו, אבל למשוך את הסיטואציה הזאת כמו שהיא כל כך הרבה שנים זה פשוט לא הגיוני. אני לא יודע מה ה end game של אומטיטי פה, אבל אחרי בארסה אני לא חושב שהוא יחזור להיות כדורגלן, בטח לא ברמות האלה. אם הוא בטעות כן חוזר, זה מעלה המון סימני שאלה בנוגע ל"מה לעזאזל הוא עשה עד עכשיו"

אז על מה הויכוח? כל קבוצה יכולה לשלם לכל שחקן את מה שמגיע לו לפי החוזה ולשחרר אותו. זה לא בדיוק התרת חוזה ואין פה עניין של בית משפט.
ואין קשר למצב עם אומטיטי.

אני לא מתוכח.

העבודה שלך יכולה לפטר אותך נכון? אבל בהנחה שאתה עובד בחוזה אישי. אז היא מחויבת לשלם לך פיצוים את מה שהיא התחיבה בחוזה מולך. זה לא שהיא יכולה לפטר אותך ולהגיד היי היית עובד לא טוב אז כל הזין…

אותו דבר ברצלונה. היא יכולה להתיר את החוזה של אומטיטי. אבל היא עדיין תצטרך לשלם לו את סכומי הכסף שהיא התחייבה בחוזה שנחתם איתו.

במקרים מסוימים, אם שחקן מתקרב לסוף חוזה ומבינים שאין סיכוי לעשות עליו רווח אז זה אולי משתלם.

אני חושב שרק במקרה שמקום העבודה מוכיח שבזמן התעסוקה שלך אצלו עשית עבירה פלילית וגרמת בזדון נזק אז אולי יש קייס משפטי. אבל לא בטוח.

אני חושב שמקרה של אומטיטי, ברצלונה זה טיפה גבולי למרות שלצערי אני עדיין מאמין שהחוק לצידו. אבל ברצלונה באופן תיאורטי יכולה לטעון שהוא לא מתנהל בצורה מקצועית. מסרב לדרישת המועדון לעבור ניתוח. ולא מוכן לשמוע על השאלה. אולי יש קייס אבל זה ממש דחוק. במקרה של פיאניץ. זה מביך. אין שום קייס. גם לא תיאורטי.

אני לא רואה הבדל בין לשלם לשחקן את שארית החוזה ולשחרר אותו במיידי, לבין לשלם לו לפי אותו חוזה חודש בחודשו ולהושיב אותו ביציע. זה אותו כסף בדיוק, רק שבמקרה הראשון אתה מאבד אפשרות מזערית להשתמש בו בצורה כלשהי.
לא ככה אני מבין את המונח “התרת חוזה”.
וגם בעבודה שלי יכולים לפטר אותי אם אני לא עושה כלום 3 שנים, לא רק פלילים או נזק בזדון. כבר קרה. ואני רשאי לפנות לבית משפט ולטעון שכן עשיתי משהו. למשל כתבתי 2 שורות קוד ומייל אחד כל שנה, ומגיע לי על זה משכורת ופיצוים.

לברצלונה יש קייס מסוים להתרת חוזה. לאומטיטי יש קייס מסוים לטעון שהוא לא אשם במצבו. אם בארסה באמת תתיר את החוזה, זה עניין של בית משפט מי צודק ומי לא.
זה צעד חריג מצד מועדון כדורגל כי הוא גם מסוכן תדמיתית. אני לא הייתי הולך לעבוד בחברה שמפטרת עובדים עם חוזה, והם צריכים ללכת לבית משפט כדי להוציא מהחברה את מה שמגיע להם.

תסתכל, מקום עבודה, יכול לפטר עובד גרוע (בהנחה שכמובן מדובר על המגזר פרטי) אבל אז אותו מקום עובדה צריך לשלם לעובד פיצוים או מה שסוכם איתו בחוזה במקרה הזה. ואם תגיע לבית משפט על זה, אתה תפסיד בוודאות ותצטרך לשלם עוד יותר…

אומטיטי זה מקרה די קיצוני. ופה יש ויכוח משפטי. לדעתי מאוד גבולי, אני הייתי זורק אותו ליציע שנה שלמה ולא מסתכן בהפסד בבית משפט.

ליתר דיוק, מדובר על חוזה שנותרו בו שנתיים ומשכורת כוללת של 50 מיליון יורו ברוטו.
זה לא מתאוס פרננדס.

זה הדוגמה הכי טרייה אצלי להתרת חוזה. ונראה לי שזה המקרה היחיד שאני זוכר שברצלונה “התירה” חוזה של שחקן מקצועי אצלה. לפחות מהזיכרון שלי . ברור שזה לא אותו דבר.

אבל נגיד שחקן בשנה האחרונה. ניקח את דמבלה, אתה יודע שאתה לא תקבל עליו אגורה. והוא ישתה לך כספים על טיפולים רפואים וכדומה . אז אולי בחוסר ברירה ומבחינת צימצום נזקים זה שווה את זה. לא יודע, כל המהלך הזה נראה ממש מוזר.

חיפשתי ולא מצאתי מקרה התרת חוזה שדומה למקרה של אומטיטי.
הכי קרוב זה בלוטלי בברשיה, אבל הוא פשוט לא הופיע לאימונים.
היה משעשע לקרוא על מיקרים אחרים של התרת חוזה מהצד של מועדון. כולם מקרים ביזאריים ביותר. סמים (אדריאן מוטו), תנועה אנטישמית (אנלקה), ציוצים ישנים נגד הקבוצה (סרג’י גווארדיולה מבארסה ב’), סקס עם קטינה (אדם ג’ונסון), ושחקן קוריאני שהבקיע נגד איטליה ופוטר מפרוג’ה על ידי נשיא לאומן.
אני גם זוכר שחקן ארגנטינאי שחתם בתורכיה וברח לארגנטינה אחרי כמה ימים.

בנתיים בRAC1 אומרים שמתאו פרננדז שמע על השחרור במייל.
אז נכון שהוא לא סוארס אבל עדיין אולי יש דרך מכובדת יותר להפרד משחקן שלא אשם שהחתימו אותו בברצלונה.

אוף טופיק באמת?

אני מניח שהמטומטם עשה את השחקן הקוריאני עשיר מאוד. הלואי עלי שיפטרו אותי בצורה כזאת.

תגדיר לא אשם.
אתה חושב שהוא באמת חשב שהוא ברמה של ברצלונה? שהוא לא ידע שהוא בא לעשות עלינו סיבוב? אנחנו זוכרים שהוא היה שחקן ספסל בליגה הברזילאית?..

מה פה לא אשם?

תגדיר לא אשם.

אתה חושב שהוא באמת חשב שהוא ברמה של ברצלונה? שהוא לא ידע שהוא בא לעשות עלינו סיבוב? אנחנו זוכרים שהוא היה שחקן ספסל בליגה הברזילאית?

מה פה לא אשם?

יוסי זה לא קשור, הוא קיבל הצעה מברצלונה והסכים לה. הוא לא לא עבר על החוק או משהו כזה. צריך לעשום דברים כאלו בצורה יותר מכובדת. זה לא נראה טוב גם כלפי התדמית שלנו.

מה שכן אני בטוח שהסוכן שלו וברתומאו עשו הרבה מאוד דברים מתחת לשולחן… אבל זה לא קשור לשחקן.

לא חושב שהוא אשם, אבל בואו לא ניתמם. הוא לא איזה ילד שחשב שהחלום שלו הולך להתגשם והוא יהיה שחקן ברצלונה.

מדובר על בחור שהסוכן שלו עדכן אותו שיש איזה אהבל שהולך לרפד לו את הכיסים ולהפוך אותו למליונר, ומה שהוא צריך לעשות בשביל זה זה לא לשחק כדורגל בשנים הקרובות.

מתיאוס שיחק את המשחק, וחגג על ברתומיאו, ולאפורטה החליט לסיים את הפארסה הזאת.

בעייני הסיטואציה הבעייתית היחידה היא אצל פיאניץ’, אבל בניגוד לשניים האחרים הוא ימצא קבוצה. כך שלא מן הנמנע שניתן יהיה להגיע לפשרה בה בארסה משלמת פיצויים בגובה השלמת השכר של החוזה הבא של פיאניץ’ לשכר שהוא היה אמור לקבל מאיתנו.