בינתיים RAC1 מדווחים שבארסה שלחה לאומטיטי ולפיאניץ’ הצעה לחיסול חוזה הדדי. שני השחקנים סירבו.
מארקה גם דיווח על זה, והוסיף גם משכורות. אצל פיאניץ’ מדובר בכ 50M יורו ל 3 שנים שנותרו לו, כלומר 16M לשנה כנראה אכן הסכום הנכון, וזה ברוטו.
אצל אומטיטי מדובר על 35M לשנתיים ברוטו. אני חשבתי שהוא מרוויח יותר, באיזור ה 25 ברוטו לשנה. אבל אני זורם עם הסכומים של מארקה.
למתאוס יש זכות לערער על התרת החוזה החד צדדית מצד בארסה. זה יכול לעשות הרבה נזק תדמיתי וגם כלכלי.
לידס ככל הנראה תציג מחר את פירפו. בארסה תקבל 15M פלוס משתנים. לא מצאתי על אילו משתנים מדובר בדיוק.
טרינקאו - לוולבס יש אופציה לקנות אותו בסוף העונה ב 29M יורו, כמעט אותו סכום ששילמנו עליו. אם הם לא קונים, יש קנס בסך 6M יורו. אני לא יודע למה הם הסכימו לנוסחה כזאת.
בהחלט מוזר, אבל סביר שזה ‘ביטוח’ מסוג כזה או אחר, או קומבינה לצרכים חשבונאיים בסגנון משתנים. למשל שוולבס ישלמו חלק מזערי מהשכר, והקנס (או חלק מסכום הרכישה) ישלים את היתר.
בעצם וולבס שואלים את טרינקאו ויכולים לקנות אותו בסוף העונה ב29 מיליון, כאשר אם יחליטו שלא לרכוש אותו הם ישלמו קנס של 6 מיליון?
בכל מקרה זה סוג של ביטוח כפי שנאמר.
וולבס מעריכים שערכו יעלה ומהמרים על כך.
לברצלונה אין שום שאיפה לאפשר לוולבס אופציית קניה על השחקן שיכול להפוך לכוכב ברגע שיקבל דקות אך הם חייבים כסף. ה6 מיליון הללו הופכים את אותו הימור למשתלם עבורם (לטעמם).
ברצלונה תהנה מחיסכון המשכורת של טרינקאו ומכך שהיא בוודאות תצא מורווחת מהמצב הנוכחי:
תקבל את השחקן חזרה פלוס 6 מיליון במידה ויכשל, ותקבל 29 מיליון שזה סכום גבוה ממה שהוא שווה השנה אם יצליח.
וולבס מקבלת שחקן בהשאלה לשנה שאם יצליח היא במחיר קטן יכולה לקנות אותו ולקבל נכס רציני, ואם ייכשל היא יכולה למזער נזקים ל6 מיליון + שכר.
יש פה סוג של win win עבור שני המועדונים וגם עבור השחקן.
יש הרבה עסקאות עם סעיף קניה. לא שמעתי על עסקאות של קנס במחיר של אי קניה.
אני מבין למה לבארסה זה win win, אבל לוולבס זה לא. אם השחקן לא יתאים, הם בעצם מוציעים 6 מיליון פלוס משכורת לעונת השאלה. זה מעל 10 מיליון , הרבה יותר מדי יחסית לסטטוס של טרינקאו.
מצד שני, מה אכפת לי מה וולבס חשבו לעצמם.
למה שלברסה ישתלם ששחקן שלהם יושאל עם אופצית קניה? מבחינתם שאם וולבס רוצים לקנות שיקנו עכשיו!
למה שלוולבס ישתלם לפתח לברסה שחקנים? הם מעדיפים לפתח שחקנים שיישארו שלנו.
וולבס חושבים שהשחקן יהיה שווה יותר מ29 מיליון.
אם הם קונים אותו ב29 מיליון הם מסתכנים בכל שזה לא ישתלם להם ואז הם ייתקעו (למשך יותר משנה אחת) עם שחקן שהם מפסידים עליו כסף.
בהנתן המצב הנוכחי הם החליטו על הסכם באמצע.
וולבס רוצים קיצוני צעיר כנראה. כנראה שכל קיצוני צעיר וכשרוני שהם יקנו יעלה פחות או יותר סכום דומה (בואו נגיד 20 מיליון). פה הם מקבלים את אותו צעיר עם סיכון נמוך יותר (סיכון של 6 מיליון ולא של 20 בדוגמה הזו).
אם בסוף עונה ערכו של טרינקאו יעלה - וולבס הרוויחו.
אם בסוף העונה ערכו של טרינקאו לא יעלה או ירד, אז ההפסד של וולבס יסתכם ב6 מיליון בלבד.
בסוף אפשר לומר שהם קונים שחקן ב6 מיליון וישלמו 23 נוספים רק אם הוא יתברר כשחקן ששווה את זה.
לא מבין מה כל כך מסובך לכם בעיסקה של טרינקאו, זה בעצם השאלה ב 6 מיליון יורו עם אפשרות רכישה בהשלמה ל 29 מיליון.
מה שלא ברור לי זה למה ברצלונה משחררת את אחד השחקנים הבודדים בסגל שיכולים לאפשר למאמן לרווח את המשחק, אחד היחידים שיכולים לשחק באגף ולעשות תנועה בלי כדור, זאת הייתה הבעיה הגדולה שלהם והם רק מחמירים אותה בהחתמת ממפיס ושיחרור טרינקאו.
למה יש השאלות בכדורגל? כל מה שכתבת רלוונטי לכל השאלה שהיא.
לא, זאת השאלה ב 6 מיליון פלוס משכורת, עם אפשרות רכישה בהשלמה ל 29 מיליון.
אם וולבס בסוף יחליטו לוותר עליו, יוצאת להם השאלה מאוד מאוד יקרה.
זאת שאלה לקומאן. בשנה שעברה הוא די ייבש את טרינקאו, וזה לא הולך להשתפר עם אגוארו ,דפאי ופטי שלא היו בשנה שעברה. דמבלה יהיה זמין מאוקטובר. יש לנו עודף שחקני התקפה, אפילו אם ברייטוויט יעזוב.
אם וולבס יוותרו עליו זה אומר שההימור שלהם נכשל.
השאלה יקרה היא המקרה הגרוע ביותר.
רוצה לבדוק מהו המקרה הגרוע ביותר של לקנות אותו ב29 מיליון ולהבין שהוא לא שווה את זה? חשבון פשוט מבטיח לך שזה טיפ טיפה יותר מ6 מיליון. המשכורת היא אותה משכורת, אפילו הם יתקעו איתו לעוד זמן (תלוי בחוזה).
ההשאלה הזו מעידה על כך שברסה לא מאמינה בטרינקאו, הם לא רוצים שיקבל דקות וישתפר, הם רוצים שיעזוב. הם חושבים שבהשאלה הזו הם ימקסמו את מחירו.
אם יצליח הם יקבלו 29 מיליון, ואם יכשל הם יחזרו למצב הנוכחי עם 6 מיליון יותר.
יש פה מצב של win win לטעמי. בסוף ברור שלא כולם ירוויחו מהמצב אבל זוהי חוכמה בדיעבד. ברסה לא מתאה עסקה משתלמת יותר ולכן היא מבטיחה לעצמה 6 מיליון, וולבס הרוויחה הימור זול יותר מהימורים אחרים (ולטעמי עם תקרה לא פחות גבוהה)
לא, זה אומר שקומאן לא מאמין בטרינקאו, ובינתיים צריכים להיפתר מכל מי שלא תורם כי אין כסף מיותר.
בקיץ הבא, כשקומאן איננו, או שהוא חוזר עם 6 מיליון של וולבס, או שבארסה (כמעט) מחזירה את ההשקעה בו.
מבחינת בארסה זה באמת win win. מבחינת וולבס לא בטוח.
בארסה לכל הפחות משקיעה את הרכישה שלו, וגם דואגת לתקרת השכר לעונה. יש תרחיש מאוד קיצוני בו בארסה מפסידה (פציעה שגומרת לו את העונה, שזה מצב שיכול לקרות בכל עסקה), אבל בגדול ברוב התרחישים בארסה לא יוצאת מופסדת או אפילו עושה רווח.
כל מה שכתבתי זה שזו לא עסקה רעה מצד וולבס. (כלומר אולי תהיה אבל זה לא משהו שאפשר לדעת עכשיו).
בסוף עניין הwin win הוא כשמו כן הוא - ששני הצדדים מרוויחים.
אם טרינקאו לא יעשה צעד קדימה העונה אז אתם צודקים ויהיה צד שיפסיד (לא ברסה). אבל אם הוא יעשה צעד קדימה אז שני הצדדים יהנו מכך.
ברסה תהנה מכך שהיא מכרה שחקן שלא הצליח להתפתח במחיר בו נקנה. וולבס תרוויח ב29 מיליון שחקן ששווה יותר.
אפשר אולי להגיד שברסה תפסיד אם הוא יתפתח לשחקן ששווה הרבה (כמו מקרה סלאח ודה בריינה בצ׳לסי).
דוגמה (לא זהה) לעסקה בה שני הצדדים הרוויחו: עסקת מוראטה בין ריאל ליובנטוס.
ריאל מכרו אותו ב20 מיליון וקנו חזרה ב40 (אני חושב ש23 ו39, מיליון לפה מיליון לשם זה לא משנה).
אז יובנטוס הרוויחו.
אבל האם ריאל הפסידו? קיבלנו ב40 מיליון שחקן שתוך שנתיים נמכר ב80.
ריאל הרוויחה על מוראטה 100 מיליון פחות משכורות של איזה 5 שנים (רובן משכורות של ילד).
יובנטוס הרוויחה על מוראטה 20 מיליון פחות משכורת של עונה אחת.
אז הנה דוגמה להעברה ששתי הקבוצות הרוויחו ממנה.
אגב, משהו שחשבתי עליו.
נושא הפרות החוזים של פיאניץ ואומטיטי באים בידיעה שברסה תפסיד משפטית.
אבל הפרת החוזים תוריד את סך המשכורות ותאפשר לברסה לעמוד בהגבלות, ואת תשלום הקנס הם יעשו מקופה אחרת (ואולי בכלל רק עוד שנה).
זה כל כך מצחיק אותי, כל כך נדיר לראות שברצלונה עושה עיסקה טובה שזה גורם לנו כל כך לבילבול. ממש גרם לנו לבלבלה הדבר.
מה אכפת לי, ומה זה אכפת לכם חברים אם זה טוב ללידס או לא. אפשר לעשות וי. השאלה היחידה שצריכה להשאל זה אם פירפו קיבל הזדמנות הוגנת כן או לא.
לנושא שבאמת אמור להדאיג אותנו, המצב מאוד רע, לפי מה שאני קראתי אתמול צריך להיפטר מלפחות שלושה שחקנים “כבדים” בשביל שנירשם ללה ליגה. ובנתיים השחקנים שרוצים להיפטר מהם “נאחזים בקרנות המזבח”…