אני חושב שלאפורטה בונה על זה כשהוא מחסל חוזים של אוכלי חינם.
יש מצב שהקו שלו אומר שאם הם רוצים לעושת ״תמות נפשי עם פלישתים״ ולהרוס את הסיכויים של הקבוצה לעמוד בתקרת השכר של הלה-ליגה, אז הסיכוי שלנו לקבל ״הקלות״ אצל CAS בתקופה כזו גבוהים יותר.
כלומר, במקרה רגיל שבו הקבוצה יכולה לעמוד בחוזים שלה עם השחקנים, היא לא הייתה מעזה לחסל אותם. אבל במקרה הנוכחי החזיום מיושנים ולא רלוונטיים למצב הכלכלי הנוכחי של הקבוצה.
אפשר להוסיף את זה ששחקני ההרכב הסכימו לקיצוץ בשכר, ואילו ״מצורעים שלא רואים דשא״ / ״פצועים תמידיים שלא רוצים לעבור ניתוח בשביל להציל את הקריירה שלהם״ אינם מוכנים לקיצוץ בשכר וגם לא למצוא לעצמם קבוצה אחרת. אני חושב שבמקרה כזה יש לנו קייס כשהחלופה האחרת היא לא להרשם ללה-ליגה בגלל אי עמידה במגבלות תקרת השכר עקב חוזים שנחתמו טרום קורונה.
הבעיה פה היא כמובן פיאניץ׳. אי-אפשר להאשים את החוזה המגוחך שלו ב״טרום קורונה״. פה זה נטו חלמאות של ההנהלה הקודמת, וספק אם את זה נצליח להעביר דרך בית המשפט.
מצד שני, כשנחתם החוזה מול פיאניץ׳ לא היינו בסכנת עמידה בדרישות השכר כמו היום. מורכב…
אני לא חושב שיש לבארסה קייס טוב אפילו במקרה של אומטיטי, שלא לדבר על פיאניץ’.
שחקנים שהסכימו לקיצוץ השכר כמו רוברטו קיבלו הערכת חוזה. במקרה של מסי הוא סיים חוזה קודם ונחתם חדש.
במקרה של דמבלה, אם יסכים לקיצוץ, גם זה יהיה בחוזה חדש.
לא יודע לגבי פיקה, אבל הקיצוץ שלו בשנה שעברה גם הוא בא על חשבון חוזה חדש ארוך טווח.
לאומטיטי אף אחד לא מציע הארכת חוזה תמורת קיצוץ. אז הטענה ש"כולם קיצצו אז גם הוא חייב" לא כל כך ולידית.
יותר מזה, גם הטיעון ש"הוא פצוע כל הזמן" לא תופס. בדקתי בטראנספרמארקט, הוא היה פצוע רק ב 10 משחקי ליגה מתוך 38 בשנה שעברה. זה שהוא לא ברמה גם כשהוא כשיר, זה לא קשור. כתוב במפורש שיכולת ירודה אינה עילה לחיסול החוזה.
אני לא רואה את בארסה באמת מתירה את החוזה של אומטיטי בצורה חד צדדית. אם תעשה זאת על דעת עצמה, הוא כנראה יזכה ב CAS ובארסה תחטוף סנקציות.
אבל דאסקאל וחברים יתעלמו כי אז הם יהיו חייבים לטפל גם בטמבלה. אבל כמו שציינת, אין שום שערורייה או זעזוע כי אחד הגזענים שייך לקבוצה מוגנת (פעמיים!) That can’t do no wrong.
אני עדיין לא מבין איפה הגזענות בסרטון של דמבלה וגריזמן…
אמרו על העובדים שהם מכוערים, איפה הגזענות כאן?
אתם צועקים שיוותרו לדמבלה בגלל צבע עור ודת, אבל מצד שני האם היו צועקים גזענות אם זה היה נאמר על נוצרים לבנים?
תגיד, מתי נחתת על כדור הארץ?
להגיד ללבן שהוא לבן ומכוער זאת לא גזענות.
להגיד לשחור שהוא שחור ומכוער זאת גזענות. או אפילו שהוא סתם שחור.
להגיד לאסיאתי שהוא אסיאתי מכוער זאת גזענות אם נאמר על ידי לבן ולא גזענות אם נאמר על ידי שחור.
אה, היות ודמבלה לא מסוגל להבדיל בין סינים ויפנים, וסינים הורגים מוסלמים, אז ככה הוא מביע את זכותו למחות נגד הרג המיעוט המוסלמי האויגורי.
בקיצור, מוכרים את גריזמן הגזען הזה.
אבל כן, השניים הנ"ל ידעו לכפר על גובהם במאבקים אוויריים בזכות תכונות אחרות (מיקום, ניתור, לחימה, קריאת משחק, ניסיון) וממה שראיתי מגרסיה בסיטי לפני יותר משנה הוא התקשה מאוד במשחק הראש. באופן כללי חייב להגיד גם ממה שקראתי עליו, הוא לוקה בחסר באספקטים רבים כבלם ואני לא משוכנע בכלל שהוא ברמה לבארסה.
משחק הרגל שלו מרשים, שזה טוב כביכול לבארסה אבל יש תכונות חשובות בהרבה לבלמים.
אני מחכה שאחד מהמרוויחים הכבדים יעזוב כבר.
אלניה, פירפו, אקיימי, מתאוס, קונראד, טרינקאו - לא ממש מקטינים את נפח המשכורות.
גריזמן, קוטיניו, אומטיטי, פיאניץ’, דמבלה - לזה אני מחכה.
גם להודעה רשמית בקיצוץ השכר של פיקה, בוסקטס, אלבה, רוברטו.