האוסטרי בן ה-18 מגיע בהשאלה מראפיד וינה לקבוצת המילואים (עם זיגזוגים לקבוצה הבכירה, בתקווה), תמורת חצי מיליון, עם אופציית רכישה בסיום העונה ב-10 מיליון.
פוטנציאלית מדובר בכישרון גדול. אני מאוד אוהב החתמות כאלו, עם הפסד מינימלי במקרה של כישלון, אבל עם רווח גדול במקרה ההפוך.
לצערי כשמדברים על כך שכרגע לא ניתן לרשום שחקנים בגלל נושא השכר אז הפן המקצועי לחלוטין נדחק הצידה. המצב כל כך גרוע שאנחנו חייבים להפחית משמעותית את הוצאות השכר, גם במחיר של חיזוק יריבה ישירה. מבחינתי שלאפורטה יעשה הכל, גם במחיר של לזרוק את העונה לפח, כדי שעונה הבאה או מקסימום זאת שאחריה נוכל להחתים שחקנים כמו שצריך ובכללי נהיה מועדון בריא יותר כלכלית.
דימטרי אני חושב שאתה מזלזל בגריזמן יותר מידי. הוא לא בריטוויט והוא בשיאו היה אחד החלוצים הכי טובים בעולם. הוא מתאים לאתלטי . לדעתי מבחינה מקצועית זה יהיה סוארז 2.
רק אם אין לנו שום ברירה כלכלית הייתי מסכים לזה. אבל שהיה ברור זה לתת לאתלטי נשק שיקדם אותה לאליפות שנייה. ומכיון שאני יודע שהשנה הקרובה זה מה שנקרא “עונה פיננסית” אז אולי באמת זה לא נורא. העיקר לא ריאל.
ואם להיות רציניים, אני מזלזל בתרומה המקצועית של גריזמן לברצלונה. יכול להיות שבקבוצה אחרת הוא היה\יהיה מצוין, אבל לא בברצלונה.
והשכר שלו הוא נטל אדיר. מדובר על 40-45 מיליון ברוטו לשנה. זה כמעט כמו החוזה החדש של מסי.
יש מספיק שחקני התקפה שמרוויחים רבע ממנו ויתרמו לא פחות ממנו.
אני לא מאמין שהוא יילך דווקא לאתלטיקו. גם הם לא יכולים להרשות אותו לעצמם. הוא יילך לאנגליה או ל PSG, אם בכלל.
להזכירך, אנחנו כ 200 מיליון מעל תקרת השכר בליגה, ואנחנו צריכים להיפתר מכל מי שאפשר כדי שמסי יאושר וגם השחקנים החדשים. גריזמן לא נחוץ לנו. לצערי , אנחנו כנראה נראה הקיץ חיתוך של שחקנים שכן נחוצים, בגלל אילוצי שכר. אין כסף לתת חוזה חדש למוריבה למשל.
אני הייתי נותן אותו אפילו לריאל. צובע בחום ודוחף אותו לשם. תראו - שחור ומדבר צרפתית - זה מבאפה!!
תאמין לי אתה יכול להיות רגוע,עושים אצלנו את כל המאמצים כדי שלא נאיים על שום תואר גם השנה.
גם את תואר אלופי הקלאסיקו לא ניקח השנה,אין זידאן,יש בובה על הקווים.
האמת שלמרות הבעיות הכלכליות הברורות והצורך הכלכלי להפטר מגריזמן - צורך שאליו אפשר להוסיף גם חוסר התאמה בפן המקצועי, אני אתאכזב אם יצא לפועל טרייד בינו לבין סאול.
כלומר, אם בטרייד כזה אנחנו נקבל תשלום הולם שישלים את הפערים בין גריזי לסאול, אני אהיה רגוע ואקבל את זה. אבל אם הטרייד יהיה ״החלפות״ בשחקנים ובמשכורות, ככה שיצא שאנחנו רק מורידים את השכר של הצרפתי, זו תהיה בעיה בעיניי.
גריזמן אולי לא מתאים לבארסה, אבל הוא שחקן-על. שחקן שכל מאמן צריך לרצות אצלו בקבוצה. נכון שהוא לא מתאים לנו, אבל ההשקעה והתרומה שלו לקבוצה הן עצומות. לא הייתי זורק אותו בקלות, ובטח לא ״נותן״ אותו בחינם - ״העיקר להפטר מהמשכורת״. הוא ממש לא אומטיטי, אלא שחקן אני מצפה לעשות קופה יפה, או לפחות הכנסה טובה.
אם לא נצליח להוציא עליו סכום יפה או טרייד שכולל כמה שחקנים, אז ההנהלה שלנו פחות מוצלחת ממה שאני מצפה ממנה להיות. זה יפה שבינתיים אלמאן עושה שרירים על הסוכנים של מורייבה - זה טוב שיש בעל בית ששם גבולות ומקצץ את תיקרת השכר.
אבל כמו שמישהו כבר אמר פה (דימה, אייל… לא זוכר מי כרגע), כל העזיבות שהיו עד עכשיו הן של דגי רקק. לא מפה תבוא הישועה. גם לא מהתקפלות של הסוכנים של מורייבה. אנחנו צריכים לעשות סדר אצל המרוויחים הגדולים, ושם זו צרה צרורה כי אנחנו כבולים בחוזים, וזה מו״מ שבו לצד השני אין מה להרוויח. נדרשת פה עבודה שרמה האישית ושכנוע שטובת הקבוצה תהיה גם טובת השחקן. לא דבר שפשוט לעשות.
בכל מקרה, למרות בעיות תקרת השכר אני מעדיף לראות את גריזי נמכר במחיר טוב או נשאר לעונה נוספת. יש לו תרומה גדולה לקבוצה והוא מושך אליו אש מצד היריבות, גם אם הוא לא מסי. בבקשה אל תשלחו אותו מפה תמורת נזיד עדשים, זה לא מגיע לו ולא מגיע לקבוצה.
גם אני חשבתי ככה כשהעניין רק התפרסם.
אבל עכשיו יש פרסומים קצת שונים. בארסה מציעה לו חוזה של שחקן בארסה ב’, עם משכורת חייל. הוא רוצה משכורת של שחקן צעיר בקבוצה הראשונה, וזה מיליונים. אם זה נכון, הדרישות שלו הגיוניות.
עכשיו, במשכורת של גריזמן אפשר להביא 8-10 מוריבות כאלה.
כך או כך, אנחנו הולכים לאבד אותו כי למועדון אין כסף.
בו נגיד ככה - לאפורטה צריך לדאוג למועדון שלו. אם להבריא אותו אומר לחזק זמנית יריבה, גם זה בסדר. וחוץ מזה, כמו שכתבתי, גם לאתלטיקו אין כסף, ויש להם שחקנים בהתקפה זולים הרבה יותר. גריזמן יצטרך להוריד אולי 70% מהמשכורת, מה שלא יקרה. הוא יילך למקום אחר, או יישאר בבארסה.
הטרייד עם סאול נראה סבבה על הנייר, אבל לא נראה לי מציאותי. לא מבין את הצורך של אתלטיקו ולא מבין איך הם ישלמו את המשכורת של גריזמן. לדעתי זה ספין, הנועד להעלות את מחירו של סאול עבור האנגליות.
אלה היו מגבלות השכר בשנה שעברה. השנה זה צפוי לעלות , אבל לא בהרבה, למרות החזרה החלקית של הקהל. איפה אתלטיקו ידחפו את ה 40-45 מיליון של המשכורת של גריזמן?
(שימו לב - אתלטיקו הרבה יותר קרובה לסביליה מאשר לברצלונה).
לצורך הדיון, אני אסכים איתך לרגע שתרומתו של גריזמן גדולה (רק לרגע).
בגלל מגבלות השכר, בארסה לא תוכל לרשום את מסי כל עוד גריזמן כאן. בוא נניח שאין הצעות לרכישה בהרבה כסף, אלא רק העברה חינם. מה עדיף לבארסה - לבלוע את החרא ולשחרר את גריזמן חינם, או להישאר עם גריזמן אבל בלי מסי ?
ולמה שלא נניח שאלמאן והסוכנים של גריזמן לא דואגים לשווק אותו כרגע למרבה במחיר?
אתה אומר שבליגה האנגלית יש קבוצות שיכולות לממן? ולמה שאף אחת מהן לא תביע עניין בשחקן יצירתי, אלוף עולם, עם מוסר עבודה בשמיים, נותן את הנשמה על המגרש, כובש שערים וכיפי בחדר ההלבשה?
נכון שאם אף קבוצה לא חושקת בכזה שחקן, אז הערך שלו ירד מאוד. אבל מספיק שרק שתי קבוצות מתעניינות, וכבר אפשר להתחיל ליצור מלחמת מחירים שאנחנו הצד המרוויח ממנה. פשוט כי המירוץ הוא כבר לא מול בארסה ש"צריכה לפתוח את הרגליים", אלא מול המתעניינת האחרת.
ואם הזכרת ספין על סאול, אפשר באותה המידה להתחיל גם ספין על הצרפתי.
בניגוד לקאוטיניו או אומטיטי, גריזמן היה שחקן מפתח שקיבל הרבה דקות העונה. כולם ראו שהוא לא מתאים לנו, אבל היה אפשר גם לראות שזה לא היה בגלל דעיכה. הערך שלו לא צנח לממדי “חינם” לדעתי.
מבחינת דמי העברה זה באמת לא כזה הזוי שקבוצות יקנו את גריזמן אבל אין אף קבוצה שתשלם לו את השכר העצום שהוא מקבל אצלנו, אולי רק פריז וסיטי, ואני לא רואה אותן מתעניינות בו.
אין לי מקור ממש אמין , יש לי רק כתבה במארקה. אבל גם הכתבות על דרישות מוגזמות שלו כביכול לא באו ממקור אמין יותר.
אני אומר שאם גריזמן עוזב, זה לא יהיה לאתלטיקו.
מילת המפתח היא “אם”. לדעתי הוא לא מספיק טוב, למרות כל הדברים שציינת, כדי שאיזשהו מועדון יסכים לשלם לו משכורת כל כך גבוהה וגם לשלם דמי העברה רציניים.
לדעתי הוא יעזוב בהשאלה ובארסה עוד תממן לו חלק מהשכר.
האמת שקראתי בבארסה-מאניה לא מזמן פוסט של שי על כך שבליגה האנגלית רק: דה-בראיינה, דה-חאה וסטרלינג קיבלו השנה משכורת גבוהה יותר משל… פיאניץ׳.
שחקן בארסה ששיחק במצטבר 2-3 משחקים, הרויח יותר מכל שחקן של ליברפול, צ׳לסי, מניו (למעט דה-חאה), רוב הסגל של סיטי וכן הלאה. זה בלתי נתפס.
ואם זה השכר שהרויח אצלנו פיאניץ׳, אז מה מרויח גריזמן?..
הנזק שברתומיאו עשה למועדון עם חגיגית השכר המפלצתי הזה הוא בלתי נתפס. אני לא יודע מה לאפורטה יוכל לעשות בשביל להציל את המועדון במצב הזה.
אז אתם כנראה צודקים, אבל עוד באירופה אני הייתי אופטימיסט גדול…
האקסית שלי אומרת שלא הסקרנות הרגה את החתול, אלא האופטימיות. בוא נראה אם לאפורטה יצליח להציל אותי / אותנו.
אגב, אני גם מקווה שהשחקנים יבינו בעצמם את העניין וייכנסו מתחת לאלונקה.
נכון שכל אחד רוצה לקבל את הכסף שמגיע לו, אבל:
כבר דיי ברור שלמועדון אין את היכולת לשלם.
כבר דיי ברור שהשכר אצלנו איננו פרופורציוני למקובל בשוק.
אם השחקנים רוצים להמשיך לשחק במועדון, הם צריכים לעשות מעשה.
כמו שכולם רצו להצמד לשכר של מסי לפי היררכיה מסויימת כשהשכר שלו היה גבוה, אני מקווה שהם יבינו שהם צריכים להתיישר עכשיו אחרי ההפחתה המשמעותית שהוא עצמו עשה.
משהו בנוגע למוריבה, אומנם לא ראיתי אותו בכל המשחקים העונה, אבל מהקצת שכן התרשמתי שמדובר בכישרון גדול.
לחברים פה שראו כל דקה ובמידה ובארסה מוותרת עליו, לא מדובר על פספוס ענק? מרגיש לי שהוא אחד שכן שווה לשלם לו בשביל לא לפספס אותו.
בפירוט, אתה טועה. אנחנו נמצאים בסחרור משכורות שכבר מזמן לא ניתן להגדיר כמסוכן, אלא כקטלני. צריך מבוגר אחראי שישים את הבראקס גם אם זה יהיה כרוך במחיר לא נעים בטווח הקצר. ומה שאתה מתאר זה מחיר לא נעים בטווח הקצר.
בארסה הרבה שנים התנהלה כמו שכונה. קנינו במחירים מופקעים ומכרנו במחירי זנות. האוהדים פה כבר שנים רצו מנהל ספורטיבי בדמות דניאל לוי. אז מבחינתי, התפקוד של אלמאן הוא מצויין. חבל לי שהוא ״חכם על חלשים״, אבל צריך להתחיל איפשהו.
למעשה, הוא לא חכם על חלשים. גם רוברטו לא מקבל חידוש חוזה כמו שהוא רצה, ואני מזכיר שפה מדובר בקפטן הרביעי. גם דמבלה לא, ופה מדובר על כך שאולי נפסיד מכירה אפשרית של השחקן בעונה הבאה אם הוא לא מחדש חוזה.
בקיצור, נעים או לא, זו המציאות החדשה בבארסה. בינתיים זה מאוד מאוד לרוחי.
ואגב, האחרון שעשה עלינו שרירים בחידוש חוזה ואיים לברוח אם לא יקבל את השכר שהוא מבקש, יושב היום בעיקר ביציע, פצוע כרוני, ולא תורם אפילו את מה שמוריבה תורם לקבוצה.
כניעה לתכתיבים של שחקנים לא מובילה למקום טוב הרבה פעמים. מי שרוצה לשחק בבארסה, לצד השחקן הטוב בעולם, שלא ינשק לי את הסמל על החולצה ויבוא לדרוש חוזים מופרכים. שיבוא לשחק בצניעות ועם רצון טוב.
ולגבי מוריבה, הוא בקושי בן 18 (או משהו כזה). יש לו עוד המון חידושי חוזה לפניו. מאוד מאוד מקווה שלא יעשו איתו את הטעות שעשו עם אומטיטי. שישתדרג בהדרגה ולא בקפיצות. זה עדיף לכולנו ובמיוחד לו. שתמיד יהיה לו לאן להתקדם בחוזים ולא ימצא את עצמו מהר מדי.