אז למה אתה חושב שאתלטי יסכימו למכור אותו לברצלונה?
לא אמרתי שהיא תסכים, אמרתי למה לא לנסות
התשובה ידועה מראש.
מסיבות די דומות לזה שהיא לא דורשת מהסיטי את דה בריינה.
למה שאתלטיקו תסכים לשחרר את השחקן שכבש 13 שערים ובישל 12 בעונה הקודמת? ואם ברור שהיא לא תסכים - למה לנסות?
אמרתי שסאול יותר פיזי ויותר מתאים לפרופיל שקומאן רוצה.
לא מסכים? בסדר, לא חייב. זה לא שאתלטיקו מציעה לנו לבחור שחקנים ובחרנו בסאול.
עכשיו גם מארקה מצטרף לטענות שהעיסקה תקועה. לפיהם, זה בגלל גריזמן. הוא מוכן לרדת בשכר, אבל לא לרמות שאתלטיקו מוכנה לשלם. בארסה מצידה לא מוכנה להשלים את השכר המופחת שהוא דורש.
בארסה תנסה לדחוף את גריזמן לקבוצה אחרת, אבל גריזמן היה מוכן לרדת בשכר רק בשביל אתלטיקו.
לדעתי הסיפור הוא לא באספקט המקצועי, אלא יותר כלכלי. אתלטיקו רוצה לשחרר את סאול שהיה חלש בעונה האחרונה, והוא באמת עם משכורת נמוכה, ברצלונה רוצה להוציא את גריזמן שרוצה להישאר בספרד. מעבר למכבסת המשכורות הזאת, יש משחק של כמה משכורת רוצים להעביר לכל אחד וכמה תוספת כספית יתנו בטרייד על גריזי.
לדעתי זה לא יקרה כי להבנתי גם אתלטי חנוקה מבחינת תקרת השכר.
קצת מפתיע אותי שהעניין של סיטי בנוגע אליו ירד.
בשבילם המשכורת לא תהווה בעיה, והוא בדיוק סוג החלוץ שפפ אוהב, הרבה יותר מקיין לצורך העניין. בנוסף יעלה הרבה פחות.
מה גם שברסה כל כך נואשת אז סיטי יכולים לגנוב אותו גם במחיר בדיחה.
מה שלא ברור לי זה שגם אם סיטי מעדיפה את קיין, אז חלק ממשא ומתן טוב זה לדבר עם חלופות, להראות לקיים שאם הוא לא ילחץ הוא לא יעבור ולהראות לטוטנהאם שיש אופציות אחרות. אז גם במצב כזה הייתי מצפה מהם לדבר עם ברסה.
בעניין קיין סיטי צריכה לנהל משא ומתן עם דניאל לוי, ואצלו אין תרגילים. או שישלמו את המי יודע כמה מיליונים שהוא דורש או שאין קיין. קרה עם קאריק, ברבטוב, בייל ומודריץ’, ולוי לא ישנה את דרכיו.
בטח שיש, פשוט צריך את קיין לצידם.
אם הם יראו לקיין שיש חלופות אז קיין בעצמו יתחיל ללחוץ יותר על דניאל לוי כי הוא יבין שבמחיר הזה סיטי יעדיפו את גריזמן.
בסוף אם דניאל לוי לא יזוז מילימטר זה יהיה בעיה גם בשבילו, בעתיד שחקנים יחששו לחתום בטוטנהאם.
כששחקן חותם במועדון הוא מסתכל על יותר מכסף וסיכויי הצלחה, הוא מסתכל גם על העתיד.
אם שחקן חושב שהגיע לשיאו והוא לא יתקדם מפה אז זה דבר אחד, אבל אם שחקן חושב שהוא יכול להתקדם ולהיות גם הכוכב של טוטנהאם אז הוא יחשוב פעמיים לפני שיחתום כי ידע שדניאל לוי לא יתן לזה לקרות
כפי שאמר sh4rky, לוי כבר עשה את זה עם מודריץ ובייל. סחב אותם שנתיים וקנס אותם כשלא הגיעו לאימונים. הוא מוכר בזמן שלו, לקבוצה שהוא מעדיף ובמחיר המתאים.
אני שומע את זה שנים את זה “ששחקנים לא יחתמו במועדונים שלא משחררים בקלות” , אבל בסופו של דבר לשחקנים לא אכפת לחתום במועדונים כאלו כל עוד משלמים להם טריליונים של כסף.
את דניאל לוי לא מעניין אם סיטי תחתים את גריזמן. הוא אפילו מעדיף את זה כי אינטרס שלו זה להשאיר את קיין , כך שזה לא יעבוד אצלו. ולא ילחיץ או יגרום לו להתמתן. הוא לא הגיע למעמד שלו בגלל שהוא “פושר” ונותן לאחרים להלחיץ אותו.
כל פעם אנשים חושבים שהם הפעם הם ימציאו את הגלגל מחדש, דניאל לוי עושה כך עסקים כבר שנים, אבל כל פעם אנשים חושבים שהפעם זה היה שונה… אבל לא. תמיד הוא עשה את המוות (בצדק גמור מבחינתו) ותמיד הוא ימשיך לעשות את המוות במשא ומתן איתו. שום טריק לא יעזור מול זה. אתה רוצה שחקן מטוטנהאם.? אתה צריך לשלם הרבה על זה.
קיין לא ייצא נגד לוי כי זה שווה ערך לצאת נגד טוטנהאם כולה.
קיין מבחינתו עשה צעד ענק כשאמר שהוא מעוניין להתקדם, יותר מיזה הוא לא יעשה ובתאכלס זה גם לא יעזור לו אם לוי לא רוצה למכור.
דרך אגב לי יש הרגשה שלוי מכבד את הבקשה של קיין והוא פשוט דורש מה שהוא חושב שמגיע לו (ובצדק גמור, בלי קיין טוטנהאם תירד למקומות מאוד נמוכים ביחס לשאיפותיה, הימור שלי בלי קיין הם מקום 7 ומטה)
איזה שחקן גדול חתם בטוטנהאם בשנים האחרונות (למרות הגעה לגמר צ׳מפיונס) או בפסז מאז שניימאר ניסה לברוח?
השאלה כמה הרבה.
גם על מודריץ שילמנו הרבה, אבל 35 מיליון הרבה ולא 50 מיליון הרבה.
נניח שלוי רוצה 200, אבל הוא יבין אולי שה150 שסיטי מציעה (סתם זורק) זה המקסימום שהיא תסכים להוציא והוא מבין ששנה הבאה המחיר ירד יותר ושנה אחרי זה יותר ועוד 3 שנים הוא חופשי.
יש להיות איש עסקים טוב ויש להיות פראייר שמסרב למכור כשהמניה בשיא.
אולי יעדיף למכור אותו ובכסף הזה להביא 3 שחקנים טובים שלפני השיא (סטייל רישארליסון למשל).
אבל למה בלי קיין זה חייב להיות גם ללא מחליף?
עזיבה של קיין שווה 100-150 מיליון ככל הנראה, אפשר לעשות לא מעט עם סכום כזה.
גם אם זה לא יביא להם חלוץ כמו קיין, זה יכול לשדרג להם מספר עמדות ככה שבמכלול הם יהיו קבוצה טובה יותר
שום שחקן שתביא, גם לא 2 יכסה עזיבה של קיין.
טוטנהאם לא מחתימה שחקנים כבר שנים כי אין לה כסף עקב המעבר לאצטדיון החדש. לומר שזה בגלל שלוי קשוח במו"מ זו קונספירציה חסרת בסיס.
במקרה הזה, יש הרבה משתנים שנותנים ללוי יתרון עצום במו"מ, עד כדי היעדר סיבה להתפשר: קיין באמצע חוזה ארוך טווח כך שאין חשש שבשנה הבאה או בעוד שנתיים יעזוב בחינם.
קיין הקפטן של טוטנהאם ושל אנגליה. הוא לא ישבות ולא ירעיש בתקשורת יותר משעשה (וגם זה היה יותר מדי), זה ישרוף אותו אצל האוהדים האנגלים לנצח והוא לא נראה כטיפוס לזה.
היחידה שמתעניינת ברצינות (לפי דיווחים) היא סיטי, יריבה ישירה לשאיפות הנוכחיות של טוטנהאם (כן אני יודע שזה מצחיק וטוטנהאם לא באמת מועמדת לאליפות, אבל לשם לוי מכוון). זו לא ריאל מדריד ולא יונייטד של 2008, שאפשר לחיות עם למכור להן כוכבים.
קיין כבר שנים עם קייס לחלוץ הטוב בעולם. לדעתי האישית הוא הטוב ביותר, אבל אני יכול להבין העדפות ללבנדובסקי. כך או אחרת הוא בטופ 3 בעולם בתפקיד שלו, ובגיל יחסית סביר. בפרמייר ליג הוא ללא ספק הטוב ביותר כבר לפחות 4 עונות ברציפות. אם סיטי מחתימה אותו לא קלופ לא סולשיאר ובטח שלא טוטנהאם יוכלו לאתגר אותה, ואפשר לסגור את הליגה ל-3 עונות. ללוי יש הצדקה מקצועית לדרוש עליו 200 מיליון יורו מבלי שזה ישמע מוזר לאף אחד. הוא גיים צ’יינג’ר אמיתי ובהחלט שווה 200 מיליון עבור סיטי.
בקיצור - סיטי לא רוצה לשלם 200 מיליון על קיין? אחלה. נמשיך למכור מנויים ומרצ’נדייז, נתחזק את אשליית האליפות ואולי נשתחל לאלופות.
אני פשוט לא מסכים.
כלומר שחקן אחד ברור שלא (איזה שחקן טוטנהאם תביא ב150-200 מיליון? אמבפה? האלאנד? הם לא מעוניינים, ואם כן אז זה בהחלט היה מפצה על קיין)
2 שחקנים של 75-100 מיליון
3 שחקנים של 50-65 מיליון מיליון
4 שחקנים של 40-50 מיליון
אני בהחלט חושב שעם כמה שקיין גדול זו ממש לא איזו אקסיומה ששום 2, 3, או 4 שחקנים במחירים שכתבתי למעלה לא יפצו על עזיבה שלו.
גב, באמת…
עד שלא ישנו את חוקי המשחק ויאפשרו לטוטנהאם להכניס 2, 3 או 4 חלוצים בו זמנית, כך שביחד הם יכולו לתת תפוקה כמו של קיין אז אין משמעות למה שכתבת.
טוטנהאם תאבד את אחד החלוצים הטובים בעולם ותביא שחקנים שאין להם קשר או יכולת לסתום את החור (בהנתן שהאלאנד ומבאפה לא יגיעו במקומו). בוא נניח שבכסף הזה היא תביא לא פחות מעשרה שחקנים. איך זה עוזר להם עם חלוץ שיכול לשים את הכדור ברשת?
בכל שאר העמדות יש להם וורלד קלאס?
משום מה משהו במיקום שלהם בטבלה גורם לי להאמין שלא.
סתם זורק רעיון, לא יודע כמה הוא ריאלי.
במקום קיים יגיעו רישארליסון, קאמבינגה, פאו טורס וקונדה. ביחד הם יעלו קצת פחות מ200 לפי ההערכות.
אז קיים טוב מרישארליסון, בהרבה, זה נכון, אבל:
קאמבינגה ישפר את הקישור ויביא להם נכס שתפוי לעלות המון בעתיד.
פתאום הגנת טלאים של דייר ודיוויס (או מי שלא שיחקו שם, מודה שלא מספיק עקבתי). תהפוך להיות בין ההגנות החזקות באנגליה.
גם רישארליסון עצמו לא שחקן גרוע, והוא בנסיקה.
אז אולי ההתקפה של טוטנהאם תפגע אבל שאר החוליות שלהם יתחזקו
העניין הוא שלא חייבים לזתום את החור כדי להשתפר.
לצורך העניין בוא נבחן את עזיבת ניימאר.
ניימאר עזב והכניס לכם 222 מיליון. אתה חושב שלא משנה מה ברסה הייתה עושה זה לא היה משנה שם כלום והייתם מפסידים מהעניין?
אני חושב שאם הייתם מביאים שחקן סולידי פלוס לאגף ומשפרים את קישור הבלהות שהיה לכם (ראקיטיץ, פאוליניו, גומש, you name it) ומביאים נניח את טיאגו וסאול לא הייתם קבוצה טובה יותר?
כבר משנה את שם הדיון ל"פנטזיות, העברות וחוזים: בואו נדבר על התרנגולים". כמה דקות.
כל מה שאני קורא בנוגע לגריזמן ביומיים האחרונים זה “גם קבוצת X הודיעה שהיא לא מעוניינת בגריזמן”.
אני מחכה להודעות של מכבי נתניה ושל ז’נס מלוקסמבורג.
בינתיים גריזמן חזר לאימונים.