אי אפשר להשוות אותו לא לארתור ולא ללנגלה. תגידו הוא קרע נעל שצריך לתת לו שכר כמו לשחקן בוגר ובשל?
הדימוי שלנו על ברצלונה ירד כל כך לאשפה שאנחנו נותנים לאיזה פישר קטן לסחוט אותנו?
עצוב לי ששחקן כמו ריקי מקבל מחלק מאוהדי ברצלונה יחס כל כך קר אבל איזה “פרימדונה” ויש כאלו שכבר רוצים שהמועדון יתן לו חצי מסי בשבילו.
אף אחד לא יכול להאשים אותי שאני נגד כשרונות מהלה מאסיה או משהו כזה. אבל מבחינתי שייבשו אותו בבארסה ב שנה שלמה ויתנו לו ללכת לסיטי או לריאל. העיקר לא להכנע לסחטנות שלו. והוא לא אשם הבלעדי במצב. ברתומאו נכנע לדרישות שלו שהוא היה בנוער. וזה עלה לו לראש. ולחשוב שקובו רצה רק מיליון אירו והתעלמו ממנו.
הוא ואבא שלו יודעים טוב מאוד מה מצב המועדון עכשיו ושהוא בקרשים. הוא יכול לדרוש חוזה יחסית קצר טווח אבל שכר רגיל ואם הבן שלו יהיה כל כך מוצלח לקבל תמורה כספית על זה בעוד שנה שנתיים. אבל הם ניסו לסחוט את לאפורטה. למזלנו, לאפורטה זה לא ברתומאו.
איזה נעל ארתור קרע לפני שהגיע אליכם? שיחק יחף בחופים של ברזיל. (או עם נעליים בליגה הברזילאית, לא הבדל גדול).
מוריבה צעיר מריקי וכבר היום בשל יותר. לא מבין מה זה משנה. זה לא צבא עם פזם, אם ברסה רוצים להתייחס אליו כצעיר שלא שווה כלום אז הוא ימצא בית חם במקום אחר.
מוריבה עוד לא עשה מיליונים, הוא לא התעשר מהכדורגל עדיין וזה מקצוע שמחר יכול להגמר, אני יכול להבין למה בהתחלה הוא רוצה לדאוג לעצמו קצת. והמועדון שלכם מעריך הרבה שחקנים יותר ממנו מסתבר.
יש לזה פתרונות. שיעשו חוזה עם שכר גדל למשל. לברסה אין כסף העונה ומעריכים אותו ב4 מיליון למשל אז הסכם בו הוא בשנה הראשונה מרוויח 3 בשניה 3 ובשלישית 6 למשל (או וריאציה שונה של הנושא הזה).
אם לאפורטה לא מסכים לזה אז כנראה שזה לא עניין של כסף ופשוט באמת המועדון לא מעריך אותו כשחקן ששווה את זה
כניעה לדרישות של שחקן זה לא רק רע. בסוף אם לא הייתם נכנעים לדרישות של דה יונג ומסי הם לא היו משחקים אצלכם.
הכל עניין של לאילו דרישות נכנעים. אם לדרישות הוגנות או לא.
הטעות של ברטומאו לא הייתה שהוא הסכים לשלם לשחקנים מסוימים, הטעויות שלו היו הסכומים והשחקנים המדוברים.
אם תסרבו למוריבה בגלל 4 מיליון אז בפועל אתם תחסכו 4 מיליון בעונה ותאבדו את מוריבה. האם זה ישתלם? רק הזמן יגיד. אם הוא יתברר כפלופ אז כן, ואם יתברר כשחקן מוצלח אז לא.
לא נכון, ריקי שיחק והראה עליונות גם נגד קבוצה כמו אתלטיקו, ניצח במאבקים את קוקה, פארטיי וסאול יקיר המערכת.
במחצית הראשונה במשחק ההכנה הוא היה 2 רמות מעל כולם וזה עם 500 דקות באמתחתו בעונה החולפת.
ארתור כבר היה שחקן בשל, לקח תואר גדול בברזיל ונבחר לשחקן המצטיין של קבוצתו, זומן לסגל הבוגרת של ברזיל עוד בהיותו שחקן בגרמיו, שיחק בנבחרת הבוגרת בקיץ כשרק עבר לברצלונה ושנה לאחר מכן לקח איתם קופה אמריקה כשחקן הרכב (בכל משחק), סטטוס שונה לגמרי ממוריבה הצעיר.
אי אפשר לצפות משחקן זר שיבוא ויחתום תמורת חוזה בסיסי. כל שחקן זר שיגיע לבוגרת ירויח יותר משלושה מיליון אירו.
גם להשוות את זה לדרישות של מסי (שבאותו שבוע שמתפרסם שמסי מקצץ חמיישים אחוז מהמשכורת שלו בשביל להשאר) ודה יונג (שהשפיל את ריאל בברנבאו ואחד הקשרים הכי טובים בעולם) הוא רוצה להרויח כסף? שילך לסיטי. או לריאל.
ברגע ששחקן מנפנף בריאל מבחינתי הוא חמישים אחוז מחוק.
ושוב זה הכל עניין גם של עיתוי. אם היינו במצב הכלכלי של פסז או סיטי , מילא, אבל הם יודעים טוב מאוד שהמועדון בשנה הקרובה נמצא במשבר כלכלי חסר תקדים. והם בכל זאת מנסים לסחוט את המועדון. מה אתם חושבים שיקרא עוד שנתיים שלוש אם הוא באמת יצמח להיות כוכב? משוים אותו לפוגבה. אני בהחלט רואה תכונות משותפות בין שתי השחקנים:
חוסר כבוד וחמדנות.
נ.ב אם המועדון יכנע לסחטנות שלו. אתם חושבים ששחקנים שכרגע נדרשים לעשות קיצוץ מאוד משמעותי בשכר (שהשיגו אותו בצורה לגטימית וחוקית) יסכימו לקצץ? הם יסרבו ובצדק מבחינתם. אני יצדיק כל שחקן שיראה שנותנים למוריבה שכר מנופח ולא יסכים אחרי זה לקצץ בעצמו. למה שאלבה שעשה דבר אחד או שתים בלשון המעטה בברצלונה יסכים לקצץ בשכר שלו? גם אם הוא יצמח להיות פוגבה הדור הבא ובעוד כמה שנים יקרע אותנו בקלאסיקו אני יגבה את ההחלטה של המועדון לא לוותר לפישר הקטן הזה.
מה הבעיה בעסקה בה הוא חותם ל5 שנים נניח (בטח הוא ישמח לחוזה ארוך טווח) ובה הוא יקבל את
מה שהוא רוצה בממוצע אבל שיתחלק באופן לא שווה בין השנים? ככה בשנתיים הקרובות הוא יקבל את מה שלאפורטה גם ככה מציע לו, ובעתיד כאשר המצב הכלכלי שלכם ישתפר השכר שלו יקפוץ.
יש פתרונות, השאלה היא האם מוריבה שווה אותם. אם לא אז אני בהחלט יכול להבין אותו.
המצב של המועדון קשה, אז מה מצפים ממנו לעשות? לא לקבל תמירה ליכולת?
היא לא מסי אחרי 5 שנים של שכר של 100 מיליון, הוא לא גריזמן אחרי שנים של 10-20 מיליון, הוא ילד שפעם ראשונה יכול לראות כסף מהענף!
קל לדבר על ערכים כשיש כסף, איזה נאמן מסי וואו, בטח נאמן, קיבל 100 מיליון כדי להיות נאמן.
אני אוהד ריאל אבל תאמינו לי שתמורת 6 מיליון אני מקעקע את מסי על התחת.
חוץ מזה שהוא עוד בגיל שהוא יכול להיות סמל של כל קבוצה שירצה בעתיד, אם ישחק בצ׳לסי הוא יכול בתאוריה להזכר לצד למפארד.
גב אפשר גם לבדוק נתונים לפני שזורקים אותם לאוויר, מוריבה קיבל לפני גיל 16 מעל חצי מיליון יורו והוא בעל החוזה הכי גדול בהיסטוריה של הלה-מאסיה, הכסף שהוא עשה עד גיל 18 לא נעשה כנראה עד לפנסיה.
לצורך העניין גם אני הייתי מוכן לקעקע את ראול על התחת עבור 3 מיליון יורו, זאת לא השוואה נכונה כי בניגוד לחיינו הפשוטים כסף הוא מרוויח, הכל שאלה של כמה.
נקודה אחרונה בנושא, מעניין שעם צ’אבי, אינייסטה, מסי ורבים אחרים שעלו לבוגרת לא היו דיוני שכר (אינייסטה קיבל חוזה בקבוצה הראשונה בערך בגיל 20) גם לפני שהם הרוויחו מיליונים.
אני מראש אנטי נגד הזבל האנטישמי הזה, אבל תאוות הבצע שלו גורמת לו להיות מאוס אפילו יותר. לא מבין מה זו ההתרפסות העלובה הזאת בפני שחקן שלא קרע זוג גרביים, שלא לדבר על נעליים.
אני ממש אשמח אם התוצאה תהיה שהוא יבלה שנה שלמה בליגה השלישית כמו שלאפורה מאיים. אולי שם ישברו לו לרגל.
אני בחרתי להשוות את השכר של מוריבה לאלו של ארתור ולנגלה, כי הם הכי קרובים למצבו שהמשכורת שלהם ידועה.
הסטטוס שלהם לא היה אותו דבר , אבל בר השוואה. אין לי נתונים אמינים על מישהו שהסטטוס שלו דומה יותר למוריבה.
הם קיבלו משכורת של 3 מיליון יורו בזמן שבארסה הייתה מחלקת משכורות הכי גבוהות בעולם, עם תקציב הכי גדול בעולם, לפני הקורונה.
לכן אני חושב שהצעה של אותו סכום היום למוריבה היא הצעה נדיבה, ובארסה לא צריכה להציע יותר.
אני לא מבין את השנאה כלפיו. הוא רוצה יותר כסף, זכותו. זה כמו שעובד בחברה שלי יבחר ללכת למקום אחר כי מציעים שם יותר, אני אבין זאת. רק שלא יילך למתחרה הישירה.
בינתיים הוא לא מורשה לשחק אפילו עם בארסה ב’, ולא מורשה להתאמן עם הקבוצה הראשונה. אני מהמר שהוא יימכר הקיץ. ואז מי יהיה המחליף של בוסקטס? קומאן גם ככה רוצה עוד שחקן בפרופיל של סאול או ווינאלדום, עכשיו הוא ירצה שניים. והם ירצו משכורת לא פחות ממוריבה.
אשמח למקור.
עריכה:
יש את הכתבה ב AS מ 2019, כשמוריבה היה בן 16. טוענים שהיה לו חוזה של 2 מיליון יורו ל 3 שנים, ובנוסף חולקו 2.5 מיליון למשפחה. לא ברור אם זה ברוטו או נטו. עוד יותר לא ברור אם אנחנו אמורים להאמין ל AS. https://en.as.com/en/2019/04/10/football/1554893596_247769.html
קומאן יש מספיק שחקנים גם עכשיו שיתסדר איתם בקישור. הוא יכול לרצות הרבה דברים. הוא גם כך במועדון בגלל סעיף טכני ולא מקצועי. אני בשימחה יקבל את ההתפטרות שלו. מניח שגם 90 אחוז מאוהדי ברסה. ואם הוא יתפטר בגלל מוריבה יכול להיות שמוריבה עשה לנו שרות טוב בזה. ואז אני יסכים להעלות לו את המשכורת.
מבחינתי הוא צריך לקבל את הכסף שריקי מקבל עכשיו. אותה רמת שכר אולי אפילו פחות בגלל מצב כלכלי. ואני חושב שהסברתי בדיוק למה הכעס עליו. אפשר לחשוב אני דורש ממנו להסכים לשכר מינמום ושיעבוד בתחנות דלק בלילות. פאקינג 3 מיליון אירו נטו לשנה. אוי cry me a river …
משה, הפיסקה הראשונה לא רלוונטית לכלום.
בפיסקה השניה, אני מסכים שהוא צריך לקבל כמו ריקי או כמו אראוחו או מינגסה. עכשיו השאלה - כמה זה?
לך תדע מה ברטומיאו חילק כדי למנוע משחקנים צעירים לעזוב.
בעולם ההייטק שאני מכיר, אחד שיכול לקבל 40 אלף שח באפל או בפייסבוק, לא יסכים ל 30 אלף שח בחברה אחרת. למרות שזאת משכורת חלום למרבית האנשים. כנ"ל מוריבה, לא חייב להסכים ל 3 מיליון אם הוא יכול לקבל 5 באנגליה.
אני מבטיח לך שלריקי היו הצעות לא פחות טובות ממה שיש למוריבה היום. אני כותב את זה בידיעה לא השערה שלי. היה לו את אותה האפשרות לצאת ולהרויח כסף במועדונים אחרים (אם זיכרוני לא מטעה אותי בשם של הקבוצה אז דורטמונד היה לו חוזה מוכן שם) . הוא בחר בלהשאר. הרבה בזכות פימי.
מצידי שמוריבה יחנק עם הכסף של סיטי. אני מתיחס לברצלונה שלא תכנע לסחטנות שלו. כי זה מה שהוא מנסה לעשות עכשיו.
אם החברה שלך תהיה קרובה לפשיטת רגל ויבוא איזה מהנדס צעיר בשנה הראשונה שלו שלא הוכיח כלום וירצה פתאום שכר כמו אחד המהנדסים הבכירים. בוא תספר לי איך כולם יגיבו לו שם.
אני לא אומר שזה לא חוקי או משהו כזה. שהיה לו לבריאות. אבל שיעוף לי לאלף עזאזל. וכל הכבוד ללאפורטה. לא משנה אם הוא יצליח או לא. הוא מוכיח שיש לו מילה והוא עומד על טובת המועדון.
מה שטוב לריקי לא בהכרח טוב לאחרים. אתה כועס על כל שחקן צעיר שעזב אותנו?
אני בהחלט מצדיק את בארסה שלא מעלה את ההצעה. אם דפאי ואגוארו מקבלים 5 מיליון, לא מגיע למוריבה יותר מ 3.
בחברה שלי , אם היה מצב שאתה מתאר, המהנדס הצעיר היה מקבל סירוב להעלאה. אם היה עוזב בגלל זה, אף אחד לא היה כועס עליו.
אני מצפה דברים שונים משחקן שגדל בבית וקיבל את הבימה מאשר דברים שאני מצפה משחקן זר. תסכל על גריזמן. הוא לא מקבל ממני שום שנאה שהוא לא רוצה לקצץ בשכר. למה? אפילו שאם גריזמן ישאר זה יכול למנוע ממסי להשאר. אני לא שונא את גריזמן. אתה מבין לבד למה.
אני לא זוכר שחקן אחר שעזב אותנו וניסה לסחוט את הקבוצה כמוהו. אם הוא היה למשל דורש ארבעה מיליון אירו ולא שלושה (סתם זורק) ולא מקבל הייתי מאחל לו בהצלחה. אבל ואתה די מתעלם מזה. הוא שהיה בנוער עשה את ההצגות האלו. זה לא חדש. הוא כל פעם תופס את ברצלונה בביצים.
לא כעסתי על קובו ולא על אריק גרסיה שעזבו גם בגלל מחלוקת כלכלית ומקצועית ותזכור גם את צאבי סימונס לפסז. תחזור בפורום ותחפש אם שנאתי אותו על הבחירה לעזוב ועוד לעזוב לקבוצה היחידה שאני מתעב יותר מריאל מדריד. שפסז היו נגד ריאל עודדתי את ריאל (מקיא בפה עכשיו). ספוילר, לא שנאתי ולא כעסתי. למה. הם לא ניסו לסחוט את ברצלונה באחת מהתקופות הכי קשות בהיסטוריה הכלכלית שלה.
ודרך אגב. אם מוריבה היה שחקן זר הוא היה מקבל פי מילארד יותר שנאה.
וכמו שכתבתי, ההדלפות מצידו שריאל מחכה לו. פאקינג שילך לעזאזל לריאל. שישאל את סביוס ויוביץ איך הלך להם שם.
דה יונג, ניקו במקרים כמו משחקי גביע התחלתיים ועוד תלוי התקדמות.
מקדימה פדרי וריקי צריכים לשחק כמה שרק אפשר ותמיד אפשר לזרוק לשם במקרה הצורך של פציעות ו/או השעיות את גאבי או סרג’י(@Eyal סליחה).
מסכים עם הנקודה ומחזק, כל עוד הוא לא מנהל מו"מ עם ריאל שיעבור לכל קבוצה שרק יחפוץ אם הם מציעים לו יותר. למי שאין אהבה לבארסה הדלת פתוחה.
תקרא מה שכתבתי , אני לא שונא אותו בגלל שהוא רוצה יותר כסף, גם צאבי סימונס רצה יותר כסף. אותו לא שנאתי ואפילו אני מקווה בשבילו שיצליח. כתבתי גם למה.
הדרך שלו באיך הוא מנסה להשיג את הכסף מצדיקה כל שנאה שהוא מקבל ממני.
תאמינו לי שבברצלונה הוא כמעט באנקר בהרכב בשנה שנתיים הקרובות. אני מת לראות כמה דקות הוא יקבל בסיטי או במועדון שאין סנטימנטים אליו. בית הקברות לשחקנים מלאים בשחקנים שהשתן עלה להם לראש וחשבו שהם גדולים יותר מהמועדון שגידל אותם. ביי ביי ושלא יבוא לי יותר בחלום.
כבר נשאלתי על אומטיטי לפני ובכנות קשה לי להגיד מה מצבו כי קורה הרבה מאחורי הקלעים שלא כולנו יודעים להערכתי.
בכל מקרה האלגוריתם פה אמור להיות פשוט: יש פציעה-> אם אין אינדיקציה חד משמעית לניתוח, מנסים טיפול שמרני (פיזיותרפיה לדוגמא)-> עובד? סבבה, בודקים את זה לאורך זמן ורואים אם הוא מצליח לחזור לאינטינסביות הרגילה בהדרגה-> לא עבד? שוקלים אופציה ניתוחית או עוד זמן לטיפול שמרני. → עדיין לא עובד? ניתוח ולאחריו שיקום עד חזרה לפעילות-> הניתוח עזר לבעיה? אחלה-> הניתוח לא עזר? מנסים אופציות נוספות או אפילו שוקלים סיום קריירה.
במצב בו אומטיטי לא ממש כשיר בערך מאז 2016 נראה לא הגיוני להימנע מאופציה ניתוחית שכן טיפול שמרני 4 שנים זה זמן לא סביר לאופציה הזאת. אם הוא לא רוצה לעשות ניתוח ומצד שני הטיפול השמרני לא עוזר לו הוא צריך לשקול פשוט לפרוש. המצב עכשיו פשוט לא הגיוני ולא סביר. זה לא כמו ורמאלן, האזאר או אפילו דמבלה עם פציעות שפשוט חוזרות, אלא מדובר על אותה פציעה שהוא מסרב לשנות את הקו שלו איתה ובינתיים הוא פשוט מקבל משכורת על… כלום למעשה.
ממה שאני יודע על המקרה שלו, אני לא מצליח לחשוב על דפוס הגיוני שיסביר את ההתנהלות הזאת איתו מבחינת הצוות הרפואי. לדעתי קורה פה משהו מעבר.
צודק ב100 אחוז הוא לא באמת מתעניין בכדורגל אבל גם בייל לצורך העניין לא, אז מה אפשר לעשות?
לדעתי, לכבד חוזים זה חובה, לא בגללם אלא בגלל השחקנים שמרוויחים מינימום והם המקרה בוחן שלהם.