פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

משה, האנטי שלך כלפי מוריבה מתבסס על שני דברים:

1. הוא רוצה ללכת לריאל
  2. על זה שהוא קיבל משכורת יחסית גבוהה בבארסה ב’ שהשיג באמצעות סחטנות.
    אתה בטוח שזה נכון? אלה רק שמועות שמונפצות על ידי זבלונים בברצלונה, שלהם יש אג’נדה שונה מהצלחת הקבוצה. אם יש לך מקורות יותר אמינים ממונדו דפורטיבו וספורט, תביא אותם.
    בנוסף, אנחנו מדברים על הצעה של 3 מיליון כעובדה מוגמרת, אבל זאת רק כתבה אחת במארקה. גם הם יכולים לטעות.
    כל השאר זה פרשנויות.

פיאניץ’.
ספורט מדווח שהוא קרוב מאוד לחזרה ליובנטוס.
מדובר בהשאלה בחינם לשנה עם אפשרות לעוד שנה. התנאי של בארסה הוא לא תשתתף בשום צורה בשכר שלו. התנאי של יובנטוס שפיאניץ’ יירד במשכורת, מה שהוא ככל הנראה מסכים לעשות. הוא רוצה לשחק כדורגל, ולעשות זאת במקום שמעריכים אותו.

יאללה. הלוואי. לא שהוא זה שמנע התקדמות מקצועית של כמה צעירים אצלנו, אבל אולי הוא זה שיעזור קצת כלכלית, גם אם זה לטווח היחסית קצר, למועדון.

לא נכון.

הספין לגבי ריאל וסיטי זה רק בונוס לשנאה שלי. הכעס שלי שבאמצע משבר כלכלי מהחמורים שחוינו בתור מועדון אם לא החמור ביותר, שחקן שגדל בברצלונה וקיבל ממנה המון, מנסה לתפוס בביצים את המועדון ומשתמש במועדונים שונים על מנת ללחוץ את המועדון להיכנע לדרישות שלו אתה מוזמן לקרוא לזה גשם (בלי ציניות) אני קורא לזה יריקה.

חושב שכתבתי מספיק ברור והדגמתי מצוין למה הכעס שלי מופנה לשחקן ולסוכנים שלו. אני שוב ישאל אותך, למה את צאבי סימונס לדוגמה אני לא שונא ואפילו מאחל לו בהצלחה? לפי ההגיון , אני אמור לשנוא אותו ולהרגיש טינה כלפיו. אבל תבדוק מה כתבתי בפורום הזה לגביו (לא בדיעבד, לא עכשיו אלא באותו זמן שזה קרה). שום כעס או טינה. אותו דבר קובו. וגם אין לי כעס נגד גרסיה. אני יכול להמשיך.

כל מקור שאני יביא אתה תסכם שזה זבולנים מברצלונה (שאני מסכים איתך באופן כללי) אז למה לטרוח. אני לא מדבר על סכומים מדויקים כי זה לא ברור מספיק, אבל זה דבר די ידוע שהוא עשה את התרגיל הזה בברצלונה שהוא היה בנוער וקיבל את המשכורת הכי גדולה. ראיתי מספיק חשובונות אמינים של בארסה שציצו את זה בזמנו. אותו דבר הוא עושה עכשיו שהוא יודע בצורה הכי טובה את המצב של המועדון ואת המשבר שאנחנו עוברים.

אם הוא כל כך רגיש לחשבון הבנק שלו, הוא יכול להגיע להסדר עם המועדון של חוזה יחסית קצר טווח שבו ובהנחה שהמצב הכלכלי בעוד שנתיים (לא באנקר על המספר) ישתפר המועדון ישדרג לו את השכר בהתאם להשגים שלו. אבל הוא רוצה כסף ועוד כסף ועוד כסף. אני מפחד שבעוד כמה שנים זה היה יותר גרוע.

שוב למדתי טוב מאוד ובצורה די קשה ממקרה אומטיטי, מה קורה שמתמודדים עם חמדנות ותאבת בצע של שחקנים צעירים. ואומטיטי היה בזמנו היה בדרך הבטוחה להיות הבלם הכי טוב בעולם. מוריבה הוא עדיין רק פוטנציאל.

ושוב, שהוא עשה את זה בזמנו, היינו מועדון במצב כלכלי יותר טוב. אז לפעמים מגישים את הלחי השניה. אבל שעושים שוב את אותו תרגיל, ובמצב של כמעט פשיטת רגל, אז אני שואל את עצמי, בוא נגיד שהוא מתפשר ומגיעים להסדר, האם שווה להחזיק את החיקוי הסיני של עלי באבא פוגבה הדור הבא? מה יקרה שהוא טיפה יצמח ונגיע שוב להארכת חוזה? עוד מקרה של ניימאר מקומי? אולי בשביל ההצלחה הספורטיבית שלו זה שווה, אני לא פוסל. וכנראה שכן. אבל זה בהחלט שאלה שצריך לשאול.

נגיד כך. את השחקן הזה אני לא יאהב ולא יקשר אליו, מבחינתי הוא דמבלה 2 יועיל ספורטיבית אני ישמח. יקרוס ספורטיבית לא אכפת לי. אי דונט גיב אה פאק אבוט אימ אנימור.

עוד מעט תבקש גם שישחק בחינם ואף לתרום מכספו הפרטי למועדון… זה שחקן כדורגל וזה המקצוע שלו, אם יש לו הצעה כפולה ממקום אחר שיקח אותה, אין ביטחון במקצוע הזה, מחר יכול להיפצע ואז לא יראה את הכסף שאתה חושב שיגיע לו אחרי שירוץ בהרכב כמה שנים.
ומה זה כל מה שהוא קיבל מהמועדון? המועדון משקיע בו סתם ככה כי הם אוהבים לעזור לזולת? הם משקיעים בו כדי להשתמש בו אחר כך ולעשות רווח, אז פה הם לא ירוויחו, אבל הרוויחו המון על שחקנים אחרים, כי אם לא אז לא היו ממשיכים.
לא משנה אם השחקן בריאל, ברצלונה או ליברפול, אם יוכל לקבל יותר במקום אחר אז הוא מטומטם אם לא עושה זאת, במיוחד שחקן צעיר שעדיין לא הרוויח מספיק.

אני שעה חושב על עצמי אם להגיב להודעה שלך כן או לא או ובאיזה דרך, חשבתי להתעלם בהתחלה אבל מכיון שראיתי שעשו לך לייק זה לא הותיר לי ברירה. ולמרות שבשבועות האחרונים אני מוצא הרבה מאוד דברים טובים ומחכימים בהודעות שלך (לא בציניות) זה נראה לי כאילו שפה אתה מנסה להטריל אותי ולרדד את הדיון. לא נראה לי שבכלל טרחת לקרוא מה שכתבתי בכל ההודעות שכתבתי מעליך והתפרצת לדיון פה רק על מנת להטיף לי מוסר. רק הודעה אחת למעלה ממה שכתבת:

עוד במשהו הודעה אחרת:

ציטוט נוסף:

שחור ולבן.

ספר את זה לדמבלה ואומטיטי עשו מהפציעות שלהם כסף.

הבעיה לא ברצון שלו להכניס לביתו כסף אלא בצורה שהוא עושה ובעיתוי. לך דברים כאלו לא משנים , לי באופן אישי זה כן.

עכשיו אני מבין יותר טוב מדוע אתה כועס עליו.
גם אם אני לא חושב שאתה אמור לכעוס עליו, אנחנו מסכימים שבארסה לא צריכה להעלות את ההצעה . זה מה שחשוב.

הרגע קראתי בדיוק את זה ב MD. ההצעה החדשה של בארסה תהיה באותו שכר, אבל חוזה קצר עד 2024 כשהוא יהיה בן 21 בלבד. נשמע לי פייר.
MD טוען שככה עשו עם אלחנדרו באלדה, שכבר הסכים.

כלומר, מכרנו את ארתור ב10 מליון + פיאניץ’ בהשאלה לשנה. מדהים.

לכל מי ש"לא כועס על מורייבה": "במונדו דפורטיבו: ראפיד וינה רצתה למכור את יוסוף דמיר בקיץ הנוכחי, בזמן שבארסה הייתה יכולה להרשות לעצמה רק השאלה עם אופצית רכישה.

לשחקן היו הצעות גם מדורטמונד, לייפציג ואינטר. אך הוא אמר לאחראים בוינה בפה מלא - “אני רוצה לשחק רק עבור ברצלונה!”, מה שבסופו של דבר כפה על וינה לקבל את ההצעה של בארסה".

אבל העיקר מורייבה מאיים לעבור לריאל ו"אין מה לכעוס עליו".

קודם כל לא צריך לקחת אישי, אתה כתבת את דעתך ואני כותב את דעתי, לא קרה כלום.
העיתוי שאתה חושב עליו והעיתוי שלפיו השחקן נוהג שונים, מבחינת השחקן מדובר בחוזה גדול ראשון, זכותו לעשות כל מה שהוא יכול כדי למקסם אותו, אני לא אבוא בטענות כלפי שחקן שמנסה לשפר את החוזה שלו, אם הוא מאמין שהוא יכול לקבל את מבוקשו זכותו לנהוג כך, זכותך לחשוב אחרת.

אבל אין פה כ"כ מה למקסם…

בסוף היום, זה המעסיק וזו היכולת שלו. מה בדיוק הוא יכול להוציא יותר ממועדון שגם ככה בקרשים?

סתם. זה לא באמת משנה.
יכול להיות שאולי יש לנו איך לתת לו עוד מיליון או שניים. אבל זה אומר שאחרים לא יוכלו לקבל את המקבילה שלהם למיליון או שניים האלו.

אני מקבל שהוא כישרון, אבל לא יותר גדול מריקי. אז מה עושים עם ריקי? מייבשים אותו בזמן שפישר קטן שעוד לא ממש עלה מהנוער הולך לקבל חוזה משודרג? זה לא עובד ככה.

זה בסדר שיש סוכנים גרידיים שרוצים למקסם רווחים על חשבון השחקנים שהם מייצגים. זה בסדר שיש שחקנים שלא מוכנים לעצור את הסחטנות של הסוכנים, וזה לא פחות בסדר שיש מועדונים שלא מוכנים להכנע לסחטנות ומעדיפים לשמור על מועדון בריא.

וכן, אני מבין את משה.
אם אתה כ"כ רוצה שידרוג שכר במועדון שגדלת בו, שים לב מה מצב המועדון קודם לכן.

לפני שלושה חודשים הוא ואבא שלו התראיינו ואמרו כמה הם מודים לבארסה ולקומאן ואיזו זכות גדולה לשחק עבור בארסה ובלה בלה בלה…
עכשיו פתאום נעלמה הזכות, נעלמה הכרת התודה ונשאר רק :money_mouth_face: :money_mouth_face: :money_mouth_face:

מחליא.

לא, ככה זה העולם, אם המועדון שבו גדל לא יכול לשלם לו מה שהוא יכול לקבל במקום אחר אז הוא ילך למקום אחר.
יכול להיות שהוא לא כישרון גדול מריקי, אבל אני די בטוח שיצליח יותר ממנו בגלל הפיזיות שאין לריקי.
אבל זה כבר באמת דיון שכולם צודקים.

מה שחקן אמור להגיד בראיון? גם השכירי חרב הכי רציניים בסוף נישקו את הסמל ואמרו שהם גדלו על מנצ׳סטר סיטי.

לא נכון, אתם חושבים שלא יהיה ביקוש לשחקנים אם תשלמו חלק משכרם?
השחקנים שלטענתכם אי אפשר להפטר מהם ימצאו קבוצה בקלות אם תתגמשו עם הדרישות.
זה לא שאין עוד מיליון עבורו, זה שלדעת המועדון המיליון הזה חשוב יותר במקומות אחרים.
או שזה פשוט משא ומתן הגיוני והמועדון שלכם לא ממהר להגיד כן כי הוא חושב שאפשר לשלם פחות, והנה הוא מפעיל עליו יופי של לחץ בעזרת האוהדים כדי שיתקפל.

לא, זה עוד יותר גרוע. אנחנו הפסדנו מהעסקה הזאת. ה 10 מיליון (12 למעשה) נאכלו על ידי הפרש המשכורות ועמלות סוכנים

למה שאני אכעס על מוריבה אם שחקן אחר רוצה רק בארסה? לא רואה שום קשר.

אם הוא יעבור לריאל, אני אכעס עליו. עד אז - לא.

יו!
מה, רק אני כזה אדיש שלא אכפת לי שהוא יעבור לריאל?

לא רציתי אותו כשהוא לקח דקות לריקי, ועכשיו שהוא עושה פוזות אני עוד פחות רוצה אותו.

גם אם הוא ירד מהעץ בחידוש הנוכחי הוא יטפס עליו שוב בחידוש הבא.

הבנתי שהסוכנים שלו גרידיים. זו מלחמה כפולה שאני לא רוצה לנהל עם שחקן שכנראה ידלג לא מעט בין מועדונים.

מי שלא טוב לו - יום טוב לו.

אם הוא עכשיו מתנהג כמו ילד קקה מה יקרה עוד שנתיים שלוש?

הבעיה שאוהדי ברצלונה כבר התרגלו ליאוש שהם מקבלים התנהגות כזו באופן טבעי כבר, פעם התגאנו באמירה של קרויף "“If you have second thoughts on playing for Barcelona, you are no longer of service to us.” אחרי זה נתנו לניימאר לחרבן לנו על הראש והתחננו שהוא יחזור למרות החרא שהוא עשה והתביעה נגדנו והיום הגענו למצב שלפחות חלק מאיתנו נותנים לאיזה פישר קטן לסחוט אותנו (אחרי שהוא כבר סחט אותנו בנוער)…

אני מקווה שהוא יעזוב.

נ.ב מתגעגע לקרויף. את רומאריו הוא זרק לברזיל שהוא התחיל לזרוק זין (אם זכרוני לא מטעה אותי שנה אחרי המניטה שהוא דפק למדריד ורומריו היה השחקן הכי טוב במשחק). מעניין איך הוא היה מגיב למוריבה.

בעיקר שאותו שחקן מדקלם את מה שאביב שושן או מישהו ממחלקת יחסי הציבור של ברצלונה אמר לו להגיד. את אותם הדברים הוא היה אומר גם אם ליברפול היו קונים אותו וכמובן משנה את השם מברצלונה לליברפול…

נ.ב 2- לא חושב שזה צירוף מקרים שברגע שלאפורטה וקרויף במועדון פתאום אדון מוריבה נתקל בחומה של עקשנות. שתי חסידים של קרויף. כנראה עשו את שיעורי הבית שלהם.

בין אם הוא ילד קקה או לא,
עדיין עדיף למכור אותו בעוד שנתיים ,כשיוכיח את עצמו, תמורת הרבה כסף. ובשנתיים האלה הוא יתרום מקצועית.
הרבה דברים יכולים לקרות בשנתיים. אולי יחליף סוכנים. אולי קורונה תחלוף ויהיה יותר כסף למועדונים. או שתהיה סופרליג ויהיה יותר כסף למועדונים.
אם לא ייצא ממנו כלום , אז הפסדנו רק כמה מיליונים בודדים על המשכורת שלו.
אם נמכור עכשיו, לא נקבל הרבה.

אני חושב שלפורטה עושה צעד נכון. מנסה להשאיר אותו בלי להתקפל, בעזרת חוזה קצר טווח, או שיציעו לו בונוסים על כמות משחקים והישגים, כמו לכל החדשים. אם בכל זאת יחליט ללכת , שיילך.
אני בהחלט מפריד בין ריאל לשאר העולם. ריאל זה רגשי. גם הוא צריך לדעת את זה.

שנה הבאה הוא עוזב בחינם. אין לך יותר מידי ברירות אם הוא לא מאריך את החוזה שלו אתה חייב למכור אותו השנה.

מבחינה מקצועית טעות מצידו. פוגבה על הכונת של ריאל או קשר פיזי אחר. מבחינה מקצועית בברצלונה יש לו כמעט באנקר בהרכב. מאמן שסומך עליו . בוסקטס מזדקן וכנראה שזה שנה אחרונה שלו :cry: :cry: :cry: ואתה יודע , קומאן יעשה הכל בשביל לא לתת לריקי דקות. אני בטוח שהוא יקבל גם עליו עדיפות. אין יותר מידי קבוצות שיתנו לו כמות דקות כמו ברצלונה בעולם. במיוחד בגיל ובניסיון שלו.

ברור משה. לכן אמרתי שלפורטה עושה צעד נכון כשמנסה להשאיר אותו בעזרת חוזה חדש כזה או אחר מבלי להתקפל.

מעדיף לבנות את המועדון הרבה מעבר לשנתיים המדוברות.

וחוץ מזה, אם אתה משלם לו אקסטרא אז אתה צריך לשלם אקסטרא גם לאחרים.
למה נראה לך שהוא צריך לקבל יותר מריקי? אה, לא נראה לך שהוא צריך לקבל יותר מריקי? אז אתה מעלה גם לריקי את השכר עכשיו?

לא עובד ככה. יש היררכיית שכר במועדון ועדיף שכולם יתיישרו לפיה. זה לא רק החוזה של הסחטן, אלא גם שאר החוזים שצריך להסתכל עליהם.

נדמה לי שבונים על ניקו שיחליף אותו, לא?
על כל פנים, אם אני מבין נכון הוא ההבטחה הגדולה לעמדה הזו.

שום דבר ממה שכתבתי לא סותר את מה שאתה כותב.

גם אני מעדיף לתת לשחקן צעיר חוזה ארוך טווח. אבל אם מדובר או בעזיבה או בחוזה קצר טווח, אני מעדיף חוזה קצר. בארסה לא יכולה להפסיד פה, רק להרוויח.
אם מוריבה או שחקן צעיר אחר יהיה כל כך חשוב לבניית הסגל, הוא גם צריך להרוויח הרבה. אז שישבו שוב בעוד שנתיים אם זה יהיה המצב. (זה המצב עם פדרי עכשיו, הוא ישתדרג משמעותית מהחוזה שנחתם רק לפני שנה.)

לא הבנתי למה צריך להעלות שכר לריקי. כמה הוא מרוויח עכשיו? אני לא יודע וכנראה גם אתה לא יודע. הוא כבר קיבל חוזה של הקבוצה הראשונה בשנה שעברה, למה צריך להעלות לו עוד אם מוריבה מקבל חוזה של הקבוצה הראשונה?
לא מדובר פה בשבירת היררכיית השכר, אלא על חוזה ראשון לשחקן נוער שעולה לבוגרים.