אני לא יודע בוודאות, אבל לא נראה לי שאף אחד לא חשב על טריק כזה פשוט. החוזה עדיין היה צריך לעבור דרך הליגה, והם לא היו מאשרים אותו. אבל בארסה הייתה מחויבת לשלם לו את המשכורת.
למשל
אבל יצאו גם הכחשות לעניין הזה. לא יודע למי להאמין.
לפורטה רמז שאגוארו הקריב בשכר כדי לשחק עם מסי. לא יודע איפה ישלמו לו יותר, אולי בארה"ב, אבל אני מבין את התסכול שלו. אני גם לא חושב שבארסה תעמוד בדרכו אם ירצה לעזוב. אנחנו עדיין צריכים להוריד במשכורות, ואם יעזוב בחינם זה לא יחשב כהפסד בספרים.
איזו תחרות משותפת? לה ליגה היא לא תחרות משותפת, ולפורטה לא אמר מילה אחת על הפייר פליי של אופ"א.
זה שאופ"א מאפשרת לקבוצות מסוימות לעבור את החוקים אינו קשור לעובדה שלה ליגה לא מאפשרת זאת.
כנראה שמחר יהיה היום המכריע בגזרת הבוסני, ויש מצב לא רע שזה בזכות שהוא הסכים להתפשר בעניין השכר שלו (אם אני מבין נכון, הוא יושאל לשנתיים, כשיובנטוס תשלם את כל שכרו).
עושה את אותה הטעות שריקי עשה ועדיין עושה. קומאן הוא מסוג המאמנים שברגע שהם מוחקים שחקן מסוים גם אם אלוהים ירד מכיסאו בשמיים ויתחיל לצעוק על ההולנדי זה לא יגרום לו לשנות את דעתו.
נכון, אבל -
מצבת שחקני ההתקפה שלנו הצטמצמה פלאים בשבועות האחרונים: טרינקאו מושאל, אגוארו פצוע או סתם לא בא לו לשחק בלי מסי, אין מסי, דמבלה קיים רק מבחינת הרישום בסגל כרגע, ופאטי עדיין לא כשיר ולך תדע מתי ואיך יהיה. בנוסף, אולי אפילו בריטווייט לא יפתח את העונה בברצלונה.
מה שמשאיר אותנו עם גריזמן, ממפיס ו…דמיר. זה לא הרבה, לא הרבה בכלל. מה שאומר שגם אם קומאן לא סופר אותו, יש סיכוי לא קטן שלא תהיה לו ברירה אלא לספור אותו. בקיצור - יכול להיות שלקויאדו יהיו לא מעט הזדמנויות להרשים, גם בלי קשר לקומאן.
לפי כל ההערכות שאני קורא, צריך לקצץ יותר. באיזור ה 200 ויותר.
הערכה פרטית שלי:
לפורטה אמר שעם החוזה של מסי היינו ב 110% מההכנסות הצפויות, ובלי החוזה של מסי אנחנו על 95%.
החוזה של מסי, לפי כל הפרסומים, בין 35 ל 40 מיליון נטו. ברוטו זה פי 2. נניח 75 מיליון.
אז 75 מיליון מהווים 15% מההכנסות . בחישוב זריז ההכנסות צפויות להיות 500 מיליון, והמשכורות כרגע עומדות על 475 מיליון.
כדי לעמוד בפייר פליי של אופ"א, צריך להיות מתחת ל 70%, כלומר 350M. צריך להוריד 125M .
אבל התנאים של הליגה הרבה יותר קשוחים. בשנה שעברה המכסה של הליגה הייתה 347M, השנה, לפי ההערכות , המכסה של בארסה תהיה באיזור ה 200 מיליון בלבד. בגלל חובות אדירים וירידה בנכסים (amortization)
ספורט טוען שבארסה תחסל את החוזה של אומטיטי בצרוה חד צדדית, אם לא יימצא לו פתרון תוך שבוע.
לפי ספורט, אם בארסה תעשה זאת, היא לא תקבל עונש ספורטיבי כי החוקים של פיפ"א לגבי התרת חוזה מתייחסים רק ל 3 שנים ראשונות בקבוצה.
אומטיטי עדיין יוכל לתבוע את בארסה בבית משפט רגיל כמו כל עובד שפוטר, אבל זה כבר משהו אחר ופיפ"א או אופ"א לא יתערבו.
ספורט מוסיף שהיה הסכם ג’נטלמני בין ההנהלה לבין אומטיטי, שינסה לשכנע את קומאן הקיץ ואם לא אז יעזוב. על כך הוא קיבל הזדמנויות במשחקי ההכנה אבל קומאן לא השתכנע. אומטיטי מצידו סירב לעזוב מיוזמתו.
אני ממש לא מומחה לחוקי פיפ"א, רק מביא תרגום חופשי מהעיתון.
לדעתי גם אם בארסה תפסיד בבית משפט, עדיף לה לשלם לו מתישהו ולא עכשיו. המשפט והערעורים ייקחו כמה שנים.