פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

העניין הוא לא רק בדחיית תשלום.
בית המשפט יכול להחליט שלא מגיע לאומטיטי כלום, או שמגיע לו רק חלק.
למשל, אם לא תהיה לו ברירה וימצא קבוצה אחרת, בארסה יכולה לטעון שהוא לא היה מקבל את הכסף הזה אם היה נשאר בבארסה, ולכן היא צריכה לשלם לו פחות. אם יעדיף להישאר בבית במשך שנתיים, בארסה תוכל לטעון שזאת הגישה שלו גם תחת חוזה ובנוסף הוא בעצם מחסל לעצמו את הקריירה כשהוא לא בן 30 אפילו.
זה יהיה מצב טריקי גם בשבילו.

יכול להיות שאתם צודקים, אבל פה אני חולק עליך, אני מבטיח לך שהוא חיסל בעצמו את הקרירה . קרירה שלו לא מטרידה אותו במיוחד . הוא רק רוצה להסריח מכסף.

מגיע לו.

אז אני מקבל את העצה הכלכלית שלך. לא מתכון יותר לשלם לבנק או את התשלומים לדירה שלי.

אני יראה בתוצאה בבית משפט הלוואה ולא עונש. אני גם יגיד את זה לשופט. ואז אני יגיד לו “לא מפחידים יונה עם יין” תמיד רציתי לומר את זה לשופט…

(קבל את זה בהומור :slight_smile: )

זה לא אותו דבר.
אתה תפסיד את הדירה שלך, לא את הכסף שאתה חייב לבנק.
בארסה תפסיד את הכסף שהיא ממילא הייתה משלמת אם אומטיטי היה נשאר, פלוס ריבית כלשהי או קנס שהיא יכולה לעמוד בו.
זה בוורסט קייס, יכול להיות שתשלם פחות אם בכלל.

יש סיבה שמדובר רק באומטיטי ולא בקוטיניו ופיאניץ׳.
כנראה שבמקרה אומטיטי ברסה גם מאמינה שהעונש על התרת החוזה לא יהיה גדול מאוד בגלל מספר סיבות שאתם מכירים אותן היטב.
אם זה היה כזה קל ברסה היו מתירים עוד מספר חוזים נוספים ומשאירים את מסי (או אפילו מחדשים חוזה ומוכרים אותו ולפחות מרוויחים עליו משהו).

לא בקיא בגובה הריבית או העונש. אבל כנראה שמספיק גבוהה כדי להרתיע מועדונים מהליך כזה. כנראה מקרה אומטיטי נחשב שונה.

מבחינה יחסית בהקבלה לחיים שלך, המשכורת של אומטיטי כנראה שווה יותר לתשלום עבור טיפול במוסך, או מטבח חדש, שאתה לא מוכן לשלם עליהם עכשיו ומחכה לתביעה שאתה יודע שתפסיד בה.

אם תשלום למוסך ימנע ממך תשלום משכנתא ויגרום לכך שתאבד את הבית שלך, אז כנראה שאתה תעדיף לדחות את התשלום למוסך. במיוחד אם עכשיו היו לך עשר שנים של חוסר אחריות כלכלית שמתחלפות במשרה טובה ויציבות.

תבין דבר נוסף. נכון שכרגע אנחנו לכאורה לא מתכננים החתמות נוספות. אבל מה בהמשך? גם לא נחתים בינואר? וגם לא בעונה הבאה? ואולי יש הזדמנות טובה עכשיו בשוק?

זה מצב מאוד לא תקין שתשלומי השכר שלנו חורגים מתקרת השכר.

בנוסף, אם אני מבין נכון זה גם אומר שאי אפשר לחדש חוזים. למשל את של דמבלה. לא שרצינו שיישאר, אבל כן רוצים לעשות עליו כמה ג’ובות.

ועוד סיבה טובה לחסל לאומטיטי את החוזה היא שזה לא רק איתות לאחרים שעכשיו עושים עסקים אחרת, אלא גם ניקיון של הכתם המגעיל הזה שמעכיר את האוירה ואי אפשר שלא לראות אותו בכל פעם שבאים לאימון.

אומטיטי הוא כמו האוכלי חינם שמוציאים דמי אבטלה בשביל לחיות חצי שנה על חשבון המדינה (תאכלס על חשבונך ועל חשבוני), גם אם יש להם הצעת עבודה שווה ביד. מיוזמתך לא היית חושב לחתום אבטלה במקום לעבוד, אבל כשחבר שלך מתנהג ככה ואתה רואה כי טוב, אתה עלול להתפתות. תעיף את החבר המדרדר אם יש לך שכל.
זה מה שאומרים שלאפורטה מנסה לעשות.

מה האינטרס של מועדון לשחרר שחקן בצורה כזאת? כמה אומטיטים אתה מכיר בכדורגל בעולמי?

בד"כ השחקן הוא זה שרוצה לעזוב והמועדון לא, אז הם מתפשרים על פיצוי מסוים לקבוצה, או שלא ואז השחקן צריך להפעיל את סעיף השחרור.

כאשר קבוצה לא רוצה שחקן, היא מורידה מדמי ההעברה שלו, או אפילו משחררת אותו בחינם, והוא הולך לחפש מקום אחר לשחק בו ולהמשיך את הקריירה.

מקרה אומטיטי הוא מקרה קיצוני של אדם שהיה פעם כדורגלן, ומאז פרש פרישה סמויה. המועדון מוכן לשחרר אותו בחינם ואפילו לתת לו פיצוי מסוים רק שיעזוב. אבל הנטל הזה לא רוצה לעבור לאף מקום, כי ידרשו ממנו לשחק כדורגל.

צריך לזכור שאומטיטי הוא מקרה די נדיר. היה יכול להיות אחד הבלמים הכי טובים בעולם אבל החליף עיסוק לתחום של הפרזיטיות.

צריך לזכור שאסור לתת למעסיק זכות לפטר עובד בלי השלכות או פיצוי לאותו עובד. אומטיטי פשוט מנצל את החוק הזה לרעה.

ומי שרוצה לחייך טיפה הבוקר : “סקופ” של עיתונאי:
https://twitter.com/barcacentre/status/1427906134128660485

כך נשמע עיתונאי שאין לו שום דבר מה לחדש אבל יודע שדרוש ממנו איזה בלה בלה בלה חחחח

בינתיים RAC1 מכחישים שיתירו את החוזה של אומטיטי. עורכי הדין הגיעו למסקנה שאין לבארסה קייס, היא תפסיד בבית משפט ותיאלץ לשלם את כל שכרו .
מנסים נואשות למצוא פראיירים שיקלטו אותו.

לגבי הידיעה שקוטיניו נשאר, זאת תשובה לשמועות על החלפה עם אובמיאנג מארסנל. העיתונאי לא כתב את זה out of the blue.

גם פיאניץ’ תקוע בינתיים. יובנטוס רכשה את לוקאטלי וחייבת למכור מישהו לפני שתחתים את פיאניץ’, אם בכלל.

אומטיטי כבר קיבל הצעה להתרת חוזה בהסכמה וסירב. אני לא מכיר הרבה שחקנים שמקבלים הזדמנות לחתום חינם איפה שבא להם, אבל מעדיפים משכורת במקום שאין להם סיכוי לשחק.
יש כאלה פה ושם אבל לא הרבה.
לא עושים את זה לפיאניץ’ כי הוא פחות מ 3 שנים בבארסה והיא עלולה לספוג עונש כבד מפיפ"א.
לא עושים את זה לקוטיניו כי מקווים למכור אותו. הערך שלו בשוק גדול יותר מ 0, להבדיל מאומטיטי. וקוטיניו אולי יכול לתרום משהו על המגרש, בניגוד לאומטיטי.
אומטיטי זה מקרה מאוד מיוחד.

זה ספורט נגד רומארו.

מאבק של שתי כוחות לא אמינים.

הפעם אני “מהמר” על רומארו.

זה מ RAC1. יותר אמינים משניהם.

רומארו עובד שם. אם אני לא טועה הוא אחראי על זה…

https://twitter.com/gerardromero

לא הבנתי אם אתה מחזק את הטענה שלי או לא.
למועדון הרבה פעמים לא משתלם להשאיר שחקן כי הוא לא שווה את השכר.
מקרה אומטיטי אבל הוא נדיר.
מה שטענתי זה שכנראה יהיה עונש ומקרה אומטיטי מספיק קיצוני כדי לנצח במשפט או לקבל את העונש.

אמרת שיש עונש שאמור להרתיע מועדונים. אני טוען שאין סיבה להרתיע מועדונים כי לשחרר שחקן בחינם זה מאוד קיצוני וכמעט אף מועדון ירצה את זה עם אף שחקן.

אתה מתכוון שממשיכים לשלם לו משכורת או לא?
אם לא משלמים לו, או משלמים לו פחות אז יש לי כמה דוגמאות נגדיות מעולות בקבוצה שלך.
אם ממשיכים לשלם לו הכל ועכשיו אז גם לברסה לא שווה לשחרר את אומטיטי.

אני טוען שיש שם כנראה משהו שונה במקרה שלו.
אולי סעיף שנותן סיכוי משפטי לכך שלא כל התשלום יעבור בגלל חוסר המקצועיות של אומטיטי.
אולי הליך משפטי לא קשר שיגרום לכך שאת התשלום הוא יקבל עוד שנה/שנתיים/שלוש, ובכך ברסה תחסוך את הכסף שכה חשוב לה עכשיו והיא תשלם אותו בתקופה רגועה יותר.

אני מאמין שזה חלק גדול מהעניין.
בנוסף, אני חושב שחיסול החוזה יוריד את המשכורת שלו מתקרת השכר. גם אם בעוד שנתיים שלוש זה יתברר כחוב, זה לא ישפיע על תקרת השכר מכיוון שתקרת השכר מושפעת מהכנסות ולא מחוב כללי להבנתי.

במוסף, כמו שדימה (נדמה לי) הציג את הדברים בתגובה קודמת שלו - אם אומטיטי ימצא לעצמו קבוצה חדשה, אז בארסה תוכל לטעון שיש להחסיר את השכר שלו בחוזה החדש כי הוא ממילא השתכר בקבוצה החדשה, והיה יכול לעשות זאת אם היה מסכים מראש לעבור לקבוצה אחרת - מה שהוא לא מסכים עכשיו. אם הוא לא ימצא קבוצה חדשה, בארסה תוכל לטעון לחוסר מקצועיות וחוסר רצון לשחק כדורגל.

כך או אחרת, מקרה אומטיטי הוא שונה מהשאר כיוון שאומטיטי לא כשיר גופנית לשחק כדורגל. אתה לא יכול לבנות על שחקן, אפילו לא כשחקן מחליף, אם הוא כשיר לשני משחקים רצופים בלבד, ובכלל ללא יותר מעשר משחקים בעונה. זה לא רציני.

אז אם אתה לא בונה עליו בשום סיטואציה, מה אכפת לך אם הוא מקבל את השכר כחלק מהקבוצה או שהוא מקבל אותו בתביעה משפטית? דה-פקטו כן או לא שחרור מחוזה, אומטיטי הוא לא שחקן ברצלונה.

נזכור שהמטרה המיידית היא לרשום את אגוארו.
יכול להיות שהסיבה שבארסה בסופו של דבר לא מתירה את החוזה שלו כדי לדחות את התשלום לבעוד שנתיים היא שזה לא היה עוזר.
אם אומטיטי מרוויח נניח 20 מיליון, אנחנו לא נהיה מתחת לתקרת השכר גם אם נפטר אותו. ואז מותר להשתמש רק ברבע מהשכר שהיה מתפנה, כלומר 5 מיליון. וזה לא היה מספיק בשביל לרשום את אגוארו.
כלומר אם עורכי הדין הגיעו למסקנה שבארסה תפסיד במשפט, עדיף לה לא לנסות להתחכם.
יש דרכים קלות יותר - לשכנע את הקפטנים לרדת בשכר.

הייתי פשוט מציע את תקרת השכר כעץ עבור לאפורטה ואגוארו. שידוך אידיוטי לגמרי. אני אוהב את קון אבל אין לו מה לחפש אצלנו ואנחנו ממש לא צריכים אותו. מתי הפכנו לבית אבות? מה אנחנו club social? רכש הזוי

זה רכש שנועד בשביל מסי בזמנו.

שזו בושה גדולה.

לוקח בשתי ידיים כחלוץ מחליף, ובשביל שמסי ישאר זה אחלה בונוס, ועוד המשכורת נמוכה. זה מהלך ציני ומוגזם מבחינת הנסיבות בהן הוא קרה והתוצאה הסופית, אבל מבחינה אובייקטיבית זה לא מהלך כזה מזעזע.