פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

בוסקטס בכל נקודות זמן בקריירה שלו היה יותר טוב מפיאניץ באותה נקודת זמן. אני יחזור על זה שוב בוסקטס בכל נקודות זמן שלו בקריירה שחקן יותר טוב מפיאניץ.לחזור על זה שוב?

אני כמובן מדבר בחיים האמיתיים ולא בפיפא…

ומן הסתם הוא אמור להרויח יותר ממנו, לא רק יותר טוב גם שחקן הרבה יותר ותיק.

לא מבין מה זה משנה אם בוסקטס טוב מפיאניץ’ שטוב מרוברטו שטוב שיילך מברצלונה אתמול.

אני לגמרי עם ליאור פה - מקרי פיאניץ’ ואומטיטי שונים לגמרי. הראשון נקנה וקיבל שכר כחוק, לא משנה אם זה שכר מוגזם או לא, ואז יובש לשנה בלי שום סיבה מקצועית ו/או רפואית. לא הייתה שום סיבה מקצועית לייבש אותו בצורה ובכמות הזו, בטח ובטח כשבוסקטס-פדרי-פרנקי לא נחו לרגע. לגיטימי לחלוטין שהוא לא לגמרי ישמח לבוא לקראת מועדון שנידה אותו לעונה שלמה (ושהוא בו רק שנה, כן? אותה שנה של הייבוש), בלי קשר להאם הוא טוב יותר או פחות משחקנים אחרים.
זה שהוא לא מוכן להתפשר על קיצוץ מוגזם (יחסית) בשכר שלו כדי לעבור למועדון אחר, כל מועדון אחר כלשהו, שברצלונה שייבשה אותו תרצה לזרוק אותו אליו? הגיוני לגמרי מבחינתי.

אומטיטי לעומת זאת יובש אך ורק על ידי עצמו. הבדל קטן.

אם נחזור שנייה לגן, אז העניין הוא “מי התחיל?”. במקרה של פיאניץ’ זו ברצלונה שלא בירכה.

טוב , רק שאני יהיה ברור:

א. ברצלונה חיבת לשלם לו.

ב. אומטיטי והוא זה שתי מקרים נפרדים.

ג. אבל התוצאה זהה זה שתי שחקנים לא רוצים מסיבות שונות. ולהוציא אותם מהסגל זה חוקי.

אבל אם פיאניץ אך ורק רוצה לשמור על קרירה שלו אז מה שנה שלמה ביציע זה מה שיעזור לו?

להוציא אותם מהסגל זה חוקי (אולי, לא יודע מה אומר החוזה שלהם), אבל השאלה אם זה משתלם. כלומר - מקצועית, כי כלכלית כנראה שלא (שוב, לא יודע מה כתוב בחוזה).

במקרה של פיאניץ’ - אני קצת פחות בטוח בזה מאשר מבמקרה של אומטיטי.

אני כן בטוח שלבוסני הרבה פחות “מגיע” שנדפוק אותו עם שנה ביציע. למה הוא כן, ושאר הלא מקצצים, כולל כמה קפטנים, לא?

כל עוד אין סעיף של דקות או משחקים זה חוקי ומכיון ששנה שעברה קומאן ייבש אותו בצדק או לא בצדק, והוא לא הראה סימנים של תביעה אז אני יוצא מנקודת הנחה שזה חוקי גם השנה.

אם יש לו סעיף סודי של דקות אז זה עוד סיבה לקלל את ברתומאו.

לגבי השאר, פיקה קיצץ. ולפי הדיווחים אלבה ובוסקטס בדרך.

פיאניץ לא רצוי מקצועית מנקודת המבט של המאמן והנשיא, אם רק הקרירה חשובה לו אז להשאר בברצלונה זה לא התשובה.

דיווחים. כשזה יהיה מעשים, נדבר. וגם אז - למה שחקן בן שנה במועדון צריך לעשות יותר ולפני מקפטן? אם בוסקטס, אלבה ורוברטו לא קיצצו עדיין - למה שפיאניץ’ יבוא לקראת המועדון?

והתייחסתי רק לקפטנים, כן? ברייטווייט, גריזמן, דמבלה, קוטיניו (ובשקט בשקט אגיד שגם טר שטגן ופרנקי) לא קיצצו. כולם יהיו ביציע?

אם הייתי פיאניץ’, והיה לי יותר חשוב כסף מקריירה, בגיל 31 - לא בטוח שהייתי נוהג אחרת.

אני התייחסתי רק מבחינה מקצועית. כלכלית נטו אתה צודק לחלוטין.

ההבדל הוא סיבה מקצועית, שאר השחקנים שרשמת קומאן רואה בהם שחקנים לגטימים בסגל. מניח שהוא לא יסכים שיספסלו את גריזמן (דימיטרי מאוכזב עכשיו חחח)

אני מניח שהתכוונת ללגיטימיים. אם כי יש לנו גם מספיק קטינים בסגל.

הגיוני שלא יספסל. ופה נכנס עניין הצביעות - לא רק שלנו כאוהדים, אלא בעיקר של המועדון. מצידי שפיאניץ’ יישאר עוד שנה ביציע, אבל לא צריך לסובב את זה כאילו הוא האשם העיקרי במצב הזה.

אני מתקשה להאמין שפיאניץ’ חשב שבגיל 31 ברצלונה מעיפה את ארתור הצעיר והכשרוני רק כי חושבים שהוא צ’אבי הבא שחמק להם מבין האצבעות כל השנים. הוא הגיע בעסקה מושחתת שכל העולם דיבר עליה, רק כי הציעו לו שכר מפלצתי.

נכון, שהוא כנראה חשב שיקבל דקות משחק ויהיה חלק מהסגל, אבל אחרי שהוא רואה שהמאמן מתעב אותו הגיע הזמן בשבילו לחפש מקום אחר. אין לי ציפייה שיקצץ בשכר שלו, אבל אם הוא ישאר בברצלונה עונה נוספת הוא יודע מה ההולנדי הבינוני מתכנן בשבילו. ובניגוד לשחקן בית עם ים פוטנציאל כמו ריקי, די מגיע לו.

דרך אגב למה אתם לא ראיתם אותי מוציא מילה אחת רעה על בריטוייט? לא בגלל שהוא שחקן לרמה של ברצלונה (אולי לרמה של היום, אז כן). בגלל שהוא לא מעצבן אותי, לא בתור שחקן ומקצוען ולא בתור בנאדם, והלוואי שכל השחקנים שלנו, כולל שחקני הבית שלנו, היו מגיעים לשחק בגישה שהוא מציג אצלנו.

זה לא קשור אישית לפיאניץ…

רק בשביל הגילוי הנאות שהוא החטיא השבת מול בילבאו, אימא שלו והמקצוע העתיק בעולם הוזכר באותו משפט אבל זה אני עשיתי גם לשחקנים יותר גדולים ממנו ובהתקף של עצבים ריגעי חחח

זה חוקי בהחלט. כמו שגם חוקי שפריז ייבשה את ראביו כי ביקש לעזוב.
זה פשוט מסריח.
פיאניץ׳ השקיע, הגיע לאימונים, הראה רצינות ולא הסתכל דרך משקפת מנייר על המשחק. הוא הסכים לכל התנאים שלכם.
פשוט כמו פריז אתם דרשתם תנאי נוסף שלא בחוזה (במקרה שלכם - קיצוץ מאסיבי בשכר, במקרה של פריז - הארכת חוזה) והוא לא הסכים.

החוק מאפשר לכם לייבש אותו. אותו חוק שאפשר לפריז לייבש את ראביו ושיאפשר להם לייבש את אמבפה (אם יחליטו לפעול כך).
אתם לא תצאו מנצחים גדולים ולא לוחמי צדק אם תפעלו כך.

חוץ מזה, שאם כל קיצוץ יעזור לכם, מה הבעיה שתשלמו חצי מהשכר שלו ושישחק במקום אחר? זה לא זהה לקיצוץ של חצי מהשכר ולשבת ביציע? חוץ מזה שהוא הסכים לקחת על עצמו קיצוץ קטן ( של איזה 20% אז הבנתי נכון).

אוקסימורון… זו בדיוק הבעיה

ואגב אם כבר אנחנו מחפשים על מי לכעוס אז אילייש מבחינתי לא ראוי ללבוש את המדים ויפה שעה אחת קודם

אתה מבין שההבדל בין פריז לביננו שאנחנו לא מונעים ממנו מעבר לקבוצה אחרת… לא מבין איזה קשר קישרת בין שתי המקרים.

אני כתבתי בצורה ברורה עד עכשיו מה אני חושב בקשר אליו, ואני לא יחזור על זה שלוש פעמים ולמען האמת אני גם לא מחפש צדק עכשיו. ברצלונה זה כמו אדם טובע שמנסה להחזיק מעמד ולא לטבוע למצולות, במצבים כאלו לא הופכים להיות לוחמי צדק גדולים …

בייג לייק. צודק מאה אחוז .

לא, אבל הוא ציפה שאם מחליפים אותו בשחקן שבאותה נקודת זמן נחשב לפחות טוב ממנו אז שהוא לפחות יתפוס את המקום שלו בהרכב!
ואם לא בהרכב אז כמחליף ראשון.
הוא הגיע לברסה, לא לסיטי. עם כל הכבוד התחרות שלו על ההרכב היא סרג׳י רוברטו וילדים שלא ידעתם מי הם לפני שנה (מוריבה ופדרי) ושכחתי את ריקי.

פריז - רצתה שראביו יעשה משהו שראביו לא רצה לעשות. כעונש הושיבה אותו ביציע.

ברסה - רוצה שפיאניץ יקצץ שכר, כעונש אתם מציעים לייבש אותו ביציע.

בסוף שתי הפעולות חוקיות. אבל לא מוסריות.
בטח לא לשחקן שכן מוכן להתגמש ותמיד השקיע, והוא לדעתי השחקן הכי מתאים כדי להחליף את בוסקטס כדי שינוח.

אם הרמה שלו היא לשבת ביציע זה דבר אחד. אבל אתם דיברתם על כך כעונש על סירוב לקיצוץ בחוזה.

אז פאקינג תתפשרו!
דורשים משחקן לקצץ 50% אבל חס וחלילה לא שתשלמו חצי משכרו בקבוצה אחרת.
הוא גם הסכים לקצץ סביבות ה20%, מה הבעיה שתשלמו 50% מהיתר?!?

שתי הפעולות חוקיות ומוסריות.

תשים לב שאני לא אומר שזה חכם או הפעולה הרצויה וכל מקרה נבחן לגופו.

אין שום סעיף שמחייב את ברצלונה לתת לו דקות.

אני לא סובלת את פסז ממיליארד סיבות. אבל זכותם המלאה לא למכור את ניימאר לנו או את אמבפה לכם

כמובן שיש בעיה עם הפייר פליי והשכר ועוד מיליארד דברים אחרים איתם שזה נושאים אחרים בשבילי…

נ.ב בקשר לניימאר תודה רבה לך אל חאליפי, זה לא הייתה הכוונה שלו, אבל הוא הציל לנו את התחת… הוא שונא את ברצלונה אבל פה הוא עזר לנו… בטח מתחרט על זה עכשיו…

נכון, וגם אין שום סעיף שמחייב את פיאניץ לקצץ בשכר.
מצופה ממועדון לתת דקות לשחקן שהם קנו.
חובה על המועדון לשלם לשחקן משכורת.
הבדל של שמיים וארץ.

גם אין לפיאניץ סעיף בחוזה שאומר שאסור לו להבקיע בכוונה גול עצמי, האם זה לגיטימי שיעשה זאת?

תבדיל בין המקרים

תגיד בכנות אתה קורא מה שאני כתבתי ???

כן.
לא מסכים עם ההשוואות שלך.

מפסיק את הדיון פה כי אמרתי את שלי.

איפה כתבתי שאני לא חושב שצריך לשלם לו משכורת.

תמצא לי הודעה אחת כזו. ואני מבטיח לך לשלוח אלף שקל לפלורטינו ולממן את עיסקת אמבפה

ברצלונה רוצה שהוא יעזוב לקבוצה אחרת ובשביל זה הוא צריך להסכים לקצץ במשכורת. הוא לא מסכים . והוא לא בתוכניות המקצועיות של קומאן ובנוסף הוא גם לא רצוי במיוחד. .

זה המחיר של ההחלטה שלו. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.