פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

הוא במרחק צעד מוטעה אחד מלהחליף את ג’ובאני דוס סנטוס בתפקיד “ילד חרא”. ואולי בכלל הוא כבר שם.

הצד הרציונאלי שבי מבין שצריך לעשות עליו כסף וזה סכום טוב למצב שלנו אבל הצד הילדותי שבי והאמוצינאלי רוצה שברצלונה לא תקבל שום הצעה ותזרוק אותו ליציע לשנה שלמה.

ינואר תקבל עליו פחות ממה שתקבל עכשיו. ואני בכלל בשלב הזה לא רוצה שהוא ישאר גם לא לצורך הדיון התיאורטי.

ילד קקה

ברור שנקבל עליו פחות בינואר, אם בכלל. לכן מנסים להיפטר ממנו עכשיו.
אבל אם לא יצליחו, אני בעד להחמיר את הענישה. כרגע הוא מתאמן עם הנערים, אני רוצה שגם את זה ייקחו לו.

אני מבין שאתם מדברים עם הרגש, אבל בסוף צריך להסתכל על הנושא בצורה רציונאלית.
אתה לא רוצה שברסה תהפוך למיני פריז, כל שחקן שדורש התקדמות בשכר יפחד. זה יגרור מצב שבעתיד שחקנים צעירים יחששו לחתום בברצלונה לא מתוך אידיאולוגיה.
אגלה לך סוד, לילדים בני 14 שבאים מחוץ לקטלוניה לא באמת אכפת מידי אם להגיע לברצלונה או לריאל. הם יגיעו למקום שימקסם את סיכויי ההצלחה שלהם.

בסוף גם לאותם ילדים יש הורים או סוכנים, והם יראו שבברסה עד שלב מאוד מאוחר ידרשו ממנו חוזה נערים לעומת ריאל ששם יתנו חוזים לפי הרמה של הילד ויבינו שעדיף להם להגיע לריאל.
כמובן שאם נדבר על שחקן עם פוטנציאל להיות מהטובים בעולם אז זה יהיה זניח בעתיד, אבל בסוף 99% מאותם כדורגלנים יסיימו באיזו לגאנס במקרה הטוב.

ברור שמוריבה יוצא מניאק וסחטן והכל, אבל ברסה צריכה למקסם את הרווח עליו.
אם זה אומר לבלוע את האגו אז זה מה שאתם צריכים לעשות.
להתייחס אליו כמצורע לא בדיוק יעלה את מחירו, ההפך!
בהתחשב במצב שהוא החליט שהוא רוצה לעזוב. עדיף לכם שישב על הספסל עונה שלמה, יבזבז לכם שכר (אולי נמוך אבל בכל זאת) ויעזוב בחינם?
או אולי עדיף
לכם להרוויח עליו כמה מיליונים טובים?

אף אחד לא דרש ממנו לחתום על חוזה נוער.(גם שהוא היה בנוער הוא קיבל סכום כסף גדול משאר העמיתים שלו וזה בדיוק מה שהביא אותו למצב שהוא היום.) הוא היה מקבל חוזה מקצועני לכל דבר ונחשב שחקן של הבוגרת.

כמו שכתבתי בהתחלה, מצד אחד, הצד הרציונאלי שבי רוצה למקסם את הרווח עליו. אבל הצד המניאק שבי רוצה לזרוק אותו ליציע לכל השנה ולתת לו להתאמן בצד.

בכל מקרה לא להתפשר על הסכום כסף.

אמרתי שאני חושב שהוא מניאק.

זה לא סותר שאתם כמועדון צריכים לרצות להשאר מקצועיים. בסוף
אם שחקן שישקול להגיע אליכם יראה שאין לכם בעיה לזרוק מישהו ליציע כי הוא לא מוכן לחתום על חוזה בתנאים שלכם זה יפגע ברצון שלו להגיע אליכם.

ששחקן מגיע לשנה האחרונה בחוזה ומסרב לחתום על הארכת חוזה הוא רוצה לעשות סיבוב על הקבוצה שלו. כי הוא מונע ממנה לעשות עליו רווח. (כי הוא מתכנן לעזוב בחינם)

שימכרו אותו , ההימור שלי, החמדנות שלו רק תפגע לו בקרירה. לפי מה שאני מבין סוכנות השחקנים שלו מקורבת לליפציג והפלא ופלא זה נראה תקוע המשא ומתן. מעניין למה.

היה יכול להיות שחקן הרכב בברצלונה. זרק זין. טוטנהאם עכשיו והוא עדיין רוצה את ליפציג. ממש בחירה קשה מבחינה מקצועית. ילד קקה.

ובכלל כל המיתוס הזה על שחקנים שלא יגיעו למועדונים אם המועדונים לא ישחררו אותם זה בולשיט. שחקנים ממשיכים להגיע לפסז וקבוצות כאלו גם עכשיו. בסופו של דבר , אתה מרים להם מספיק כסף ולא מעניין אותם מה הקבוצה עשתה לשחקן ההוא…

לא שמעתי על מקרה אחד ששחקן לא הסכים להגיע לפסז או או טוטנאהם מהסיבה הזאת.

נראה לי שאולי אתה מתעלם מאפשרות נוספת שיש לבארסה בקנה. איתות!
כשאנחנו זורקים את אילאיש ליציע לשנה שלמה במקום לנסות למקסם עליו רווח לטווח קצר, אנחנו מאותתים לשחקנים ולסוכנים שחגיגת הבית זונות של ימי ברתומיאו נגמרה. שחקנים שרוצים להגיע למועדון העל שנקרא ברצלונה יצטרכו “להתפשר” על שכר שמקבלים שחקנים מקבילים להם בקבוצות אחרות. שחקנים שרוצים להיות המרוויחים הגדולים ביותר (ובפער) בעולם הכדורגל מוזמנים לחפש מועדון אחר שיקלוט אותם וישלם את השכר שהם מעוניינים בו.

זה לא מאוד מסובך. אנחנו “מפסידים” בטווח הקצר ומרוויחים בטווח הארוך.

ולפני שאתה מעלה את השאלה “איך זה שהוא יישב ביציע יעזור לכם?” פשוט. השחקן משתמש בברצלונה כקרש קפיצה לתחנה הבאה. אם ישחק יקבל במה והערך שלו יעלה. אבל מכיוון שהוא מסיים חוזה, את פירות עליית הערך לא אנחנו נקצור. כשחקן חופשי הוא יהנה ממענק חתימה שמן ואין לו שום סיבה לעזוב עכשיו. הסיבה היחידה שהוא מוכן לעזוב עכשיו ואיכשהו כן להכניס כסף למועדון היא האיום שאם יישאר מבלי לחדש חוזה, יישב שנה ביציע וזה ידפוק אותו.

הבנת? אם נפעל לפי מה שאתה מציע, נקבל עליו כלום ושום דבר. בגלל שאנחנו לוחצים עליו אנחנו עלולים לעשות עליו כמה ג’ובות. בגלל שאנחנו לא מוכנים להתפשר במחיר, אנחנו מתחילים לבנות לנו שם שפוי בשוק ההעברות. בגלל שקבוצות מבינות שכבר אין את מי לז#@!ן בתחת בקניה ומכירה, הן יבואו למו"מ איתנו כמו שהן באות לקבוצות אחרות, ואז נרויח את היכולת לקנות שחקנים במחירים שפויים. וזה ידידי, שווה לנו הרבה יותר מהכמה מיליונים שאתה רוצה שנתפשר עליהם עכשיו כשאתה מציע לנו “לבלוע את האגו”.

חושב אחרת? ספר לי איך הורדת המכנסיים הבזיונית של ימי ברתומיאו עזרה לנו לקנות את דמבלה וקאוטיניו במחיר שפוי.

אני רק רוצה להוסיף שאחד הדברים שהביאו אותנו למצב הזה הוא שהוא היה בנוער התקפלו מולו בדרישות השכר שלו. נחשו מי היה הנשיא אז.

שאתה נותן לילד בנוער שכר גבוה אתה מחנך אותו בצורה הזאת. בסופו של דבר לברצלונה יש גם אשמה במצב פה.

כל הכבוד ללאפורטה בנושא הזה. ברתומאו היה שומע את דרישות השכר שלו (לצורך העניין נגיד שאני מאמין לרומארו ואני לא) 8-10 מיליון לשנה ואז היה אומר לו. קח 10-12 ואם תוציא מילה נוספת אני ישלם לך גם 15… ורק אל תעיז להוציא עוד מילה ואני גם יעניק לך סעיף נאמנות!

פריז עם כל הכסף שבעולם לא מצליחה לכות בתארים. עדיין לא תראה שחקנים שרוצים להגיע לשם (למעט ניימאר ואמבפה שהגיעו לפני שגילו שזה בית כלא). רוב מי ששם הגיע כפשרה כי מועדוני על אחרים לא רצו או לא יכלו לקנות אותו.
אני מדבר על מסי שיכל להגיע רק לשם, נבאס אחרי שריאל הביאו את קורטואה, ראמוס כשריאל לא רצו אותו, איקרדי אחרי שעבר על כל נשות חבריו באינטר וכו.
לצורך העניין דורטמונד מחפשים מישהו שיקנה את האלאנד בהמון כסף, מעניין למה הוא לא מגיע לפריז…

איך בדיוק?
האם אמירה רגועה לשחקן שהוא לא מקבל הארכת חוזה בשכר הזה ושיחפש לעצמו מקום אחר לא עדיפה?
אני לא מדבר על לתת חוזה בכל מחיר, אני מתנגד לייבוש על הספסל כעונש.
אתם לא רוצים לחדש חוזה? הכל טוב. פשוט תמכרו אותו! אל תענישו אותו ואתכם, אתם לא מלמדים אך אחד לקח. ההפך, אתם מלמדים סוכנים שיזהרו מלעשות איתכם עסקים כי תהרסו להם את הנכסים.
אם הוא יישאר ובמקרה תצטרכו אותו במהלך השנה תשתמשו בו, עדיף לנצח עם אילייש מלהפסיד כשהוא ביציע.

זו הדעה שלי בכל אופן.

אתה מתבלבל בין חוסר הצלחה ספורטיבית שנובעת מבנייה לא נכונה של הקבוצה (לפחות עד הקבוצה של השנה שאת התוצאות נבחן בסוף השנה) לבין “כוכבים שלא רוצים להגיע”.

ניימאר הסכים להאריך חוזה שם, אפילו אחרי שהוא בעצמו באופן אישי (תודה לך אל חאליפי בזכותך ברצלונה עדיין בחיים) חווה את “בית הכלא” . אני לא יכנס לכל שחקן שרשמת כי זה ארוך ואני רוצה לראות סרט מנטפליקס…

בוא נראה עכשיו יש להם את אמבפה מסי וניימאר נראה לי די קשה לזרוק גם את האלנד לשם.

אבל אם אתה נכנס לפרטני. מעניין למה וינדלאום בחר בהם השנה (לפני מסי)…

אולי תמצא לי שחקן בודד כך , בגדול, שחקנים למשל מגיעים לטוטנאהם גם שדניאל לוי עושה לכולם את המוות שם. ובצדק , אני ממש מחבב את לוי. הלואי שכל בוס באירופה יתנהג כמוהו שאחת הגדולות באות אליו. בקיצור, פסז יכולים לשים את אמבפה בכלא ושנה הבאה שהוא יעזוב . הם ילכו על איזה שם חם שהם רוצים יוציאו את השטרות וכולם ישכחו את זה ורוב הסיכוי שהם יצליחו גם.

ווינאלדום הוא הדוגמה שלך לטופ של הטופ? שחקן שליברפול סירבה להאריך לו חוזה? שחקן שברסה נלחמה עליו עד שכר של חצי ברג׳י רוברטו?
אני אישית מאוד מעריך אותו, אבל מפה ועד כוכב יש מרחק רב.

מה הסיבה לבניה הלא נכונה? ששחקנים גדולים מחפשים קודם כל יעדים אחרים ושומרים את פריז לפלאן בי שלהם.

העונה פריז עשו רכישות מעולות אין לי מה להגיד, עם מסי ברסה בסגלים נוראיים הגיעה לחצאי גמרים כאילו מדובר באליפויות צרפת.

בסוף מדובר בפשרות של שחקנים להגיע לשם, גם מסי אם היה יכול היה מגיע למועדונים אחרים לדעתי.
נשים את ניימאר ואמבפה בצד שניסו להתחיל שם משהו, בשנים האחרונות למרות כשלונות רצופים הם לא שדרגו את הקישור הלוקה בחסר ולא את המגנים. רק העונה סוף סוף זה קרה.

תשים לב שכתבתי שחקנים. אין שום קבוצה שיש בה אחד עשרה סופרסטארים.

אם אמבפה יעזוב השנה או שנה הבאה, אני מניח שפריז ירוצו על האלנד ולדעת הרבה אנשים שעוקבים אחרי האלנד (אני לא עוקב) הוא גם יותר טוב מהצרפתי.

רוב הקבוצות שמנסים ליצור בהחלט שואפות לשם.
פריז עד עכשיו הייתה רחוקה משם למעט עמדות בודדות.
שוער מוערך, אבל רחוק מלהיות הטוב בעולם, לא במקרה לקחו אותו אחרי שריאל מצאו שוער טוב יותר.
הגנה של 1/4 (2/4 עם קימפמבה שלא החלטתי אם מגיע לו)
קישור של 1/3 (וזה בהנחה שוראטי סופרסטאר
רק התקפה של סופרסטארים.

בוא תשווה לסיטי/ליברפול/יונייטד/ריאל/ברסה (בימים טובים יותר) וכו…

כעת הקיץ הם עשו התקדמות אדירה בגלל שהמון מועדונים לא יכלו לשלם משכורות לשחקנים. לא היה שם אלמנט של בחירה בפריז אלא פשרה בפריז.

לשטויות האחרות שכתבת (בעיני), כבר הגיבו לך.
לגבי הקטע המצוטט, אני באמת לא מבין מה אתה רוצה או שאולי, באופן מפתיע, אתה שוב מגיב על נושא בשליפה בלי לדעת את הנתונים.

אנחנו רחוקים מלהיות פריז שמייבשת שחקנים ביציע ולא מוכנה למכור.

אנחנו מסכימים ורוצים למכור את מוריבה בשמחה למי שמעוניינת אבל אנחנו דורשים מחיר מסויים לא מופקע בכלל שהוא כ15-20 מיליון יורו.
כרגע אין קופצות משום מה.

אנחנו לא מעוניינים לתת לילד קקה במה אצלנו ששנה הבאה יוכל למקסם את החוזה הבא שלו בזכות הבמה אצלנו. עדיף
לנו להשקיע במי שכן יישאר.
אז אם הוא יאריך חוזה בתנאים שלנו, וולקם.
אם הוא מעדיף לחכות שנה וללכת בחינם, בכיף.
שיעשה את זה אחרי שנה של משחקים בנוער ו/או ביציע.

יש לו עוד את החוצפה להעלב אחרי שקיבל במה לפני שחקנים כמו פיאניץ וריקי.

כרגע טוטנאהם וברצלונה די הסכימו לגבי הילד קקה. עכשיו צריך לשכנע אותו או יותר נכון, את הסוכנים שלו לעבור.

עצם זה שצריך לשכנע אותו לעבור לטוטנאהם ולא לליפציג כבודה במקומה מונח. מראה בדיוק מה שווה הילד קקה הזה.

https://twitter.com/barcacentre/status/1431671610721939456

הבעיה זה לא המחיר שברצלונה דורשת, אלא זה שהם רוצים מענקי חתימה שמנים שמין הסתם מבחינת הקבוצות הקונות אמור להתקזז עם הסכום שברצלונה דורשת.
אם הוא ומשפחתו לא היו דורשים את אותם סכומים מופרכים אז לקבוצות לא היה בעיה לשלם את הסכום שבארסה רוצה.

זה ברור לכולם. טוב, כמעט לכולם.

100%

זה עדיין לא הופך את ברצלונה לפריז.
זה יותר מראה שמוריבה לקחת את הדימיון לפוגבה צעד אחד קדימה.

אני חושב שאתה פשוט לא קראת את מה שכתבתי ונתקעת על משפט אחד והסקת ממנו הנחה (שגויה) על דעתי.

אקל עליך:

כתבתי שאתם צריכים למכור ולא לייבש.
בסוף אם לא יציעו לכם עליו 15 אלא 12, האם עדיף לכם לקבל 0 ושישב ביציע עם שכר?

אבל הרבה יותר קל לתקוף את הטענה שלא טענתי…

אקח עליך שוב:
ברסה צריכה למכור אותו (במחיר שתרצה, חשבתי שזה מובן מאליו, כמובן להתפשר במידת הצורך) ולא לייבש ביציע שזה מה שטענו חלק מהמשתמשים פה.
אי הסכמה לטענה שלי שקולה לאמירה שחובה לייבש את אילייש ביציע ולא משנה כמה יציעו עליו.
האם זו הטענה שלך? או שאתה מעדיף לתקוף אותי על טענות שלא טענתי?