פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

ביום ראשון, איפשהו לקראת סוף המשחק המצלמה התמקדה על גריזמן ואמרתי לעצמי “אה, נכון, הוא על המגרש”.
כזה למל"מ בכזאת משכורת…

גם אם בניגוד לדיווחים לא תהיה חובת רכישה בסופו של דבר, אני עדיין מרוצה. מקצועית וכלכלית הוא נטל אצלנו. שיפנה את העמדה ואת השכר. הוא לא יחסר לי.

ואז זה יחזור להיות מקרה קוטיניו 2. כל המידע שיש מראה שיש חובת רכישה. אז באמת אפשר לחגוג.

ופה באמת רואים הבדל בין ברתומאו לבין לאפורטה. אני חצי צוחק וחצי רציני שברתומאו לא רק שלא היה את הסעיף הזה. אלא הוא גם היה משלם לאתלטי על ההשאלה…

מגיע ללאפורטה יותר ממילה טובה. ואם לוק דה יונג אכן מושאל בלי כסף לסביליה ובשכר מינמלי. אז זה לא נורא.

אני מבין שקשה להתנתק מהשיקולים הכלכליים, וברור לכל שגריזמן החתמה שנועדה להיכשל. אך עם זאת, אני מהמר שאם היה נשאר היה מלך השערים שלכם העונה.
לא קשה לכם על העובדה שההתקפה שלכם מורכבת מאסופה בינונית למדי (נוציא את ממפיס ופאטי אולי)? לוק דה יונג מעליב אותי שנמצא בברצלונה אפילו כאוהד ריאל.

נכון. וזה באמת לא מאוד מוצלח במקרה זה, אבל זה הרע במיעוטו. קוטיניו לא תרם הרבה לקבוצה בשנים שהוא פה, ולפחות חלק מהשכר שלו שולם ע"י באיירן. מלכתחילה, כמו גם עם גריזמן, זו הייתה רכישה לא מתאימה. לא היה הרבה מה להוציא משם. שילמנו סכומים אדירים ומשכורת בשמיים לשחקן לא מתאים ולא ברמה של השכר שקיבל. זה מצב שקשה להוציא ממנו תועלת, ואפשר במידת מה רק לצמצם את הנזק.

אם אין חובת רכישה על גריזמן, אז אנחנו כרגע רק במצב של צמצום נזק - וגם עם זה אני חי בשלום.
אם יש חובת רכישה, אני פותח שמפניה.

מה יותר חשוב לך בתור אוהד ריאל מדריד שבנזמה היה מלך השערים בעונה הזאת במחיר השנים הבאות או שהקבוצה שלך תשרוד ותהיה תחרותית בשנים הבאות?

עכשיו תחשוב לבד איך אנחנו מרגישים.

קשה, קשה. אבל עד אתמול לא יכולנו אפילו לרשום שחקן שהגיע בחינם (קון).

בשכר של הצרפתי ובסכום שכנראה נקבל עליו נוכל להביא בעונה הבאה (או כבר בינואר) חיזוקים במחיר ובשכר שפוי. גריזמן לא שווה את התקיעות שהוא גורם לה. הוא פקק בהתקפה ופקק בתקציב. עכשיו שהפקק נפתח אפשר להתחיל לעבוד על חיזוקים.

אז כן, התרומה שלו לא הייתה אפסית. וכן, הוא נתן את הנשמה על המגרש. וכן, מאוד אהבתי את ההתנהלות שלו. אבל כמו שלא הייתי שם חצי מיליון שקל על קורקינט, ככה אני לא רוצה שחקן התקפה במחיר מופקע רק בשביל שיעשה לחץ 90 דקות. וגולים, עם כל הכבוד, הוא לא הצליח לשים בכמות מתאימה.

דרך אגב, אני מקווה שאנחנו לא “נבכה” על אמרסון. מבחינה מקצועית, קשה עם זה.

יש לכם פחות סיכוי להיות תחרותיים בלי גריזמן מאשר איתו.
את ספרי החשבונות אני פשוט לא מכיר לעצמי אז קטונתי.

אני באמת מבין את סדר העדיפויות פשוט השמחה הגדולה על עזיבתו של גריזמן קצת מוגזמת לדעתי…

אתה יכול להירגע. אייל הביא צילום מההודעה הרשמית של המועדון, שם כתוב במפורש שיש חובת רכישה, ושאתלטיקו משלמת את כל שכרו.
זה בעצם מכירה ב 50 מיליון רק שאת ה 10 מקבלים עכשיו ואת ה 40 בעוד שנתיים.
תאורטית יש גם אפשרות שהוא יחזור לבארסה אחרי שנת השאלה, ישחק פה שנה, ואז שוב יחזור לאתלטיקו. אבל אני מוכן להמר בהרבה כסף שזה לא יקרה והוא לא יחזור לבארסה.
לא צויין, אבל אפשר להניח שגריזמן הקריב הרבה משכורת כדי שהמעבר יקרה. שחקן גרוע, אבל ילד קקה הוא לא.

אני בבעיה עכשיו. אני צריך למצוא קורבן חדש לרדת עליו כל מחזור. לנגלה זה קל מדי, זה כמו להרביץ לחסר ישע.

העונה כנראה שלא נהיה תחרותיים עם גריזמן ובלעדיו, מה לעשות שיש לנו יותר מדי בעיות בסגל ובעיקר על הקווים. נפטרנו מהמשכורת הכי שמנה בקבוצה ועם כל הכבוד להשקעה שלו (ולחלוטין יש כבוד) הוא לא תורם לנו מספיק מבחינה מקצועית. גם אם בלי גריזמן אנחנו מחוץ למירוץ, אני מעדיף את זה ושקיץ הבא יהיה לנו קצת יותר אוויר לנשימה לרכוש שחקנים הכרחיים ולא פלסטרים זקנים שכנראה לא יועילו.

דר"א חייב לחזור בי מההודעה הקודמת, חובת רכישה הופכת את העסקה למעולה מבחינתי וההשאלה של דה יונג היא סוג של “קח קומאן שלא תבכה” מבלי לפגוע בנו יותר מדי (רוב הסיכויים שלא נרכוש אותו אחרי העונה הזאת).

אז אני חושב שההימור שלך שגוי (ואגב, היה יותר ממשתמש אחד בפורום שלכם שהימר שגריזמן יצליח מאוד בברצלונה).

הוא שנה שלמה לא עשה כמעט כלום ותחילת השנה הזאת לא סימנה שיש שינוי כלשהוא.

הוא לא מתאים לברצלונה ולא היה מתאים לה גם השנה.

יכול להיות את זה כבר לא נדע.
פשוט מנסה לראות מי אמור להבקיע בברצלונה מלבד ממפיס ואני לא מוצא תשובה (אלא אם כן פאטי יחזור בכושר טוב מהפציעה).

אגב, שום מילה על ריאל שם המצב די זהה, מלבד בנזמה אין מי שיבקיע כבר 3 שנים.

אני מסכים איתך שאין מי שיבקיע. גם אין כ"כ מי שיסדר מצבים, הכל היה מסי.

אני רק לא חושב שגריזמן היה הפיתרון.

שרואים את מצב שחקני ההתקפה שלנו זה לא איזה ביג דיל להיות מלך השערים של ברצלונה, כאילו המתחרים של גריזמן בהתקפה זה בריטויט ודמבלה כך שכבר יש לו פור של שתיים. ואז יש את דפאי שהוא לגיטימי ונעלם אחד, שאף אחד מאיתנו לא יכול לדעת בודאוות מה הוא יקבל שהוא יחזור מפציעה וזה אנסו. אז מה ה"חוכמה" פה?

אבל זה לא עיסקה שנועדה לשפר את המצב הספורטיבי שלנו, אלא אך ורק לחלץ אותנו מהבור הכלכלי. זה מה שחשוב פה.

העונה הזאת זה עונה פיננסית נטו מי שיבין את זה עכשיו יהיה לו קל יותר לקבל מה שיגיע בסוף של העונה הזאת , מי שימשיך ולחלום באספמיה לחשוב שאנחנו השנה איזה קבוצה שרצה לאיזה תואר או שרצה ראש בראש עם אתלטי וריאל, אז יאכזב את עצמו למוות השנה. כל הפייסבוק של אוהדי ברצלונה בישראל מלאים באנשים כאלו. מזל שיש את הפורום פה…

אני חייב להבין מה ההבדל בין השאלה עם חובת רכישה לבין רכישה.
בשביל שעונה ראשונה השכר יישמר? אפשר גם לקבוע את
זה בחוזה?
בשביל לחתום על חוזה ארוך יותר בשנה? לא חושב שאתלטיקו מחפשים את זה.

אם אתלטיקו חייבת לקנות אותו וההסכם שייכנס לתוקף עונה הבאה כבר נחתם אז מה זה משנה שהעונה הוא מושאל ולא נרכש?

נטו דחיית התשלום בשנה. כמו שפריז עשו עם אמבפה.

בתכלס זה זהה לרכישה.

בסוף סכום ההעברה נפרס על פני כל שנות החוזה. (ותודה לברסה שבזכותה אני לומד על כלכלה בכדורגל)
מדובר פה על 10 מיליון דמי העברה.
באמת כזה קריטי לאתלטיקו שה10 מיליון הללו יתחלקו ב2 החל מעונה הבאה ולא ב3 החל מהעונה?
(או ב4 החל מהעונה במקום 3 מעונה הבאה, לא סגור על מה נחתם).

לא ידעתי שגם אתלטיקו היו במצב כזה גרוע כלכלית שאין להם 3 מיליון לשים כדי לחסוך אותם משנה הבאה

יש גם עניין של מאזן שהוא שנתי. בארסה תרשום השנה הכנסה של 10 מיליון, לא 50, וכך ההוצאות של אתלטיקו.
זה חשוב למשל בשביל תזרים מזומנים נוח יותר. גם תקרת השכר תלויה בזה.
גריזמן חתם ב 2019 ל 5 שנים תמורת 120 מיליון. אחרי שנתיים שוויו 72 מיליון. השנה בארסה הייתה מפסידה עליו עוד 24 אבל בפועל היא תפסיד עליו 14 מיליון.
אם נניח היו מוכרים אותו ב 50 מיליון ישר, אז בארסה הייתה רושמת הפסד של 22 מיליון השנה. ככה היא פורסת את החובות ליותר שנים ולפורטה בסוף השנה יוכל להציג דו"ח טוב יותר.
ויש גם את הצד של אתלטיקו. לא בטוח שהיא יכולה להרשות לעצמה לשלם 50 ישר, ככה גם לה קל יותר.

תסלחו לי אבל אם זה נכון. לאפורטה MASTARCLASS

https://twitter.com/barcacentre/status/1433028299857481732

לאאא, האתר הרשמי די ברור בעניין: “FC Barcelona will pay the player’s wages and there is an option to make the deal permanent”
מעניין כמה הוא מרוויח, אבל בטח גרושים יחסית למה שאנחנו רגילים בבארסה.