פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

הורג אותי איך אוהדי ברצלונה מהללים כל מהלך שלאפורטה עושה. סוג של חסד נעורים לקדנציה הקודמת.
הבנאדם פוליטיקאי ערמומי ממדרגה מראשונה, יודע תמיד להציג את עצמו ולהדליף לתקשורת את מה שיוציא אותו הכי טוב. הוא הגיע לבארסה כי הבטיח שישאיר את מסי, למרות שידע מהפיננסים שאין מצב שהדבר יקרה. עשה למעשה סיבוב על גבי הסוסיוס ורץ עם מטרת בחירות שידע מראש שלא יוכל לקיים.

בעיניי הוא רק החליש את ברצלונה בקיץ הזה - הביא את אגווארו אך מסי עזב, כלומר קיבל שחקן זקן וממורמר במשכורת גבוהה, מכר את אמרסון המבטיח, מכר את גריזמן ובכך חיסל סופית כל שאריות של גאונות ואיכות בהתקפה שלכם.
ברור שיש לו יתרונות רבים, ואחרי ברתומאו הוא נראה לכם כמו מושיע, אבל סתם מצחיק מהצד לראות את תגובות ה"איזה גאון לאפורטה" אחרי כל צעד ושעל שהוא עושה (או לא עושה, רק מספין).

כן, אבל בפועל, בפורום הזה ספציפית, היו עליו לא מעט ביקורות (מוצדקות או לא). בין השאר במקרים:

• הסכם זכויות השידור.
  • ההתנהלות מול טבאס.
  • הקשר עם פלורנטינו.
  • העזיבה של מסי.
  • ניהול המשא ומתן עם השחקנים לקיצוץ השכר.
  • העזיבה של אמרסון.
  • ההישארות של אומטיטי ופיאניץ’.
  • ההישארות/עזיבה/מחיר/מועד של גריזמן.
  • אי הפיטורין של קומאן.
  • אי ההבאה של בלם על.
  • אי הדחיפה של לנגלה ורוברטו החוצה.
  • פיטורי פימיינטה.
  • מינוי מקורב לתפקיד של פימיינטה.
  • הבאת אגוארו.
  • הבאת לוק דה-יונג.

וזה סתם רק ממה שעלה לי לראש בלי לחשוב יותר מידי.

לא חושב שיש פה מישהו שהילל אותו באופן מוחלט, על כל צעד, וכל מהלך, וכל תוצאה של כל מהלך.

תודה. החכמתי.

סליחה אם מוס נעלב (בכנות).

מחקתי כי לא רציתי שוב להכנס למריבות פה אבל מכיון שהמשכת.

אם היית טורח טיפה ולומד. אז לאפורטה חוטף וחטף פה גם ממני ומכולם. אבל זה לא באמת היתה המטרה שלך נכון?

אני גם לא אהבתי בכנות את המשפט של דובי “אם זה היה ברתומאו”. נראה לי מתנשא. אבל אני סולח לו על זה :slight_smile:

ממש לא מריבות. אולי בגיל 16 אבל לא בגיל 30.
כתבתי כדי לקבל פרספקטיבה אחרת וקיבלתי אותה בהודעה אחריי.

לא צריך להגיב בגסות והתלהמות לטעמי, זה כולה כדורגל אחרי הכל.

אני מחקתי את מה שכתבתי , אתה בחרת להמשיך.

אני בטוח שרצית לומר “הביא את קון במשכורת נמוכה” אבל התיקון האוטומטי הרס לך. אני מצטער, לא נורא, העיקר שכולנו יודעים שלא התכונת לסלף דברים.

אני מניח שהייתה לך הפסקת חשמל בשכונה בדיוק על השידורים של המשחקים של בארסה, אז תן לי לעדכן אותך…
גריזמן היה שחקן(עם יח"צ)-על באתלטי, אבל אצלנו הוא לא ממש פגע.
כל קשר בינו ובין יצירתיות בהתקפה שלנו עדיין לא נמצא. גם איכות הוא לא ממש הוסיף לנו.

לגבי אמרסון, מסכים חלקית. כרגע עדיף לנו מזומנים על פני הימור על צעירים. יש מספיק צעירים בבית, ואין איך לבנות פרוייקט ספורטיבי בלי לאזן קצת את ההפסדים שהשאיר פה ברתומיאו.

לגבי מסי והבטחת הבחירות אני חושב הפוך ממך, אבל זה ספקולציות. אין לי הוכחות שאתה טועה, אין לך הוכחות שאתה צודק.

ובגדול, מבחינתי הביקורות האלו שאתה מעלה על לאפורטה הן הזויות. הוא לא מגיע למועדון עם דף חלק ומדרדר אותו - שאז הביקורות היו הגיוניות. הוא הגיע למועדון בצרות שמקרבות אותנו לפשיטת רגל. הוא כרגע עושה פעולות הבראה דחופות וחשובות.

זה נשמע כמו טענות לרופא שהרגע שחרר פאציינט ממחלקת טיפול נמרץ ובאים אליו בטענות שהפאציינט לא רץ מיד מארתון.הלו, תנו להבריא מהקטסטרופה. יהיה זמן לביקורות כשהן יהיו מוצדקות (למשל הפיתורין התמוהים מאוד מאוד של פימי).

מסכים בגדול, הבעיה שגם ביקורת צריכה להיות הוגנת.

אייל ציין מצוין את הביקורת שיש על לאפורטה. תאמינו לי שהוא חוטף מספיק. אבל נראה לי שיש חלק שפשוט לא מבינים איזה מצב ביש היינו וחושבים שמחלצים מועדון באמצעות הוקוס פוקוס.

כתבתי את זה לחבר אוהד אתלטי. את הפירות של מה שלאפורטה עושה עכשיו אנחנו נבחן בעוד שנה שנתיים.

הוא הגיע למועדון על סף פשיטת רגל, מועדון שלא מסוגל לשלם פיצוים למאמן כושל, ומשום מה יש כאלו שחושבים שבחצי שנה אפשר לפתור הכל.

העיסקה של גריזמן טובה מאוד. מכירות של שחקנים סוף סוף מכניסות לנו כסף. אמרסון? כן יש לי בעיה מקצועית אם זה, אבל אם לא נכניס כספים אז עדיף למכור את טר שטגן ודה יונג בעוד שנה?

קצת פורפרציות. לאפורטה לא החליש את הקבוצה ולא בטיח.

ואני ביקרתי אותו מספיק על פימי וכל מיני שמות של שחקנים שרצו פה בשבועות האחרונים…

מסכים איתך חלקית.
עם זאת, לגבי גריזמן - אני צופה בכל המשחקים של ברצלונה והוא באמת היה בסדר גמור, סיפק מספרים והיה היחיד מחוליית ההתקפה שלחץ ושיחק גם הגנה.
הבעיה שלו לטעמי הייתה שהוא עמד בדיוק על העמדה והסגנון של מסי (חלוץ נסוג, יורד לקבל כדורים מהקישור, וכו’), מה שפגע לו בביטחון, בכמות הכדורים שהוא קיבל, ובכלל יצר כדור שלג שהיה קשה לעצור. אני מאמין (שוב, לא נדע לעולם) שאם הוא היה נשאר בברצלונה הוא היה מחייה את הקריירה כמו בנזמה לאחר עזיבת כריסטיאנו.
לגבי אגווארו - קראתי כנראה במקור לא מהימן, בכל מקרה קיבלתם זקן ממורמר שלא יראה דשא, לא מאוד משנה את הטענה שלי.

אגוארו הגיע במכון בשביל שמסי ישאר בקבוצה. כולם יודעים את זה טוב מאוד, מה שדי סותר את ההנחה שלך שהוא שיקר במתכון לפני הבחירות. אני חושב שלאפורטה לא שקרן אלא שחצן ויהיר. הוא באמת חשב שהוא “קוסם” אבל יש הבדל בין שחצן לבין להיות שקרן.

דרך אגב וכתבתי את זה אתמול, לאפורטה אכן שיקר. אבל אחרי הבחירות שהבטיח לנו שלושה שחקני רכש מלבד אגוארו ודפאי.

אבל מי שמתרגש מהפרות ושקרים של פולטיקאים כנראה לא הצביע לאף אחד בחיים שלו :joy:

אני חושב שזה היה מהלך למראית עין, להראות שהוא מתאמץ להשאיר את מסי.
זה פשוט לא נראה לי הגיוני, כשהוא קרא בקיץ את הדוחות הפיננסיים, הוא ישב והגיע למסקנה “אני אצליח להשאיר את מסי”. זה לא מסתדר.

אולי אני טיפש גמור והוא אופטימיסט חסר תקנה וחשב שבאמת זה יסתדר, לעולם לא נדע אני מאמין.

הממ אתה מבין שההנהלה הקודמת הסתירה הרבה דברים. הם עשו עיסקאות שלמות כדי להסתיר את המצב האמיתי מהסוסיוס?

ראה עיסקת פיאניץ ארתור. אז לאפורטה לפני הבחירות, שהוא ממודר לחלוטין, ידע את המצב האמיתי של המועדון?

אני די בטוח שהיו לו משת"פים מבפנים. ואם הוא לא ידע את המצב האמיתי ועדיין הבטיח שישאיר את מסי זה עוד יותר חמור, זאת הבטחה שהסתמכה על כלום.

אם הוא מחדש לקומאן את החוזה אני משחרר את כל ההגנה ממנו. פאקינג אי אפשר להפטר ממנו.

https://twitter.com/barcacentre/status/1433039290645221378

מצד שני אם המשך העבודה שלו תלוי בצורת המשחק ודברים כאלו. אז אפשר כבר עכשיו להיפרד ממנו.

השאלה אם באמת מתבצעת חשיבה בנושא, או שפשוט נגמר חלון ההעברות ועכשיו הגיע הקטע הקבוע הזה שעיתונאים פשוט צריכים למלא את עמודי החדשות עם משהו, אז הם כותבים דברים ברורים מאליהם.

נראה לי די הגיוני שאם קומאן ישחק בשיטה הרצויה, ישיג את התוצאות הרצויות וכו’ - ההנהלה תשקול אם להשאיר אותו.
זה קצת כמו להגיד: “אם פאטי יכבוש הכי הרבה בליגה, הוא יהיה מלך השערים”.

אם יהיו דיוני הארכה רשמיים - אז יגיע הזמן לחשוש.

אם קומאן ישחק 4-3-3 אמיתי, עם ריקי כקשר היצירתי בשלישיית הקישור, יתן לאריק ואראוחו לרוץ ביחד בהגנה, ישאיר את סרג’י על הספסל ונזכה בליגת האלופות אני לגמרי בעד להשאיר את קומאן.

או במילים אחרות:

סליחה, אבל אם אני לא טועה כתבתי את זה על בארסה מאניה ולא על הפורום פה (למרות שיש פה/היו פה אנשים משם)

WTF

https://twitter.com/barcacentre/status/1433437447526957066

Güle güle

זהו. אני מניח שהם ישלמו חצי ושהוא הוריד טיפה.

רק אלוהים יכול להבין למה הוא סירב לקצץ ולשחק אצל יובה או קבוצה באיטליה ועכשיו הוא סוגר בטורקיה.