אתלטיקו רצו את גריזמן מהיום הראשון של חלון ההעברות. גריזמן רצה את אתלטיקו הרבה לפני. אתלטיקו היו בטוחים לאורך כל החלון שאנחנו נוריד את המכנסיים ונכין להם את העבודה, ורק ביום האחרון הם הבינו באמת מה זה אומר שברתומיאו כבר לא פה.
יש גם גרסה אחרת לגמרי למשכורת של פיאניץ’, כפי שמביא ספורט.
הוא טוען שפיאניץ’ קיצץ ב 50% את השכר שלו בברצלונה, אבל יקבל בנוסף את המשכורת מבשיקטאש. כלומר 4 מיליון מבארסה ועוד 2.75 מיליון מהתורכים. ככה הוא לא יוצא מטומטם בכלל.
לדעתי, הוא מפסיד בכל מקרה. לשחק ביובה או קבוצת צמרת אחרת באיטליה זה עדיף מלשחק בקבוצה במקום השלישי בטורקיה אבל זה רק אני.
לא קשור לגודל המשכורת. לעבוד בחינם הוא לא היה עובד. בכל מקרה הוא קיצץ במשכורת שלו. שאלה זה רק עד כמה.
ואני יחזור על מה שכתבתי פה. ספורט זה פח זבל.
משה לא צריך להיות כפוי טובה. הבנאדם יכול גם היה להגיד לכן להזד*** אתם תשלמו לי עד היורו האחרון ולא אכפת לי לשבת בספסל. לא חסרים שחקנים כאלה, בטח שמדובר בעוד קשר אמצע רגיל באירופה ולא איזה מסי או רונאלדו שצריך להוכיח. לא מדובר בילד, מדובר בקשר בסוף הקריירה שלו שאין לו כבר יותר מה להוכיח. עם חוזה כזה שהוא חסר פרופורציה והוא יודע את זה בעצמו, זה לא מובן מאליו שהוא הסכים לקצץ ככה. ג’נטלמן אמיתי.
אני לא כפוי טובה. אני מתיחס באליו בתור ספורטאי. מאומטיטי אין לי ציפיות. ממנו יש לי.
אני נותן לו קרדיט, וזה לא שאלה זה של “צודק” אלא שאלה של “חכם” הוא ידע מראש. את הסטטוס שלו. למה הוא דחף את עצמו לזמן פציעות? שוב היה לו אפשרות ללכת ליובה או פיורנטינה או אפילו לפי השמועות מילאן. אז אתה חושב שהוא עשה את הבחירה הספורטיבית הנכונה?
זה לא התנהלות נבונה להתבצר בעמדה עד הדקה ה92 ואז בדקה ה92 להתחרט ואז להבין שהאופציה היחידה שנשארה לך זה טורקיה או רוסיה. הוא שחקן יותר טוב מהליגות האלו.
אכן נראה שהוא ישתכר פחות מחצי שהוא השתכר בברסה (14 מיליון לעומת 31) כמו קוקה, סוארז ואובלק.
(☀️) Dani Olmo 🇪🇸 is a TRUE goal of Barcelona. The Spanish club will try to sign him in the coming months. [@MatteMoretto] #FCBlive pic.twitter.com/MgH2XXUKps
— RouteOneFootball (@Route1futbol) September 10, 2021
(☀️) Dani Olmo 🇪🇸 wants to return to Barça. The club will try his signing in January. [@orioldomenech] #FCBlive pic.twitter.com/xFxAeAxtWN
— RouteOneFootball (@Route1futbol) September 10, 2021
Dani Olmo about Barça proposal: “Barcelona? For now I'm focused on the season with Leipzig, I'm fine here. Nor was there time to even think about a transfer, everything was happening very fast”, he told @SZ via @barcacentre. 🔴 #FCB #RBLeipzig
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) September 10, 2021
באמת שאני לא מבין את ההתעניינות באולמו.
לא שהוא לא שחקן טוב, אבל אלא אם כן מדובר פה בגניבה כלכלית מטורפת ומתוכננות גם עזיבות ודאיות של שחקנים באותה העמדה שאולמו משחק בה - זה פשוט עוד שחקן על עמדה תפוסה. אותה עמדה שסוף סוף השתחררה אחרי שמסי וגריזמן עזבו.
לפי Transfer Market (משם לקחתי את צילומי המסך), אלו העמדות של אולמו -
לשם ההשוואה, זה קוטיניו -
פדרי -
וממפיס -
אני מבין שאולמו יכול לשחק גם בכנפיים, ובעמדה הזו הוא באמת מוצב תחת לואיס אנריקה בנבחרת ספרד (מה שלא בהכרח אומר דברים טובים), אבל אם אני לא טועה (ואשמח אם מישהו יתקן אותי) - זו לא העמדה החזקה שלו, וגם במקרה הזה הוא בד"כ בשמאל, שם נמצא פאטי.
במצב אידיאלי, זה יכול להיות רכש…מעניין, בהיעדר הגדרה אחרת טובה יותר. אבל גם יש לנו עמדות יותר דחופות לחיזוק (וזה לא שיש לנו אינסוף כסף בשביל לחזק אותן), וגם אני לא אוהב את גישת ה"נביא שחקן שיהיה באנקר בהרכב, עוד לפני שאנחנו יודעים מי בכלל יהיה המאמן עוד שנה".
הגיע זמן לעורר את האשכuל הזה.
Barça have paralyzed the renewal of Sergi Roberto. At the moment, no meeting between the two parties is planned to resume negotiations. [cope]
מי שלא זוכר, הוא בשנה האחרונה לחוזה והערים קשיים בחידוש החוזה תמורת קיצוץ גדול בשכר.
מעניין אם זה אומר שבעצם לפורטה שינה את דעתו ורוברטו לא יקבל חידוש.
האם הכסף ש(כאילו) יש לנו לרכש וכל מיני עיתונים רצים עם שמועות, ממשי? כי הרכש הכי טוב שנעשה זה הפיטורים + פלוס מאמן חדש. או שזה לא קשור אחד לשני והתקציבים לא מאותה היד
לפי בארסה מאניה שמתבססים על רדיו קטאלוניה (אם אתה מאמין לנתונים שרשומים פה או לא) -
כלומר יש כמה נושאים -
- לא ברור כמה תקציב יש לרכש, אם בכלל.
- מצד שני - רכש עובד אחרת בדו"חות הכספיים מאשר פיצויים.
- אם אני מבין נכון - הפיצויים אולי לא יפריעו לרכש עצמו, אבל כן לשכר של שחקן הרכש.
התייחסתי רק לחלקים בפוסט שקשורים לרכש, ולא למאמן, כי…זה שם הדיון.
יופי הסעיף האחרון קובר סופית את האפשרות שרוברטו יקצץ בשכר שלו. חס וחלילה יגיע מאמן שיזרוק אותו ליציע…
אני מקווה שלא יביאו שום שחקן בינואר. לא סתם בריטוט ובואטנג הם רכשים של חלון “ינואר”.
יש לי הרגשה שכולנו פה צריכים להיסחף על הshipwreck הזה עד ינואר לפחות. אני מאמין שהתחיל שנת המס החדשה יהיו לנו יותר אופציות, וצפי ההכנסות יעלה בהתאם לתכנית חזרת הקהל למגרשים בספרד.
צריך רק למצוא דרך למשוך זמן, מקווה שנצליח לשרוד עד ינואר. את הליגה אני חושב שנצליח איכשהו “לתקן” בחצי עונה במטרה להיות בטופ 4, אבל אני באמת חושש להפסדים מאי העפלה מהבתים.
הבעיה עם הרכש זה לא רק הכסף של ההעברה אלא תקרת השכר. כמו שהיה קושי לרשום שחקנים שבאו בחינם.
ברצלונה הרבה מעל התקרה של 97 מיליון. כדי להחתים שחקן שמרוויח X, היא צריכה לשחרר או לצמצם 4X.
אני לא יודע איך זה אפשרי בינואר. אפילו אם תקרת השכר תעלה קצת (יש עדכון בינואר) זה לא יעזור.
אולי מקווים להגיע להסדר עם דמבלה, רוברטו, קוטיניו למכור את לנגלה ואני לא יודע מי עוד.
לגבי המאמן, כתבתי לפני כמה ימים על סעיף emergency שמאפשר חריגה של 4% מהתקרה. כנראה בבארסהמניה התייחסו לזה.
לפי הבנתי, בארסה יכולה לפטר את קומאן, ולשלם לו את ה 12M פיצוים. אני לא בטוח אם תקרת השכר נשארת 97M או שיורדת ל 85M. בכל מקרה, 4% מהתקרה מותר להשתמש להחתמת מאמן חדש.
אבל אז זה דופק את התקציב.
אני לא חושב שזה רלוונטי לברצלונה. דו"חות כספיים תמיד מתייחסים לשנה שמתחילה ב 1 ליולי ונגמרת ב 30 ליוני. יש עדכון של תקרת השכר בינואר, בגלל החלון, אבל זה לא רלוונטי במצבינו הנוכחי.
יש כנראה בעיה עם החידוש של דמבלה.
גם ספורט וגם מונדו מדווחים שהסוכן שלו מציע אותו לכל אירופה מהשנה הבאה. הוא רוצה את העמלה שלו ודמבלה מגיע בחינם.
דמבלה עצמו רוצה לחדש, במשכורת מקוצצת, אבל לא חותם רשמית.
בברצלונה חוששים שבסופו של דבר יילך בחינם ויקבל גם משכורת גבוהה יותר, וגם מענק חתימה.
העיתונים אומרים שבבארסה שוקלים ברצינות מהלך כמו של מוריבה - עד שלא יחדש הוא לא ישחק. במקרה כזה ינסו למכור אותו בינואר.
זה אמנם שני הזבלונים של ברצלונה, אבל יש הגיון בדיווח.
אני לחלוטין בעד. אומנם השחקן הוא הקורבן, אבל צריך להפסיק לתת לסוכנים לחוג מעל הגופה של בארסה כמו נשרים. כרגע זה win win עם עדיפות למכירה בינואר. עוד שחקן שכמעט אף פעם לא זמין עם משכורת עתק שמהווה נטל עבור המועדון.
נהדר! נמאס מכל מיני ילדים שהשתן עלה להם למוח אחרי עונה אחת טובה בדורטמונד/קבוצה אחרת לא ואוו המקבלים משכורת עתק, שלא לדבר על הפצוע הצרפתי שנפגש יותר עם רופאים מאשר עם דשא. תנו את המשבצת לילדים מהמשתלה ועליהם נקום או ניפול. כך או כך זה יהיה מתוק
בעולם מושלם הוא יאריך חוזה (בשכר מופחת מאוד יחסית לעכשיו), ואז יימכר בקיץ ונעשה עליו כמה עשרות מיליונים. כנראה שזה לא יקרה.
במידה ודמבלה לא מחדש חוזה - עקרונית אין שום בעיה שישחק, כי גם ככה נזכה להיעלמות השכר שלו החל מיוני 2022, מה שיעזור לנו משמעותית, אז מה כבר יש להפסיד?
אבל מבחינת חינוך והצבת עובדות (לו ולאחרים, בהווה ובעתיד) - אני בעד לעשות לו מוריבה, ושיישב ביציע עד הקיץ וינסה (בשבילו) לא להיפצע גם מזה. הוא וכל אלו שהחוזים שלהם מסתיימים בקיץ הקרוב, מוזמנים לחלק דגלונים לאוהדים לפני הקלאסיקו. זה יהיה טוב גם כלכלית, וגם תדמיתית. ואם יהיה אפשר לקבל עליו כמה שקלים כבר בינואר, בכלל טוב.
יילך לבאיירן, אחרי שנה יהפוך להיות טראורה.
האמממ… קומאן, האמממ…
הבריח מפה כל שחקן כנף שהמשתלה ייצרה בשנים האחרונות.
טובים מספיק או לא זו בכלל לא השאלה. במיוחד אם לוק דה-יונג זו התשובה