…ואז יגידו שקומאן קידם הרבה צעירים, כי לדחוף אותם להרכב ובכך להסיט ממנו את הביקורת זו השיטה!!
אגב, אני יכול לכעוס עד מחר על לאפורטה, אני יכול לשנוא אותו, אבל הוא קולה בדם ובזה אין צל של ספק. הוא וודאי הנשיא הטוב ביותר שהיה לנו למרות הקדנציה השלישית. (ככה זה כשאופציות הם גנבים כמו רוסל וברתומאו) אבל קומאן חייב לעוף, לו אין סיכוי להזיז פה (או בכל מקום אחר) משהו.
תן לקומאן את ראקי, וידאל, פאוליניו, סוארז ומסי ותראה איך וואלוורדה 3.0 מתנהג כמו הוואלוורדה המקורי.
ראבק! הניסיון הזה להאכיל אותנו בלוקשים “אני מקדם צעירים” כשכל המבוגרים משחקים קבוע ואין עוד מבוגרים בסגל שיכולים לשחק הוא דיי פטתי. לא קונה את המסר הזה, בטח לא עד שבוסי ופיקה יתחילו לראות קצת יותר ספסל.
כן. קונראד. וקויאדו. וטרינקאו.
עכשיו, אתה תגיד לי, ובצדק, שהם לא חומר לקבוצה הראשונה, ואני אגיד: מצטער לאכזב אבל דמיר ודה-יונג עוד פחות מכך.
אין לנו אף מחליף ראוי לכנף, ויש לנו רק שחקן כנף אחד שגם נפצע הרבה. רוצה להסביר לי איך בסיטואציה הזו אין מקום אפילו לאחד מבין שלושת שחקני הכנף הללו בקבוצה? אולי מישהו שידוע כ"מקדם צעירים" בנה על חזרה של קוטיניו ושיבוץ שלו באגף?..
אתה כל כך צודק שזה עצוב. אם היה אפשר לתת לך לייק כפול…
ומכיון שמינגוסה לא לבד ועכשיו הוא עשה את אותו דבר לגאבי. אז תסלחו לי, קומאן אין מושג ב"לקדם צעירים" . וואלורדה? אלוהים ידוע שאני לא סובל אותו. אבל לא זכור לי שהוא עשה לאף שחקן את מה שקומאן עשה כבר פעמיים. וזה שימינג פומבי ולא מוצדק לשחקן צעיר…
נ.ב בקשר לדמיר, אם אני לא טועה הוא היה מיועד בהתחלה להגיע לברצלונה ב. ואז הקפיצו אותו בגלל מצוקה של הסגל. אני לא חושב שזה הוגן מבחינתו. והדוגמה שהוא זרק אותו מול יובה ואז מחק אותו לחלוטין זה עוד הדגמה “קומאן מקדם צעירים”.
חלילה אין לי טענות לדמיר. גם לא ללוק. שניהם נותנים את הפוטנציאל המצופה מהם (מינוס ניימאר).
אני רק אומר שהמאמן הטיפש העיף מהקבוצה שלושה שחקני כנף מובהקים והשאיר את דמיר ודה-יונג כגיבוי. עכשיו הוא מתלונן שהסגל שלו חסר ולא יכול לספק את הסחורה. טיפש כבר אמרנו?
אתה רואה את חצי הכוס הריקה.
מוריבה הועדף על פני פיאניץ’, פדרי הועדף על פני קוטיניו, כעת לנגלה לא רואה דשא כי אראוחו ואריק לפניו ברוטציה. גאבי ככל הנראה יעיף את רוברטו מההרכב. אצל וולוורדה זה לא היה קורה.
פדרי היה מיעד להישאל בקיץ הקודם, הוא נקנה כהשקעה לעתיד, לא להווה. קומאן הוא זה שהתעקש עליו. כנ"ל דמיר הקיץ.
שחקנים מבוגרים ויקרים עזבו כי אין כסף. וולוורדה היה מביא במקומם סגל שלם של לוק דה יונגים, לא היה הולך לחפש ילדים כמו גאבי וניקו בבארסה ב’.
מבחינתי טרינקאו עזב תמורת הרבה כסף בגלל המצב הפיננסי ולא בגלל שקומאן מחק אותו. הוא קיבל לא מעט הזדמנויות. או שיימכר בהרבה כסף, או שיחזור שחקן עם יותר ניסיון. הוא עזב עוד לפני שמסי עזב, כשעוד היו לנו פאטי, ברייטוויט, גריזמן, ממפיס וקוטיניו, דמבלה בסגל. במצב כזה, השאלה שלו תמורת 10 מיליון היא טובה.
קונראד וקויאדו - לא ראיתי אותם מספיק כדי לחוות דעה. הם עזבו, ואז נפלה מכת הפציעות בהתקפה. אם לא הייתה מכת פציעות, והם היו נשארים, היינו אומרים שזאת טיפשות להשאיר אותם.
זה כמו להתלונן על המכירה של פירפו, אחרי שאלבה ובאלדה נפצעו שניהם.
בהנחה שמשחקים 4-3-3, שלא לדבר על שיטות אחרות, אני חושב ש 6 שחקני התקפה זה מספיק. יש לנו 8 בלי קויאדו וקונראד. לא צריך להחזיק עוד ווינגרים למקרה ש 4 מתוך 8 יהיו פצועים. זה בזבוז כסף.
לגביי קויאדו זה לא נכון. הפציעות קרו לפני שהוא “עזב”. הוא עכשיו בסוג של הקפאה כי היה בלאגן איתו ביום האחרון של מועד ההעברות, אבל אחרי הפציעות של דמבלה ואגוארו.
לגביי טרינקאו - גם לדעתי עיקר העזיבה שלו בהשאלה היא עקב ענייני כספים, אבל גם בשנה שעברה הוא לא זכה למספיק הזדמנויות לתקוע יתד בהרכב. בטח שהרבה פחות משחקנים אחרים. אם יחזור בשל יותר? הרווחנו, אבל זה לא שהוא קיבל את כמות הדקות שאחרים קיבלו בשנה שעברה -
נכון, צודק. אבל ברייטוייט היה כשיר אז וגריזמן היה בבארסה ולוק דה יונג לא. גריזמן וממפיס היו באנקרים.
זה עדיין לא סותר את מה שאני טוען, גם אם טעיתי בפרט מסוים.
אני טוען שהסגל מקדימה מספיק גדול כדי לא להחזיק עוד שחקנים. לא במצבינו הפיננסי.
טרינקאו קיבל 1300 דקות, זה מספיק לשחקן צעיר בעונה ראשונה בקבוצה גדולה. לא כולם פדרי. אני מחשיב את זה כ “קיבל מספיק הזדמנויות”. שחקן ספסל משמעותי.
מסכים שהקאדר ההתקפי מספיק גדול בשביל לא לכלול עוד שחקנים, כמותית, אבל מבחינת העמדות זה לא ממש מחולק בצורה נכונה. לא הכל באשמת קומאן, אבל אפשר לראות שגם כשלקומאן היה יותר גיוון בכלים ההתקפיים, ולמרות פציעה של פאטי, הוא נתן פחות הזדמנויות לשחקני כנף.
לא לגמרי מסכים.
הממוצע שלו, שכולל משחקי גביע וגארבג’, הוא כ-31 דק’ למשחק. זה פחות אפילו מברייטווויט, פאטי, דמבלה ורוברטו. כולם לא עונים להגדרה של “צעיר בעונתו הראשונה”, אבל לכמה מהם באמת הגיע הפרש הדקות הזה מטרינקאו?
(וזה בלי להיכנס לשאלות, שאותן באמת לא בדקתי, של בכמה משחקים כל אחד מהם פתח, כמה נכנס כמחליף, וכמה פעמים אשכרה היה רצף משחקים ששחקן יכול להתפתח בעזרתו).
אם זה אני מסכים, גם כשהיה 4-3-3, רק דמבלה היה ווינגר טהור, מסי, ברייטוויט, גריזמן הם לא.
אבל דיברנו על כך שקומאן לא נותן צ’אנסים לשחקנים צעירים, והביאו דוגמאות של קויואדו, טרינקאו וקונראד. אני לא מסכים עם זה, אני טוען שטרינקאו קיבל את הצ’אנסים שלו, וקואידו וקונראד לא קיבלו מסיבות אחרות.
אפשר כמובן לטעון שלהיות על המגרש בקבוצה מפורקת עם מאמן כזה זה עונש ולא זכות. אין לי איך להוכיח את ההפך, אני פשוט לא מסכים.
אני זוכר את טרינקאו בעיקר נכנס כמחליף ל 20-30 דקות בהרבה משחקים. לא פייר להשוות לפאטי ודמבלה שהם שחקני הרכב. לא יודע להסביר את הדקות של ברייטוויט. רוברטו שיחק בעמדה אחרת, הוא לא קשור.