תסריט א - לשחקן יש סעיף שחרור סביר:
מועדון אחר: אנחנו רוצים את השחקן.
שחקן: אני רוצה לעזוב.
בארסה: יש סעיף שחרור.
מועדון אחר: אוף.
שחקן: אני רוצה לבוא.
מועדון אחר: טוב, אין ברירה.
תסריט ב - אין סעיף שחרור:
מועדון אחר: אנחנו רוצים את השחקן.
שחקן: אני רוצה לעזוב.
בארסה: אין סעיף שחרור.
שחקן: על הזין שלי. לא מתאמן יותר.
מועדון אחר: מהמם.
בארסה: …
שחקן: …
מועדון אחר: …
בארסה: טוב, תביאו הרבה כסף.
בארסה: טוב, תביאו קצת כסף.
בארסה: טוב, העיקר תביאו כסף.
מועדון אחר: טוב נו.
ברגע שקנית את ניימאר ב- 222 מיליון, ״שברת את השוק״ ושינית את כללי המשחק, כמו שאומרים.
אז לא רק שיודעים שיש לך 222 גדולים בכיס, אלא שפתאום קבוצות רוצות מחיר הולם לשחקנים שלהן בהתאמה לכך ששחקן כמו ניימאר נמכר ב - 222.
אז שוב, זה לא אומר שזה הופך את קוטיניו לשחקן ששווה 160 מיליון. אבל גם אם הוא אמור היה לעלות חצי מזה, אז בגלל האינפלציה היו משלמים עליו היום 100 מיליון.
שוב, אני סתם ממציא פה מספרים מראשי הקודח שאף אחד לא מתעניין מה קורה בו. אבל בפועל לא רק שחקנים שנמכרו לברצלונה העלו את מחירם.
הפרק היחיד בסיפור שרק בספרד מתחייבים לסעיף שחרור בחוזים שלהם. במצב כזה כמעט כל הקבוצות חיות דרך תסריט ב’ ולא א’, אז הסעיף הזה מאפשר לך “לאזן” את הסיפור הזה.
אתם הולכים רחוק, זה נטו בשביל להתחרות עם המדינות שאין סעיפי שחרור. זה סעיף שחרור כי מחייבים והאמת שזה גם דרך להרים לשחקן שהקבוצה מודיעה שהוא מבחינתה שווה מליארד.
בקיצור, סתם פונקציה שאין לה משמעות אמיתית.
לצורך העניין ששחקן רוצה לעזוב באמת לסעיפי שחרור אין באמת משמעות כי בסופו של דבר הקבוצות ייכנסו למשא ומתן.
לפי דעתי, ברצלונה הייתה חייבת להיכנס עם פסז לגבי השחרור אפילו לאפשר לתשלומים, ברגע שהם לא עשו את זה מבחינתי הם אשמים לא פחות מפסז בעליית המחירים.
חבר’ה, אנחנו חיים בעולם שגריליש נקנה 115 מיליון לישט, גם זה שהוא אנגלי ועליית המחירים הנורמלית של כל שנה ללא עסקת ניימאר הוא לא היה עולה יותר מ50.
לרב הקבוצות בספרד אין את הפריבילגיה של ברצלונה לדרוש סעיף שחרור גבוה. גם קונדה בסביליה מחזיק בסעיף שחרור “צנוע” של של 80 מיליון. חטאפה איבדה את קוקורייה ב-18 בלבד. בשביל השחקנים זה עמדת כח במו"מ.
דמבלה מאוד מתאים לליגה אנגלית( מקצועית בלי להתייחס לגוף השברירי שלו), היו גם כמה שמועות שקלופ גם מתעניין בו.
בגלל המהירות והצעד הראשון המדהים הוא מתאים הרבה יותר מרוביניו.
מבחינת כישרון נטו הוא אחד השחקנים הטובים בעולם, רוביניו לא התקרב לשם.
אתה ראית כדורגל בתקופה ההיא שאתה אומר שרוביניו לא היה מוכשר בטופ האירופאי? דמבלה צריך להתפלל לסיים עם קריירה כמו של רוביניו. הוא פי 5 יותר טיפש ממנו, ועוד השני ברזילאי.
היה מוכשר, אבל פיזית רחוק מהרמה שהוא חשב שהוא שייך אליה, הצעד הראשון הרג אותו, אצל דמבלה( וגם וניסיוס) הטעיה קטנה וצעד ראשון מדהים המגן כבר מאחור והם בדרך לשער.
מבחינת טכניקה רוביניו היה מהרמה הכי גבוהה, רק שהיה צריך להטעות את המגן 3 פעמים רק כדי לעבור אותו. רוביניו עם הצעד הראשון של דמבלה או וניסיוס היה הופך לאגדה בריאל.
לפני 15 שנה אוהדי ריאל ובארסה בפורום התווכחו מי יותר טוב, מסי או רוביניו.
אני לא זוכר כמה תהפוכות עבר הפורום מאז, אבל אני זוכר איך גיחכתי על ההשוואות האלה. לפחות במשהו אני צדקתי.
לא נראה לי שמישהו חושב שדמבלה בר השוואה למסי בן 18-19.
מבחינת טכניקה טופ, מבחינת כישרון לא, לא הבנתי מה אתה רוצה. רוביניו היה שחקן טופ אירופאי ונכון להיום דמבלה לא מתקרב אליו. אני אבחר בכל יום נתון ברוביניו ממוצע באגף מהדחליל השביר שלנו שלא יודע להקפיץ מעל 5 פעמים ולא יודע איזה רגל חזקה אצלו.
ואני אבחר את הדחליל השביר שרץ מאוד מאוד מהר. הוא השחקן שהכי יפחיד אותו בסגל שלכם אם כשיר ומשחק מול הקבוצה שלי.
רוביניו נחשב בצעירותו לשחקן מבטיח שיהפוך לכוכב על, מעולם לא התקרב לרמה של טופ אירופאי, הייתה לו קריירה טובה וסבירה והיה שחקן סבבה, אבל טופ אירופאי הוא מעולם לא היה. אם רק היתה לו יציאה מהמקום כמו וניסיוס הוא היה הופך לאחד השחקנים הטובים בדורו
היה בעיקר ברזילאי שהתחיל בקבוצה של פלה ולכן אוטומטית השוו אותו לאגדה. דבר שמאוד פגע בו בהמשך הקריירה.