אם היה לי שקל על כל פעם ששמעתי דיוח כזה בחודשיים האחרונים אז היה לי מספיק בשביל להוציא את המועדון שלנו מהברוך הכלכלי שלו…
אף מועדון לא יסכים מרצונו למכור שחקן איכותי בינואר. אולי, בספרד יש לזה סיכוי בגלל סעיפי השחרור, אבל סעיפי שחרור יהיו תמיד יותר מ20. אז מה שנשאר חוץ מיוצאי דופן, זה לרוב “בואטנג”.
תלוי אם זה שחקן שמתאים לצ’אבי.
אני יודע שלרוב ההעברות של חורף לא מצליחות, אבל אולי יתפלק לנו משהו.
לא הייתי מהמר שנחתים מישהו בכלל. בעיקר כי אין כסף, לא בגלל שאין צורך.
השם היחיד שעלה לפי ידיעה ממוחזרת מ onze, שכבר כוסתה גם בספורט וגם בmd זו ההגעה האפשרית של חלוץ ויאריאל לשעבר סדריק בקמבו.
מאוד חשבתי להביא סרטון של הביצועים שלו מסין אבל בחיי שנרדמתי באמצע. אין כיסוי הגנתי שם, וגם כרגע הפערים האתלטיים (כוח מתפרץ, מהירות ריצה וגובה קפיצה) גדולים מידי לעומת מי ששומר עליו, שברוב הזמן נראה שפשוט נותן לו שטח.
הוא בוודאות עדיף על sluk motion, והוא יכול להתאים בגדול כחלוץ מרכזי או ווינגר (שאין לנו באמת), אבל לדעתי זה סגנון הרכישות אליהן מכוון לאפורטה. רק צריך לראות מי מסיים חוזה ואם הוא איי פעם היה מועמד לכדור זהב.
זאת הצעה מעליבה של מועדון קטן. בזמנו את’ מדריד הציעו את זה לתיאגו מוטה אחרי שעבר אליהם וקרע רצועה בקדם עונה. לא מתנהלים ככה ואין לזה צורה-או שאתה סומך על הצוות הרפואי שלך ומאמין בשחקן או שתמכור אותו. לא צריך להתנהל כמו מועדון קטן ונזקק.
סתם שתדעו, מוטה לא הסכים, ואז אחרי שנה שהיה בחוץ לא רצו לקחת אותו, הוא אשכרה נבחן בפורסמות’ שהייתה בליגה הראשונה אז באנגליה והם לא רצו אותו (!) ואיכשהו במבחנים בגנואה הוא הצליח להרשים וחתם לעונה. שנה אחריי והוא כבר היה באינטר ורק בגלל בוסקטס שיצא שם כלב בן כלב הוא לא זכה לשחק בגמר שהוא כל כך רצה. אחרי זה כבר עשה חיים בפריס. עם זאת, הסיפור שלו מעורר השראה והוא טיפס בחזרה לטופ העולמי.
אתן דוגמה שעולה לי לראש:
בגלל שכל משחק ששחקן כלשהו ישותף יעלה למועדון שלכם כסף, חילוף יהפוך לאופציה לא משתלמת. במצבים רבים המאמן ינסה להמנע מלהכניס שחקן מסוים כי מדובר בעלות כספית גבוהה ובכך יכנסו לניהול המשחק שיקולים מקצועיים פחות.
נניח החלטתם ששחקן יקבל משכורת פר משחק, משחק שמתנהל מגיע למצב בו מקצועית המאמן ירצה שהשחקן יכנס למשחק. עכשיו מגיעה השאלה של האם הדקות האלה של השחקן שוות מחיר מסוים. פעמים רבות התשובה תהיה לא ולכן המאמן ימנע מחילוף שיהיה נכון מקצועית אך יהיה שגוי כלכלית.
יהיה המון בעיות בחדר ההלבשה ומאחורי הקלעים של שחקנים שאינם מרוצים. אם כעת הבעיות יהיה מקצועיות נטו, כעת הן יהיו גם כלכליות. זה מניע מאוד חזק כדי ליצור המון בעיות בחדר ההלבשה.
אלה חוזים שקורים כמובן, אבל אני לא רואה מצב בו שחקן כמו דמבלה יסכים לחוזה כזה, השחקנים היחידים שיסכימו לחוזה כזה יהיו כמו דה יונג - שחקנים שיודעים שהם יקבלו דקות כל עוד הם כשירים בלי קשר למחיר ועד כה לא היו להם בעיות כשירות.
יהיה יותר היגיון בעיני אם יהיה מדובר בחוזה שמדבר על מספר המשחקים בו השחקן יהיה כשיר לשחק, שזה כולל גם משחקים בהם לא יעלה לדקה כי ישב על הספסל וגם משחקים בהם המאמן החליט שמקומו לא בסגל מסיבות אחרות.
גם מצב כזה יכול ליצור בעיות עם הגדרת המונח כשיר, כשלפתע שחקן פצוע ירצה מאוד להגדיר עצמו ככשיר, ויתעקש שהיה כשיר באותו שבוע ועל כן מגיע לו כסף. זה עלול לגרור פציעות רבות יותר כי עוד גורם משמעותי (השחקן עצמו) ירצה שהפציעה תהיה קצרה ככל האפשר ויזרז את תהליך השיקום.
לסיכום, אני חושב שחוזים כאלה עלולים להיות מקור לבעיות רבות. אלא אם מדובר בסכומים מאוד קטנים באופן יחסי (עד חלק יחסי קטן מהשכר יהיה לפי מספר משחקים וכו) ובמקרה כזה אולי יהיו פחות בעיות, אם כי גם רווח כלכלי נמוך יותר.
ברור שזה באסה שיש חוזים מבוזבזים כמו דמבלה/קוטיניו, אבל הפתרון לטעמי הוא אחר. הוא חייב לכלול התערבות של פיפא במקרים כאלה ולעזור למועדונים להתיר חוזים משחקנים לא מקצועיים.
כמובן שגם פיצוי מצד נבחרות לאומיות כאשר שחקן נפצע בפגרת נבחרות. (תשלום יחסי של השכר לכל זמן הפציעה למשל).
השיטה הגרועה הזאת כבר הוכיחה את עצמה בקדנציה הקודמת של לאפורטה. בזמן שהשיטה המצוינת של ברתומיאו שבה כולם מרוויחים הרבה כסף, הביאה את המועדון לסף של פשיטת רגל.
שחקן שלא מספיק טוב, לא משחק מספיק משחקים ומרוויח פחות כסף. שחקן שלא יהיה מרוצה מהמעמד שלו ומהסכומים שהוא מרוויח, יכול לחפש מקום אחר. אם הוא גם ככה מחמם את הספסל, זה אינטרס שלנו שהוא יחפש מקום אחר.
מנגד, השחקנים יתנו 100% באימונים כדי להיות בין ה11 שהמאמן בוחר לכל משחק, ויתנו את כל כולם במשחק כדי שהמאמן לא יחליף אותם במישהו אחר.
פציעות? נו באמת. ראינו הוכחה חיה עד כמה לשחקן אסור להיות חלק מהקביעה מתי הוא כשיר. אם אין אור ירוק מהצוות הרפואי, השחקן צריך לשבת בשקט ולהשתקם. המאמן מנגד צריך לתת לצוות הרפואי את השקט שלהם ולא ללחוץ עליהם להחזיר שחקנים כמו שהתפוז הרקוב לדוגמה עשה.
הטעות של ברטומאו הייתה שנתנו חוזים לפי שכר בסיס או שנתנו פשוט חוזים לא הגיוניים נקודה?
אי אפשר לקחת את ברטומאו כדוגמה לכל דבר לא טוב שקשור אליו. ברטומאו גם קנה את טר שטגן וזה לא אומר שטר שטגן טעות.
השיטה הקודמת תעבוד, אני פשוט אומר את דעתי שהיא שיטה שיכולה להיות מאוד בעייתית.
ואם שחקן מפסיד כסף על כל זמן בו רופא אומר שהוא פצוע, אתה לא חושב ששחקן יסתיר חלק מהפציעה כדי לחזור לקבל כסף מוקדם יותר?
אני טענתי שיכולה להיות בעיה בה החילופים לא תמיד יהיו מקצועיים. אם הדבר הנכון לעשות הוא לתת לשחקן כלשהו דקות כדי שישתפשף להמשך העונה אז אולי יעדיפו להמנע כי זה לא שווה את השכר העודף. במקום לעשות את כל החילופים יעשו מינימום כי כל חילוף זה לשלם לעוד שחקן.
אבל בלי קשר אי אפשר לקחת כל דבר שברטומאו עשה ולהחליט שזו הסיבה לכישלון. ברטומאו עשה הרבה דברים, אבל כל עוד לא 100% מהם רעים אז אין פה הוכחה כלשהי.
בקבוצות רבות בעולם החוזים הם לא פר משחק והקבוצה מתנהלת טוב יותר מברסה של ברטומאו
אם המשכורת שלי נמדדת על פי מספר ההופעות שלי ואני כרגע מוגדר שחקן הרכב,הדבר האחרון שאני אעשה זה לסכן את עצמי בפציעה שתמנע ממני לקבל את השכר שאני רוצה ולכן אני פחות ארד לגליצ׳ים ופחות אכנס למאבקים פיזיים.
הקדנציה הקודמת של לאפורטה הייתה בין 2003-2009,העולם כל כך השתנה מאז שמה שהיה אז כבר לא רלוונטי,בטח שוק הכדורגל שהשתנה כמעט לגמרי.
תחשוב שאתה עכשיו שחקן שמבוקש אצל הגדולות,ברצלונה מציעה לך חוזה שמבוסס על מספר הופעות ומצד שני סיטי מציעה לך חוזה רגיל עם שכר גבוה בהרבה,בהנחה שאתה לא אוהד ברצלונה מושבע(יש גם אוהדים מושבעים שהיו הולכים אחרי החוזה הבטוח),איפה תחתום?
טל אני לא בטוח שאתה צודק לגבי המשכורת. אני חושב שאתה מתבלבל בין דמי העברה למשכורת שלו. אני כן יודע שהיו בונוסים במקרה של זכיות בתארים, אבל אשמח שתראה לי סימוכין ששחקנים כמו אטו דקו וג’ולי קיבלו כסף בהתאם לדקות שלהם.
שייעלב ויילך מפה.
אם הוא רוצה להצליח פה, הוא צריך להקריב כסף. 5 שנים משלמים לו משכורת גבוהה והוא לא תורם כלום. אז שלא יצפה שזה ימשיך כך.
זאת התנהלות נורמלית של מועדון גדול. משכורת בסיס פלוס תלות בהישגים. אצל דמבלה הישג זה כשהוא על המגרש, אז ככה מתנים את זה. אני לא מבין מה הבעיה בזה.
שביט, כפי שדימטרי ציין, זה לא רק דקות משחק ותארים, אלא הישגים באופן כללי.
אין לי גישה לחוזים, לא אלו של פעם ולא הנוכחיים אבל אני לפי הדיווחים שהיו לפני ההארכות החוזים של פאטי ופדרי, דיברו על זה שלאפורטה היה מחתים בקדנציה הקודמת על שכר בסיס נמוך יחסית, ומכניס סעיפים של הישגים כולל כמות משחקים.
בפועל, פאטי ופדרי האריכו חוזים לאחרונה, והסכימו לסכומים די נמוכים ממה ששמענו, ככה שלא מן הנמנע שיש להם בונוסים בחוזה שיצ’פרו אותם במקרה של עונות טובות.
בגדול אתה צודק. אבל החוזה המדובר הוא חוזה שהוצע לדמבלה, לא לשאר השחקנים (לפחות עד כמה שאנחנו יודעים, ובינתיים). כלומר - מכיוון שמדובר בשחקן שהפסיד כל כך הרבה משחקים לאורך השנים במועדון, ולא בהכרח מסיבות “נכונות”, למועדון לא משתלם לתת לו שכר בסיס קבוע וגבוה, אלא להתנות שכר בכמות הופעות/דקות, כי בתכל’ס? אם כבר להפסיד עליו, אז עדיף כמה שפחות.
זה שלא שיציעו להלאנד/אמבפה/פבריציו רבאנלי את אותו סגנון חוזה.
אם אני לא טועה דמבלה מסיים חוזה בקיץ הקרוב.
איזו סיבה יש לו לחתום על חוזה כזה כשהוא יכול לחתום על חוזה רגיל עם כל קבוצה שתרצה בו + מענק חתימה נחמד?
הוא עדיין שחקן צעיר עם כישרון גדול,אני בטוח שיהיה לו ביקוש.
לא יודע. השאלה מה האופציות שלו בקבוצות אחרות, אם בכלל.
אולי גם קבוצות אחרות רואות שהבחור לא רואה דשא מאז שהגיע, בגלל אינספור פציעות, ולא מציעות לו חוזים יותר טובים ממה שברצלונה מציעה לו עכשיו?
אני אומנם לא נמצא ליד הפקס במשרדי הנהלת המועדון, אבל לא רואים הרבה דיווחים, או אפילו שמועות, בקשר להצעות על השחקן המבטיח והצעיר שהוא.
מדובר בשחקן חופשי,הסיכון עליו לא יהיה גבוה במיוחד,אני בהחלט רואה את פסז למשל מביאה אותו בקיץ בחינם עם שכר לא גבוה אבל יותר גבוה ממה שברצלונה תציע לו,בטח אם יאבדו את אמבפה.
יובנטוס גם יכולה להיות אופציה.
כרגע הכל תיאורטי אבל אני בטוח שיקפצו עליו בקיץ.