ועדיין - אם לדמבלה יש הצעות יותר טובות, שנובעות מהיותו שחקן חופשי, צעיר ומבטיח, הוא חופשי לחתום רשמית החל מעוד חודש וחצי. לא יכול לחזות את העתיד, אבל לפחות כרגע, זה לא נראה שיש תור ארוך לקבל את שירותיו. אולי אני טועה.
אבל בכנות, ובלי הארד פילינגס? אם תגיע אליו הצעה יותר טובה ממועדון אחר - שיהיה לו בהצלחה. הרוויח. אני חושב שהוא חגג מספיק (באשמתו ולא באשמתו) בחוזה הנוכחי בברצלונה, והחידוש שלו (אם וכאשר) חייב לכלול קיצוץ משמעותי, והתנייה כלשהי בכמות ההופעות/משחקים/דקות. לא כי זה “מגיע” לכל שחקן שמציעים ויציעו לו חוזה במועדון, אלא בגלל שזה דמבלה, ולאור ניסיון העבר איתו.
דווקא כרגע אנחנו תקועים עם שחקנים בני 200, שחקנים בני 12, וכלום באמצע.
יש משהו רומנטי ונוסטלגי בחזרה של אלבס (סליחה, @Mendieta ), בעיקר עם פנטזיית “יעזור לחנוך את דסט וכל מיני ילדים אחרים”. יכול להיות מושלם, כל עוד כל העולם ואחותו, כולל אלבס וצ’אבי, מודעים לזה שזהו תפקידו בחיים בברצלונה, והוא לא הולך להיות באנקר בהרכב מעכשיו, עם חוזה בשמים שימנע מאיתנו חיזוקים אחרים.
בעולם האמיתי? הגיע הזמן להמשיך הלאה, ולא להסתכל על שחקני עבר כחיזוק.
אולי כי הוא בכושר יותר טוב מהם, ויישב על חוזה נמוך עד סוף השנה בלבד או גג לעוד שנה. סיכון נמוך.
לא יודע מה רמת האמינות של המקור, לא מכיר. אבל יש הגיון מסוים בשחקן כזה.
לא יודע כמה אמין, אבל זה מאוד הגיוני. בארסה צריכה ווינגר, ועוד אחד ספציפי לצד ימין. טרינקאו היה ווינגר צעיר עם פוטנציאל שלגמרי במצב הנוכחי יכול לעזור לנו.
לגבי אלבס, יש משהו במנטליות שלו שהופך את הקבוצה לטובה יותר. התארים, המעורבות וכ’ו הם לא דבר מקרי. אני מאוד אוהב את אלבס, ובניגוד לפוזטיאיסטים ברזילאים אחרים הוא הראה לא פעם כמה הוא team player.
אני אידאלית מעדיף דם חדש כדי להרים את הקבוצה, אבל מנגד, זה בדיוק החיזוק לטווח המאוד קצר שיכול לדחוף את הסגל הלא שלם של בארסה עוד צעד קדימה.
אני מבין את הרגשנות לגביי דמבלה, גם אני לא מת עליו אחרי שראיתי אותו חוגג במועדון השוקו בברצלונה אחרי שלא שיחק דקה נגד אינטר בצ’מפיונס, ועדיין להציע חוזה שמבוסס על הופעות זה מביך וזה מתאים לקבוצה שמשדרת אין כסף ואין קלאס. בוא תציע חוזה כזה לכל שחקן, הרי אין לדעת מה יקרה. ובכלל, מי אמר שדמבלה אשם? מי אמר שאומטיטי אשם? אתה לא רואה שכל הקבוצה שלך מתפרקת? אולי הצוות הרפואי שלנו הוא זה שדפק אותם? קבוצה אמיתית משקיעה בצוות הרפואי שלה ושומרת על השחקנים שלה, כי הם הנכס שלה. ברצלונה לא עושה זאת. אולי פשוט תשלם לדמבלה לפי שעה וזהו? שעמדתי לעלות לבוגרים בעמישב פתח תקווה דיברו איתי על חוזים כאלה שמבוססים על הופעות ואם פתחתי במשחק או עליתי כמחליף. זה פשוט לא לרמות האלה. אתה מאמין בשחקן ובצוות הרפואי? תחתים, אתה מסתייג? תציע שכר נמוך יותר. אתה לא מעוניין? תמכור. פשוט מאוד. אם ככה מתנהלת קבוצה גדולה, תמצא לי עוד קבוצה אחת שהציעה דבר כזה לשחקן שלה. אין סיכוי שברצלונה הציע חוזה כזה לגאבי מיליטו למשל או ללארסון שרק הגיע ושבר את הרגל, וגם לא למסי שכל שני וחמישי קרע שריר וישב בבית כמה חודשים.
טל, אני לא חושב שאתה צודק. השחקנים הכי טובים בעולם הגיעו בזמנו של לאפורטה, הם לא היו מסכימים לקבל שכר לפי כמות משחקים. לפי הישגים קבוצתיים כן, ואולי החלוצים לפי מספר גולים היו מקבלים בונוסים, אבל בשום פנים ואופן לא היו מקבלים כסף לפי דקות משחק.
נדב, תראה איזה עולם מצחיק, אני דווקא הייתי לוקח את אלבס בשתי ידיים. המשהו הזה שאתה מדבר אליו הוא מאוד פשוט-אלבס הוא השחקן הגנה הכי ווינר שהיה, עם כל הכבוד לראמוס. הוא זכה בתארים בכל קבוצה שהגיע אליה, ומספרית אין מה לדבר בכלל, אני בספק אם יש מישהו שמגיע למספרים שלו.
ועם זאת, חשוב לי לסייג. לא מדובר בהחתמה רומנטית-דניאל אלבס ידע לזרוק קצוץ בהגנה בברסה בהרבה תקופות, וגם ידע לסחוט יפה יפה את ההנהלה ונפנף בהצעות מפתות מצ’לסי בזמנו. הוא פשוט הגיע לגיל שהוא רוצה את האבק כוכבים, גם בחינם. ועדיין, הייתי לוקח אותו כי דניאל אלבס סביר שאכפת לו גם היום עדיף על כל שחקן שיש לנו בכנפיים. לתת לי 20 משחקים טובים בשנה הוא יכול.
אני כבר אוהב את המקום שצ’אבי הולך אליו. קודם החוקים, עכשיו החזרת קיצוניים חזרה לסגל. שיחזירו את טרינקאו, שאפו.
צד א בא ואומר “אני רוצה 15 מיליון בעונה. אני שחקן טוב ונראה לי שאני שווה את זה”.
צד בא ועונה “בוא נתחיל עם שכר בסיס של 7 מיליון, 2 מיליון נוספים על כל תואר, מיליון נוספים על כל 10 משחקים בהם השלמת 60 דקות משחק ו100 אלף על כל גול שתבקיע. אם תהיה פח זבל תקבל 5 מיליון אבל אם תהיה טוב ותשלים 50 משחקים בעונה, תעזור לקבוצה לזכות בטרבל ותבקיע 20 שערים תגיע לשכר של 20 מיליון, שזה 33% יותר ממה שביקשת. אם תהיה”.
בוא נניח שהשחקן עובר עונה בינונית. הקבוצה זוכה באליפות וזהו, הוא כובש 10 שערים ומשחק 40 משחקים. הוא מגיע ל14 מיליון, שזה כמעט מה שהוא ביקש. אבל הוא עדיין צריך לעבוד בשביל זה ולא יכול לשבת רגל על רגל.
תראה, חוזה כזה בדיוק אני לא מכיר, לא יכול להגיד לך שחקן X הסכים למשהו כזה.
אבל חוזים מבוססי משחקים יש הרבה.
אני לא מכיר טוב את שאר הקבוצות, אני עוקב בעיקר אחרי ברצלונה, ורק בהקשר של ברצלונה קופצות לי 2 דוגמאות לראש, בלי להתאמץ.
גריזמן - ההשאלה שלו לאתלטיקו מבוססת הופעות. אופציית קניה של אתלטיקו הופכת למנדטורית רק אם הוא שיחק מעל 45 דקות ב 50% מהמשחקים בהם היה זמין. אמנם לא מבוסס על כשירות פיזית, אבל כן מבוסס על כושר משחק.
קוטיניו - המשתנים ששילמנו לליברפול היו מבוססים על כמות המשחקים שהוא שיחק בבארסה. חבל שלא השכילו לעשות חוזה כזה גם עם דמבלה.
זה מאוד נפוץ בחוזים שחלק מהשכר תלוי בהשתתפות. אצל כל שחקן נורמלי זה קשור ליכולת שלו, אצל דמבלה זה תלוי בכשירות.
אל תתחיל אפילו עם הראיון שדמבלה ואומטיטי לא אשמים במצבם הבריאותי. לא יודע איפה היית ב 3 השנים האחרונות.
אם הידיעה נכונה, אז התיקווה של לפורטה שמסי יציע לשחק בחינם עוד יותר מגוחכת ממה שהיא.
בלי קשר, אני לא מבין למה שחקן חופשי ללא קבוצה צריך לחכות לחלון ההעברות. אני חושב שהחוקים אומרים שהוא יכול לחתום גם מחוץ לחלון. זאת לא העברה. היו דוגמאות כאלה. למשל:
בגדול אני מסכים איתך, אבל הבעיה היא שאין באמת סבלנות לבניית מודל ארוך טווח ללא תוצאות. הילדים עוד יהיו מצויינים, אבל אתה צריך שחקנים מנוסים לטווח הקרוב כדי להצליח להכניס את הקבוצה למומנטום. אומנם גם אני לא מת עלההישארות של רוברטו, אבל דני אלבס יכול להיות בוסט מוראלי מטורף. בטח אם מדובר על שחקן שיבין שהוא לא פותח בכל משחק.