פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אני מניח שזה נסגר מראש. אלבס מגיע נראה לי כמעט בחינם וחוזה עד סוף השנה עם אפשרות להארכה לעוד שנה. במקרה הגרוע זה לא יזיק במקרה הטוב זה עוד יכול טיפה לעזור. הוא גם יכנס לצוות המקצועי נראה לי.

דני אלבס ווינר. זה דבר נוסף שאין לנו היום בקבוצה, ותשאלו את אלבה.
למעשה, אלבס הוא ההיפך מאלבה ולא רק באגף. תודה, בוא!

בהמשך לשיחתי עם דן בת’רד של צוות האימון, אם אנחנו רוצים לשנות את הדינמיקה והמנטליות של השחקנים מכאלו שבאו להחתים כרטיס ושמקום טוב באמצע הטבלה מרגיש להם לחלוטין בסדר, אז כמו שדן אמר - תן להם להתחכך באבק כוכבים.

ואיזה אבק כוכבים יכול להיות טוב יותר מאשר השחקן המעוטר ביותר בהיסטורית הכדורגל?

מקווה לא להתבדות, אבל גם אני מאמין שהוא בא להיות שחקן ספסל על תקן לארסון. כולנו יודעים שדני היה אחד מעמודי התווך הגדולים ביותר של חדר ההלבשה בתקופתו. יש מצב שהוא ופיקה יבנו מחדש את הקשר שלהם ויחזרו להיות הליצנים שיביאו לחדר ההלבשה שמחת חיים וקלילות. דמבלה, עם פחות 100 יורו במשכורת הבאה, בטוח כבר צריך מישהו שיוציא אותו מהדיכאון.

אגב, שנתיים אחורה, ואם מסי היה איתנו, הייתי רואה בזה החתמה גרועה והליכה אחורה. הסיבה שהיום אני לא רואה את זה ככה היא שהיום אנחנו שבורים סופית, מפסידים לקבוצות תחתית כעניין שבשגרה וצריכים, כמו עוף החול, לבנות את עצמנו מעפר. נדרשת יצירתיות, והחתמה של אלבס כמנטור שעדיין יש לו כדורגל ברגליים היא יצירתית ומבורכת.

אם, וזה “אם” גדול מאוד, כל הצדדים מבינים את מעמדם ותפקידם - אני בעד.

חסר לנו חלוץ, ובלם, ומגן שמאלי, צוות רפואי טוב וכמה מיליונים בבנק. הכל נכון. אבל אחד הדברים שהכי הכי חסר לנו, זה מנהיג. על המגרש ומחוצה לו. לא היה לנו כזה כבר הרבה שנים, ובהרבה מקרים של משחקים בהם קרסנו מהר מידי ללא מישהו שיבוא וינער את השחקנים לפני בוא המפולת. המבוגרים צריכים מישהו שיחזיר להם את הרעב, והילדים צריכים מישהו מנוסה שיראה להם את הדרך. דני אלבס יוכל לפחות לשמש ככזה בפתרון לטווח הקצר, או לפחות לנסות, עד שיצמח מנהיג אחר לשנים קדימה.

במחירים המדוברים, ושוב - בהנחה שלכולם ברור שזה התקן שלו בקבוצה, אני כבר מחכה לשובו.

אני גם בעד הישארות של רוברטו. עם משכורת נמוכה, סטטוס של שחקן מחליף בכמה עמדות אין לי שום בעיה איתו.
הבעיה איתו תמיד הייתה שהוא הועדף על פני שחקנים טובים יותר, או מנע רכישה של שחקנים טובים יותר, וקיבל משכורת לא ראויה ליכולת שלו.

אם אלבס חותם, אני לא מבין מדוע הוא לא יכול לשחק במיידית. אם למישהו יש תשובה במה הוא שונה משאר שחקנים חופשיים שהוחתמו מחוץ לחלון, שישתף אותנו.

לא בטוח שזו התשובה הנכונה, אבל אלבס היה רשום בסאו פאולו בתחילת העונה. הוא אמנם התיר את חוזהו לפי מה שאני מבין, אבל הוא לא היה שחקן חופשי בתחילת העונה. אולי זו הסיבה.

עוד מילה לגבי אלבס והספסל. הוא אמנם, לטעמי, בא על תקן לארסון, אבל אם התחרות שלו על העמדה זה אחד בשם סרג’יניו דסט, אז שאלוהים ישמור. אותו כנ"ל לרוברטו. כרגע, הפוטנציאל שהוא מביא עדיף על שניהם.

אני מקווה שהוא יבוא בהבנה שהוא חונך אותם ומכין אותם להחליף אותו.
כן, אני מדבר על ההחלפה שהייתה צריכה להתבצע לפני חמש שנים בערך, לא על להחליף אותו עכשיו כשהוא יבוא לשחק במקומם בגלל שהם כל כך אבודים בעמדה.

טוב נראה לי שזה הפך להיות רישמי:

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1459250266012897297/photo/1

צריך עדיין אישור של הליגה. הבאתי כתבה שהם יכולים לעשות קשיים אם החוזה לטעמם נמוך מדי.
יצטרף לאימונים משבוע הבא אבל יוכל לשחק רק מינואר.

אגב, עם המחסור שלנו בקיצוניים, יש מצב שבכלל אלבס לא בא לתפקיד מגן? יכול להיות שצ’אבי בונה על התרומה ההתקפית שלו במקום היתוש הצרפתי שיותר פצוע מאשר משחק?

לדעתי כן, או שהוא רואה בדסט משהו שאני לא רואה.

אלבס מהלך נהדר שלכם, אין כמעט סיכוי להפסיד. במקרה הכי גרוע, הוא כמעט ולא ישחק ולא קרה כלום.
במקרה הכי טוב, הוא ישחק ויהיה טוב.
צ׳אבי קיבל סוכן מטעמו בחדר ההלבשה.
הצעירים שלכם קיבלו חתיכת דמות מודל לחיקוי.
אלבס חזר למועדון שהוא אוהב והכי מזוהה איתו.

מה שמוזר זה המהירות. אני הייתי בטוח שמצפה לנו שבוע שלם של “זה רק עניין של כמה שעות” שיתארך לשבוע שלם…

דרך אגב, מבחינתי, בדומה לצאבי, החזרה של אלבס לברצלונה, מכניסה לנו המון שמחה בלב. בשנה כל כך קשה אני לוקח את זה בשתי ידיים.

אין לנו מה להפסיד, היה יותר שמח בברצלונה השנה זה בטוח.

זה יום טוב קולס!

לא מסכים.
מבחינתי זה כמו להחזיר את מרסלו לריאל בעוד שנתיים אחרי טיולים בליגה הברזילאית.

מבין את עניין המוראל, מקצועית אני ממש לא חושב שזה שם…
במקום אוהד בארסה הייתי מעדיף שדסט יקבל אמון במקום להחזיר שחקן בן 39.

אני גם לא חושב שמקצועית זה שם.
אני אסביר את עצמי מחדש.

הוא ישמש כדוגמא לשחקנים צעירים, הוא דמות דומיננטית וחשוב בחדר ההלבשה, הוא מנהיג.
ובנוסף לכל הוא כמו סוכן מבפנים של המאמן.
בשביל הדברים האלה הוא הגיע. אם על הדרך הוא גם מסוגל לתרום להם קצת, מה טוב.
אין להם שום דבר להפסיד מהמהלך הזה.

אם אתה שואל אותי, מבחינתי שמרסלו ישאר בספסל של ריאל גם בגיל 50.

בוודאי שיש להם מה להפסיד. הוא הולך לקבל דקות, והוא בכל מקרה לא חלק מפרויקט העתיד של בארסה. לתת דקות לשחקני עבר גדולים יותר מתאים לקבוצות כמו לאס פאלמס או גיחון, שרוצות לשרוד עוד איזו עונה בליגה. בעיניי ההחתמה הזאת היא מאוד עצובה. התרפקות על זכרונות עבר, מסוג ההתרפקויות שנופלים אליהם כשאין עתיד. עדיף שיתנו את הדקות האלה לדסט ואולי יצא ממנו משהו מאשר לאלבס שעוד דקה מתחיל לגדל כרס.

אגב, גם הדיבורים על השאלת סטרלינג, לא מבין אותם. על העמדה שלו גדל אחד הילדים הכי מוכשרים בעשור האחרון בכדורגל. למה להביא אותו על המשבצת שלו? זה נראה שברצלונה יורה לכל הכיוונים ובינתיים פוגעת רק במקומות שאסור לה לפגוע.

ילדים זה טוב, אבל לא מספיק.

שוב, לא מדבר פה על אלבס. זה לא חיזוק מקצועי כמו שזה חיזוק מוראלי. עדיין השחקן הכי מעוטר בהיסטוריה ויש לו מוטיבציה בשחקים. דבר שחסר לנו מאוד בקבוצה.

אבל לגבי סטרלינג, אתה באמת לא רואה את ההבדל בינו לבין ילדים בני 18 שיש להם עתיד אבל אין להם ניסיון בשיט?

תבין, אני חושב שבסגל הנוכחי יש לנו אפשרות להתחרות על הליגה. בעיקר כי אתם חלשים טילים ולא תתנו פייט מספק. ליגה מנצחים באיסוף של נקודות, אבל בכל מה שנוגע ללנצח את הגדולות אני חושב שאנחנו עדיין לא שם.

ואחרי כל מה שאמרתי, גם אני לא רוצה את סטרלינג. אבל לא בגלל התחרות על העמדה, אלא בגלל שהוא איבד את האמון של פפ. אני לא חושב שצ’אבי יצליח איתו יותר. עדיף להמר על שחקן בעליה שיעלה פחות, מאשר על כוכב בירידה.

אתה באמת נשמע פה כמו אוהד אייבר. אתה לא מביא שחקן על סמך מה שהוא עשה בעבר, לפחות אם אתה רואה את המועדון שלך כקבוצה גדולה עם שאיפות. גם אם זה עניין מוראלי בלבד. מועדון גדול צריך להיות עם הפנים קדימה.

אנסו פאטי הוא לא ילד שיש לו עתיד, הוא ההווה. כל משחק שהוא משחק אפילו רק עם רגל אחת הוא כובש, ולא מפסיק להוות איום.

בהצלחה.

אז מה אמרנו בנוגע לאלבס?

סטרלינג מיועד להיות ווינגר באגף ימין כי זו עמדה שכרגע אין לנו שחקן פעיל שעומד בשאיפות של צ’אבי, פאטי מיועד לאגף שמאל או לאמצע. אין קשר בין הבאה של סטרלינג לפגיעה בפאטי, שגם בלי קשר צריך לנהל את הדקות שלו.

למה החלטת שהוא ייקח דקות מדסט? זה לא אמור להיות ככה.
הוא אמור להיות גיבוי לדסט ולדמבלה כשהוא פצוע. למנוע את הזוועה הזאת כשדסט קיצוני ומינגסה מגן.

לא כל כך הבנתי על איזו עמדה אתה מדבר. בראש שלי סטרלינג קיצוני ימני.
לדעתי סטרלינג בכל מקרה לא יגיע. הוא מרוויח משכורת של כוכב בסיטי, וקשה לי להאמין שבארסה תיתן לו משכורת גבוהה או שהוא יסכים לרדת בהרבה בשכר בשביל חצי שנה השאלה.

סלחו לי אבל החזרה של אלבס היא מטומטמת. אין שום הגיון לקבוצה רצינית להתעסק עם שטויות כאלה. זה נחמד מצידו שהוא רוצה לעזור. פחות נחמד חוסר ההבנה שלו שהוא לא יכול לעזור. בטח לא כשחקן. בארסה מתנהלת שכונה ואני די מופתע שצ’אבי משתף פעולה עם מהלך כזה.

הקטע של המהירות מפתיע אותי גם, אבל לא רק בהקשר של אלבס, אלא בשינויים המאוד מהותיים בצוות המקצועי שצ’אבי עושה. הוא דוחף שינויים של קיץ שלם בשבוע, ואני תוהה איך זה יבוא לידי ביטוי במהלך העונה.