פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

שאף אחד לא מהמר עליו או הולך לשפוך עליו בוכטות של כסף.
הוא לא העתיד של המועדון וגם לא ההווה. הוא בא לסתום חור בהתנדבות. שחקן שבונים עליו לעתיד לא מגיע בשכר של 180 אלף. זו בדיחה וזו בפירוש התנדבות (רק מחייה לבן אדם כמו אלבס בברצלונה תעלה הרבה הרבה יותר).

אבל בוא, לא נראה לי שנגיע להסכמה בנושא.

אני חושב על לארסון, אתה על ווידאל.

על תקן לארסון, אלבס יושב בול במשבצת. על תקן ווידאל זו החתמה שהיא אסון (רואה, אני מסכים איתך חלקית). בוא נראה בינואר לאן זה ילך.

אגב ינואר, העובדה שהוא בא להתאמן כבר מעכשיו למרות שישחק רק בעוד חודש וחצי, מראה שהוא לא מגיע רק בשביל הדקות אלא גם בשביל ההשפעה בחדר ההלבשה.

אגב 2, יש דיבורים גם על להחזיר את פויול בתפקיד שקרוב לחדר ההלבשה.

צ’אבי מזהה את החולשה המנטלית בקבוצה. קבוצה שעשו עליה רמונטאדות, הושפלה 8:2 באלופות ולאחרונה שמטה יתרון 3:0 מול קבוצה שממוקמת במקום ה 15. יש בעיה מנטאלית קשה וצ’אבי מנסה לענות עליה באמצעים שיש לו.

אתה חושב שהוא טועה ולא בכיוון? לך תציע את עצמך ללאפורטה. האיש מהמר על מאמן עם ניסיון דליל בליגה הקטארית. כמה פחות טוב אתה כבר יכול להיות?

אפשר לחשוב ממי אלבס הולך לגנוב דקות… מגיע לחצי שנה ואם זה יעבוד אז הארכה לשנה נוספת העברה חופשית במשכורת מינימום.

אני מקווה מאוד שכף רגלו של סטרלינג לא תדרוך אצלנו. מחמיצן סידרתי ובכיין.

דרך אגב אני חושש שיש פה לא מעט שהזיכרון שלהם “בוגד” בהם. אלבס גם שהיה בשיאו הוא היה “בריזלאי טיפוסי” תשאלו את ניימאר ומוקדי הבילוי בברצלונה. אני לא בטוח שדווקא הוא, הוא מישהו שאני הייתי בוטח בו בלהיות “רול מודל” לצעירים בנושא של התנהגות…

אבל על המגרש תמיד היה מקצוען , לא נפצע אף פעם ושרד בכושר של שחקני עלית עד גיל 35 לפחות. זה לא ניימאר.

אבל הוא לא מגיע על חשבון דסט. הוא לא פוגע באף שחקן צעיר, ואף אחד לא מצפה שהוא יהיה שחקן רוטציה בכלל.
מצבת המגנים הימניים שלהם היום כוללת את דסט ומינגסה שהוא בכלל בלם.
הוא לא לוקח דקות לאף שחקן צעיר. ברמת העיקרון אין הרבה הבדל בין התפקיד הנוכחי שלו לבין אם היה מגיע כעוזר מאמן.
ההבדל העיקרי הוא שכשחקן יש לו נוכחות חשובה בחדר ההלבשה כגורם שווה לשחקנים. אם וכאשר יהיו פציעות והרחקות, אולי הוא גם יוכל לקבל דקות פה ושם.

מהיום שאלבס עזב (ואני שמחתי שהוא עזב, הוא אף פעם לא באמת היה ברמה של בארסה אבל זה כבר לדיון אחר, והוא גם ברזילאי שזה בכלל נורא) אני אוחז את הראש כל חלון העברות בהלם ובחוסר אמונה מהטמטום הזה של לא להביא מגן ימני.

כל פעם מתפשרים על איזה אידיוט תורן להלבנת כספים או טמטום. בארסה המתאבדת של 5 השנים האחרונות בחרה שיש תפקיד על המגרש שאפשר פשוט לשים בו מתחזים. שחקן אחרי שחקן, אפס אחרי אפס, כולם במצעד האדרת אלבס שפשוט היה… נו איך קוראים לזה? אה כן מגן ימני. עם אוריינטציה התקפית. כלומר חור הגנתי עם טורבו. השחקן המעוטר ביותר… נו טוב… זה בערך כמו שהצל של מסי יגיד שהוא ליווה אותו בכל הישיגיו ושזה בעצם בזכותו.

ושלא תבינו, אני מצליח לראות למה אלבס חמוד ואני מעריך את האהבה שלו למועדון ואת המוכנות להקריב ולחזור בלי אגו. התלונות שלי הן לא אליו. מה שאני לא מבין זה למה אחרי 5 שנים בהן החלטנו שמגן ימין זה פיקציה אנחנו ממשיכים להתנהג כאילו זו אכן פיקציה?

לייק

אבל כל מה שכתבת לא סותר את הרכש של מגן ימני . אלבס לא חוסם את זה. פשוט מגיע לסתום חור לחצי שנה ולנסות להרים את המורל. זה עיסקה שהיא כמעט בחינם. וללא התחיבות לשנים קדימה.

https://twitter.com/barcacentre/status/1459551899292782592?t=bupB8QKz0Iycj3DIwmntww&s=19

בפרק הבא של “פנטזיות, העברות וחוזים”: ז’פרן, אספינוזה ואולגר יגיעו בינואר.

יכולת כלכלית?

ברצינות. כרגע לאפורטה שובר את הראש מאיפה הוא משיג כסף לאבטיח עם בולגרית בתאים של ה V.I.P, ואנשים פה אומרים לי שאני מתנהג כמו אוהד של אייבר.

תהיו רציניים. אם היה תקציב הגיוני לרכש וכל מה שצ’אבי יכול היה לחשוב עליו זה דני אלבס, הייתי נותן לו סטירה עם הזין שתעיף אותו בחזרה לקטאר. אבל כרגע התקציב רכש שלנו גורם לנו לספור כמה יורו נשארו לנו בארנק בזמן שאנחנו בוחנים מה האפשרויות ב"בזאר המציאון". פחחחח.

ליאור, אני לא מזלזל בך, יש לך אינטילגנציה והבנת כדורגל משובחת. חלילה אם הבוטות שלי נשמעת מתנשאת. זו לא הכוונה. אבל בכל זאת תסביר לי איך אתה רוצה לשפר את הקבוצה בלי תקציב, ואיך הגעה של אלבס בחיני חינם פוגעת בנו במצב הנוכחי?

אם אין כסף משקיעים בצעירים. אני כידוע לא מאמין גדול לא במינגסה ולא בדסט אבל להביא סותם חורים בן 38? באיזה הגיון? קשה להביא פתרונות כשאני לא יודע מה הולך להיות המערך של צ’אבי ואם יהיו 2 שחקנים על הקו או אחד, אבל אם בבנייה עסקינן אז אלבס זה לא זה.

זה הפרדוקס, אתה מאמין בצעירים על פניו, אבל אתה לא תופס מהצעירים. איזה פתרונות נשאר לך?

הפתרונות של אלבס ותיאגו הם כנראה ניסיון למצוא אנשים שיוכלו לעזור לדחוף את הקונספטים של צ’אבי מהר יותר, הכדורגל שלו מורכב גם ככה והוא צריך שחקנים שמכירים את הסגנון כדי שהקונספט של חילופי דורות יקרה כי כרגע אין מי שיכווין את הקישור וגם את המגן הימני. הצעירים זה פתרון טוב במחשבה קדימה, אבל זה המון לחץ להפעיל עליהם בהווה.

הצעירים זה מה שיש ואיתם צריך לנצח. בינתיים הטמטום הזה של להביא את קון מוכיח עצמו כדבילי. לא מבין איך דני נכנס פה…

אם משחקים בקלאסי פפטים אז אני מעדיף להסיט את אחד הבלמים וגמרנו (מגן ימני הגנתי ושמאלי עולה). אם משחקים ב3-4-3 אז למעלה מימין חייבים שחקן עם יכולות התקפיות ואז לא צריך לא את דסט ולא מינגסה.

אני חושב ש2 הצדדים פה צודקים וזו החתמה שרק הזמן יגיד אם היא היתה נכונה או לא. קוראים לזה הימור.
כנראה במצבנו זה מה שנשאר לעשות.

זה היה דבילי כי הייתה לו מטרה ספציפית ומטופשת שלא באמת מומשה- לרצות את מסי.

אני מבין שאתה רואה משהו שכולנו מפספסים עם חזון ה"אריק המגן הימני". הסיפור הזה לא פותר אותנו ממינגסה בראייה קדימה שפשוט יתופקד יותר כבלם.

אני האמת לא סגור מה הכיוון של צ’אבי עם המגנים כשידוע שהוא שיחק 3-2-2-3 עם ארבעה קשרים ושלושה בלמים. הרבה תעלומות יש לי לגבי איך נשחק, אבל אני מניח שנצטרך לחכות ולראות.

אבל נדב זה בדיוק העניין. בארסה הביאה אותו לא מסי. מה אנחנו? קלוב סוסיאל? מביאים את קון שמתנדב לבוא בחינם כדי לממש פנטזיה אישית של עצמו? מביאים שחקן בן 38 כי הוא בא בהתנדבות? מה אנחנו? מקרה סעד?

אולי זה נראה מוזר, אבל אני נותן לצ’אבי קרדיט חופשי מבלי לבקר אותו עד שהוא יאמן פרק זמן מסוים.

לא יכול להיות שצ’אבי יקבל ביקורת לפני שהוא עמד על הקווים פעם אחת אפילו. הקבוצה הזו צריכה חוסם עורקים בערך בכל גף, אשר על כן אני נותן יותר קרדיט לאנשים המכירים את המערכת כדוגמת פויול ו/או דני אלבס כי גם אם זה על הנייר לא נכון הגיונית אולי הם ייצבו חצי סירה ואת החצי השני ייצב צ’אבי.

במשחק וחצי שלו הוא הראה שאם יש מישהו שיכבוש שערים העונה זה הוא.

הוא אולי סופר פציע, אבל אף אחד לא יכל לחזות שהוא יגמור את הקריירה בנובמבר.

פרספקטיבה אחרת לעיניין. כולם מדברים על חילופי דורות והעברת השרביט. הכל טוב ויפה שיש הרבה נמענים פוטנציאלים לכמה תפקידים בבארסה, אבל בפועל לא נשאר כמעט אף אחד מהבארסה ההיא שיוכל לחנוך את היתר. צ’אבי לדעתי צריך את הנוכחות הזאת מאלבס ואולי מתיאגו (במידה והכתבות נכונות).

זו עוד הסתכלות על המשמעות מאחורי הנזק שההנהלה הקודמת עשתה בעשור האחרון. מאז טיטו וילנובה לא היה ניסיון של ממש לקדם צעירים ולבנות בסיס קדימה. לא בחנו פרוספקטים לקראת העזיבה של צ’אבי, אינייסטה, דני אלבס ואלבה. כל רכש נתפס כמאוד סתמי מבלי לחשוב על הצרכים המקצועיים. העברת השרביט שצפויה לקרות בעונות הקרובות מתרחשת באיזור ה5-6 שנים איחור. לשחק באופן שצ’אבי רוצה מצריך הרבה אינטליגנציה ולמידה והקטאלאני יצטרך את כל החונכים שאפשר כדי לקדם את התהליך.

שום דבר לא מפתיע אותי בברצלונה של העונה שמחפשת פתרונות יש מאין כדי לאזן את המספרים. מקווה לטוב.

לא מבין למה להתאחדות משנה כמה שחקן מוכן שלא להרוויח על מנת לשחק. לא מדובר פה בילד בן 18 שכביכול מנוצל על ידי הקבוצה שלו - ואז אולי זה לא חוקי להעסיק מישהו בחינם.

אני חושב שכל מקרה לגופו. אם יש שחקן שמוכן לשחק כמעט ללא תשלום ואנחנו יודעים 100% שאין פה משהו לא חוקי או מסריח מוסרית אז איפה לעזאזל הבעיה?

בעולם של שחיטות, פייר פליי, והאמירויות, הייתי דווקא כן מצפה ליותר גמישות בנושא הזה של לשחק בתשלום מועט. הרי אם רוצים להמנע ממצב שכל הנסיכויות משלמות מליארדים על שחקנים אז האם אין משהו חיובי בלתת לשחקן לחתום על חוזה של 1€ לחודש או מה שזה לא יהיה? זה לא יהפוך את הכדורגל לבית זונות.

שזה מעלה תהיות, אולי אותו אדם מקבל מתחת לשולחן?, בטח בספרד שרשויות המס תמיד משחקות אותה השריף של העיירה.
להבהרה, אני לא טוען שההסכם עם דני כזה, אלא סתם בכללי.
דעתי בנוגע להחתמה, החתמה בטענה סופר פופוליסטית שאם ברתומאו היה עושה לא היו קונים אותה והיו שוחטים אותו.
בכל מקרה מאחל לדני בהצלחה ולבארסה להיכשל.

למה זה מעלה תהיות? הוא בלי קבוצה ורעב ללחם, מוכן לעבוד אפילו תמורת גרושים. מישהו הזכיר פה 180 אלף יורו.
אני גם לא מבין מה אכפת להם. אם הם חושבים שיש כסף מתחת לשולחן, שיבדקו ויוכיחו. עד אז זה צריך להיות כשר.
זה כמו שאני אגיד שאם מסי מקבל חוזה של 100M לשנה, זה מעלה תהיות. אולי הוא מלבין כספי סמים של הקרטלים המקסיקנים.
אין שום בסיס לתהיות האלה.