לי זה מרגיש כמו רכש מטופש שנובע מהיסטריה בהנהלה ו/או התעקשות תמוהה של מאמן.
זה קרה הרבה בתקופת ברתומאו, קיוותי בכנות שהדבר הזה יגיע לסופו עכשיו, על אחת כמה וכמה כשהמועדון במצב כלכלי בעייתי וצריך לחשוב טוב טוב על כל יורו שהוא מבזבז.
אני מעדיף לתת 40 מיליון יורו מענק חתימה לגנאברי כדי לשכנע אותו לחתום בסוף החוזה. אם כבר שחקן לאגף
סליחה אבל צ’יגרינסקי היה גבר על חלל שנקלע לסיטואציה נוראית. הוא נמכר שנה לאחר שהגיע בגלל צורך מיידי במזומנים. לא בגלל היכולת שלו. בארסה עשתה לו עוול נוראי ולא מגיע לו להיזכר כפלופ. הפלופ היה בהתנהלות הכלכלית הגרועה שלנו.
זו גם לא הייתה אשמת פפ שהתנהל כג’נטלמן גמור עם צ’יגרינסקי. אאל"ט קנינו אותו ב35 מיליון ולאחר שנת שדרוג מכרנו אותו ב25 מיליון. בארסה במיטבה.
יש גירסה אחת שאומרת שפפ לא רצה למכור אותו ורצה לתת לו עוד שנה ורוסל הבטיח לפפ שהוא לא ימכור אותו . ואז פפ נתן את המילה שלו לבלם שהוא יקבל עוד הזדמנות. רוסל באופן ממש לא מפתיע שיקר לפפ, ומכר אותו מאחורי הגב של פפ, בין היתר בשביל לדחוק בפפ החוצה מהמעודון. זה גירסה אחת של הסיפור.
הגירסה השנייה אומרת שבאחד המשחקים (מי שראה את הסרט התיעודי על הפפ טיים) צ’יגרינסקי פתח בהרכב ובניגוד להנחיות של פפ, שבלם אמור להשתתף במשחק המסירות והלחץ של ברצלונה, הוא כל פעם בעט למעלה לחלוץ. צאבי בסרט אומר שפפ יצא מדעתו בגלל זה, ולמעשה המשחק הזה חתם את גזר דינו של צ’יגרינסקי האומלל.
שתי גירסאות.
דרך אגב יוסי ציריגנסקי זה חצי רכש של לאפורטה והמכירה של רוסי וברתומאו… אל תדביק דברים ללאפורטה. אם אני לא טועה לאפורטה קנה ורוסי מכר. זה אומר 50 50 בשבילי
כאילו לא למדנו כלום מרכש פאניקה, קוטיניו, דמבלה אלו דוגמאות חיות של שחקנים מתים (או כמעט מתים) שאנחנו עדיין משלמים עליהם. מי צריך את הטורס הזה? מאין יש לנו תקציב לחלוץ כשהחור במגנים (ושוער) דחוף פי כמה וכמה.
אני מקווה שצ׳אבי יודע מה הוא עושה שם.
בינתיים אני נותן לו קרדיט מלא. הוא המאמן והוא זה שצריך להביא את הרעיונות שלו לידי ביטוי על המגרש באמצעות השחקנים שהוא מעוניין בהם.
על הנייר, טורס לא כזה כובש מצטיין (לפי הנתונים שדובי הביא הבוקר), אבל מהצד השני כסף להאלאנד כמו שמשה הזכיר לי גם אין לנו. אז אולי אנחנו מתפשרים על חלוץ טוב ולא קראק, אבל כזה שצ׳אבי מאמין בו וחושב שהוא יכול להוציא ממנו יותר ממה שפפ מוציא ממנו (בנבחרת עושה רושם שהמספרים שלו יותר טובים).
אני לא יודע. מחכה בכיליון עיניים.
בינתיים צ׳אבי בעמדת המאמן מגשים את הציפיות שלי ואפילו עובר אותן במעט. אולי זה נראה שאני עושה לו הנחות, אבל אני לא. אני חושב שבהתאם לנקודת המרחב-זמן הנוכחית, בתנאים הכלכליים והמקצועיים שהקבוצה נמצאת בה, אני רואה את מה שרציתי לראות כשהבאנו אותו. אני מקווה שהוא / הצוות שלו בעלי עין טובה לשחקנים והולכים לקלוע בול במקרה הזה.
אני לא היתי מביא את האלנד אך ורק בגלל הסוכן החמדן שלו (ראיולה) אבל מעניין אותי אם זו הסיבה שלך. או שזה עניין מקצועי?
הסוכן שלו זה סיבה מספקת . להכנס עם ראיולה למיטה זה סיוט בקנה מידה קוסמי. ואני יודע שיבואו ויכתבו לי שהפעם זה היה שונה ובלה בלה בלה. לא זה לא יהיה שונה. תשאלו אוהדי יוניטד ויובה מה הבן זונה עושה להם.
בקשר טורס או לא טורס , מועדון עם מילארד אירו בחובות ומועדון שלאפורטה צריך לקבץ נדבות בשביל להחליף את מלאי התה שלו במשרד לא יכול אפילו לדמיין אחד כמו האלנד. כמה דורטמונד עכשיו הציעו לו ? 16 מיליון אירו לשנה?
בגלל שיש את הכלל, “היוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל” אני כבר לא מאמין לשנה x מפלצתית ככל שתהיה. דה יונג, דה ליכט, הלאנד, דמבלה, לשנה אחת (או קצת יותר) נראו כמו שחקני על, ואיכשהו השנה ההיא הייתה היוצא מהכלל. אז לא אכפת לי לשים על הלאנד 200 רק שנראה שהוא שווה את זה, כרגע בשביל ההימור הוא לא שווה הרבה.
הבעיה שהמושג שווי לא קיים באמת, הכל נגזרת של היצע וביקוש. ובגלל הרגולציה ההרמטית של פיפא ואופא אפשר לזרוק סכומי עתק על שחקנים בינוניים. בימים כאלו פלוס הסוכן שהזכרת הלאנד שווה 200m. בימים הגיוניים הוא לא מגרד את ה 100 ואני נדיב.
להגיד שהלאנד מפלצתי רק שנה זה שקר. זאת השנה השלישית בה הוא עם ממוצע של שער למשחק גם בבונדסליגה וגם באלופות.
זה לא כמו רכישה של דמבלה.
ההתנגדות להאלנד היא פיננסית? הוא יעלה בסביבות 100M כולל ראיולה. זה חצי מחיר יחסית לשחקן כמוהו. בעולם בו טורס עולה 55 פלוס עמלת סוכן, בו מבאפה שווה 200 פלוס עמלה, זה ברור ש 75 פלוס עמלות על האלאנד זאת גניבה.
אני לא יודע מה תהיה המשכורת שלו. משה הזכיר 16M, אני חושב שהוא ידרוש הרבה יותר.
אבל בשביל שחקן כזה שווה להתאבד, הוא יחזיר בגדול גם בגולים וגם בספונסרים וגם במשיכת קהל למגרש.
אם אתה מכיר סוכנים שהם לא חמדנים, תתקשר מיד ללפורטה.
הוא חמדן בדיוק כמו כולם, ומי שהפיץ דברי שינאה עליו היה ברטומיאו בעסקת דה ליכט. ראיולה אחראי על כמה וכמה עסקאות יקרות, ולא קראתי תלונות על חמדנות מיוחדת שלו. כולם מקבלים את העמלות שלו בהבנה, כי זה נורמלי בעולם כדורגלני עלית.
אם ללפורטה יש חברות איתו, שינצל אותה. האלאנד זה שחקן הסטורי במחיר פצצה. הוא יכול להחזיר אותנו חזרה למועדוני צמרת.
אתה לא עוקב אחרי סאגת פוגבה למשל ומה שקורה עם די ליכט… ראיולה הוא לא כמו כולם וזה לא דעה שלי זו עובדה.
פפ לא סובל אותו וסר אלכס פרגוסון בעבר אמר שהוא לא יעשה איתו עסקים בחיים.
אתה רוצה להשוות? תבדוק איך עיסקת פאטי נסגרה שמנדש היה הסוכן שלו. לא חושב שלמישהו היה תלונות. תחליף את מנדש בראיולה ואני מבטיח לך שזה היה הופך להיות מוריבה הדור הבא… אני עוקב מספיק אחרי החמדן הזה.
אתה חושב שמוריבה הוא גרוע? איתו היה פי עשר יותר גרוע…
בוא נדמיין מה היה קורה אם ברתומאו היה נשיא:
אם הוא משחק יותר מ5 אחוז מהמשחקים
אם הוא משחק משחק בודד בצמפיונס
אם הוא זוכה בריצת 100 מטר שהמתחרים שלו הם פיקה ואומטיטי.
אם הוא אומר בוקר טוב וערב טוב לצוות האימון
אם הוא עושה את כל הדברים השכר יעלה גם מעבר ל100 מיליון אירו
נגיד כך 170 מילון אירו זה בלשון המעטה לא מחיר פצצה. יחזיר אותנו למקום הטיבעי? הוא גם יודע לעשות הגנה קישור ומנצח לבדו וזוכה בתארים? אז למה דורטמונד לא זכתה בשום דבר מיוחד איתו? (לא מאשים אותו)
לא שאני חס וחלילה מזלזל בו או מנסה ל"גמד" אותו, כי ברור שהוא שחקן של פעם בהרבה זמן. אבל שום שחקן לבדו (מלבד מסי) לא יכול לבדו להחזיר אותנו לטופ.
אני קורא לפעמים על פוגבה, אבל לא עוקב באדיקות. לא נוצר אצלי רושם שהבעיות שלו קשורות לראיולה, אלא שהוא לא מצדיק את הכסף שהושקע בו.
על דה ליכט אני לא קורא הרבה. מה הבעיה שם שקשורה לראיולה, אתה יכול לפרט? למיטב הבנתי, לא מרוצים ממנו מקצועית.
הזכרת את מנדש. אני זוכר תלונות של אוהדי ריאל על החמדנות שלו כשחצי קבוצה היה לקוחות שלו.
אין לי בעיה עם ראיולה אם עסקת האלאנד תיגמר באיזור 100M. לא אכפת לי איך החלוקה בין דורטמונד, הסוכן והאבא שלו תתבצע. אני דואג לכסף של ברצלונה, וזאת עיסקה מצוינת.
אני גם לא פוסל עסקאות עם הסוכנים של מוריבה. העבודה שלהם זה להביא כמה שיותר כסף לשחקן. אני כועס על מוריבה עצמו, שהעדיף כסף על פני קבוצה שהשקיעה בו. אני מרגיש שהוא היה חייב לבארסה, אבל העדיף כסף.
איך הגעת ל 170M על האלנד?
ומי אמר שהוא לבד זוכה במשהו? הוא החלק החסר בקבוצה שלנו שיכול להחזיר אותנו לגדולות.
כל סוכן יש לו את המניירות שלו ואף אחד מהם לא שייך ללו צדיקים. אבל יש גבול. אני לא יחזור על כל הסאגה שלו. אבל רק לתת דוגמה:
שנה שעברה שדורטמונד נלחמת על ליגת האלופות בסוף השנה ויש לה על מה להילחם , ראיולה יוצא אם אבא שלו למסע שיווק ברחבי אירופה. ונפגש עם כל מועדון בכיר. סתם משהו קטן.
170 זה לא המחיר שלו? אין לו סעיף שיחרור. אבל אולי אני טועה. בכל מקרה אם התחרות האדירה שיש לו בכל אירופה אני בטוח שהוא יעבור ובהרבה את הטווח של 100… וזה בלי עמלת סוכן.