פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

לפי AS:
the Bundesliga side intend to raise Haaland’s minimum release clause from €75m to €90m based on performances

מארקה:
Haaland reportedly has a 75 million euro release clause in his contract that becomes active when the summer window opens in June, but club CEO Hans-Joachim Watzke has moved to deny these rumours at a club shareholders meeting
אבל וואצקה גם לא הסכים להגיד אם יש או אין לו סעיף שחרור, וכמה. זה לא אומר שאין לו.

ESPN:
It is widely reported Haaland has a release clause of between €75 million and €100m which only can be triggered in the summer of 2022

guardian:
With a release clause of circa £68m that can be triggered in the summer of 2022,

וזה מה שאמר הסוכן של קרוס כפי שמופיע במארקה:
Haaland has a release clause,” Struth told Sport Bild.
“The full package with five-year salary and commission for the agent will probably be on the border of 250 to 300 million euros.”

לדעתי רומז שסעיף השחרור לא גבוה במיוחד.

זה נכון.
אני אגיד לך יותר מזה. לדעתי האישית, גם אם אני צודק לגבי המחיר, וגם אם יש לנו את הכסף הזה, אני לא רואה שום סיבה עבור האלאנד להעדיף דווקא אותנו על פני סיטי למשל.

אבל אני עדיין לא מבין אנשים פה שלא רוצים אותו, היה והוא רוצה להגיע ויש לנו כסף.

אחרי טורס- קשה לי להאמין שבארסה תצליח לגרד את הסכום הדרוש בקיץ. אכלנו אותה

לפני שאני מתחיל לדבר בזכות פראן טורס, רק רציתי להגיד שאני לחלוטין מעדיף את אדיימי עליו שנראה ממש כמו מפלצת בהתהוות.

פראן טורס בלט בולנסיה והגיע לסיטי כשהוא לחלוטין מחזיק בפרופיל אותו מאוד אוהבים בברצלונה. מה ש @Mendieta דיבר עליו כשהוא אמר שצריך את השחקן שיכול לנצל את השטח המת שמשאירים לו במטרה גם לסיים את המהלך ברשת, ואת זה לחלוטין הוא עושה.

להגיד שהוא סקורר על זה כמובן דיי רחוק מהאמת, אבל הנתונים שהביאו ממאנייה טיפה בעייתיים בהתייחסות המאוד רחבה שלהם ל “שער למשחק” שכן בכל המסגרות כמעט הוא לא מתחיל ומסיים את כל הדקות כי הוא תמיד חלק מרוטציה (בעיקר אצל פפ). הנתונים שלו משנה שעברה בסיטי לדוגמא:

עכשיו אם אני אגיד לדוגמא שהוא כבש שבעה שערים ב 24 משחקים בליגה זה דיי רע, אבל בפועל מתוך 2160 דקות הוא שיחק 1307 בלבד, כך שהממוצע שלו של שער פר דקות הוא שער כל 187. זה נשמע טיפה יותר סביר לא? ואני אפילו לא הכנסתי את עניין המעורבות שלו בבישולים לתמונה.

הטענה הבאה שנתקלתי בה פה או במקום אחר ברשת היא שהוא פציע. הנתונים שלו מכל הקריירה הבוגרת:
FERRAN INJURIES

כמו שאתם יכולים לראות, הייתה לו למעשה רק פציעה אחת רצינית שהשביתה אותו, ואיך לומר, היא אחת שמאוד קשה למנוע. בכללי, בחלק גדול מפציעות שהן שברים ונעשות ע"י אימפקט מסויים משחקן אחר (שבירת רגל אחרי גלישה ברוטלית לדוגמא), יש גבול כמה אפשר למנוע דברים מהסוג הזה. אלו לא פציעות שריריות, או קרעים חוזרים שאני יכול להתייחס או להצביע על קושי מסויים שחוזר על עצמו, לפעמים כשזה נוגע לחלק מפציעות הספורט SHIT HAPPENS.

נקודה נוספת שרציתי להתייחס אליה ברמה המקצועית לפראן, לעומת, למשל, דמבלה אני יכול להעביר רק דרך סרטונים.

בואו ננסה להתעלם רגע מכל המוזיקה הגרועה של כל הסרטונים הללו, או היח"צ המוגזם ואצביע לכם על העיקר מבחינתי- התנועה לעומק גם ללא כדור. אם אני מסתכל על ההבדל לעומת דמבלה שעל הנייר הוא אחד הקיצוניים עם “ארגז הכלים” הכי טוב שיש מבחינת מגוון כמו בעיטה ומסירה בשתי רגליים, מהירות מטורפת וכדרור ברמה הגבוהה ביותר, הוא משמעותית שחקן יותר סטטי ללא הכדור. אם הוא לא מקבל את הכדור לרגל לרוב הוא לא עושה שום דבר בשביל לקחת את המשחק יותר לעומק, מנגד זה מה שפראן טורס עושה כל הזמן מהאגפים, עם כדור או בלעדיו. ברצלונה כרגע מתקשה לייצר את המצבים הללו עם אבדה ודמבלה (למרות שהראשון כן מנסה לפעול לעומק), וזו אחת הסיבות בגללן המשחק ההתקפי שלה “נתקע” גם בהתקפות מעבר.

שלא תטעו, אני לא חושב שהוא שווה כל כך הרבה כסף, אבל אני מבין את ההגיון המקצועי, או הצורך להביא שחקן כזה. אישית הייתי מתעדף הגעה של בלם או מגן כלשהו (ימין או שמאל), אבל גם שחקנים בפרופיל של פראן טורס חסרים לנו.

ולמה ששחקן שנולד וגדל בולנסיה יבחר דווקא בבארסה? הרי הוא הסכים לרדת במשכורת בשביל זה.
השמועה הטריה אומרת שיש רומן לוהט בינו לבין הבת של לואיס אנריקה שמתגוררת בברצלונה.
תכינו את הפופקורן.

מארקה אומר שיש הסכם בין כל הצדדים לעזיבה של דמיר. הוא לא ישחק יותר בבארסה כי עוד משחק אחד ותהיה חובת רכישה, אבל הוא לא בתכניות. דמיר הסכים לחזור לרפיד וינה.

יחסית לשוק זה הרבה כסף? אני לא חושב. אני כן חושב שהוא שחקן ורסטילי וזה משהו מאוד ברסאי, גם אטו לפני הקרע ברצועה יכל לשחק באגף והיה לא רע בכלל. גם וייה סאנצ’ס והנרי. אני דווקא מאוד בעד שיהיו לנו אופציות לשחק עם השלישיה הקידמית ושיחליפו ביניהם עמדות.

בקיצור, אני מאשר.

בנוגע לאהלנד-מבחינת מיינדסט הוא חיה. אני זוכר שהוא שיחק בזלצבורג ובאיזה משחק עם חטפו גול והבנאדם זרק את הבקבוק לריצפה, זה שחקן שרוצה לאכול את הדשא, הוא לא מפחד מכלום. זה חלוץ שכל קבוצה צריכה מבחינת תפיסה. הוא ילד חרא, אבל הוא לא ילד חרא בסגנון אמבפה-הוא ימות בשביל הקבוצה שלו. אמבפה לא. הבעיה היחידה שלי זה הסוכן שלו והדרישות שכר המוגזמות.

https://twitter.com/barcacentre/status/1474375053798162441?t=iMD6xJ1_xbTc2FqhTtX3pw&s=19

חבל על קאדיס. יבלו את עונת 22/23 במאבקי העלייה ללה ליגה.

שיהיה בהצלחה.

מי ייתן והוא יהיה רק הראשון מהשאריות שיילך בחודש הקרוב.

חייב לציין שהאלנד אחד הפוטנציאלים הכי מטורפים שראיתי, ולדעתי הוא עדיין לא עשה את קפיצת המדרגה שתהפוך אותו לשחקן היסטורי. אם יש לנו הזדמנות לשים עליו את היד, אנחנו צריכים לעשות את הכל בשביל זה. הכל.

אנשים אוהבים לדבר על אמבפה כפוטנציאל (הוא כבר בן 23) ושוכחים שהאלנד כולה בן 21. ועם הנתון הזה שהוא קטן מאמבפה בשנה וחצי לכו תסתכלו על הסטטיסטיקות שלו:
בגיל 18 - 4 שערים ב5 הופעות עם מולדה בליגה האירופית.
בגיל 19 - 8 שערים ב6 הופעות עם זלצבורג בצ’מפיונס.
ומאז - 15 שערים ב13 הופעות עם דורטמונד בצ’מפיונס.
תוסיפו לזה 53 שערים ב53 הופעות בליגה הגרמנית.

אם אחת מבין בארסה וריאל תצליח להחתים אותו, היא תשלוט בליגה בעשור הקרוב.

קצת מצחיק שמדברים פה על האם קיים סעיף שחרור, כשזה אחד הדברים הכי מדוברים בעניינו של האלנד כבר שנה וחצי. כולם יודעים על זה, וכולם העדיפו לחכות לקיץ הקרוב. אם לא היה סעיף כזה, כבר בקיץ הנוכחי היינו רואים הצעות מגוכחות של 250 ואפילו 300 מיליון עליו. הוא שווה את זה.

טל, הנבואות זה לקשקשנים כמו משה פרימו. עזוב אותך ההצהרות האלה, אין לדעת מה יקרה עם האלנד יגיע לברסה/ריאל. אתה לא יודע איך הוא מתפקד בליגה איטית יותר, עם משחק הגנה טוב יותר. גם ליגת האלופות היא יחסית מאוד התקפית. אני חושב שכאשר הוא יגיע לאיטליה/ספרד/אנגליה המספרים שלו ירדו. אני מאוד לוקח בעירבון מוגבל את ההצלחה שלו כרגע, כי לא ראיתי אותו משחק במערכים שונים, בסגנון משחק אחר. כמה הוא יעיל במשחק עומד? כמה הוא יעיל נגד בונקרים? הוא לא נבחן במצבים כאלה מספיק בעייני.
מבחינה מנטלית איך הוא מגיב לבצורת? איך הוא מגיב לכשלונות? איך הוא מגיב שחודשי ההתאקלמות לא עוברים חלק? יש המון משתנים.

לדעתי הוא יהיה מאוד יעיל נגד בונקרים. עם ה 1.94 שלו סוף סוף תהיה כתובת להרמות.
והוא גם שחקן חכם שיודע להוריד לטריילר שבא מאחור.
וגם עצם הנוכחות שלו תדרוש התמקדות של ההגנה ותשחרר שחקנים אחרים. עם החומר שיש לנו מסביב, אפשר לבנות קבוצה רצינית סביבו.
וגם אם לא יצליח, אפשר יהיה למכור אותו בלי הפסד. סעיף השחרור שלו מצחיק, האנגליות ישלמו את זה גם אם לא יצליח בבארסה בשנתיים נגיד. הוא עדיין צעיר מאוד.

מה המצב של גאבי אצלכם? כבר קיבל חוזה חדש או לא?
כי שמעתי שיש דיווחים שליברפול רוצה אותו וסעיף השיחרור שלו כרגע זה רק 50 מיליון יורו.
כמובן שליברפול כרגע יכולה להציע לו משכורת יותר גבוהה וקבוצה הרבה יותר תחרותית, ומצד שני קשה להאמין שזה יקרה, אבל כבר היו דברים מעולם.

אין חידוש רשמי אבל העיתונים אומרים שהכל סגור והא יקבל חוזה חדש. יירשם לקבוצה הראשונה, יקבל מענק חתימה, חוזה ארוך וסעיף שחרור של מיליארד יורו.
גאבי עצמו רוצה רק ברצלונה.
אל תפתח ציפיות.

מארקה עם כתבה קטנה על איך ברצלונה יכולה להרשות לעצמה את הרכישה של טורס.
הם אומרים שמחיר הרכישה זאת לא הבעיה, כי בארסה קיבלה הרבה מאוד כסף בהלוואות.
הבעיה היותר קשה היא תקרת השכר. הם אומרים שהשכר אליו הסכים טורס השנה כל כך נמוך, שהשכר שפינה אגוארו יספיק כדי לרשום אותו.
כמו כן, הם מציינים שלא תהיה בעיה לרשום את אלבס כי הוא משחק בעצם בחינם, תמורת 0.1M. גם דמיר ודה יונג שיעזבו בוודאות יפנו כמה גרושים.
לא ברור לי אם גאבי וניקו צפוים לקבל העלאת שכר במקרה שהם נרשמים בקבוצה הראשונה, והאם יש מרווח לרשום את שניהם.

אין איזה דיבורים על שחקני הגנה? בעיני שום דבר לא חשוב כמו חיזוק הגנתי. לא טורס ולא האלנד.

יש דיבור על דה ליכט
ככה לפחות אני רואה בבארסה מאניה.

אין שום סיכוי שנוכל להביא את דה ליכט. אפילו לא קטן.
אולי נצליח להביא את כריסטיאנסן או רודיגר מצ’לסי בחינם כי נגמר להם החוזה, וסיכוי לא רע שאת מארזאווי.

אחרי טורס, הסיכוי שיגיע מישהו לא בחינם הוא מאוד קטן.

אתה מאמין שיש סיכוי שנביא את האלנד (אם טורס לא היה מגיע) אבל לא את דה ליכט.

שתי האופציות בעיני לא רלבנטיות אלינו. אבל אם תדחוף אותי לקיר עם אקדח לראש ופשוט תכריח אותי לבחור אני יבחר בדה ליכט. בלי קשר לטורס.

להאלנד יש סעיף שחרור. תאורטית, בלי טורס, אולי גם דה ליכט זה היה אפשרי תאורית, אבל שוב לדה ליכט אין סעיף שחרור- ואני התכוונתי בכלל ביחס למצב הנוכחי בו טורס כן מגיע וכל רכש בסכום גדול בכל מקרה לא ריאלי

לדה ליכט יש סעיף שחרור. לא אחד שברצלונה מסוגלת לשלם במצבה הנוכחי.
תסמוך על ראיולה שלכל הלקוחות שלו יש דרך יציאה כלשהי.

דיבורים יש כל הזמן גם על שחקני הגנה. לא רק דה ליכט ומזראוי, גם גאיה מולנסיה , אזפיקולטה, ואולי שכחתי עוד שחקנים.
העיתונים צריכים למלא דפים. הם כבר שלחו את מינגסה ואת דסט החוצה, כל יום יש קונים פוטנציאליים ללנגלה ולאומטיטי, ובפועל לא קורה כלום.

גם אני . אני לא רואה סטירה פה.
אני רואה בהאלאנד מקרה יוצא דופן, דה ליכט או בלם או מגן אחר לא.
בשביל האלאנד הייתי מוכר גם שחקנים עם שוק. דה יונג, טר שטאגן, אחד הילדים. בשביל דה ליכט לא.
לדה ליכט יש משכורת אסטרונומית ביובנטוס וזאת הסיבה שהם רוצים להיפתר ממנו. בדיוק מה שאנחנו לא צריכים.

כרגע צריכים לחדש לאראוחו שחתום עד 2023 בלבד ודורש משכורת ראויה, וגם לזה אין כסף. הוא מרוויח פחות מכל שאר הבלמים.
וחייבים לחדש גם לגאבי.

האלנד ישחק בתור בלם במקרה הצורך? כי אני חושב שכולנו מבינים כבר שלברצלונה יש בלם אחד מתפקד ושהוא ראוי וגם הוא עושה קולות של עזיבה… ואני יודע שמאלבה עדיין לא ירד האסימון לכולנו אבל סלח לי, הוא כבר סוס מת. ויש לך את פאקינג דני אלבס בצד השני מרוב שאין לך מגינים נורמלים. לא נגיע לשום מקום כל עוד פאקינג אלבה ואיזה תאום רוברטו בשילוב עם פאקינג פיקה או לנגלה פותחים בהגנה.

דרך אגב, הייתי צריך לכתוב יותר ברור, אני לא התכונתי שאני רוצה את דה ליכט אלא התכונתי למי יש יותר סיכוי להגיע לברצלונה, לטעמי , שתיהם לא. אבל האלנד הוא בלתי אפשרי מבחינת המחיר שלו. ודה ליכט הוא משהו כמו חמש אחוז סיכוי.

אני לא עוקב אחרי דה ליכט ביובה אבל לא נשמע שיש לו קדנציה שמחה שם…

נ.ב נמכור את דה יונג והוא יהפוך להיות מפלצת בקבוצה אחרת כי כל מי שטיפה עקב אחריו באייקאס ובהולנד מבין את זה. אני מתחיל להפנים שאולי טר שטגן כבר לא רוצה לשחק פה יותר ואולי יש מקום להתחיל לחשוב למכור אותו. דה יונג לא. בכייה לדורות.

רק במקרה ואין ברירה וטר שטגן לא משתפר אולי יש מקום לחשוב על מכירה שלו , רק עם נדחף עם הגב לקיר.