פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

גב, יש פה עניין נוסף.

לא, אלא בגלל ששחקן שלא מאריך חוזה הולך בחינם.
רוצה ללכת? אין בעיה, תודיע על זה בתקופה שבה אפשר להחזיר חלק מההשקעה עליך. תנהל מו״מ מול מועדונים אחרים, תביא קבוצה וניתן לך ללכת. כשאתה מודיע חצי שנה לתום חוזה שאתה הולך אתה בעיקר בונה על מענק חתימה כשחקן חופשי. ואז אני רוצה שיזיינו אותך כמו שאתה מזיין אותנו.

ולמה לא? לא למדת בצבא שזין זה כמו בומרנג? אם הוא מזיין אותנו אני בעד ש:

1. יציע לחצי שנה
  2. 90 דקות כל משחק עד לפציעה הבאה

תבין, אתה מוציא פה את השחקן תמים - כולה רוצה לעזוב ואתם מקשים עליו (חחח אפשר לחשוב שלא היינו מוכרים אותו אם היה לו ביקוש) אבל זה לא המקרה. הוא רוצה לעזוב כשחקן חופשי, ואת זה אנחנו לא רוצים.

אגב, אותו סיפור עם מוריבה. זה לא שהוא רצה לעזוב, אלא שהוא רצה לעזוב כשחקן חופשי. עזיבה כזו עולה לנו הרבה ואין לנו שום סיבה למקסם את הרווחים לשחקן ולדפוק את הרווחים שלנו.

אז כן, יש פה עניין של חינוך - צריך ששחקנים ידעו שאם הם רוצים לעשות מהלך על הגב שלנו להוציא מענקי חתימה כשחקנים חופשיים למרות שבונים עליהם ומטפחים אותם, הם צריכים לדעת שלא כך הדבר ומרגע שנחשפו כוונותיהם הם לא יקבלו שום תמיכה מהמועדון.

שחקן שיושב ביציע יקבל פחות דקות בנבחרת ופחות מענק חתימה בקבוצה החדשה. מצויין.

בדיוק. דמבלה שיקר לבארסה בקיץ, כשיכלנו למכור אותו ולהביא כסף לחיזוק במקומו. דפק אותנו . מגיע לו שנדפוק אותו בחזרה.
דמבלה המשיך לשקר כשהסוכן שלו העלה דרישות לא הגיוניות ודמבלה הבטיח שיישאר למרות שידע שבארסה לא תעמוד בדרישות שלו. זה לא שהוא חשב וחשב ורק אתמול החליט לעזוב. הוא החליט כבר מזמן, אבל שיקר לבארסה לעורך כל הדרך.

ושוב אני אדגיש, זה לא רק שהוא הולך בחינם, אלא שהוא גם בונה על מענק חתימה שמן כי הוא מגיע בחינם. את המענק הזה הוא משיג על הגב שלנו.

ובוא ניקח דוגמא הפוכה, מבאפה.
מבאפה הודיע לפ.ס.ז. שהוא רוצה לעזוב כבר לפני הרבה זמן. הם יכלו למכור לכם אותו בטונות כסף, אבל הם לא רוצים לשחרר אותו.

אז אמנם הוא לא רוצה להאריך חוזה אבל אין סיבה להושיב אותו ביציע וזה גם לא קורה. כולם יודעים הכל, לכולם ברור מה השחקן רוצה, פ.ס.ז. יכלה לעשות את הקופה שלה ביושר והחליטה שלא.

איפה זה ואיפה השטיקים של דמבלה…

לא כל כך מבין את הקשר בין המקרה של דמבלה לאמפבה ?

אין.

רק נתתי דוגמה לשני שחקנים בשנה האחרונה של החוזה.

האחד הודיע מראש על כוונתו לעזוב וביקש שינהלו עבורו מו"מ,
האחר הודיע שבכוונתו להשאר כדי להרוויח מענק חתימה שמן כשיהפוך להיות שחקן חופשי.

לא הבנתי את הקשר בין ההודעה המוקדמת לקבוצה שלך על עזיבה לבין המענק שתקבל בקבוצה הבאה שלך.
דמבלה יכל לקבל מענק חתימה שמן גם אם היה מתנהל כמו אמבפה ומודיע מראש שהוא עוזב,בדיוק כמו שיקבל אמבפה בקיץ מענק שמן למרות שהודיע לפסז מראש(מדברים על מענק חתימה סביב 40 מיליון יורו).
גובה מענק החתימה מושפע אך ורק מרמת התחרות שיש עליך בשוק+דרישות השכר.

זה לא נכון.
עבור שחקן תחת חוזה צריך לשלם לקבוצה ממנה הוא מגיע. כאשר שחקן מגיע ללא חוזה, חלק מהכסף שהיה מוקצה לרכישה יכול להיות מופנה למענק חתימה.

שחקן פציע כמו דמבלה, עם רקורד דיי בינוני בבארסה, היה מתקשה להשיג מענק חתימה שמן. אבל לשלם לו מענק חתימה יהיה זול יותר מלקנות אותו מבארסה. לכן זה מהלך שמיטיב עימו ודופק אותנו.

על כל פנים, זו לא אשמתו שהוא רכישה גרועה שלנו. גם לא אשמת קוטיניו. שניהם לא אחראים לסיטואציה שבה אנחנו נדפקים איתם, מי שאחראי לכך הוא הנשיא הקודם שבחר ברכש פאניקה ושכר מנופח ללא הצדקה.

הייתי מעדיף שיהיה כנה ויאפשר לנו למכור אותו, אבל בכנות, הסיכוי היה נמוך מלכתחילה גם אם היה מודיע כבר בקיץ שהוא לא מחדש.

נראה אם הוא יגמור כמו מוריבה או שיצליח לשקם את הקריירה שלו. לדעתי הוא לא בכיוון הנכון, אבל אני לא מרוויח מיליונים מלשחק אותה שחקן כדורגל.דמבלה ואומטיטי כן, אז הם כנראה יותר צודקים ממני.

אבל הוא עוזב כשחקן חופשי אז לא הבנתי מה רלוונטי מה שכתבת על שחקן תחת חוזה,זה גם ידוע לכל מי שמתעניין בספורט בערך.
השאלה שלי היא מה הקשר בין הודעה מוקדמת לבין גובה מענק החתימה,כי רשמת שדמבלה עבד עליכם כדי להשיג מענק חתימה שמן ולדעתי אין קשר בין הדברים.
אתה חושב שאם הוא היה מודיע מראש על עזיבה הוא גם היה מסכים לעבור בכסף בינואר? לדעתי ממש לא,הוא יודע והסוכן שלו יודע עוד יותר טוב את היתרונות בלהיות שחקן חופשי.

אני רואה את הדברים ככה:
דמבלה במשך כל העונה בדק אופציות וראה שאין עליו הרבה קופצות אז בשלב מסויים הוא הבין שעדיף לו לנהל מומ מול ברצלונה לחידוש חוזה,הוא הסכים לקצץ קצת בשכר כי אין כסף והכל היה נראה סגור.
ואז לאפורטה החתים את טורס שבשביל לרשום אותו דמבלה צריך לקצץ בשכר וזה בנוסף לשמועות שמנסים להחתים את האלאנד במיליארד ארבע מאות אלף,מה שהדליק את דמבלה וסוכנו נורה אדומה.
לנשיא שלכם יש לא פחות אשמה בנושא הזה,עם כמה שכיף וקל להיטפל לדמבלה,לאפורטה יצא טירון.

אין ספק. זה שיש אשם, זה לא אומר שהוא היחיד שאשם.

אני רק רוצה להזכיר שדמבלה היה פצוע בחלק גדול של השנה הקודמת והנוכחית (כולל הקיץ האחרון). כך שלאפורטה לא יכל למכור אותו בכל מקרה.

אולי. אבל זה לא אומר שהוא לא יכל להתנהל אחרת מולו, ומול רכישות/מהלכים שמסתמכים על זה שדמבלה יקצץ בשכר.

אני חושב שהוא התכוון לעזיבה של דמבלה בקיץ הקודם, כשהיה תחת חוזה והקבוצה הקולטת הייתה צריכה לשלם לבארסה.

כי הוא מנסה להעמיד קבוצה תחרותית שיש בה יותר משחקן התקפה אחד? באמת? בגלל זה הוא טירון? מעניין…

אם דמבלה רוצה להיות המרוויח העיקרי בקבוצה שהוא משחק בה, שיבושם לו. פה זה לא יקרה, ואני בספק שזה יקרה במקום אחר.

אבל לאפורטה יכל:
1.ללחוץ עליו לחתום על החוזה בשכר מופחת לפני שהוא מחתים את טורס.
2.להחתים את טורס בלי שזה פוגע בשכר של דמבלה (באמצעות כל מיני תרגילים פיננסיים כמו לתת מענק חתימה במקום שכר).
3.לא להדליף לאף אחד על הכוונות שלו לגבי הלאנד וכמה שכר הוא הולך לשפוך עליו.

בסוף הוא בחר להמשיך בדרך שבה הוא בחר מאז שהתמנה שוב לנשיא לפני כמעט שנה,הוא ישדר לעולם ולאוהדים שהנה אוטוטו ברצלונה הגדולה חוזרת כי הוא מאמין שככה הוא ימשוך ספונסרים,יכול להיות שזו גם הדרך הנכונה,אבל בעניין עם דמבלה זה גרם לו להפסיד.

לא כי הוא עושה את זה בדרך שגורמת לו להפסיד שחקנים שהוא והמאמן רוצים בסגל,אתה לא יכול לבקש משחקן לקצץ בזמן שכל כתבי החצר שלך מפמפמים לאוהדים כמה מיליונים הוחכים להישפך על הלאנד,אם הוא חשב שזה לא ישפיע על המומ מול דמבלה אז הוא התנהל פה כמו טירון.

הוא ניסה את זה כל השנה וזה הביקורת שלי עליו. מבחינתי הוא היה צריך להציב בהתחלת השנה לדמבלה אולטימטום:

או שאתה מחדש או שאתה שנה שלמה ביציע.

לדעתי טורס הגיע שהבינו שדמבלה הולך לעזוב אבל זה ספוקלציה שלי.

זה כמו להגיד לפולטיקאי לא להיות פולטקאי.

להפסיד את דמבלה? אפשר לחשוב הפסדנו את האלנד בשיאו. אנשים פה נותנים לו יותר מידי קרדיט. במיוחד אוהדי ריאל. שנה הבאה יבלה שוב אצל הרופאים וכל הסדר יחזור. עשה גול אחד יפה מול סביליה וזהו. נדה. כמה שנים הוא בברצלונה?

ברוך שנפטרנו. יכנס להיסטוריה כאחת העיסקאות הכי גרועות של ברתומאו וזה שיא שלילי .

אני לא נותן לדמבלה שום קרדיט,שחקן מוכשר עם בעיות התנהגות קשות שלא הייתי רוצה אצלי בקבוצה.
אבל,אם מה שיש לי בסגל זה דפאי,ברייטוויט ולוק דה יונג אז הייתי מאוד שמח שדמבלה יישאר,במיוחד אם אין כסף להביא במקומו מישהו בעל שיעור קומה.

אני מעדיף את בריטויט פי מילארד על דמבלה איך אני איתך?

מקצוען ואחד שנותן הכל שהוא משחק.

ופה נכנס עניין השכר שאתה לא כל כך לוקח בחשבון.

לברצלונה אין בעיה להוציא כסף על רכישה (עם כל כמה שזה כואב), כי כסף כזה נפרס לתשלומים על פני כמה שנים וכי כסף כזה מגיע מהלוואות שהמועדון לקח בתנאים טובים.

לברצלונה יש בעיה לעמוד בתקרת שכר, כי בספרד החוקים שונים מאשר בשאר אירופה ותקרת השכר באה לא בהתאם ליכולת הכלכלית של המועדון, אלא בהתאםם להכנסות בשנה הקודמת. על כן, בשביל שאפשר יהיה לתת שכר לשחקנים החדשים שרוצים להחתים, צריך לקצץ לשחקנים שנשארים או למכור אותם.

אם דמבלה שידר שהוא הולך לחידוש חוזה בשכר מופחת, אז אפשר לנתב *חלק מהקיצוץ לטובת החתמה של שחקן חדש. ברגע שהוא עשה פרסה הוא תקע אותנו בלי יכולת לעמוד בתקרת השכר.

אבל גם כאן אני מסכים, מי ששם את הביצים שלו בסל של דמבלה שלא יתפלא שהוא מוצא את עצמו עם אומלט.

כן אבל אני יוצא מנקודת הנחה ששחקן שיעלה לכם הרבה דמי העברה שתוכלו לפרוס על מספר שנים עדיין יצטרך לקבל שכר וכנראה מאוד גבוה,מה שהופך הבאה של שחקן כזה ללא ממש אפשרית כרגע.

בקיצור אני לא בא להפוך את דמבלה לקדוש מעונה או לאיזה כוכב על,מדובר בשחקן לא מקצוען שלא ראוי ליחס מיוחד,אבל הנשיא שלכם בחר לנסות להאריך לו חוזה ועל הדרך עשה את כל הטעויות האפשריות,אז אני חושב שהאשמה שלו לא פחות גדולה,אלא הרבה יותר גדולה.