פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

מצחיק, אבל טיפשי מצד מאמן גרנאדה. הבחור לא שיחק במשחק רשמי מי יודע כמה זמן.

כמובן שהוא יפתח ויכבוש שלושער, ואני לא מבין כלום מהחיים.

נלקח מהדף של “ברצלונה”

זאת הופכת להיות עסקה שאני לא ממש אוהב, מצד שני ככה נראו עסקאות עצומות והסטוריות. תמיד מורכבות, תמיד תשלומים מעבר למה שנאמר באופן רשמי. כספים מגיעים ממקומות נוספים עוברים למקומות אחרים, וזה הולך להיות מבצע מורכב עם אלמנטים שלדעתי גם @dmitrys לא יצליח לעקוב אחריהם כי לא הכל יהיה גלוי ו straight forward.

לגבי האופי שלו, שהבנתי שזה קטע שיש ל @Ganjo איתו, הוא נחשב דוש רצח ומאוד obnoxious באופי שלו. יש לו קטע מוזר עם ראיונות לתגובות מוזרות קצת

אם זה באמת מסתמן כרלוונטי אעשה גם סרטון שמתעסק יותר ביכולות שלו, אבל רציתי לראות מה אני מוסיף לנקודות אליהן כולם מתייחסים לגבי הנורווגי.

מדובר בפוסט על 440 מיליון, שזה נשמע מספר עצום, אבל…על פני כמה זמן? יש הבדל בין 440 מיליון לשנה, לבין 440 מיליון לחוזה ל-5 שנים. זה משנה אם השכר גדל אקספוננציאלית סטייל ברתומאו, או תלוי הישגים. צריך להבדיל כמה מהסכום הולך על מענקי חתימה/שוחד לאבא/הישגים, לבין משכורות. יש המון פרטים, כמו שציינת, שלהגיד “440 מיליון” אפילו לא מתחיל לתאר אותם.

סתם לידע כללי - כמה הוצאנו על סוארס? כמה ריאל הייתה מוציאה על אמבפה, אם היה מגיע בקיץ האחרון?
לצערי אלו המחירים, וכדי לחזור ולהתמודד ברמות הגבוהות, נצטרך להתמודד עם זה. בין אם זה בשביל הלאנד, ובין אם זה בשביל אחרים.

להבדיל אלף אלפי הבדלות - אתה זוכר שעד לא מזמן היה בברצלונה שחקן שגם הוא לא היה מרואיין ראוי לשבח?

הנסיבות היו שונות, מי שאתה מדבר עליו היה בעיקר רובוט בנאלי ומכונה של קלישאות, זה טיפוס שסתם נותן רושם של דור z שחצן.

נכון, אבל איך שהוא משתקף בראיונות זה בערך הדבר האחרון שמעניין אותי בשחקן שמועמד להגיע לקבוצה (כל עוד לא מדובר פה במשהו בעייתי מידי), כמו שזה לא עניין אותי אצל מסי.

חוץ מזה, אנחנו צריכים קצת רוע בסגל, למרות שהרבה פעמים רוע כזה בא עם שחצנות בעסקת חבילה. השאלה היא האם יש איזון.

אלמיני סוגר את הפינה. מאוד מדאיג. איך קונים שחקן בלי לוודא שהיה אפשר לרשום אותו.

https://twitter.com/barcacentre/status/1479905158674984963

ביזיון ניהולי. לשים על 50 מיליון יורו, שאין לנו, עבור שחקן שלא בטוח יירשם גם אחרי עזיבה של קוטיניו?
זה הימור שלא אמור לקרות, בטח כשלא כל ההימורים הקודמים התבררו כמוצלחים.

זה מהלך שדמויות אחרות בהנהלה היו נצלבות וירטואלית עליו.

חיפוש קטן בגוגל פותר את השאלה הזאת.
הוא מסתמך על סעיף השחרור של 75M ומניח שעם כל העמלות ומענקים ההחתמה תעלה 140M.
הוא טוען שהאלנד ידרוש 30M נטו, כלומר כ 60M ברוטו.
מכאן שהוא הניח שהחוזה יהיה ל 5 שנים, משהו סטנדרטי.
לדעתי הוא הגזים קצת, אבל לא הרבה. הסכומים לא מוצצים מאצבע.

עכשיו ניזכר שהעונה מגבלת השכר שלנו היא 97M. לא יודע מה תהיה מגבלת השכר בשנה הבאה, כנראה הרבה יותר גבוהה, אבל עדיין יהיה קשה מאוד להכניס שכר כזה עצום. צריך
מצד שני, זה פחות ממה שקוטיניו, אומטיטי, פיאניץ’ מרוויחים ביחד, אולי יצליחו להיפטר מהם. אולי נצטרך גם למכור את דה יונג. כדי לממן חלק מדמי ההעברה וגם לחסוך את המשכורת הגבוהה שלו.

כמו שכבר אמרתי, התנהלות הזויה.
ואם לא נצליח למכור עוד מצורעים? פראן ישב על הספסל חצי עונה?

אולי. ואז נזכרים במה שקורה עם פראן טורס בימים אלו ממש, וזה יכול להפחיד.
לא אותי, את הנורווגי - למה שיבוא למועדון אם הרישום שלו תלוי בפיאניץ’, קוטיניו ואומטיטי?

הכל תלוי בתקרת השכר. אולי תעמוד על 300M, מי יודע? זה תלוי ברווח\הפסד של השנה.
שכחתי, לא תהיה משכורת של דמבלה ולא תהיה משכורת של רוברטו.
אני מאוד רוצה את האלנד, בכל מחיר, אבל אני פסימי. לא רואה למה הוא יעדיף דווקא את ברצלונה על פני הסופרליג של אנגליה.

עיסקת טורס - לא הבנתי ועדיין לא מבין למה לא דחו את זה לקיץ. או בכלל.

או שתהיה, אבל נמוכה יותר.
בכנות? אני לא מאמין לכלום, עד שאני לא רואה דברים חתומים. לא בקשר להלאנד, ולא בקשר לעזיבה ו/או הורדה בשכר של שחקנים.

כן, התכוונתי שלא תהיה משכורת גבוהה של רוברטו בכל מקרה. או משכורת נמוכה, או בחוץ.

בהתחשב בכך שהוא לא לקראת סיום חוזה, לא כזה משנה שטורס הגיע עכשיו.
כלומר, המחיר שלו לא היה זול יותר אם ההעברה הייתה בקיץ, והמשכורת שלו נמוכה לפי הבנתי, אז ההפסד של ההימור הוא לא גדול בכלל.
הרווחתם שבנתיים יתאמן עם הקבוצה ויתרגל לחיים בברצלונה, שזה משמעותי.
כמובן שבדיעבד היה עדיף שתחסכו את המשכורת, אבל בכללי לא מדובר במשהו כזה גרוע שקרה

מוזר , אבל כל שאר המועדונים קונים שחקנים שהם בטוחים שישחקו.

זה לא רק כמה מיליונים של משכורת של חצי שנה. למרות שזה מספר חד ספרתי של מיליונים, זה לא מעט בשביל מועדון בקשיים.
זה גם 10% מהעלות שלו, כלומר עוד 5.5M הפסד.
זה גם לעצבן את דמבלה סתם.
זה גם להראות לכל שאר השחקנים בעולם, שאולי חשבו לבוא , שלא כדאי להם.
זה גם פגיעה במוניטין, כי כל העסק נראה חובבני. לא יודע מה חושבים המנהלים של גולדמן זקס, אבל בטח עברה בראשם המחשבה “בשביל זה הבאנו להם את הכסף?”
שלא לדבר על כך שבלי קשר לכלום, טורס לא שווה חצי האלנד.

אני מסכים עם כל זה.
אין את התמונה המלאה, לא יודע אם טורס זה מה שעומד בדרכו של האלאנד מלהגיע, אם כן אז עסקה חובבנית ביותר.
כמובן שזו לא עסקה טובה אם הוא לא ישחק. רק רציתי להגיד שבניגוד לפעמים רבות, פה הימרתם על חצי מ5.5. לא על 10 ולא על 50.
יותר מזה, לא מן הנמנע שהגעה שלו זה ההבדל בין עליית שלב או שניים בליגה האירופית (שיכסו את ההפרש של השכר) ובין העלפה לאלופות (שתכסה את ההפרש של השכר איזה 10 פעמים).

עכשיו כמובן שאם לא ישחק זה מוזר ודפוק, אבל רק אומר שלא סוף העולם כי בסוף מדובר בהפסד קטן יחסית.

בוא נצא מנקודת הנחה שזה לא עומד בדרכו של האלאנד כי זה אני איתך לגמרי בדיון וזו טעות גדולה יותר מלהביא את דמבלה במקום אמבפה

אני לא חושב שאם הוא לא ישחק אז לא נורא כי הפסדנו רק קצת. זה לא עומד על הפרק. אם הוא לא משחק זה יותר מהפסד של 5.5, זה גם זמן התאקלמות וכושר משחק שהוא יורד בהם. חבל ומטופש.

מהעבר השני, אני סומך על מתיאו אלמאן. אני לא קונה את האמירה שאי-אפשר לרשום את טורס, זה נראה לי כמו לחץ שהוא מפעיל בעקיפין לטובת מו״מ בגזרות אחרות.

ובנוסף לכל הדברים שמתרחשים מאחורי הקלעים שהוא מציין, אני מאמין שבמקרה הכי גרוע המועדון יוכל לחסל חוזה של שחקן שלא נמצא בתכניות ולהעביר את ההתמודדות עם ה״קנס״ למועד עתידי שיוכרע בבימ״ש.

אבל סתם אני סקרן…
ירדו ממצבת השכר: מסי, גריזמן, קוטיניו.
קיצצו בשכר: פיקה, בוסקטס, אלבה
יש לנו שלושה מרויחים לא פרופורציונאליים - אומטיטי, רוברטו ודמבלה. שלושתם לא מרויחים שכר כזה גדול אלא רק שכר שלא מתאים לתרומה האמיתית שלהם לקבוצה.

בגדול, ממה שאני מבין כבר אין לנו מרויחים גדולים בסגל. אולי פרנקי ומאטס, אבל לא חושב על אף אחד נוסף. במיוחד בקבוצה שרובה עוד לא חגגה 20. כמה קשה המצב שלנו אם ככה? ומה זה אומר על הרישום של גאבי, ניקו, עבדה וז׳וטגלה?

אגב, לדעתי חייבים לרשום את כל הארבעה לא רק כחיזוק ועיבוי נוכחי של הסגל, אלא גם בשביל למקסם רווחים. עבדה וז׳וטגלה יכולים להכניס רווחים נאים במכירה אם הם יקבלו מספר של הקבוצה הראשונה.

ולגבי ז׳וטגלה…
מצד אחד, שחקן שאני מאוד מאוד מאוד אוהב. חצוף, מעיז וכובש. אוהב את איך שהוא נע עם הכדור. יש לו חלק חשוב במהלך שהוביל לבישול של אלבס אתמול.

ועם זאת, פאקינג אוהד אספניול… זו צפרדע שקשה לי לבלוע. לא ברור לי כמה הוא רוצה להגן על הסמל, אולי להיפך, ברור לי שהוא משחק פה כי הוא יכול וכי באספניול לא זרקו לכיוון שלו. האם אפשר להמיר אותו? אני לא יודע…
אוהב אותו אבל הייתי רוצה שהוא יאהב אותנו גם. מקווה להרגיש שזה יהיה ככה בהמשך.

לא הבנתי. 5.5M זה ירידת ערך שלו בספרים, בגלל שקנינו אותו ב 55M עם חוזה ל 5 שנים. חצי שנה זה 10% מהחוזה.
לזה צריך להוסיף משכורת. אני לא יודע כמה הוא מרוויח, זה לא פורסם. אם נניח שהוא מרוויח כמו אגוארו או ברייטוויט, אז זה עוד 5M ברוטו לחצי שנה. בהחלט מגיעים ל 10M.
ויש את כל שאר הדברים שרשמתי לפני שהזכרתי את האלנד. זה לא נראה טוב גם אם נתעלם מהאלנד.

המרוויחים הגדולים בקבוצה הם אכן אומטיטי, רוברטו, דמבלה, טר שטאגן ופרנקי. אבל כשכל אחד מהם מרוויח בין 18 ל 24 מיליון (לפי מה שרשום אצלי, אני יכול לטעות), ותקרת השכר שלך 97M, אז אין איפה לדחוף את כל הצעירים. אנחנו הרבה מעבר לתקרת השכר למרות שמסי גריזמן וקוטיניו עזבו.
אז אתה יכול לרשום שחקן חדש רק אם שחררת פי 4 מהמשכורת. במקרה של קוטיניו זה פי 2 כי הוא הרוויח מעל 5% של השכר הכללי. אבל אצל קוטיניו אתה רושם בפלוס את המשכורת שלו שנפטרת ממנה, וגם רושם הפסד בגלל שהערך שלו ירד בחצי שנה הזאת (amortization).
קנינו אותו ב 120M לא כולל המשתנים עם חוזה ל 5.5 שנים. זה אומר שהערך שלו יורד ב 11M בחצי שנה לפחות (אולי יותר, לא יודע איך מתיחסים למשתנים). זה כמעט המשכורת שלו. אז לא פלא שהרווח עבור רישום מעל התקרה הוא לא גדול ולא מספיק בשביל לרשום שחקן נוסף.
בגלל שלרוברטו אין ירידת ערך בספרים, ודמבלה אם היה מחדש היה יורד כמעט ל 0, כל כך רצו לחדש להם כדי לרשום את טורס.
שלא תבין אותי לא נכון, ההשאלה של קוטיניו מצוינת. אם היה נשאר , ההפסדים היו גדולים יותר.

אני לא בטוח שאני מבין את עניין ירידת הערך של קוטיניו כחלק מההפסדים.
כלומר, לכל השחקנים יש ירידת ערך, וקוטיניו שחקן יקר אז ירידת הערך שלו גבוהה, את זה אני מבין. עם זאת, בלי קשר להשאלה כן או לא, ירידת הערך אתה נרשמת לקוטיניו, אלא אם מכרת אותו (וגם שם אנחנו נחטוף ירידת ערך).

מה שאני לא מבין זה איך זה קשור לתקרת השכר.
למה אני לא מבין? כי ירידת הערך של קוטיניו הייתה שם כבר בתחילת השנה וזה נשמע כאילו שאתה מכניס אותה עכשיו פעם נוספת. כלומר, רושם רווח מההשאלה ורושם הפסד מירידת הערך. הרי בתחילת השנה כבר נרשם אותו ההפסד אבל לא רווח מההשאלה. למה פעמיים? מה אני מפספס?

אגב, קוטיניו יצא מלך. ויתר על שכר בשביל ללכת לשחק בוילה. אני מאוד מעריך אותו על זה. אמנם חבל שזה מגיע בשלב כל כך מאוחר של העונה, אבל גם המעט הזה הוא לטובה.

מקווה בשבילו ובשבילנו שסטיבי יידע להוציא ממנו את המיטב ושיצליח בוילה.